Squarespace vs WP Engine: Vilket är bättre? Hosting – Jämför priser och planer – maj 2020

Squarespace vs WP Engine: Vilket är bättre? Hosting – Jämför priser och planer – maj 2020

Squarespace vs WP Engine: Vilket är bättre? Hosting – Jämför priser och planer – maj 2020

Vi har en oändlig strävan att leverera högkvalitativa recensioner av de bästa värdplatserna där ute, och detta är vår senaste delbetalning. Idag kommer vi att titta på två värdar som har oerhört olika sätt att tillhandahålla innehåll till sina användare, så innan vi ens börjar måste vi börja med ett ansvarsfriskrivning. WP Engine är en tjänst som uteslutande handlar om WordPress, medan Squarespace är designad för nybörjare och kreativa som vill fokusera mer på innehåll än webbbyggnad. Det här är två olika användarsegment, så beroende på vilken typ du är kommer du att ha en predisposition till det ena eller det andra.


Som sagt, låt oss se hur de staplar mot varandra och var de överlappar varandra så att du kan veta vad de erbjuder. En annan friskrivning här är att det är svårt att ta reda på vilken som är “bäst” eftersom de tillgodoser två olika behov, så vi kommer att försöka hålla saker så objektiva som möjligt.

Prissättning

Som med alla våra recensioner vill vi först meddela dig vad du kan förvänta dig så mycket som kostnaden. Vanligtvis kommer människor att göra detta till en av sina främsta prioriteringar, så vi är medvetna om att det kan vara ett oöverträffande inslag i alla tjänster, hosting eller på annat sätt. I det här fallet, men om du ska basera ditt beslut endast på pris, kommer det att vara lite av en utmaning eftersom varje tjänst erbjuder så mycket för vad de gör. Som ni kommer att se är WP Engine mycket dyrare än Squarespace, men det värde du får kan göra de extra avgifterna värda det. Vi kommer in på det senare, men vi vill bara att du ska veta varför det finns en sådan skillnad.

Squarespace

 • Personligt paket: $ 16 per månad, $ 12 om de faktureras årligen
 • Affärspaket: $ 26 per månad, $ 18 om de faktureras årligen
 • Grundläggande onlinebutik: $ 30 per månad, $ 24 om de faktureras årligen
 • Avancerad onlinebutik: 46 $ per månad, $ 40 om de faktureras årligen

WP-motor

 • Personlig plan: $ 29 / month
 • Professionell plan: $ 99 / månad
 • Affärs plan: $ 249 / month
 • Premiumplan: Be om offert

Det är tydligt att Squarespace har fördelen i prissättningsavdelningen, framför allt eftersom du har fler alternativ som ligger inom samma relativa intervall. Det betyder att om du vill ha en bara-ben-webbplats betalar du inte mer än vad du behöver. Sammantaget måste vi ge vinsten till Squarespace, men om du letar efter mer funktionalitet, då kommer WP Engine att vara det bättre valet.

Vinnare: Squarespace

Pengar tillbaka garanti

En annan aspekt av kostnaden för en webbhotell är hur länge de ger dig att ändra dig. Att bygga en webbplats är inte något som kan göras snabbt (relativt sett), så du vill ha en chans att utforska och spela med dina funktioner och fördelar innan du fattar ett slutligt beslut. I det här fallet låter Squarespace dig prova sina tjänster gratis i upp till fjorton dagar, medan WP Engine ger dig sextio att be om full återbetalning. Som du antagligen märkte, det finns en betydande skillnad mellan de två i att Squarespace inte ber om pengar i förväg, men att ha bara två veckor är inte tillräckligt med tid om du vill se allt det har att erbjuda. Sammantaget har WP Engine det bättre.

Vinnare: WP-motor

Kundsupport

Vi har redan diskuterat vikten av värde över kostnad, och ett av de bästa sätten att avgöra hur mycket värde du får från en tjänst är hur väl de behandlar sina kunder. I detta fall har både Squarespace och WP Engine utmärkta responstider, men de gör det annorlunda.

Telefonstöd

För många är det bästa sättet att säkerställa att du kan få ditt problem att lösa eftersom du kan stanna kvar på linjen tills du är nöjd med att saker har åtgärdats. Den enda nackdelen väntar på vent, men WP Engine är ganska bra på att begränsa väntetiderna för sina kunder. Squarespace har å andra sidan inget telefonnummer, så försök inte ens ringa dem. Det betyder inte att de är utom räckhåll, men du kommer inte att kunna prata med någon.

Vinnare: WP-motor

Live chat

Det här är det näst bästa att ha ett telefonsamtal eftersom det ger samma nivå av omedelbarhet utan Muzak eller besvärliga tystnader. Båda värdarna har utmärkta chattjänster som svarar snabbt och hjälper till att lösa alla problem på rekordtid.

Vinnare: en slips

E-post

När du staplar upp dessa två värdar, är det här Squarespace lyser över WP Engine. Beroende på tid på dagen kan WP komma tillbaka till dig direkt via e-post. Du måste öppna en biljett och vänta på svar. Även om de inte tar överdrivet lång tid (vanligtvis några timmar eller så), har Squarespace ett åtagande att svara på e-post inom en timme, oavsett tid på dagen. Således kommer du aldrig att behöva vänta för länge för att få svar på någonting.

Vinnare: Squarespace

forum

Om du är den typ av person som gillar att ta reda på saker själv, så är forum och vanliga frågor det bästa sättet att gå, eftersom det gör att du kan lära dig informationen om tjänsten utan att behöva kontakta någon. Båda värdarna har sådana resurser till ditt förfogande, men eftersom Squarespace är mer begränsad i den typ av saker den kan göra, är informationen inte så djupgående som vad du kan hitta på WP Engine.

Vinnare: WP-motor

I slutändan har båda värdarna utmärkta kundserviceposter och erfarenhet, så oavsett vilken du väljer, är du säker på att få dina problem snabbt och effektivt löst, vilket är ett bra tecken på en bra värd.

Fart

Nu kommer vi att gå in på de snygga, grusiga detaljerna för varje värd och se vad de kan erbjuda så långt som prestanda. Du vill inte att din webbsida kraschar och inte heller vill att den tar evigt att ladda heller. I det här fallet vill vi se hur dessa tjänster ger de bästa resultaten för din webbplats så att din publik får en fantastisk upplevelse varje gång de besöker din sida. För att göra detta tittade vi på de genomsnittliga betyg för båda webbplatserna för att se vilken som är bättre. Eftersom Squarespace automatiskt optimerar för mobila enheter har vi dessutom en poäng för det också. Låt oss se hur de gjorde det.

Squarespace

 • Skrivbordsbetyg: 70
 • Mobilbetyg: 40

WP-motor

 • Skrivbordsbetyg: 95
 • Mobilbetyg: N / A

Vi kunde inte hitta tillförlitliga data som visar hur snabbt WP Engine är på en mobil enhet, men med tanke på hur bra den fungerar på skrivbordet måste vi föreställa oss att den fortfarande är bättre än Squarespace. En del av anledningen till att WP Engine är så mycket bättre är att de fokuserar på form och funktion, medan Squarespace mestadels är byggt för estetiskt värde. Som sådan är det inte en av de bästa tjänsterna för snabbhet.

Vinnare: WP-motor

Driftstopp / Uptime

Den andra sidan av webbplatsens funktionalitet är huruvida den kraschar alls. Både WP Engine och Squarespace använder molnhotell för att minimera driftstopp, vilket innebär att de båda har exceptionella banposter. Faktum är att skillnaden är en försumbar 0,01%, så de är praktiskt bundna.

Squarespace: 99,99% drifttid

WP-motor: 99,98% drifttid

Som ni kan se, kommer du aldrig att behöva oroa dig för att din webbplats kraschar av någon anledning, vilket gör dem båda högkvalitativa värdar i detta avseende.

Vinnare: en slips

Funktioner

Vi sa till dig att så småningom skulle vi fokusera på funktionerna och värdet för varje värd, så nu är det dags att vi dyker in i de olika sakerna de erbjuder. Vi talade också om det faktum att varje tjänst är inriktad på olika typer av användare, så du måste ha detta i åtanke när du tittar på de funktioner och fördelar du får med varje värd.

Squarespace

 • Personligt paket: gratis domän, 20 sidor, obegränsad data och bandbredd, SSL-säkerhet, kapabel e-handel
 • Affärspaket: gratis domän, obegränsad sidor, bandbredd och data, SSL-säkerhet, e-postkonton, e-handel kapabel
 • Grundläggande onlinebutik: gratis domän, obegränsad sidor, bandbredd och data, SSL-säkerhet, inga transaktionsavgifter, lagerspårning
 • Avancerad onlinebutik: gratis domän, obegränsad sidor, bandbredd och data, SSL-säkerhet, inga transaktionsavgifter, lagerspårning, redovisningstjänster, fraktjänster

I slutändan är dessa paket utformade för att hjälpa dig att starta en e-handel butik eller blogg enkelt och utan begränsningar. Om du gör transaktioner på paketet Personligt eller företag tar Squarespace ut en avgift, så tänk på det. Men de gör det så enkelt som möjligt att öppna en onlinebutik.

WP-motor

 • Personlig plan: en webbplats, 25 000 besökare per månad, 10 GB lagring, obegränsad data, SSL-säkerhet
 • Professionell plan: 10 webbplatser, 100 000 besökare per månad, 20 GB lagring, obegränsad data, SSL-säkerhet
 • Affärs plan: 25 webbplatser, 400 000 besökare per månad, 30 GB lagring, obegränsad data, SSL-säkerhet
 • Premiumplan: 150 webbplatser, 1 miljon besökare, 100-300 GB lagring, obegränsad data, SSL-säkerhet
 • Företagsplan: 150 webbplatser, 5 miljoner besökare, 400 GB-1TB-lagring, obegränsad data, SSL-säkerhet

Du kan se att dessa planer handlar om att ge dig mer funktionalitet och trafik. Med WP Engine får du också tillgång till alla WordPress-program och mallar, vilket innebär att du kan göra så mycket mer med dina webbplatser än du trodde var möjligt. Dessutom är det enkelt att lägga till e-handelsalternativ till dem, vilket gör denna värd till ett idealiskt val för onlinebutiker.

Det är svårt att säga vilken webbplats som är bättre än den andra eftersom de är så annorlunda. Å ena sidan gör Squarespace det enkelt för kreativa och nybörjare att skapa en vacker snygg webbplats, å andra sidan ger WP Engine dig mer funktionalitet. Men en metrisk som vi måste ägna mest uppmärksamhet åt är prestanda, och WP Engine kan göra varv runt Squarespace. I slutändan kan din webbplats se fantastiskt ut, men den laddas inte så snabbt. Som sådan måste vi ge titeln till WP Engine.

Vinnare: WP-motor

För att se hur WP Engine klarar andra värdtjänster, kolla in vår WP Engine vs. GoDaddy-post eller vår WP Engine vs HostGator Post.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector