Webbplatsbyggare för fotografer: 4 bästa alternativ för att bygga en webbplats (2020)

Webbplatsbyggare för fotografer: 4 bästa alternativ för att bygga en webbplats (2020)

Webbplatsbyggare för fotografer: 4 bästa alternativ för att bygga en webbplats (2020)

Du är en fotograf, men du har inte en webbplats.


Din Instagram är vacker, men du är förvirrad.

Var börjar du med att bygga och vara värd för en fotograferingssajt?

Låt oss titta på fyra av de bästa alternativen för fotografer att komma igång.

fotograf som bygger en webbplats

Att bygga en webbplats för ett fotograferingsföretag är mycket annorlunda än din genomsnittliga webbplats.

Det MÅSTE fokusera på vacker fotografering och allt annat är sekundärt.

Dessutom kan bilder ta mycket lagringsutrymme – så att du inte kan hantera svaga lagringsgränser.

fotografering webbplats byggare

Det är därför som fotograf när det går igenom olika webbplatsbyggare är det viktigt att hitta rätt passform för att visa upp ditt arbete och beskriva dina servicealternativ.

Som fotograf har du redan tillräckligt med arbete på din tallrik när det gäller att ställa in och ta foton; redigering och beröring av foton; liksom att organisera dem till ett presentabelt album.

Fotografer vill oftast ha en webbplats som gör att de enkelt kan utforma och bygga sin webbplats. För dessa specifika funktioner vill du hitta en mycket snabb och enkel webbplatsbyggare.

Ändå vill du fortfarande ha en webbplats som tillåter flexibilitet med anpassning så att du kan skräddarsy din webbplats till din unika stil.

fotograf på väg till en webbplats

Du vill också att värden ska tillhandahålla en mängd olika CMS-alternativ och alternativ för bildgalleri så att du kan vara säker på att få det utseende du vill ha.

En annan viktig kvalitet att leta efter i en webbplatsbyggare är pålitlig säkerhetskopiering och hastighet. Fotograferingswebbplatser där du visar upp ditt arbete kräver en stor mängd lagring på grund av de krävande lagringskraven för stora, högkvalitativa och redigerade foton.

Gå med en värd som upprätthåller sin hastighet och kapacitet även om den står inför belastningen av stora mängder lagring.

Framför allt vill du välja en webbplatsbyggare som har utmärkt kundservice och användarsupport. Oavsett hur bra betyg en viss är kan det vara problem med tjänsten eller så behöver du bara behöva lite vägledning med vissa webbplatsfunktioner. Ett bra kundsupportteam kan göra stor skillnad för din närvaro online.

Låt oss ta en titt på de bästa webbhotellalternativen för fotografer.

1) Format: bäst rankad för portföljbyggare

Formatera är en webbplattform speciellt utformad för konstnärliga yrkesmän som vill visa sin professionella portfölj. En undersökning 2016 genomförd av wisebuy.com fann att Format hade den högsta kundnöjdhetsgraden bland portföljbyggare online på 95%.

Format tillåter konstnärer och fotografer att skräddarsy och anpassa sin webbplats till en stil som de känner bäst passar temat för deras arbete. Format är den webbplattform som du väljer för många högprofilerade och deltids professionella fotografer.

Format ger en lättanvänd webbbyggare som är mycket flexibel och anpassningsbar för kundens designbehov. En del av onlineförsäljning och e-handel är på alla prisnivåer i Formats webbhotellplan. Eftersom fotografer ständigt redigerar sitt innehåll och design av sin webbplats Format har gjort det mycket smärtfritt att göra ändringar och justeringar även via surfplatta eller mobil enhet.

Format tillgodoser grundligt behoven hos fotografer som vill behålla en konsekvent och innehållsrik bloggkomponent på sin webbplats. Deras kraftfulla bildbaserade bloggning gör att fotograferingsbloggar är snabba och smärtlösa att skapa, granska och redigera.

Många andra webbhotells webbbyggare misslyckas med att tillräckligt ta itu med denna komponent. Format är en av de värderade värdarna för de funktioner som det ger fotografer troligtvis kommer att använda.

Format ger också en anmärkningsvärd klientisoleringsfunktion som tillåter dig att sakkunnigt paketera ditt arbete för kunder.

Formats kundsupport är användbart och effektivt de flesta kunder har sina problem löst inom 23 timmar.

Här är Format allmänna funktioner som ingår i alla planer:

 • Snabbt och vänligt support dygnet runt
 • Formatera gallerier-appen
 • Publicera och uppdatera formen Adobe Lightroom
 • Kundsäkerhet
 • Smart typografi
 • Dynamiska teman
 • Flexibla sidor och layout

Här är dina Format-värdalternativ:

Entusiast $ 6 / månad

 • 100 bilder
 • 3 Store-produkter
 • 15 sidor

Pro $ 12 / månad

 • 1 000 bilder
 • 20 butiksprodukter
 • Obegränsade sidor och blogginlägg
 • 5 000 Korrektionsbilder
 • Gratis domän
 • Anpassad CSS- och HTML-redigering

Obegränsad $ 25 / månad

 • Obegränsade bilder
 • Obegränsade butiksprodukter
 • Obegränsade sidor och blogginlägg
 • Obegränsade korrekturbilder
 • Gratis premium-teman
 • Gratis domän
 • Anpassad CSS- och HTML-redigering

Alla dessa webbhotell ger en bra webbhotellplattform för fotografer som bygger sin egen webbplats.

Innan du bestämmer dig för vilken webbhotell du ska gå med måste du gå igenom vad du vill och förväntar dig från din webbplats. Försök ta en inventering av ditt nuvarande arbete, förstå vilken typ av konstnärlig kategori ditt arbete skulle omfattas av. Detta hjälper dig att bestämma hur du vill visa upp ditt arbete och vilken typ av publik du försöker nå.

2) Squarespace: Lätt att starta och vackra mallar

Squarespace är ett populärt val bland fotografer för deras professionella, eleganta, högkvalitativa men ändå enkla webbdesign. Squarespace används ofta bland frilansare som lägger stor vikt vid estetik på deras webbplats.

De förinstallerade designmallarna som Squarespace erbjuder sina användare ger en mycket strukturerad grund som elegant visar ditt arbete för optimal estetik. På toppen av fantastiska mallar är Squarespace webbbyggare mycket lätt att använda och populär bland fotografer.

Squarespace erbjuder många funktioner designade för att lyfta fram ditt konstnärliga verk. Dessa konstnärliga funktioner inkluderar moderna mallar, en stilredigerare, inbyggd mobilwebbplatser, anpassad CSS, anpassningsbar innehållslayout, gratis Google-teckensnitt, diagramblock och videobakgrunder.

Även om Squarespace gynnas av många kreativa yrkesmän för sin konstnärliga förmåga kan många fantasifullt frilansare tycka det är begränsande. Squarespace kan anpassas när det gäller innehållslayout, typsnitt och stil men många klagar över att de övergripande mallarna inte passar till deras specialiserade designtema. För denna grupp yrkesverksamma kan en värd med en webbbyggare som erbjuder mycket anpassningsbara mallar vara gynnsam.

Squarespace erbjuder också en 14-dagars gratis provperiod, även om detta inte ger dig mycket tid att experimentera med webbhotell när det gäller SEO-kapacitet så kommer du att kunna leka med designaspekterna på Squarespace för att se om du gillar formatet.

Squarespace-prissättningen erbjuder sina webbhotelltjänster till ett medel- till medelhögt prisklass. Om du bara vill visa ditt arbete i ett fotogalleri med information om dig själv och ditt arbete kanske du vill välja den personliga planen. Men om du vill sälja dina originalutskrifter från din webbplats kan företaget eller det grundläggande webbutikalternativet vara det bästa alternativet.

Personlig plan: $ 12 / månad

 • Obegränsat, sidor, gallerier och bloggar med obegränsad bandbreddlagring och 2 bidragsgivare
 • Mobiloptimerad webbplats
 • Webbplatsmätningar
 • Gratis anpassad domän SSL-säkerhet ingår
 • 24/7 kundtjänst

Affärsplan: $ 18 / månad

 • Alla funktioner i den personliga planen
 • Professionell e-post från Google
 • 100 $ i Google AdWords-kredit
 • Sälj obegränsade produkter och acceptera donationer
 • 3% transaktionsavgift
 • PR-popup-fönster
 • Helt integrerad e-handel

Squarespace erbjuder också 50% rabatt på det första året för studenter som registrerar sig med sin akademiska e-postadress.

3) WP Engine + Semplice: Bästa valet för avancerade fotografer

Vill ha något mer än bara en vanlig körning av fabrikens webbplatsbyggare?

Du kanske vill ha mer kontroll och anpassning, men vill inte koda från grunden.

Vi har en ny lösning åt dig: koppla Semplice-temat från Spotify-designern Tobias Van Schneider med WP Engine för ultimat kraft.

Vad du får är det bästa från båda världar.

Du är på högdrivna, supersnabb värd, och har ett vackert tema byggt bara för fotografer.

förhandsvisning av semplice-tema

Detta är bäst för avancerade fotografer som behöver mer lagring, anpassning och total kontroll.

Vi rekommenderar inte denna inställning för nybörjare – eftersom det kan komplicera saker och bromsa dina framsteg.

Många fotografer och frilansare föredrar att använda en WordPress-plattform för användarvänlighet, kännedom och andra fördelar. Om du passar in i den här gruppen hittar du en helt ny värld av webbhotellföretag som är specialiserade på WordPress-värd.

Den utmärkta webbhotellen för WordPress-värd för fotografer måste vara WP Engine. Ett stort problem för fotografer är att deras innehåll vanligtvis ställer höga lagringskrav som t.ex. större högupplösta foton de kan vara kraftigt redigerade eller röras upp.

Detta kan påverka webbplatsens hastighet, vilket kommer att påverka webbplatsens SEO-kapacitet allvarligt. Således kan det vara mer värdefullt att välja en högkvalitativ snabb värd med mer lagring om budgeten tillåter det.

Även om WP Engine inte är känd för att ha den mycket förenklade och lättanvända webbbyggaren, är det värt att lägga in det här för att lyfta fram dess höga kvalitet och professionella förmågor.

Det är därför WP Engine är mycket vördade och används av professionella fotografer. WP-motor erbjuder högkvalitativ värd med mycket lagringsutrymme och hög hastighet. WP Engine har också varit känd för att vara mycket flexibel och anpassningsbar för att passa ditt specifika designtema.

WP Engine har också en av de mest hjälpsamma och effektiva kundsupportgrupperna inom webbhotell. De erbjuder också gratis migrering om du byter från en annan webbhotelltjänst.

Även om WP-motoren är dyr och kommer in på $ 35 / månad för startplanen kommer det definitivt att lönas om du får hög månatlig trafik. Om du inte är säker på det branta priset erbjuder WP Engine en 60-dagars pengarna tillbaka-garanti, så om du provar det och inte tror att tjänsten är värd dina pengar kommer du att få tillbaka allt.

WP Engine Prcing

Detta är vad WP Engine startplan ($ 35 / månad) inkluderar:

 • 10 GB lokal lagring
 • 50 GB bandbredd
 • Dev, Stage, Prod Miljöer
 • Överförbara webbplatser
 • PHP 7 klar
 • Stor FS
 • Global CDN
 • Sidprestanda
 • Automatiserade SSL-certifikat
 • 24/7 chattstöd

Plus – med vår länk får du tre månader gratis

4) Wix: Lätt att använda men har nackdelar

wix för fotografihemsidor

Wix används ofta bland fotografer för dess mycket anpassningsbara och lättanvänd webbbyggare. Wix är tillgängligt gratis så länge du vill, men om du behöver professionella funktioner som ditt eget domännamn eller prioriterat stöd måste du välja en av deras fem premiumplaner. Den gratis Wix-planen erbjuder många användbara funktioner som:

 • Tillgång till vår omfattande samling av bilder, clip art och ikoner. Alla helt anpassningsbara och 100% GRATIS att använda på din Wix-webbplats.
 • 500 MB lagring och upp till 500 MB bandbredd
 • Obegränsad åtkomst till alla Wix-support steg-för-steg genomgångar, artiklar, videohandledning och mer

Det fria alternativet är bra för att börja men om din får högre trafikmängder och du behöver mer lagring och bandbredd och du inte vill att Wix-annonser ska visas på din webbplats måste du uppgradera till en premiumplan.

Om du driver en fotograferingswebbplats med hög trafik och hög lagringsbehov, skulle premiumplanen med mest värde vara den Obegränsad plan till $ 14 / månad. Denna plan erbjuder inte bara obegränsad bandbredd och 10 GB lagringsutrymme utan Wix-annonser, den erbjuder också värdefulla SEO-funktioner.

Om du vill sälja dina originalutskrifter på din webbplats ger Wix dig möjlighet att göra e-handelstransaktioner med deras e-handelsplaner. Denna plan ger dig 20 GB lagringsutrymme tillsammans med fördelarna med en onlinebutik.

Sammanfattning: Testa lite, ta sedan av

fotograf som bygger en webbplats

När du räknar ut vilken typ av publik du vill nå förstår deras beteende och vilken typ av innehåll de vill konsumera. När du har beaktat alla dessa faktorer kommer du utan tvekan att välja rätt värd.

Att ge ett avgörande svar, Formatera är vårt val för bästa värd för fotografer på alla nivåer. Format är specifikt utformat för att lyfta fram konstnärens arbete. Deras samhälle och stöd är mycket erfarna i önskan och problem med konstnär som visar upp sitt arbete.

Med det sagt om du är en fotograf med mer specialiserade behov kan du vara fördelaktig att använda andra värdar. Om du är mer intresserad av att sälja hög volym direkt från din webbplats istället för att visa upp ditt arbete och locka kunder kan Squarespace vara ett bra alternativ. Om du är en mycket erfaren och mycket professionell fotograf som förväntar dig stora mängder trafik och har många stora högupplösta fotografier WP-motor kan också vara ett bra alternativ.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector