WP Engine vs Hostgator: Vilket är bättre? Hosting – Jämför priser och planer – maj 2020

WP Engine vs Hostgator: Vilket är bättre? Hosting – Jämför priser och planer – maj 2020

WP Engine vs Hostgator: Vilket är bättre? Hosting – Jämför priser och planer – maj 2020

Vårt pågående uppdrag är att ge dig de bästa värdjämförelserna på webben, och vår nästa delbetalning är vår favorit WordPress-värd med en av de bästa webbplatserna i branschen: Hostgator. Innan vi kan dyka in i vår granskning måste vi emellertid lämna viss information om den här artikeln. WP Engine är en tjänst som enbart handlar om WordPress, vilket innebär att om du vill bygga en webbplats utanför det systemet, kommer du inte att kunna göra det med dem. Omvänt erbjuder Hostgator ett brett utbud av värdalternativ, vilket gör dem till ett fantastiskt val för alla som inte gillar eller bryr sig om WordPress. För att hålla denna översyn så objektiv som möjligt kommer vi bara att jämföra de två värdarna baserat på deras WordPress-planer. Medan Hostgator erbjuder andra värdlösningar som dedikerade servrar eller VPS-planer, skulle det vara vilseledande att jämföra de två i detta avseende. Istället fokuserar vi bara på WordPress-värd för Hostgator för att se till att du får en bättre uppfattning om hur de staplar upp till varandra.


Prissättning Som med alla våra recensioner börjar vi med kostnaden. Många nya webbplatsanvändare är mest bekymrade över denna faktor eftersom det kan göra eller bryta deras förmåga att komma igång online. Som sagt, båda dessa värdar är välkända av olika skäl, varför det kommer att vara mycket skillnad mellan prissättningsmodeller. Eftersom Hostgator främst vänder sig till nybörjare har de inte så mycket funktionalitet som WP Engine. Vi kommer in på detaljerna senare, men det är något att tänka på när vi tittar på dessa nummer.

Hostgator

 • Startplan: 5,95 dollar per månad
 • Standardplan: $ 7,95 per månad
 • Affärs plan: $ 9,95 per månad

WP-motor

 • Personlig plan: 29 $ per månad
 • Professionell plan: 99 $ per månad
 • Affärs plan: 249 $ per månad

Som ni ser är det en stor skillnad mellan de två platserna. Återigen finns det någon anledning till detta beroende på hur mycket du kan göra med WordPress med varje tjänst, men om du är ny i systemet eller inte planerar att göra massor av extra programmering är det uppenbart att Hostgator är den tydliga vinnaren.

Vinnare: Hostgator

Pengar tillbaka garanti Även om de initiala kostnaderna för att driva en webbplats är en avgörande del av din beslutsprocess, hjälper det också att veta att du kan backa om saker inte fungerar som du planerat. Många värdtjänster erbjuder ett slags återbetalningsalternativ så att du inte sitter fast i ett kontrakt med en tjänst som inte tillhandahåller allt du behöver. Industristandarden här är trettio dagar, men båda dessa värdar ger mycket mer än så. Hostgator ger dig fyrtiofem dagar medan WP Engine ger dig sextio. Det betyder inte bara att du har mer tid att kolla in allt och se till att du har gjort rätt val, utan det bevisar också hur mycket varje tjänst står bakom sina produkter. Att ge dig över en månad för att kräva full återbetalning bör säga att de båda är utestående inom sina fält. I detta avseende vinner WP Engine dock en mil.

Vinnare: WP-motor

Kundsupport Eftersom Hostgator är designad för att fungera med nybörjare och WP Engine har så många olika funktioner, är det oundvikligt att du måste kontakta support på båda systemen. Oavsett om det är ett problem med kontrollpanelen eller om du har en fråga om att ställa in något på din sida, är det absolut nödvändigt att du kan prata med någon och få svar direkt. När allt kommer omkring, om du står inför en kris med din webbplats, behöver du inte vänta timmar eller dagar för att lösa problemet. Med det i åtanke, låt oss titta på de olika sätten du kan kontakta support och se hur varje tjänst levererar.

Telefonstöd För omedelbara problem är det alltid trevligt att nå någon via telefon som kan hjälpa dig att lösa problemet snabbt. Med det sagt, att ringa en supportlinje bara för att vara i vakt i flera timmar besegra syftet, så du vill kunna nå en person inom en kort period. Tack och lov, båda webbplatserna har utmärkta responstider och kommer inte att hålla dig vänta så länge.

Vinnare: en slips

Live chat

Idag är det mycket mer föredraget att prata med någon över en chattjänst än på telefonen så att du kan kondensera dina tankar på ett konstigt sätt medan du fortfarande får omedelbar feedback och felsökning. Återigen vill du få ett snabbt svar här så att du inte lämnar tummen medan du väntar på svar. Det är också viktigt att du kan kontakta någon på alla timmar på dagen om du arbetar sent på natten på din webbplats. Återigen presterar båda värdarna beundransvärt här och erbjuder lösningar 24/7/365. Du behöver aldrig vänta mer än några minuter på någon av webbplatserna, och du kan få dina problem snabbt och effektivt att lösa.

Vinnare: en slips

E-post

Slutligen, när det gäller att kontakta support, ibland är en snabb e-post allt du behöver för att fixa ditt problem. När frågan inte är omedelbar eller inte behöver omedelbar uppmärksamhet är detta ett utmärkt sätt att gå. Med det sagt måste du fortfarande inte behöva vänta mer än en dag på ett svar. I detta avseende kommer båda värdarna snabbt tillbaka till e-postfrågor, där de flesta väntetiderna är mindre än åtta timmar.

Vinnare: en slips

forum Om du är den typ av person som hellre vill undersöka och ta reda på svaren på dina frågor på egen hand, är det bra att ha tillgång till detaljerade tutorials och FAQ-sidor för att hitta vad du behöver. Båda värdarna har omfattande information till hands, men WP Engine lägger ut allt i ett mycket lättare att läsa format. Som sådana är de lite bättre på att ge enkel åtkomst till problemlösningstekniker.

Vinnare: WP Engine, men bara något

Fart

När man pratar om värdet på en webbplats ligger en stor del av det i hur väl värden kan leverera resultat till din publik. Hastighet är en viktig del av din webbplats rykte, med långsammare sidor med en högre avvisningsfrekvens. Enkelt uttryckt måste du se till att din värd håller din webbplats igång smidigt oavsett var dina tittare är så att de inte väntar några minuter på att dina sidor laddas. Dessa dagar är tålamod inte en dygd som många människor har, särskilt online. Dessa är resultaten från oberoende hastighetstest för båda tjänsterna.

Hostgator

 • Betyg: 75/100
 • Last hastighet: 916 ms
 • Medelhastighet: 5 sek

WP-motor

 • Betyg: 73/100
 • Last hastighet:86 sek
 • Medelhastighet: 2 sek

Som ni ser är det inte någon stor skillnad mellan de två, men kanten går till Hostgator. En del av orsaken till detta är att Hostgator har fler servrar och kan överföra mer data effektivt, men det beror också på att dina WordPress-webbplatser inte kommer att ha så mycket funktionalitet som WP Engine. Till slut kan vi kalla det en tvätt, men vi kommer att ge denna vinst till Hostgator oavsett.

Vinnare: Hostgator

Driftstopp / Uptime

Tillsammans med sidhastighet och laddningstid vill du också vara säker på att din webbplats inte kraschar av någon anledning. Många värdar erbjuder en “drifttidsgaranti”, vilket innebär att om din sida går ner under någon betydande period har du rätt till någon form av kompensation. WP Engine erbjuder en sådan garanti, medan Hostgator inte gör det. Men när man gör en jämförelse av de två är det svårt att se en tydlig vinnare.

Hostgator

 • Bästa resultat: 100%
 • Värsta resultat: 97%
 • Medel:99%

WP-motor

 • Bästa resultat: 100%
 • Värsta resultat:51%
 • Medel:98%

Som ni ser är det lite mer avvikelse med WP Engine, men genomsnittet är ungefär detsamma. Dessutom, med WP Engine som erbjuder en garanti, betyder det att även under låga perioder kan du bli belönad för tekniska svårigheter. Återigen kan det vara en tvätt, men vi kommer fortfarande att hävda Hostgator som vinnaren här.

Vinnare: Hostgator

Funktioner Okej, så vi har sett vad båda dessa värdar kan erbjuda i betydelsen breda slag, men hur staplar de upp sida vid sida? För att få en bättre känsla av det värde du får från varje tjänst ska vi se vilka alternativ och funktioner som finns med varje plan. Återigen tittar vi bara på WordPress-värd, även om Hostgator erbjuder många andra alternativ.

Hostgator

 • Startplan: en webbplats, 25 000 besökare per månad, 50 GB lagring, obegränsade e-postadresser
 • Standardplan: två webbplatser, 200 000 besökare per månad, 150 GB lagring, obegränsade e-postadresser
 • Affärs plan: tre webbplatser, 500 000 besökare per månad, obegränsad lagring och e-postadresser

WP-motor

 • Personlig plan: en webbplats, 25 000 besökare per månad, 10 GB lagring, obegränsad data, SSL-säkerhet
 • Professionell plan: tio webbplatser, 100 000 besökare per månad, 20 GB lagring, obegränsad data, SSL-säkerhet
 • Affärs plan: 25 webbplatser, 400 000 besökare per månad, 30 GB lagring, obegränsad data, SSL-säkerhet

En sak att också notera här är att WP Engine också har Premium- och Enterprise-planer som möjliggör miljontals besökare per månad och upp till 150 webbplatser. Som du kan se, har Hostgator, när man jämför de två tjänsterna, mycket mer att erbjuda när det gäller lagring och besökare. När du tittar på basplanerna för varje tjänst får du bättre resultat med Hostgator totalt sett. Även om det inte ger lika omfattande säkerhet och data som WP Engine får du fortfarande fler säkerhetsfunktioner med din plan. Den största skillnaden mellan de två är hur många webbplatser du kan driva och hur många besökare som kan komma till din sida. När du går upp i WP Engine kan du se att planerna är utformade för webbplatser med hög trafik, och det är där de lyser. Men om du inte planerar att få miljoner besökare per månad kanske du inte behöver så mycket service.

Vinnare: Hostgator för grundläggande planer, WP Engine för avancerad

Slutsats I slutändan, när det gäller WordPress-värd, är Hostgator det bättre alternativet för alla som inte behöver massor av programmering och funktionalitet på sina sidor. Om du inte är en hardcore WordPress-användare bör tjänsten ge dig allt du behöver för att lyckas. Som sådan tror vi att det är det bättre valet totalt sett.

Sammanlagd vinnare: Hostgator Kolla in vår WP Engine vs. GoDaddy-inlägg för att se om WP Engine kan slå ut GoDaddy. Kan A2 Hosting vara värd för HostGator? Ta reda på det genom att läsa vårt A2 Hosting vs. HostGator-inlägg.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector