WP Engine vs iPage: Vilket är bättre? Hosting – Jämför priser och planer – maj 2020

När det gäller att hitta rätt webbhotell kan du spendera all din tid på att titta på enskilda tjänster, skriva ner vilka funktioner och fördelar de erbjuder och sedan jämföra informationen själv. Eller så kan du lita på att vi gör jämförelsen för dig och sparar lite tid. Vi har en oändlig serie recensioner som slår de bästa värdarna mot varandra så att du kan se hur de staplar sida vid sida. I den här utbetalningen tittar vi på WP Engine and iPage Hosting.


Det som är viktigt att notera här är att WP Engine inte är en vanlig webbhotell. Medan de flesta tjänster förser dig med olika typer av webbsidor är WP Engine enbart dedikerad till WordPress. Som sådan, om du inte är intresserad av att bygga en WordPress-webbplats eller vill ha fler alternativ, måste du leta någon annanstans.

Eftersom WP Engine endast är tillgängligt för WordPress-webbplatser kommer vi att jämföra de två baserade på liknande funktioner. Det vore inte rättvist att lista priser och specifikationer från iPage som är relaterade till vanliga webbsidor eftersom det inte finns något jämförbart med WP Engine. Således kommer vår granskningsprocess att vara lite annorlunda än den brukar vara, men resultaten blir jämnare på det sättet.

Prissättning

Som alltid vill vi först få kostnaden ur vägen. För många människor kan prissättningen vara oöverkomlig, så vi vill se till att du vet vad du får innan vi dyker djupare in på varje webbplats. Med det sagt, när du väl vet priset vill du se vilket värde som tillhandahålls av varje värd så att du kan ta reda på om du får det bästa för pengarna. Här är standardpriserna för båda webbplatserna.

WP-motor

 • Standardhotell: $ 29 / month
 • Professional Hosting: $ 99 / månad
 • Affärshotell: $ 249 / month
 • Premiumhotell: Kontakta för priser

iPage

 • WP Starter Hosting: $ 3,75 / månad för att starta, flyttar sedan upp till $ 10,49 / månad
 • WP Essential Hosting: $ 6,95 / månad för att börja, går sedan till $ 12,49 / månad

Som ni ser är WP Engine väsentligt högre än iPage, vilket innebär att du kanske är mer benägen att gå med det billigare alternativet. Men som vi kommer att komma till senare, finns det ett kritiskt skäl för prisskillnaderna, vilket återigen har att göra med värde. Sammantaget, om du ser allvar med att bygga en WordPress-webbplats av hög kvalitet, har WP Engine mycket mer att erbjuda. Men bara att gå på enbart kostnad iPage har den tydliga fördelen.

Vinnare: iPage

Pengar tillbaka garanti

En annan sak att titta på när det gäller prissättning är om en värd kommer att erbjuda full återbetalning om du bestämmer dig för att du inte gillar tjänsten. Eftersom det tar tid att bygga en webbplats och det finns så många komplicerade bitar som måste arbeta tillsammans kan det hända att problem med en tjänst inte är synliga, vilket innebär att du kan få reda på att du saknar en avgörande detalj först efter att din webbplats är uppe och springer. Som sådan erbjuder många värdar en pengar-tillbaka-garanti som gör att du kan testa tjänsterna först för att se till att allt uppfyller dina standarder. Båda värdarna erbjuder en sådan garanti, med iPage som levererar trettio dagar att byta tankar och WP Engine ger dig sextio.

Det är inte bara bättre att ha mer tid att leka med funktionerna i tjänsten, men att ha ett så långt fönster visar också att WP Engine är övertygad om att du kommer att gilla det du får. Det är en stor bonus när man jämför de två värdarna.

Vinnare: WP-motor

Kundsupport

När det gäller värde, medan det är viktigt att bedöma varje värd utifrån de funktioner som de tillhandahåller, finner vi att det faktiskt är bättre att se hur de svarar när något går fel. Oavsett hur väl du bygger din webbplats kommer något oundvikligen att hända som tvingar dig att kontakta kundservice, så det är viktigt att de är lyhörda och hjälpsamma varje gång. Med det sagt finns det fyra distinkta områden där en värd kan ge stöd, så låt oss jämföra dem i varje avseende.

Telefonstöd

Om du behöver ett problem som är löst direkt, är den bästa metoden att ringa någon för att hjälpa dig. När du talar om webbplatsbyggnad är det alltid bättre om du kan kontakta någon på alla timmar på dagen, bara om du arbetar sent på kvällen och stöter på ett problem. Med detta i åtanke, erbjuder båda värdarna telefonsupport dygnet runt, och ingen av dem kommer att låta dig vänta för länge i väntetid.

Vinnare: en slips

Live chat

Detta är ett annat populärt alternativ eftersom det låter dig få omedelbara resultat utan att behöva lyssna på tråkiga Muzak medan du väntar. Återigen är det viktiga här att du kan nå en representant dag eller natt så att ditt problem kan åtgärdas snabbt. Liksom med telefonstöd ger båda värdarna tillgång dygnet runt och snabba svarstider.

Vinnare: en slips

E-post

Om du har ett problem som inte behöver omedelbar uppmärksamhet, men du fortfarande vill komma i kontakt med någon, är det ett bra sätt att lösa det genom att öppna en biljett och skicka ett e-postmeddelande. Du vill dock vara säker på att du inte väntar dagar i slutet på ett svar; annars kommer det att göra att hela processen blir felaktig. Både iPage och WP Engine har ett biljettsystem, och du kan förvänta dig ett svar vanligtvis inom samma dag eller åtminstone inom 24 timmar, beroende på när din biljett öppnades.

Vinnare: en slips

Forum / Tutorials

Slutligen, för de som gillar att lära sig mer om att fixa problem utan att förlita sig på en teknisk supportpersonal, kommer många värdar att ge tillgång till forum där du kan hitta svar på vanliga problem och ta reda på hur du åtgärdar dem när de händer. I detta avseende har båda värdarna omfattande artiklar och självstudier som täcker nästan alla ämnen som du kan tänka dig, och båda är välorganiserade så att du inte spenderar hälften av din tid på att försöka hitta rätt information.

Vinnare: en slips

Som ni ser, när det gäller support får du mycket värde med både iPage och WP Engine, vilket betyder att oavsett vilken du väljer kommer du inte att hänga.

Fart

Nu är det dags att gå in på de mer tekniska aspekterna av värdarna. Det första vi tittar på är hur snabbt din webbplats kommer att vara när den är live, eftersom detta förmodligen är en av de viktigaste sakerna för din publik. Oavsett hur bra din sida är utformad eller hur interaktiv den är, om den inte laddas snabbt, kommer du inte att få tillräckligt med människor att spendera tid på den. Som sådan är det viktigt att laddningstiderna är snabba, vilket innebär att det bara tar några sekunder eller mindre innan allt kommer upp. Om din publik måste vänta tio eller tjugo sekunder på din sida, kommer de inte hålla sig kvar för att se vad som finns på den.

WP-motor

 • Bästa lasttid:69 sekunder
 • Värsta lasttid:94 sekunder
 • Medel: 48 sekunder

iPage

 • Bästa lasttid: 965 millisekunder
 • Värsta lasttid: 30 sekunder
 • Medel: 90 sekunder

Som ni ser har iPage det bättre genomsnittet och hastigheten. Det är dock baserat på vanliga webbsidor och tar inte hänsyn till sina WordPress-webbplatser. Därför måste vi titta på andra WordPress-värdar för att få en bättre känsla av hur bra WP Engine fungerar. När du gör det är WP Engine bättre än de flesta, med vissa värdar som tar så länge som 30 sekunder att ladda. Sammantaget, så långt som WordPress-värd går, är WP Engine mot toppen.

Vinnare: Tekniskt sett iPage, men WP Engine är bättre när man rankas mot sina kamrater

Driftstopp / Uptime

Nästa sak att titta på efter hastighet är drifttid. Detta är den procentsats som din webbplats håller uppe och inte upplever några kraschar eller driftsstopp. Vanligtvis erbjuder värdar en garanti för detta betyg, vilket innebär att om din driftstid faller under en viss procentandel, har du rätt till någon form av kompensation. WP Engine erbjuder en garanti på 99,95%, men iPage har ingen. Här är de genomsnittliga procentsatserna för varje.

 • WP-motor: 95%
 • iPage: 84%

Även om du kan se att WP Engine är något bättre, eftersom skillnaden mäts i bråkdelar av en procent kan vi säga att de är praktiskt taget desamma. Med tanke på det faktum att WP Engine erbjuder en garanti innebär det dock att de totalt sett är bättre.

Vinnare: WP-motor

Värde

Så nu när vi har sett hur pålitliga båda värdarna är, hur staplar de upp så långt som funktioner och fördelar? Vilka tjänster får du för ditt månatliga pris? Här är en kort översikt över vad du kan förvänta dig av båda företagen.

WP-motor

 • Standardpaket: 1 webbplats, 25 000 besök i månaden, 10 GB lagring, obegränsad data, gratis SSL-certifikat
 • Professionellt paket: 10 webbplatser, 100 000 besök i månaden, 20 GB lagring, obegränsad data, gratis SSL-certifikat
 • Affärspaket: 25 webbplatser, 400 000 besök i månaden, 30 GB lagring, obegränsad data, gratis SSL-certifikat
 • Premiumpaket: 150 webbplatser, 1 miljon besök i månaden, 100-300 GB lagring, obegränsad data, gratis SSL-certifikat
 • Enterprise-paket: 150 webbplatser, 5 miljoner besök per månad, 400 GB-1 TB-lagring, obegränsad data, gratis SSL-certifikat

iPage

 • WP-startpaket: 1 gratis domän, obegränsat diskutrymme, obegränsat e-postkonton, anpassad kontrollpanel, förinstallerade teman och plug-ins
 • WP Essential-paket: 1 gratis domän, obegränsat diskutrymme, obegränsat e-postkonton, miljoner besök per månad, expertstöd, förbättrad säkerhet

Tyvärr är iPage något vagt om alla detaljer som du får med ditt prenumeration, så vi kan inte ge mer information om vad vi lägger till. Men som ni ser är de jämförbara, med iPage som kommer ut på toppen med obegränsad lagring och högre antal besök per månad. WP Engine å andra sidan låter dig skapa fler webbplatser och har obegränsad bandbredd, som båda är viktiga komponenter.

I slutändan verkar det som om iPage WordPress-värd är perfekt för alla som är nya i systemet och inte vill skapa mer än en eller två webbplatser. iPage hjälper dig genom att ge dig verktyg för att bygga en grundläggande sida med plug-ins och mallar, så det är mycket lättare att komma igång.

Men om du är välbevandrad i WordPress och vill göra mycket mer än bara en enda webbplats, är WP Engine det bättre sättet att gå. Inte bara får du mer kapacitet, utan du får också extra funktioner som hjälper dig att bygga avancerade webbplatser. Med tanke på att allt annat handlar om lika med avseende på hastighet, drifttid och kundservice så verkar det som om båda webbplatserna har mycket att erbjuda.

Vinnare: iPage för nybörjare, WP Engine för experter

För att utforska fler värdalternativ, se hur WP Engine håller upp mot Squarespace i vår Squarespace vs. WP Engine-post. Kan WP Engine vara Bluehost? Ta reda på det i vår WP Engine vs. Bluehost-inlägg.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map