WP Engine vs SiteGround Hosting: Funktioner, hastighet, fördelar och nackdelar 2020

Jämförelse av WP-motor och SiteGround är mycket vanligt för dem som letar efter superladdad WordPress-värd med fantastiska funktioner och fantastiskt stöd.


Å ena sidan startade WP Engine – baserat i Austin, TX – den förvaltade WordPress-värdrevolutionen och har blivit en etablerad juggernaut.

Å andra sidan har du SiteGround, baserat från Bulgarien, med fantastiska funktioner till ett ekonomiskt pris som blåser ut nästan alla andra värdföretag.

Prisjämförelse: Prisvärd vs Premium

WP-motorpriser – Premium

WP Engine erbjuder två typer av planer, och beroende på planen kan du kanske betala mycket mer än du skulle förvänta dig. För deras personliga plan är det $ 29,99 per månad, och för den professionella planen kan du räkna med att betala $ 99,99 per månad. Inte perfekt om du bara börjar och försöker etablera dig med din online-närvaro.

Kom ihåg detta: för riktiga företag är skillnaden mellan hosting som kostar $ 10 per månad och hosting som kostar $ 50 per månad trivial. Men för en upstart-bloggare är det skillnaden mellan att starta en webbplats och inte. Så om du är ett växande företag, kläm inte in pengar här. Titta på hela bilden, titta på alla funktioner.

SiteGround-prissättning – prisvärd

Om du vill spara lite pengar erbjuder SiteGround en rad olika planer som är en fantastiskt värde för de funktioner du får.

Deras startplan börjar på $ 3,95 per månad, med alternativ för att förlänga din plan upp till tre år. Deras Grow Big-plan börjar på $ 7,95 per månad och innehåller planer som kan sträcka sig upp till tre år utan prisförändring.

Vinnare: SiteGround

Att titta på pris hjälper dig att bestämma vilken webbhotell som passar bäst för dig och dina behov. SiteGround erbjuder många alternativ för sina planer, och de är inte för dyra. SiteGround är vinnaren av denna runda.

Kundsupport: Båda är utmärkta

WP Engine: 24/7 USA-baserad support

Från början stod WP Engine ut för sin anpassade suppor. De tror verkligen att kundservice är viktig för deras företag, och deras kundsupport visar hur de fungerar. 

Det bästa är den lilla klockan när du chattar med deras rep direkt från värdadministratörsgränssnittet.

De ger skivskrivningsskydd, skrivbegränsningar och säkerhetskopior. Du har tillgång till en kunskapsbas, e-postsupport och telefontjänst.

SiteGround: SuperSnabb, över och bortom

SiteGround är extremt fantastiskt när det gäller kundsupport.

Deras kundtjänstföretag är baserade över hela världen, tillgängliga dygnet runt. Du kan ringa dem dygnet runt, vilket WP Engine inte erbjuder.

Vinnare: Slips

Båda företagen har utmärkt kundsupport, men kanten går till WPE, särskilt om du behöver fokusera på WordPress. WPE innehåller också en kunskapsbas som du kan komma åt om du behöver göra någon kontroll. Om du inte är galen om att ha en kunskapsbas erbjuder SiteGround massor av information som hjälper dig att lösa problem med din webbplats.

Fart

WPE

Medan hastigheten är bra för alla webbplatser, måste du se till att du har ett värdföretag som inte går för långsamt. WPE har utmärkt hastighet, och sidor kan laddas på cirka 1,3 sekunder, vilket gör att besökare kan dra upp webbplatsen snabbt. Detta är praktiskt för dig som behöver en webbsajt som har utmärkta responstider.

Siteground

SiteGround har också en utmärkt hastighet och klockas in på 1,3 sekunder. De hade dock en snabbare hastighet, men på grund av tillströmningen av kunder som har anmält sig har det tagit en liten avgift på servrarna. Med tanke på SiteGround stöder över 250 000 kunder är det förståeligt varför SiteGround har gått långsammare. De har servrar i andra länder, vilket skulle hjälpa dem att skapa snabbare hastigheter.

Vinnare

Båda företagen har utmärkta hastigheter, men om du är för en vinnare är WPE vinnaren. De har inte så många människor som fastnar i systemet, vilket kan göra din hastighet ännu snabbare. Eftersom du inte tävlar med över 250 000 WPE kommer att bli lite snabbare än SiteGround.

Värde

WPE

Beroende på vad du behöver för din webbplats kan du anse andra funktioner som mer värdefulla. WPE har 10 eller 20 GB disksyta på sina planer, inkluderar sin egen panel och ger utmärkt kundsupport. Även om det kan vara bra, bör du också ta hänsyn till de rejäl prislapparna tillsammans med planerna.

Siteground

Om du letar efter det mest bra för ditt pengar ger SiteGround verkligen många specialfunktioner för din plan. De inkluderar en cPanel, 10 eller 20 GB disksyta och en gratis domän. Inkludera deras kundsupport, och SiteGround är ett utmärkt val. De inkluderar inte bara många funktioner, utan deras priser är extremt konkurrenskraftiga.

Vinnare

Samtidigt som alla bestämmer värdet på olika sätt, baserat på antalet artiklar du får med SiteGround, erbjuder det det bästa värdet. Du får mycket mer för dina pengar och du behöver inte skylla ut för många sekel för basfunktionerna. Det enda gör SiteGround till vinnaren för värdekolumnen.

Funktioner

WPE

Funktionsavsnittet för WPE är idealiskt, men bara för WordPress-användare. De har många funktioner du inte hittar på andra värdplatser. Du kommer att ha tillgång till program som är exklusiva för WordPress, cacheteknologi, SSL och CDN redo och anständig cacheteknik. Inte illa för ett exklusivt värdföretag.

Siteground

SiteGround erbjuder många funktioner, inklusive funktioner som passar WordPress. Deras planer inkluderar e-post, webbplatsöverföring eller installation, installation med ett klick och kundsupport dygnet runt. Deras domännamn är också gratis för livet, vilket gör det praktiskt för alla.

Vinnare

Båda värdplatserna är bra för WordPress-användare, och du kan ha svårt att bestämma vilken webbplats som skulle vara bättre. Båda valen är bra, och den här rundan har ingen tydlig vinnare. Det är ett slips, men det är okej att ha ett slips här. Båda företagen erbjuder utmärkta funktioner som kommer att göra din webbplats pop.

Driftstopp / Uptime

WPE

När du driver en webbplats behöver du en webbsajt som ger utmärkt drifttid. WPE har visat en del inkonsekvenser under det senaste kvartalet, men WPE förklarar en driftstid på 99,9%. I februari i år upplevde de betydande driftsstopp under en vecka, men det finns många faktorer som kan orsaka driftstopp.

Siteground

SiteGround garanterar också 99,9% drifttid, och för det sista kvartalet har siffrorna bevisat det. De upplevde fler avbrott än WPE, men dessa avbrott var kortlivade. Återigen kan det bero på antalet kunder de har på sina servrar.

Vinnare

Alla med en webbplats behöver en stark upptid och båda företagen ger 99,9% upptid. Även om saker som underhåll och driftstopp kan hindra en webbplats kan det finnas många faktorer. Beroende på om du kan hantera fler korta stilleståndstider, eller färre, men omfattande stilleståndstider, kan det ena vara bättre än det andra. Den här rundan är slips.

Vem är det till?

marknadsförare

När du marknadsför behöver du en webbsajt som fungerar bra nästan 100 procent av tiden. SiteGround är det bättre alternativet, även om de kan uppleva ofta stilleståndstider, men de håller inte länge. Inte bara det, men du kommer att ha ett domännamn som kommer att vara evigt, vilket är en fin funktion du behöver om du planerar att branding. Inte bara det, utan deras konkurrenskraftiga priser kommer att göra att varje marknadsförare blir kär i SiteGround.

utvecklare

Utvecklare älskar att använda WordPress, eftersom du kan använda nästan vad du vill för att förbättra din webbplats. Det finns inbyggd caching och iscensättning med WPE och inkluderar dagliga säkerhetskopior, så att du kan spara allt arbete. Även om det kan bli dyrare kommer du fortfarande att få kvalitet med WPE. WordPress är lätt att använda via WPE, och om du är en utvecklare kommer WPE att hjälpa dig mer än SiteGround. Även om SiteGround erbjuder massor av utmärkta alternativ, finns det fler saker som är bättre för utvecklare genom WPE. Du bör bestämma hur du behöver använda de tillgängliga alternativen för att se till att WPE är rätt för dig.

Småföretagare

Eftersom småföretagare kanske inte har gott om tid att få sin webbplats igång är SiteGround ett utmärkt val för dem. Det är lätt att sätta upp en webbplats, du har utmärkt drifttid, många fantastiska funktioner och behöver inte uppdateras ständigt. Som ägare av ett litet företag kan du få allt inställt och släppa det. Att låta värdplatsen hantera de mer tekniska sakerna kan spara en liten företagare mer tid.

E-handel företag

E-handel företag är enorma, och att ha en webbhotell som gör att de kan tillgodose sina egna kunder är enormt. WPE är ett utmärkt val för e-handelsföretag, eftersom webbplatsen kan tillgodose specifika marknader, och det finns fler alternativ ett e-handelsföretag behöver för att förbli konkurrenskraftigt. Men om de tycker att det är för mycket driftsstopp med WPE, är SiteGround ett utmärkt alternativ. Inte bara det, utan de är billigare än WPE, behöver inte så mycket uppmärksamhet och använder olika cache-nivåer. Detta är utmärkt om ditt e-handelsföretag försöker få sina produkter till fler människor. Ingen av dem är ett fruktansvärt beslut, och det kan komma ner på priset för varje värdföretag.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map