25 Kiberbiztonsági és hacker statisztika 2019

Ahogy a világ egyre több adatot helyez el online, a hackerek által kiaknázandó információ mennyisége ezzel együtt növekszik. A kiberbiztonsági cégek megtalálják a támadások típusait és a célokat évente eltolódnak. Egy dolog biztos – a jó és rossz fiúk közötti harc folytatódni fog. Összeállítottuk a legérdekesebb 2019-es statisztikákat, amelyek mindenre kiterjednek, a ransomware-től a kriptozerekig.


Kiberbiztonsági statisztikák

A kiberbiztonság kulcsfontosságú a polgárok, valamint a kormányok és a vállalatok digitális biztonsága szempontjából. Sok a tét – a magánélettől az identitásig és a nemzetbiztonságig. Ezek a számok mutatják a biztonsági megsértések, támadások és személyazonosság-lopások világméretű növekedését.

 1. A biztonsági megsértések átlagos száma 2017 és 2018 között 11% -kal, 130-ról 145-re nőtt. (Accenture)
 2. Az adatok megsértésének globális átlagköltsége 6,4% -kal nőtt az előző évhez képest, 3,86 millió dollárra. (IBM)
 3. A webes támadások száma 56% -kal nőtt évről évre, 2017-től 2018-ig. (Symantec)
  web támadások symantec
 4. Az érzékeny és bizalmas információkat tartalmazó minden elveszett vagy ellopott bejegyzés átlagos költsége az előző évhez képest 4,8% -kal nőtt, 148 dollárra. (IBM)
 5. 2014 és 2019 között 67% -kal növekedett a biztonság megsértése. (Accenture)
 6. A vállalatok 2018-ban az összes ransomware fertőzés 81% -át tették ki. (Symantec)
 7. A kiberbűnözés átlagos költsége egy szervezetnél 13,0 millió USD, ez pedig a 2017. évi 11,7 millió USD-tól növekszik. (Accenture)
 8. A globális kiberbiztonsági kockázatokat globálisan 5,2 trillió dollárra számítják az elkövetkező öt évben. (Accenture)
 9. Az automatizálás, az AI és a gépi tanulás társaságonként körülbelül 2,09 millió USD költségmegtakarítást eredményez, de ezt csak a válaszadók 38% -a vállalja. (Accenture)
 10. Egy rosszindulatú program támadásának átlagos költsége 2018-ban 2,6 millió USD volt. (Accenture)
 11. A Symantec egyedül 3,5 millió titkosítási eseményt blokkolt 2018. decemberében. (Symantec)

Arcfelismerő & Biometria statisztika

Az arcfelismerő és a biometrikus biztonsági szoftverek gyorsan növekednek, és egyre jobban tudják azonosítani az embereket. Ez egyben kényelem és aggodalomra ad okot, mivel a személyes adatok ma már az adatbázisokban szereplő arcokat tartalmaznak. Az Egyesült Államok repülőterein az arcfelismerés a tesztelési helyszíneken zajlik, de a válasz vegyes.

 1. Az Egyesült Királyság Fővárosi Rendőrsége által használt arcfelismerő szoftver hamis pozitív eredményt adott vissza a riasztások több mint 98% -ában. (Független)
 2. 2021-re az arcfelismerést a 20 legfontosabb amerikai repülőtéren használják a nemzetközi utasok 100% -ának, köztük az amerikai állampolgároknak. Ez egy végrehajtási rendelet szerint. (Forbes)
 3. Az ACLU által az Amazon nyilvánosság számára kínált, az Amazon Rekognition technológiát alkalmazó, 2018. júliusi teszt során a technológia tévesen illeszkedett a Kongresszus 28 tagjához, és bűncselekmények elkövetőinek azonosította őket. A színes emberek 40% -át tették ki a hamis meccsek közül, annak ellenére, hogy csak a beolvasott arcok 20% -a volt. (ACLU)
 4. A Brookings az emberek 50% -ánál kedvezőtlen az arcfelismerő szoftver számára a kiskereskedelmi üzletekben a lopások megelőzése érdekében. (Brookings)
 5. A Brooking közvélemény-kutatás azt is megállapította, hogy az emberek 50% -a szerint korlátozni kell a rendészeti szervek arcfelismerő szoftverek használatát. (Brookings)
 6. A Nemzeti Szabványügyi és Technológiai Intézet (NIST) szerint az arcfelismerő szoftver 2014-ben és 2018-ban 20-szor jobban javult az adatbázis keresésében, amikor megfelelő képet talált. Ezt az arcfelismerési iparág szoftverének nagy részének – 127 szoftverfejlesztő algoritmusok 39 fejlesztőtől. (CBP)

Hacking & Adatsértések statisztikája

Norton szerint “az adatsértés olyan biztonsági esemény, amely során az információkhoz engedély nélkül férnek hozzá.” Úgy tűnik, hogy egy nagyvállalatnál új adatsértésről hallott, amely a fogyasztók millióinak személyes adatait fedte fel. A vállalatok és a kormányok folyamatosan harcolnak a hackerekkel annak érdekében, hogy felhasználói és polgáraik információit biztonságban tartsák. Íme néhány újdonság az idei hírekben.

 1. 2018. júliusában 14,8 millió 500 képpont méretű felhasználó személyes adatai szivárogtak fel a biztonsági szabályok megsértésében. Erről csak 2019 februárjában került sor. (A perem)
 2. Az Evernote Web Clipper Chrome kiterjesztésével biztonsági rést fedeztek fel, amelyet 2019. június 12-én fedeztek fel, így 4,6 millió felhasználó adatait nyitották meg a hackerek számára. A vállalat kijavította a sebezhetőséget, de nem világos, hogy a felhasználói adatok veszélybe kerültek-e. (Jehu)
 3. 2019. június 10-én kiderült, hogy az Egyesült Államok Vám- és Határvédelmi Ügynökségének adatbázisa kiberuralmi veszélybe került. Az ügynökség szerint kevesebb mint 100 000 embert érintettek, mivel az egyetlen határátkelőhelyre korlátozódott. (Az őrző)
 4. A Quest Diagnostics a betegek adatainak súlyos biztonsági megsértését észlelte, közel 12 millió személyt érintve, beleértve lopott pénzügyi, egészségügyi és szociális biztonsági információkat. A hackerek 2018. augusztus és 2019. március között léptek fel a Quest egyik számlázási szolgáltatójához. A híreket 2019. június 3-án jelentették be. (TechCrunch)
 5. 2019. május 4-én bejelentették, hogy a népszerű Canva webes grafikai eszközöket feltörték. A jelentések szerint a hackerek 139 millió felhasználó adatait lopták meg, beleértve a neveket és az e-mail címeket is. (Számítógépes világ)
 6. Micsoda kurva. A WhatsApp adatainak megsértését 2019. május 13-án fedezték fel, és 1,5 milliárd felhasználójuk közül néhányan világszerte sebezhetővé vált. Megállapítást nyert, hogy a Facebook tulajdonában lévő vállalatnak biztonsági hibája van az izraeli társaság, az NSO csoport által. Az NSO-csoportot azzal vádolják, hogy technológiát hozott létre az újságírók és az emberi jogi aktivisták kémlelésére, és jelenleg egy londoni ügyvéd pereskedik, aki a hackelés tárgya volt. (New York Times)

  Kiemelt biztonsági oldal a WhatsApp webhelyen.

 7. Ideje még kevésbé megbízni a Facebook-ban? 2019 márciusában a Facebook beismerte, hogy 600 millió felhasználó jelszavát nem tárolja megfelelően. A vállalat alkalmazottainak több mint 20 000 férhet hozzá felhasználói bejelentkezéshez. (Facebook)
 8. A 2019. március bejelentéssel kapcsolatban bejelentették, hogy a Instagram-fiókok milliói is kiszolgáltatottak maradtak. A belső jelentések szerint ezek az adatok nem voltak veszélyeztetve (Facebook)
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map