Den ultimative guide til migrering af en vært hos webhost – Sammenlign priser og planer – Maj 2020

Opretholdelse af en internet-tilstedeværelse er en vigtig del af din forretningsdrift. Dit websted fungerer som den virtuelle repræsentation af dit brand og arbejder for at øge den viden, som dine kunder og potentielle kunder har om de fordele, du leverer dem. Når din virksomhed vokser, ændres dine webhostingbehov sandsynligvis i processen. At flytte et websted til en ny vært er ikke så let som blot at pakke et par kasser og indlæse en bevægelig lastbil.


I den virtuelle verden er der flere trin, du skal følge for at flytte dit websted fra en hostingtjeneste til en anden. Det ultimative mål er ikke at have nogen nedetid, hvor kunder og potentielle kunder ikke er i stand til at få adgang til dit websted i processen. Ved at følge disse trin skal du være i stand til at udføre denne opgave uden at den virtuelle verden bemærker ændringen.

 1. Find en webhostudbyder

Webhosting er en service, der gør det muligt for din virksomhed at have et websted, der er tilgængeligt for alle med en internetforbindelse. Derfor er en webhost-udbyder det firma, der giver dig plads i deres database til at parkere de filer, der er nødvendige for at køre dit websted. At vælge en webhost-udbyder er ikke en beslutning, du skal tage let. Her er et par ting, du skal huske på, når du leder efter en webhost-udbyder.

 • Operativsystem match

Et af de vigtigste elementer, du skal kigge efter i en ny udbyder af webhosting, er det operativsystem, der er på plads. Du skal sikre dig, at det er det samme system, som din gamle webhostingudbyder bruger. At holde det samme operativsystem hjælper med at strømline migreringsprocessen uden at forårsage afbrydelser i tjenesten.

De fleste hosting er på Linux-serveren, og de fleste af de store værter hostes automatisk på dette operativsystem. Der er dog værter, der bruger Windows til deres servere, så vær på udkig efter den uoverensstemmelse, når du foretager en switch. De fleste værter er på Linux, men vær opmærksom.

 • Pålidelig teknisk support

Det er forholdsvis let at vedligeholde et websted, når den første opsætning er afsluttet, og webstedet fungerer problemfrit. Der vil være lejligheder, hvor du er nødt til at foretage opdateringer til indholdsoplysninger eller sider, der findes på dit websted.

Selvom det er en ting at opdatere og vedligeholde indholdet og frontendkoden på dit websted, er vedligeholdelse af serveren og databaserne en anden ting. Jeg har gennemgået smerten ved at slette databasen på mit WordPress-websted ved et uheld og var nødt til at arbejde tæt sammen med hostingfirmaet for at gendanne det. Ligeledes kan du uforvarende tilføje forældede plugins eller udvidelser til dit forældede WordPress- eller Magento-websted, der forårsager en database- eller frontend-fejl, som du ikke kan løse selv. Løsning af problemet vil sandsynligvis kræve mere teknisk viden, end du besidder. Hvis du prøver at fejlfinde dig selv, kan det tage timer eller dage, mens et godt hosting-supportteam som teamet på Siteground kan løse det på få minutter. Når det sker, vil du have en webhost-udbyder med pålidelig teknisk support på plads. At have muligheden for at nå teknisk support via live chat, e-mail eller telefon er en livredder.

 • Diskplads tilgængelighed

Dit websted kræver en betydelig mængde diskplads, så filerne og andre vigtige ingredienser kan fungere bag kulisserne. Selvom du muligvis ikke helt forstår, hvordan alt fungerer, skal du vælge en webhost-udbyder, der tilbyder den samme mængde diskplads som din nuværende udbyder. Du kan ikke flytte webstedet til en udbyderkonto med mindre tilgængelig diskplads. Dette vil resultere i, at dit websted ikke fungerer ordentligt, hvilket kan forårsage, at dit websted udholder nedetid. Det forhindrer dine kunder og potentielle kunder i at få adgang til dit websted, indtil du løser problemet.

Selv hvis nogle webhotelleverandører tilbyder en stor mængde diskplads, er der stadig nogle skjulte got-yas, som de ikke fortæller dig om på forhånd. Selv hvis en vært for eksempel tilbyder 30 GB diskplads, kræver de mange, at en vis mængde der til enhver tid er tilgængelig af ydeevneårsager.

Et andet finttryk er inoder. Inoder er en “database med alle filoplysninger undtagen filindholdet og filnavnet”. Dette er lidt af et avanceret emne, men en god vært kan hjælpe dig med at rydde eller administrere dem. De er et skjult element i webhosting, der ikke bliver talt om ofte.

 • Dataoverførsel tilgængelighed

Webstedsdataplads fungerer på samme måde som diskplads. Dit websted indeholder et vist antal datafiler, der fungerer korrekt. Når du ser på potentielle webhost-udbydere, skal du være opmærksom på den mængde dataoverførsel, den nye udbyder giver dig. Du skal være i stand til at overføre hele dit websted uden at løbe tør for overførselsplads.

Nogle værter tilbyder ubegrænset overførsel, nogle vil sætte loft på det. Vær på udkig efter forskellen i funktioner mellem værter, fordi man ofte begrænser dig til den ene funktion, men ikke den anden.

 • Databaseopsætning

At vide, hvilken type database en potentiel webhost-udbyder bruger, er afgørende for at identificere, om det vil være en god pasning til dit websted eller ikke. De fleste webhostudbydere bruger MS SQL-databaser, der kører på Windows-operativprogrammer. Udbydere, der opererer på et Linux-base driftsprogram, bruger MySQL-databaser.

MySQL er meget populær og mest hvis ikke alle webstedsudviklere ved, hvordan man bruger databasen. Vær på udkig efter dette, før du skifter værter for at sikre dig, at der ikke er problemer der.

 • Manussprog

Scriptsprog er en metode til programmering af kommunikation, som dit websted bruger til at udføre de forskellige opgaver, der er et krav til korrekt drift. Det er noget, der sker bag kulisserne og kræver en grundlæggende forståelse, i bedste fald, fra din side.

Du skal være opmærksom på den type skriftsprog, som dit websted i øjeblikket bruger. Hvis dit websted kræver et specielt krav til scriptsprog, såsom PHP, CGI eller ASP, vil du tjekke med en ny webhost-udbyder for at sikre, at disse sprog er tilgængelige på dette websted. Hvis du ikke gør det, vil dit websted ikke fungere korrekt, når du flytter alt til den nye udbyder.

Hold øje med, hvor ofte værten opdaterer scriptet på deres server. For eksempel kræver nogle plugins eller platforme, såsom på WordPress, at du har en nylig version af PHP. Undertiden kræver værten, at du manuelt beder dem om at holde PHP opdateret. Dette kan forårsage en kilde til spænding i fremtiden, så det er et emne at være opmærksom på.

 • God præstation

Dit websted er kun et værdifuldt aspekt af din forretningsdrift, når det fungerer korrekt. Den webhost-udbyder, du vælger, spiller en betydelig rolle i at sikre, at serverne i slutningen fungerer korrekt. Når disse servere går ned, bliver dit websted utilgængeligt af klienter og potentielle kunder. Læs kundeanmeldelser og webhostudbyderens websted for at få en indikation af, hvor ofte deres servere går ned. De fleste udbydere vil give en procentdel af tiden, hvor deres servere er pålidelige.

Hvis du er en seriøs e-handelsvirksomhed eller -mærke, der har et ry for at opretholde, ønsker du ikke at snyde med priser på dette aspekt. Hvis en vært ikke har en god oppetidspost, skal du undgå dem eller planlægge afskedigelser. Det er ikke værd at risikere tabt salg eller skade på brandets omdømme.

Hvis dit websted lige er startet, eller du ikke har et ton af lydstyrken, vil oppetiden ikke være så kritisk for dine operationer.

 • Pålidelig service

Et vigtigt aspekt ved at vælge en webhost-udbyder er at have pålidelig service. Du vil undgå at vælge en udbyder kun for at finde ud af, at de ikke leverer de funktioner og faciliteter, som de fremhæver på deres websted. Din webhost-udbyder skal være tilgængelig og klar til at hjælpe dig, om du har brug for at løse et problem eller bare stille et spørgsmål.

Inden du vælger en ny vært, skal du gennemgå deres kundeservicekanaler og teste deres responstid. Test deres live chat og e-mail support. Hvis de er langsomme med at svare på salgshenvendelser, vil de sandsynligvis være langsomme med at svare på kundesupportanmodninger.

 • Skalerbarhed

Når du først opretter et websted, er din virksomhed muligvis stadig i opstartfasen. På det tidspunkt er dine webhostingbehov minimale i bedste fald. Når din virksomhed vokser, øges imidlertid dit websteds behov også. Af den grund skal du vælge en webhost-udbyder, der giver dig voksende plads til dit websted. Når du ser på de tilgængelige muligheder, skal du tænke langsigtet og se på tjenesterne til den største pakke, som udbyderen tilbyder. Find en webhost-udbyder, der tilbyder dig skalerbarhed, som er plads til at udvide dit websteds behov.

Mange nystartede virksomheder og virksomheder har flyttet til Amazon Web Services (AWS) på grund af deres hurtige skaleringsevne. Hvis du er en start- eller højvækstvirksomhed, er dette bestemt en af ​​de vigtigste funktioner, du skal overveje, da det kan betyde vækst eller stagnation for din virksomhed. Du ønsker ikke at se til et hostingfirma, der ikke skalerer.

 • Let webstedsmigration

Site migration er processen med at flytte din hjemmeside digitale filer og vært placering fra en værtudbyder til en anden værtudbyder. Vær forsigtig med en udbyder af webhoteller, der muligvis opkræver et gebyr for denne service. De fleste velrenommerede webhost-udbydere tilbyder denne service gratis som en måde at takke dig for, at du har valgt dem til dit websted hosting behov.

 • Brugerkontrolpanelsystem

Størstedelen af ​​din tid, når du arbejder med at opsætte dit websted eller opdatere indholdet og siderne, kræver det kontrolpanelsystem, som dine webhost-udbydere leverer din konto. Det er et område inden for webstedsstyring, som du har brug for at blive fortrolig med og have en viden om at bruge dem. Når du ser på potentielle webhostudbydere, skal du bestemme, om de bruger et cPanel-system eller et WHM-system. Du ønsker at se efter den mulighed, der matcher kontrolpanelsystemet for din nuværende webhostudbyder. Det vil gøre overgangen til en ny udbyder lettere at administrere.

Nogle hostingudbydere som Rackspace og GoDaddy (legacy) bruger ikke cPanel, men har deres egne kontrolpanelsystemer. Hvis du allerede bruger cPanel, kan det være smertefuldt at skifte og lære en ny grænseflade.

 1. Bekræft dit domæneejerskab

Et vigtigt trin for at migrere dit websted til en ny webhost-udbyder er først at have det rette domæneejerskab på plads. Et domænenavn er den webstedsadresse, som kunder og potentielle kunder skriver i browserbjælken for at nå dit websted. Du skal opretholde ejerskabet af dette domænenavn og alle relevante registreringsoplysninger, såsom kontaktoplysninger og betalingsmåde, på årsbasis.

Når dine detaljer om domænejerskab er på plads, skal du bestemme, om du vil overføre domæneregistreringen til din nye webhostudbyder eller skifte til en ny domænenavnserver. Her er mere information om begge indstillinger, der kan hjælpe i din beslutningsproces.

 • Overfør domæneregistrering

Når du overfører en domæneregistrering til en ny webhost-udbyder, flytter du alt, hvad der er relevant for din webstedshosttjeneste, til det nye firma. Det er en proces, der tager op til flere dages behandlingstid at være færdig, selvom det oftest sker inden for en time. Du skal give den gamle webhost-udbyder følgende oplysninger.

 • Dine kontaktoplysninger
 • Annullering af en privat eller beskyttet registreringsindstilling
 • Bemyndigelse til at starte domæneoverførsel
 • Ny information om webhostudbyder

Når processen er afsluttet, sender din tidligere webhost-udbyder dig en elektronisk bekræftelse af, at overførslen er afsluttet.

 • Skift domænenavnservere

Skift af domænenavnservere er en lettere rute at følge, når du arbejder med at migrere dit websted til en ny webhostudbyder. Domæneregistreringen forbliver uberørt og forbliver hos din oprindelige DNS-serverudbyder (DNS) -udbyder. Populære DNS-virksomheder inkluderer GoDaddy, NameCheap og Network Solutions. Disse virksomheder er mere berømte for at være domæneregistratorer end hostingfirmaer, selvom de gør begge dele. Med din nye webhost-udbyderkonto på plads, skal du bare pege domænenavnservere fra det gamle hostingfirma til dit nye webhostingfirma.

 1. Åbn en ny webhostingkonto

Der er en række udbydere af webhost tilgængelige til dine behov for webhosting. Hver tilbyder stort set de samme funktioner og faciliteter, som du modtager, når du migrerer dit websted til deres serverplaceringer. Nogle af de mere bemærkelsesværdige webhostudbydere inkluderer følgende virksomheder.

Listen begynder kun at ridse overfladen af ​​indstillinger for webhosting, der er tilgængelige for dig. Foretag en søgning efter webhost, der leverer virksomheder, og se på alle de muligheder, funktioner og faciliteter, som hver enkelt giver. Fra det liste skal du vælge det firma, der ser ud til at være bedst egnet til dig. Tilmelding med en hostingtjeneste kræver grundlæggende kontaktoplysninger, betalingsmetode, domænenavn og om du overfører domæneregistreringen eller blot skifter domænenavnserver.

Hver webhostingtjeneste indstiller deres egen pris med det typiske beløb på $ 4,95 til $ 9,95 pr. Måned for hostingtjenester. Hvis du er en seriøs virksomhed, skal du ikke springe efter funktioner til pris. Hvis du er bundet af kontanter og lige starter, er det ok at starte med hæderlige lavprisudbydere.

 1. Overfør data fra din gamle vært

Når din nye hosting-konto nu er aktiv, er det tid til at begynde at overføre alt fra din gamle webhosting-servicekonto. Undgå at lukke din gamle webhostingtjenestekonto, indtil alle dine data og relevant information overføres til den nye hostingtjeneste. Når du lukker din gamle konto, sletter hostingudbyderen alle dine webstedsdata og relevante oplysninger fra deres servere. På det tidspunkt mister du adgang til alle oplysninger, der stadig kan forblive på disse servere.

Der er ingen mulig måde at hente disse oplysninger ved sletning, hvilket efterlader dig fra bunden af ​​og har brug for at bygge et nyt webstedsgrundlag. Du mister værdifuld adgangstid på webstedet, mens du er i færd med at genopbygge webstedet. Den tabte tid svarer til tabt indtægt og fører generationer, da kunder og potentielle kunder ikke er i stand til at få adgang til dit websted, mens det er nede.

Når det er sagt, skal du altid tage sikkerhedskopier af dit websted dagligt, så selv i ovenstående scenarie kan du hente dine webstedsfiler. Sikkerhedskopieres gennem flere plugins og tjenester for at holde alt sikkert.

 1. Download dine sikkerhedskopifiler

Inden du begynder at flytte alt fra din gamle webhostudbyder til din nye webhostingudbyder, skal du oprette en sikkerhedskopifil med alle dine nuværende websteddata. Det vil give dig en barriere af beskyttelse, hvis noget går galt, når du begynder at overføre processen til den nye webhostingtjeneste.

Backupprocessen begynder med, at du logger ind på brugerens kontrolpanelsystem. Fra det tidspunkt skal du få adgang til kontrolpanelsafsnittet, der indeholder etiketten ‘backup’ eller noget lignende. Det nøjagtige filnavn vil variere afhængigt af hver enkelt webhostetjeneste, du bruger. Inden for dette afsnit vil du vælge ‘public_html’ -mappen og finde muligheden for at downloade sikkerhedskopier.

Når du klikker på afsnittet ‘download af sikkerhedskopier’, ser du de backupindstillinger, der er tilgængelige for dig. Du kan beslutte, om du vil downloade alle dine backup-filer til dit websted eller sektioner af underdomæne-sikkerhedskopifiler. Det er en lettere proces for dig at blot downloade alle dine backup-filer på dit websted som en helhed. Fokusering på underdomæne-filer skaber potentialet for et uheld at overse en kritisk fil, som dit websted har brug for for at fungere korrekt.

Download alle dine sikkerhedskopifiler i et komprimeret format, som du senere vil uploade til de eksisterende servere på din nye web-hosting-udbyderside. Undgå at dekomprimere nogen af ​​disse filer, da det er den automatiske handling, din nye webhostingserver vil udføre, når du uploader dine sikkerhedskopifiler. Når downloadet nu er gennemført, skal du gemme filerne på din computer, logge ud af det brugerkontrolpanelsystem og fortsætte til det brugerkontrolpanelsystem, som din nye webhostingudbyder bruger.

 1. Upload dine sikkerhedskopifiler til den nye konto

Når du opretter en ny konto hos en webhost-udbyder, modtager du en e-mail med specifikke oplysninger om din domænenavnetjeneste. Oplysningerne i denne e-mail vil give dig domænenavnservere og IP-adresseoplysninger til den hostingplan, du vælger. Du har brug for disse oplysninger for at uploade dine sikkerhedskopier til de nye webhosting-servere.

Processen med uploade af sikkerhedskopifiler begynder med, at du logger ind i brugerkontrolpanelsystemet på din nye webhostingkonto. Se efter sektionsmærkaten ‘backup’ eller noget lignende på kontrolpanelets hovedside. Under dette afsnit ønsker du at finde filoverførselsfeltet til udførelse af en fuld upload af websted. Når du klikker på den knap, har du muligheden for at finde sikkerhedskopifilen på din computers harddisk og vælge den fil, der skal uploades.

Når serveren begynder at uploade dine websteds sikkerhedskopifiler, vil du begynde at se en statusopdatering vises på skærmen. Serveren viser en linje-for-linje-status, når hver fil i din sikkerhedskopi flyttes til den nye serverplacering. En normal uploadproces indeholder to sider, og du ved, at processen er afsluttet, når den anden side afslutter uploaden. En statusopdatering vises på skærmen, så du kan vide, at du nu kan begynde at arbejde på at foretage eventuelle webstedsjusteringer, som du finder nødvendige.

 1. Kontroller databasefunktionen

Da systemet fungerer til at overføre alle dine websteds sikkerhedskopifiler til den nye serverplacering, udelader det automatisk alle relevante brugernavn og adgangskodeoplysninger, der er en del af din My SQL-database-konto. Af denne grund bliver du nødt til at lokalisere det tilsvarende databasebrugerafsnit i det vigtigste brugerkontrolpanelsystem og indtaste disse oplysninger i systemet.

Du bliver også nødt til at opdatere brugernavnet og andre grundlæggende oplysninger i FTP-kontosektionen på dine webhosting-servere. For at opnå dette, skal du logge ind på FTP-kontodatabasen via IP-adresseoplysninger på webstedet. Du er derefter i stand til at foretage de nødvendige ændringer af brugernavnet, adgangskoder, webstedstilladelser og andre relevante oplysninger. Sørg for at gemme dine ændringer, før du afslutter denne del af kontrolpanelsystemet. De ændringer, du foretager i denne del af processen, er essentielle bag-kulissens betjeningselementer på dit websted.

 1. Skift dine domænenavnservere

Med bag kulisserne information, der fungerer ordentligt, skal du nu fokusere på præsentationen af ​​webstedinformation, som kunder og potentielle kunder ser, når de kommer til din hjemmeside. For denne del af migreringsprocessen ændrer du placeringen af ​​dine domænenavnservere. Processen starter med, at du logger ind på registreringskontrolpanelet på din webhostingudbyderkonto.

Du leder efter sektionen ‘domænenavnservere’ eller noget med et lignende navn. De oplysninger, du ser i dette afsnit, ligner disse oplysninger.

 • Old-Webhost.com
 • Old-Webhost.com

Du vil erstatte disse oplysninger med domænenavnserveroplysningerne til din nye webstedshostingskonto. Erstatningsinformationen til denne proces er i den bekræftelses-e-mail, som du modtager, når du åbner en ny webhostingstjenestekonto hos den nye udbyder. Foretag ændringerne ved at udskifte afsnittet ‘old-webhost.com’ i domænenavnserverdataene med de nye-webhost.com-oplysninger. Når du er færdig, kan du gemme ændringerne og forlade brugerkontrolpanelsystemet.

 1. Undgå at foretage ændringer på webstedet

Under overgangen til overgang til den nye domænenavnserver skal du undgå at foretage ændringer i indholdet eller layoutet på dit websted. Når serverne arbejder for at foretage de ændringer, du anmoder om, vises eventuelle nye oplysninger, du tilføjer, muligvis ikke på dit nye webstedsplacering. Ligeledes kan alle oplysninger, som du sletter i denne overgangsperiode, stadig vises i indholdet, når serverændringen er afsluttet.

Det kan tage 12 til 24 timer, før ændringerne af domænenavnserveren træder i kraft. I løbet af denne tid vil dine kunder og potentielle kunder fortsat se det samme kendte webstedets udseende, når de ankommer til din startside. Din hjemmeside vil forblive åben for salgsgenerering og blyfangstpotentiale som normalt, da alt det arbejde, der finder sted foregår bag kulisserne.

 1. Test ændringerne til webhosting

Når ændringen af ​​domænenavnserveren er afsluttet, modtager du en bekræftelses-e-mail fra din nye webhostingudbyder. På det tidspunkt kan du annullere webhostetjenesten hos din gamle udbyder, da du nu har forsikring om, at alt er på plads, for at dit websted fungerer korrekt på dets nye placering. Når ændringerne officielt er afsluttet, vil du teste hjemmesiden for at sikre, at alt fungerer korrekt.

Når du tester dit websted på det nye sted, skal du kontrollere de grundlæggende funktioner ved at sikre dig, at alle dine eksterne og interne links fungerer korrekt. Send en test-e-mail til din blog- eller nyhedsbrevabonnementstjenester. Se på hver af dine sider for at sikre, at layoutet vises korrekt, og at alt dit indhold er på plads.

Den sidste tanker

Processen med at migrere et websted fra en webhostudbyder til en anden webhostudbyder er temmelig ligetil, men kan også være fyldt med kompleksitet. Det er noget, som enhver virksomhedsejer gennemgår mindst én gang i sin karriere, da virksomheden vokser ud af sin nuværende hostingudbyder-situation. Undervejs kan der være øjeblikke af frustration ved fuldt ud at forstå, hvordan man foretager en sektionændring, uploade nye filer eller foretage andre relevante ændringer.

Af den grund er det fordelagtigt at have en pålidelig webhost-udbyder med et fuldt funktionelt teknisk support-system på plads. Den vigtige ting at huske, når du migrerer dit websted til en ny værtudbyder, er at tage tingene et skridt ad gangen. Har en backup-fil let tilgængelig som en barriere for beskyttelse, hvis noget går galt. Når migrationsprocessen er afsluttet, skal du indånde et lettelsens suk og være stolt af din nye teknologiske præstation.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map