7 beste webhotellstøtte og kundeserviceserverfirmaer

7 beste webhotellstøtte og kundeserviceserverfirmaer

7 beste webhotellstøtte og kundeserviceserverfirmaer

Du fortjener den beste webhotellstøtten fordi du er fantastisk. Og for opptatt til å kaste bort tiden din.


Den beste webhotellstøtten - du fortjener det!

Den beste webhotellstøtten - du fortjener det! Den beste webhotellstøtten – du fortjener det!

Dårlig kundesupport etterlater deg forvirret, sint og mister penger.

Det er sannsynligvis den viktigste viktigste tingen for webhotell.

Hvorfor?

Med mindre du er en webutvikler eller IT-proff, kommer du til å få problemer med webhotellet ditt.

Det er et faktum om livet, som død og skatt.

Så hvem kan du stole på for å få fremragende kundesupport? Vi har søkt høyt og lavt etter de beste og brakt dem til deg hit.

1. SiteGround – den beste kundestøtten

SiteGround slår den absolutt ut av parken med kundestøtte.

De er raske, høflige og går utover å støtte deg.

Dette nettstedet er vert på SiteGround fordi de rett og slett er fantastiske.

Jeg kan ikke fortelle deg hvor mange ganger jeg har hatt problemer med beinhodet, og de har hjulpet meg med en gang.

Faktisk er kundesupporttidene de beste i bransjen.

Min egen testing viser at de svarer inn under ett minutt på live chat, og under ti minutter når du legger ut en billett.

Nå er dette bare min egen testing for nå, men mange vil si det samme.

Hvis du bare vil ha den beste prisen for kundestøtte – gå med SiteGround. jeg mener det.

PC Mag sa dette om SiteGround: “du betaler litt mer for litt mindre i form av tekniske funksjoner, men den solide sikkerheten, kundeservicen og opplæringsprogrammene gjør dette webhotellet ekstremt vennlig for små bedrifter og nye webansvarlige.”

2. WP Engine – Det beste for bedriftsnettsteder på WordPress 

En av de største fordelene med WP Engine-plattformen er deres innebygde sikkerhetskopitjenester og skannertjenester for malware. Siden dette er inkludert i din domenetjenestetjeneste, kan du spare mange penger hver måned.

WP-motor er kjent for å tilby noen av de raskeste hostingene på markedet. Mange forbrukere har sitert hastigheter på nettstedet som forbedrer seg enormt etter å ha migrert til selskapets servere. I tillegg gjør den enkle migreringsprosessen det enkelt å reprodusere nettstedet ditt på WP Engine.

Kundestøtte lyser også hos WP Engine. For de som bruker WordPress for å bygge nettsteder, er WP Engine-ansatte spesielt godt kjent med feilsøking på den populære nettstedsbygningsplattformen. Kundeanmeldelser har sitert lidenskapen fra vertsselskapet og sagt at de følte seg verdsatt, og at problemene deres var en topp prioritet.

Kanskje er de beste funksjonene i WP Engine som vertsleverandør imidlertid den utmerkede iscenesettingsfunksjonen. Med denne funksjonen kan du enkelt kjøre nettstedet ditt som om det er på nettet før du publiserer, slik at du kan se etter feil og andre viktige potensielle problemer.

Gjennomgå publikasjoner også elsker WP Engine. Kvaliteter som ubegrenset dataoverføring, daglig sikkerhetskopiering, skanning av skadelig programvare og iscenesettelse av nettstedet, kombineres for å gjøre WP Engine til en populær plattform.

3. A2 Hosting – Superrask hosting og support

Når det gjelder billig OG rask delt hosting, tar A2 Hosting kaken. Med hastigheter opptil 20 ganger raskere enn andre delte hostingleverandører, vil jeg absolutt anbefale dem over de “standard” delte vertene.

Å tilby avanserte pakker for strømbrukere, A2 Hosting er et flott valg for brukere som leter etter premium hostingtjenester. A2 tilbyr konfigurasjonstjenester for automatisk server, som lar WordPress-sider lastes opp til 6 ganger raskere. I tillegg får du tilgang til unike innloggingsadresser for WordPress og automatiske A2-optimaliserte oppdateringer. For å sluttføre fordelene de tilbyr for WordPress-brukere, gir A2 brukere tilgang til ReCaptcha-teknologi på WordPress-påloggingssidene..

A2 Hosting har blitt vurdert som et av de beste nettstedene for å tilby oppdaterte alternativer for åpenhet om oppetidstatistikk og priser. Konsekvent har selskapet gitt standard oppetidssatser på 100% til sine kunder etter at de har gjenopprettet nettstedet sitt på selskapets servere.

Sikkerhet for brukere er en annen topp prioritering for A2 Hosting-teamet. Med tilbakespoling av server bakover og gratis HackScan-tjenester er du garantert ikke bare sikre domener, men penger spart på ellers dyre sikkerhets- og anti-hacking-tjenester.

Endelig er A2 Hosting dedikert til kundeserviceinitiativer. Faktisk ga BBB selskapet A + -vurdering i kundeservice. Når selskapet ditt bare har fire registrerte kundeklager i løpet av en treårsperiode, vet du at du gjør kundeservice riktig. A2 tilbyr ofte kundeundersøkelser for å holde støttepraksisene deres progressive.

De kan skryte av ganske raske støtteomgangstider, god teknisk support og mange funksjoner i tillegg. Det har vært noe skravling i det siste om at støtten deres ble litt treg, men teamet deres fortalte at det bare var midlertidig.

Før du registrerer deg, ta en prat med salgsstøtten deres først og se hvordan du liker det.

Vil du ha mer lesing? Sjekk ut A2 Hosting vs SiteGround-innlegget for å lese hvilken av de to vi synes er bedre.

4. Kinsta – Ekte IT-teknikere som hjelper deg

Så en ting som gjør Kinsta absolutt fantastisk er det faktum at du får det støtte-agenter for tier-1. I stedet for “kundestøtte” får du faktiske IT-teknikere og ekte nettutviklere som hjelper deg. De kjenner WordPress innvendig og utvendig og trenger ikke å “spørre manageren sin” om grunnleggende tekniske problemer.

Selv om dette kan være dyrere for Kinsta, er det bedre for deg. Og selv om Kinsta kanskje begynner litt høyere på hostingplanene sine, tror vi det er en absolutt ingen hjernetrim for virkelige bedrifter. Hvis du tenker på det, vil en god WordPress-utvikler eller teknisk hjelp til å fikse ditt hostingoppsett av lav kvalitet sette deg tilbake $ 50 – 150 en time. Men Kinsta-planer starter på bare 30 dollar i måneden – ganske enkel matematikk der.

Hva mer? Si meg, hva koster en hacking mot selskapet ditt? I følge forskning koster malware, hacking, DDOs osv. Selskaper gjennomsnittlig

5. Bluehost – Ny og forbedret støtte

Bluehost er kjent av alle. Vi vet alle at de er superbillige, men deres støtte er ikke den største, ikke sant?

De har faktisk forbedret seg enormt de siste årene. Etter brukerklager har de økt spillet og begynt å gi et bedre produkt med bedre støtte.

På den ene siden elsker vi at de er en vert for høyt volum som har lave priser og anstendig støtte, på den andre siden anbefaler vi noen andre verter på denne siden over dem.

6. InMotion Hosting – 100% USA-basert supportteam

Kundeservice blir ofte satt foran og senter i InMotion sin markedsføring, og med god grunn. Med et 100% kundeserviceteam fra USA, kan du være trygg på at du enkelt kan kommunisere problemene dine til fagfolkene på InMotion. Takket være et bredt utvalg av supportalternativer, inkludert chat, e-post, telefon og andre støttefunksjoner, kan du komme i kontakt umiddelbart fra hvor som helst i verden.

InMotion har bevist at oppetidshastighetene de gir til nettsteder som øver på deres servere er ønskelige. Industristandard oppetid på 99,9% oppnås konsekvent, og de har helt unngått store nedbrytninger, som noen andre vertsnettstedsselskaper har gjort i den siste tiden.

Gjennomgangssider liker å peke på de mange gratis verktøyene InMotion gir kundene sine, så vel som de utmerkede kundeservicealternativene. Faktisk valgte PC Mag InMotion som sitt øverste valg for administrert WordPress-hosting.

7. Svinghjul – Nydelig støtte for designbyråer

Flywheel har gjort sin plass i verden som vertsselskap for designbyråer. De tilbyr planer som gjør det enkelt for kreative byråer å videreselge og administrere kundenes hosting. Så hvis du er et byrå – er de perfekte for deg, og deres 24/7 support har ryggen.

Om deres støtte oppgir de:

Brukerstøtte. Teamet vårt er tilgjengelig 24 timer i døgnet, syv dager i uken via live chat. De er alle eksperter i bransjen, slik at de kan hjelpe deg med alt fra en merkelig feil til en anbefaling om en plugin.

Den ene ulempen med Flywheels støtte er at de bare tilbyr chat support for kunder som betaler <$ 250 i måneden. Hvis du vil ha telefonsupport, må du betale mer. På slutten av dagen gruer jeg meg personlig til å ringe støtte på telefonen, så det er helt greit med meg, men det avhenger virkelig av dine preferanser.

Sjekkliste for vertsforskning

OK, vi vet at kundesupport er avgjørende, men hva annet bør du vurdere når du bestemmer deg for en vert? Det er en million hosting-planer der ute – hvordan begynner du å finne ut den beste?

Forvirret av begreper som LInux, cPanel, CDNs, etc? Vi må. Her er hva du bør vurdere:

  • Hva type webhotell trenger du? Det er mye der ute. Generelt, hvis du er et lite selskap, kan du gå med en delt hostingplan som det SiteGround og Bluehost tilbyr. Hvis du er litt større av en virksomhet, bør du vurdere verken sky hosting eller VPS hosting. Enda større? Gå med dedikert hosting.
  • Er et domenenavn inkludert? For bedrifter er dette ikke så farlig. Men hvis du er en liten bedrift, er en vert som tilbyr et gratis domenenavn veldig nyttig.
  • Gratis SSL-sertifikater. Så mange verter tilbyr et gratis SSL-sertifikat i disse dager, jeg stoler ikke på de som ikke gjør det.
  • Oppetid og driftsstans. Du kan forvente at verten er åpen om dette. Du vil ha noe som 99,99% oppetid. Tross alt betyr en vert med 98% oppetid at nettstedet ditt er nede for en hel 7+ dager i året!
  • Tilleggsapparater – dette dekker mye, men du vil ta hensyn til om du skal nikkeles og dimes for hvert lite tillegg, eller hvis vertselskapet er raus og tilbyr deg mye gratis. Vi har funnet SiteGround er en av de beste for å inkludere mange funksjoner for en lav pris, samt WP Engine og A2 Hosting.
  • Money-back-garanti: de fleste verter tilbyr en 30-dagers pengene-tilbake-garanti. Superstjerner som WP Engine tilbyr 60 dager.

Du er allerede godt i gang – du forsker og gjør gode sammenligninger. Lys hastighet med avgjørelsen din!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector