Den ultimate guiden for migrering av en vert for webhotell – Sammenlign priser og planer – Mai 2020

Den ultimate guiden for migrering av en vert for webhotell – Sammenlign priser og planer – Mai 2020

Den ultimate guiden for migrering av en vert for webhotell – Sammenlign priser og planer – Mai 2020

Å opprettholde en internett-tilstedeværelse er en viktig del av virksomheten. Nettstedet ditt fungerer som den virtuelle representasjonen av merkevaren din og jobber for å øke kunnskapen som kundene dine og potensielle kunder har om fordelene du gir dem. Når bedriften vokser, vil sannsynligvis webhotellbehovet endre seg i prosessen. Å flytte en webside til en ny vert er ikke så enkelt som å bare pakke sammen noen få bokser og laste opp en lastebil som beveger seg.


I den virtuelle verdenen er det flere trinn du må følge for å flytte nettstedet ditt fra en vertstjeneste til en annen. Det endelige målet er å ikke ha noe driftsstans der kunder og potensielle kunder ikke kan få tilgang til nettstedet ditt i prosessen. Ved å følge disse trinnene, bør du være i stand til å utføre denne oppgaven uten at den virtuelle verden legger merke til endringen.

 1. Finn en webvertsleverandør

Webhotell er en tjeneste som gjør det mulig for bedriften din å ha et nettsted som er tilgjengelig for alle med internettforbindelse. Derfor er en webhotellleverandør det selskapet som gir deg plass i databasen deres til å parkere filene som er nødvendige for å drive nettstedet ditt. Å velge en webvertsleverandør er ikke en beslutning du trenger å ta lett. Her er et par ting du må huske på når du leter etter en webvertleverandør.

 • Operativsystemkamp

Et av de viktigste elementene du trenger å se etter i en ny leverandør av webhotell er operativsystemet som er på plass. Du må sørge for at det er det samme systemet som din gamle webhotellleverandør bruker. Å holde det samme operativsystemet hjelper med å strømlinjeforme migreringsprosessen uten å forårsake avbrudd i tjenesten.

De fleste hostingene er på Linux-serveren, og de fleste av de store vertene vert automatisk på dette operativsystemet. Det er imidlertid verter som bruker Windows til serverne sine, så se etter den uoverensstemmelsen når du bytter. De fleste verter er på Linux, men vær oppmerksom på det.

 • Pålitelig teknisk support

Det er ganske enkelt å vedlikeholde et nettsted når det første oppsettet er fullført og nettstedet fungerer som det skal. Det vil være anledninger når du trenger å oppdatere innholdsinformasjonen eller sidene som finnes på nettstedet ditt.

Selv om det er en ting å oppdatere og vedlikeholde innholdet og frontkoden på nettstedet, er det en annen ting å vedlikeholde serveren og databasene. Jeg har gått gjennom smerten ved å slette databasen på WordPress-nettstedet mitt og måtte samarbeide tett med vertsselskapet for å gjenopprette den. På samme måte kan du utilsiktet legge inn utdaterte plugins eller utvidelser til det utdaterte WordPress- eller Magento-nettstedet som forårsaker en database- eller frontend-feil som du ikke kan fikse på egen hånd. Å løse problemet vil trolig ta mer teknisk kunnskap enn du har. Hvis du prøver å feilsøke deg selv, kan det ta timer eller dager, mens et godt supportteam for hosting som teamet på Siteground kan fikse det på få minutter. Når det skjer, vil du ha en webvertsleverandør med pålitelig teknisk support på plass. Å ha muligheten til å nå teknisk support med live chat, e-post eller telefon er en livredder.

 • Diskplass tilgjengelighet

Nettstedet ditt krever en betydelig mengde diskplass slik at filene og andre viktige ingredienser kan fungere bak kulissene. Selv om du kanskje ikke helt forstår hvordan alt fungerer, må du velge en webvertsleverandør som tilbyr samme mengde diskplass som din nåværende leverandør. Du kan ikke flytte nettstedet til en leverandørkonto med mindre tilgjengelig diskplass. Dette vil føre til at nettstedet ditt ikke fungerer som det skal, noe som kan føre til at nettstedet ditt tåler driftsstans. Det forhindrer dine kunder og potensielle kunder i å få tilgang til nettstedet ditt til du løser problemet.

Selv om noen webhotellleverandører tilbyr en stor mengde diskplass, er det fremdeles noen skjulte nettsteder som de ikke forteller deg om på forhånd. Selv om en vert for eksempel tilbyr 30 GB diskplass, krever de mange at en viss mengde er tilgjengelig til enhver tid av ytelsesgrunner.

En annen fin skrift er inoder. Inoder er en “database med all filinformasjon unntatt filinnholdet og filnavnet”. Dette er litt avansert element, men en god vert kan hjelpe deg med å fjerne eller administrere dem. De er et skjult element i webhotell som det ikke blir snakket om for ofte.

 • Dataoverføring tilgjengelighet

Nettstedets dataplass fungerer på samme måte som diskplass. Nettstedet ditt inneholder et visst antall datafiler for å fungere ordentlig. Når du ser på potensielle leverandører av webhotell, må du ta hensyn til mengden dataoverføring som den nye leverandøren gir deg. Du må kunne overføre hele nettstedet ditt uten å gå tom for overføringsplass.

Noen verter tilbyr ubegrensede overføringer, andre vil takke det. Vær på jakt etter forskjellen i funksjoner mellom verter, fordi man ofte begrenser deg til den ene funksjonen, men ikke den andre.

 • Databaseoppsett

Å vite hvilken type database en potensiell leverandør av webhotell bruker er avgjørende for å identifisere om den vil passe godt for nettstedet ditt eller ikke. De fleste webhotellleverandører bruker MS SQL-databaser som kjører på Windows-operativprogrammer. Leverandører som opererer på et Linux-base operasjonsprogram vil bruke MySQL-databaser.

MySQL er veldig populær, og de fleste om ikke alle nettstedutviklere vil vite hvordan de bruker databasen. Vær på jakt etter dette før du bytter verter for å forsikre deg om at det ikke er noen problemer der.

 • Skriptspråk

Skriptspråk er en metode for programmering av kommunikasjon som nettstedet ditt bruker for å utføre de forskjellige oppgavene som er et krav for riktig drift. Det er noe som skjer bak kulissene og i beste fall krever en grunnleggende forståelse fra din side.

Du må være klar over typen skriptspråk som nettstedet ditt bruker for øyeblikket. Hvis nettstedet ditt krever et spesielt skriptspråkkrav, for eksempel PHP, CGI eller ASP, vil du ta kontakt med en ny leverandør av webhotell for å sikre at disse språkene er tilgjengelige på dette nettstedet. Unnlatelse av å gjøre dette vil føre til at nettstedet ditt ikke fungerer ordentlig når du flytter alt til den nye leverandøren.

Hold øye med hvor ofte verten vil oppdatere skriptet på serveren deres. For eksempel vil noen plugins eller plattformer som på WordPress kreve at du har en nylig versjon av PHP. Noen ganger vil verten kreve at du manuelt ber dem om å holde PHP oppdatert. Dette kan føre til en kilde til spenning i fremtiden, så det er et element å være klar over.

 • God ytelse

Nettstedet ditt er bare et verdifullt aspekt av din virksomhet når den fungerer som den skal. Nettvertsleverandøren du velger, spiller en viktig rolle i å sørge for at serverne på slutten fungerer som de skal. Når disse serverne går ned, blir nettstedet ditt utilgjengelig av klienter og potensielle kunder. Les kundevurderinger og webhotellleverandørens nettsted for å få en indikasjon på hvor ofte serverne deres går ned. De fleste leverandører vil gi en prosentandel av tiden deres servere er pålitelige.

Hvis du er et seriøst netthandelsselskap eller merkevare med et rykte for å opprettholde, vil du ikke lure etter priser på dette aspektet. Hvis en vert ikke har god oppetidspost, bør du unngå dem eller planlegge for oppsigelser. Det er ikke verdt å risikere tap av salg eller omdømme.

Hvis nettstedet ditt bare begynner, eller du ikke har massevis av volum, vil oppetiden ikke være like avgjørende for driften din.

 • Pålitelig service

Et sentralt aspekt ved valg av leverandør av webhotell er å ha pålitelig service. Du vil unngå å velge en leverandør bare for å finne at de ikke leverer de funksjonene og fasilitetene de fremhever på deres hjemmeside. Nettvertsleverandøren din må være tilgjengelig og klar til å hjelpe deg om du trenger å løse et problem eller bare stille et spørsmål.

Før du velger en ny vert, bør du gå gjennom kundeservicekanalene deres og teste responstiden deres. Test ut live chat og e-post support. Hvis de er treg til å svare på salgshenvendelser, vil de sannsynligvis være treg til å svare på kundesupportforespørsler.

 • skalerbarhet

Når du først oppretter et nettsted, kan selskapet fremdeles være i oppstartfasen. På det tidspunktet er behovene for webhotell minimalt i beste fall. Når bedriften din vokser, øker imidlertid nettstedets behov også. Av den grunn må du velge en webvertleverandør som gir deg voksende rom for nettstedet ditt. Når du ser på de tilgjengelige alternativene, må du tenke langsiktig og se på tjenestene for den største pakken som leverandøren tilbyr. Finn en webhotellleverandør som tilbyr skalerbarhet, som er rom for å utvide nettstedets behov.

Mange oppstart og selskaper har flyttet til Amazon Web Services (AWS) på grunn av deres raske evne til å skalere. Hvis du er en oppstart eller virksomhet med høy vekst, er dette definitivt en av de viktigste funksjonene du må vurdere, da det kan bety vekst eller stagnasjon for bedriften din. Du vil ikke se til et vertsfirma som ikke skalerer.

 • Enkel migrering av nettsteder

Overføring av nettsteder er prosessen med å flytte nettstedets digitale filer og vertsplassering fra en vertsleverandør til en annen vertsleverandør. Vær forsiktig med en webhotellleverandør som kan belaste deg for et gebyr for denne tjenesten. De fleste anerkjente webvertleverandører tilbyr denne tjenesten gratis som en måte å takke deg for at du valgte dem til ditt webhotellbehov.

 • Brukerkontrollpanelsystem

Det meste av tiden din når du jobber med å sette opp nettstedet ditt eller oppdatere innholdet og sidene, krever kontrollpanelsystemet som leverandørene av webhotell leverer kontoen din. Det er et område med nettstedsadministrasjon som du trenger å bli kjent med og ha arbeidskunnskap om å bruke. Når du ser på potensielle leverandører av webhotell, må du bestemme om de bruker et cPanel-system eller et WHM-system. Du vil se etter alternativet som samsvarer med kontrollpanelsystemet til din nåværende webvertsleverandør. Det vil gjøre overgangen til en ny leverandør enklere å administrere.

Noen vertsleverandører som Rackspace og GoDaddy (legacy) bruker ikke cPanel, men har egne kontrollpanelsystemer. Hvis du allerede bruker cPanel, kan det være smertefullt å bytte og lære et nytt grensesnitt.

 1. Bekreft ditt eierskap til domenet

Et avgjørende skritt for å migrere nettstedet ditt til en ny leverandør av webhotell er å ha riktig domeneeierskap på plass først. Et domenenavn er nettstedsadressen som kunder og potensielle kunder skriver inn i nettleserlinjen for å nå nettstedet ditt. Du må opprettholde eierskapet til dette domenenavnet og alle relevante registreringsdetaljer, for eksempel kontaktinformasjon og betalingsmåte, på årsbasis.

Når domeneeierskapsdetaljene dine er på plass, må du bestemme om du skal overføre domeneregistreringen til den nye webvertsleverandøren eller bytte til en ny domenenavnserver. Her er mer informasjon om begge alternativene som vil hjelpe i beslutningsprosessen.

 • Overføring av domeneregistrering

Når du overfører en domeneregistrering til en ny leverandør av webhotell, flytter du alt som er relevant for webhotellvertjenesten din til det nye selskapet. Det er en prosess som tar opptil flere dager med behandlingstid å være ferdig, selv om det som oftest skjer på en time. Du må gi den gamle leverandøren av webhotell følgende informasjon.

 • Din kontaktinformasjon
 • Avbestilling av en privat eller beskyttet registreringsinnstilling
 • Fullmakt til å sette i gang domeneoverføring
 • Ny informasjon om webhotellleverandør

Når prosessen er fullført, vil din forrige leverandør av webhotell sende deg en elektronisk bekreftelse på at overføringen er fullført.

 • Bytt domenenavnsservere

Å bytte domenenavnservere er en enklere rute å følge når du jobber med å migrere nettstedet ditt til en ny leverandør av webhoteller. Domeneregistreringen forblir uberørt og forblir hos den opprinnelige leverandøren av domenenavnserver (DNS). Populære DNS-selskaper inkluderer GoDaddy, NameCheap og Network Solutions. Disse selskapene er mer kjent for å være domeneregistratorer enn vertsselskaper, selv om de gjør begge deler. Med den nye webhotellleverandørkontoen din på plass, trenger du bare å peke domenenavnserverne fra det gamle vertsselskapet til det nye webhotellfirmaet.

 1. Åpne en ny webhotellkonto

Det er en rekke leverandører av webhotell tilgjengelig for dine behov for webhotell. Hver tilbyr i utgangspunktet de samme funksjonene og fasilitetene som du får når du migrerer nettstedet ditt til deres serverplasseringer. Noen av de mer bemerkelsesverdige webhotellleverandørene inkluderer følgende selskaper.

Listen begynner bare å klø overflaten til alternativer for webhotell som er tilgjengelige for deg. Gjør et søk etter webhotell som tilbyr selskaper og se på alle alternativene, funksjonene og fasilitetene som hver enkelt gir. Fra det listen velger du det selskapet som ser ut til å være best egnet for deg. Å registrere deg med en vertstjeneste vil kreve grunnleggende kontaktinformasjon, betalingsmåte, domenenavn og om du vil overføre domeneregistreringen eller bare bytte domenenavnserver.

Hver webhotell setter sin egen pris, og det typiske beløpet er $ 4,95 til $ 9,95 per måned for hosting-tjenester. Hvis du er et seriøst selskap, ikke skimp på funksjoner for pris. Hvis du er i kontanter og bare begynner, er det ok å starte med anerkjente lavprisleverandører.

 1. Overfør data fra din gamle vert

Med den nye hostingkontoen din nå aktiv, er det på tide å begynne å overføre alt fra din gamle webhotellkonto. Unngå å stenge den gamle webhotellkontoen før alle dataene og relevant informasjon blir overført til den nye hostingtjenesten. Når du lukker den gamle kontoen, sletter vertsleverandøren all nettstedets data og relevant informasjon fra serverne deres. På det tidspunktet mister du tilgangen til all informasjon som fremdeles kan forbli på disse serverne.

Det er ingen mulig måte å hente denne informasjonen på når den blir slettet, noe som lar deg starte helt fra bunnen av og trenger behov for å bygge et nytt nettstedstiftelse. Du vil miste verdifull tilgangstid på nettstedet mens du er i ferd med å gjenopprette nettstedet. Den tapte tiden tilsvarer tapte inntekter og fører generasjoner ettersom kunder og potensielle kunder ikke kan få tilgang til nettstedet ditt mens det er nede.

Når det er sagt, bør du alltid ta sikkerhetskopier av nettstedet ditt hver dag, slik at selv i scenariet ovenfor, vil du kunne hente nettstedfilene dine. Sikkerhetskopier gjennom flere plugins og tjenester for å holde alt trygt.

 1. Last ned sikkerhetskopifilene dine

Før du begynner å flytte alt fra den gamle webhotellleverandøren til den nye webhotellleverandøren, må du opprette en sikkerhetskopifil med alle nåværende nettsteddata. Det vil gi deg en hindring for beskyttelse hvis noe skulle gå galt når du begynner å overføre prosessen til den nye webhotellstjenesten.

Sikkerhetskopieringsprosessen begynner med at du logger deg på brukerens kontrollpanelsystem. Fra det tidspunktet må du få tilgang til kontrollpaneldelen som inneholder etiketten ‘sikkerhetskopi’ eller noe lignende. Det eksakte filnavnet vil variere i henhold til hver enkelt webhotellstjeneste du bruker. Innenfor den delen vil du velge mappen ‘public_html’ og finne alternativet for å laste ned sikkerhetskopier.

Når du klikker på delen “Last ned sikkerhetskopier”, vil du se alternativene for sikkerhetskopiering som er tilgjengelige for deg. Du kan bestemme om du vil laste ned alle sikkerhetskopifiler på nettstedet eller deler av underdomenet til sikkerhetskopifiler. Det er en enklere prosess for deg å ganske enkelt laste ned alle nettstedets sikkerhetskopifiler som en helhet. Fokus på underdomenefiler skaper potensialet for å overse en kritisk fil som nettstedet ditt trenger for å fungere ordentlig ved et uhell.

Last ned alle sikkerhetskopifilene dine i et komprimert format som du senere vil laste opp til de eksisterende serverne på det nye webhotellleverandørstedet. Unngå å dekomprimere noen av disse filene, ettersom den automatiske handlingen din nye webhotellserver vil utføre når du laster opp sikkerhetskopifilene. Når nedlastingen nå er fullført, lagrer du filene på datamaskinen din, logger deg ut av det brukerkontrollpanelsystemet og fortsetter til brukerkontrollpanelsystemet som den nye webhotellleverandøren bruker.

 1. Last opp sikkerhetskopifilene dine til den nye kontoen

Når du oppretter en ny konto hos en webvertsleverandør, vil du motta en e-post som inneholder spesifikk informasjon angående domenenavnetjenesten din. Informasjonen i den e-posten vil gi deg domenenavnservere og IP-adressedetaljer for vertsplanen du velger. Du trenger denne informasjonen for å laste opp sikkerhetskopifilene dine til de nye webhotellserverne.

Opplastingsprosessen for sikkerhetskopifiler begynner med at du logger deg på brukerkontrollpanelsystemet på din nye webhotellkonto. Se etter seksjonsetiketten ‘sikkerhetskopi’ eller noe lignende på kontrollpanelets hovedside. Under den delen vil du finne filen for opplasting av filer for å utføre en fullstendig sikkerhetskopi for sikkerhetskopiering av nettstedet. Når du klikker på den knappen, vil du ha muligheten til å finne sikkerhetskopifilen på datamaskinens harddisk og velge den filen du vil laste opp.

Når serveren begynner å laste opp nettstedets sikkerhetskopifiler, vil du begynne å se en statusoppdatering vises på skjermen. Serveren vil vise en linje-for-linje-status når hver fil i sikkerhetskopien din vellykket flyttes til den nye serverposisjonen. En normal opplastingsprosess inneholder to sider, og du vil vite at prosessen er fullført når den andre siden er ferdig med opplasting. En statusoppdatering vises på skjermen og gir beskjed om at du nå kan begynne å jobbe med å gjøre eventuelle justeringer på nettstedet som du anser som nødvendige.

 1. Sjekk databasefunksjonen

Ettersom systemet fungerer for å overføre alle sikkerhetskopifilene på nettstedet til det nye serverstedet, utelater det automatisk all relevant brukernavn og passordinformasjon som er en del av Min SQL-databasekonto. Av den grunn må du finne den tilsvarende databasens brukerdel i hovedkontrollpanelsystemet og legge inn denne informasjonen i systemet.

Du må også oppdatere brukernavnet og annen grunnleggende informasjon i FTP-kontodelen på webhotellserverne dine. For å oppnå dette, må du logge deg på FTP-kontodatabasen gjennom IP-adresseinformasjonen til nettstedet. Du kan da gjøre nødvendige endringer i brukernavn, passord, nettstedstillatelser og annen relevant informasjon. Sørg for å lagre endringene før du forlater denne delen av kontrollpanelsystemet. Endringene du gjør i denne delen av prosessen er viktige driftselementer bak nettstedet.

 1. Bytt domenenavnsservere

Når informasjonen bak kulissene fungerer som den skal, må du nå fokusere på presentasjonen av nettstedinformasjon som kunder og potensielle kunder ser når de kommer til hjemmesiden til nettstedet ditt. For denne delen av migreringsprosessen, vil du endre plasseringen til domenenavnserverne. Prosessen starter med at du logger deg på registreringskontrollpanelet til leverandørkontoen din for webhotell.

Du leter etter delen om “domenenavnservere” eller noe med et lignende navn. Informasjonen du ser i den delen vil se ut som denne informasjonen.

 • Old-Webhost.com
 • Old-Webhost.com

Du vil erstatte denne informasjonen med informasjonen om domenenavnserveren for den nye webhotellkontoen. Erstatningsinformasjonen for denne prosessen ligger i bekreftelsesadressen du mottar når du åpner en ny webhotellkonto hos den nye leverandøren. Gjør endringene ved å erstatte “old-webhost.com” delen av domenenavnserverdataene med informasjonen new-webhost.com. Når du er fullført, kan du lagre endringene og gå ut av brukerkontrollpanelsystemet.

 1. Unngå å gjøre endringer på nettstedet

I løpet av overgangen til overgang til den nye domenenavnserveren, unngå å gjøre endringer i innholdet eller oppsettet på nettstedet ditt. Når serverne jobber med å gjøre endringene du ber om, kan det hende at ny informasjon du legger til, ikke vises på det nye nettstedet ditt. På samme måte kan all informasjon du sletter i løpet av denne overgangsperioden fremdeles vises i innholdet når serverendringen er fullført.

Det kan ta 12 til 24 timer før endring av domenenavnserver trer i kraft. I løpet av den tiden vil kundene dine og potensielle kunder fortsette å se det samme kjente nettstedets utseende når du kommer til hjemmesiden din. Nettstedet ditt vil forbli åpent for salgsgenerering og potensial for potensiell fange som normalt, ettersom alt arbeidet som foregår bak kulissene.

 1. Test webhotellendringene

Når endringen av domenenavnserveren er fullført, vil du motta en bekreftelsesmail fra den nye webhotellleverandøren. På det tidspunktet kan du avbryte webhotellstjenesten hos den gamle leverandøren din, ettersom du nå har forsikring om at alt er på plass for at nettstedet ditt skal fungere ordentlig på det nye stedet. Når endringene offisielt er fullført, vil du teste nettstedet for å sikre at alt fungerer som det skal.

Når du tester nettstedet ditt på det nye stedet, kan du sjekke de grunnleggende funksjonene ved å forsikre deg om at alle eksterne og interne lenker fungerer som de skal. Send en test-e-post til blogg- eller nyhetsbrevabonnementstjenestene dine. Se på hver av sidene dine for å sikre at oppsettet vises riktig og at alt innholdet ditt er på plass.

Den endelige tanken

Prosessen med å migrere et nettsted fra en webhotellleverandør til en annen webhotellleverandør er ganske grei, men kan også være full av kompleksitet. Det er noe som hver bedriftseier gjennomgår minst en gang i sin karriere, da virksomheten vokser frem sin nåværende hostingleverandørsituasjon. Underveis kan det være øyeblikk av frustrasjon når du fullt ut forstår hvordan du gjør en seksjonsendring, laster opp nye filer eller gjør andre relevante endringer.

Av den grunn er det fordelaktig å ha en pålitelig webhotellleverandør med et fullt funksjonelt teknisk støttesystem på plass. Det viktige å huske når du migrerer nettstedet ditt til en ny vertsleverandør, er å ta ting ett skritt av gangen. Ha en sikkerhetskopifil lett tilgjengelig som en barriere for beskyttelse dersom noe skulle gå galt. Når migrasjonsprosessen er fullført, pust et lettelsens sukk og vær stolt over den nye teknologiske prestasjonen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector