A végső útmutató a webes host áttelepítéséhez – Hasonlítsa össze az árakat és a terveket – 2020. május

Az internetes jelenlét fenntartása az üzleti tevékenységeinek elengedhetetlen része. Az Ön weboldala a márkájának virtuális ábrázolásaként szolgál, és javítja az ügyfelek és a potenciális ügyfelek ismereteit az Ön által nyújtott előnyökkel kapcsolatban. Ahogy növekszik vállalkozása, valószínűleg megváltozik a web hosting igényei a folyamatban. A weboldal áthelyezése új gazdagépre nem olyan egyszerű, mint egyszerűen néhány doboz becsomagolása és mozgó teherautó betöltése.


A virtuális világban több lépést kell követnie, hogy a webhelyet egyik hosting szolgáltatásról a másikra mozgathassa. A végső cél az, hogy ne álljon leállás, amikor az ügyfelek és a potenciális ügyfelek nem férhetnek hozzá az Ön webhelyéhez a folyamat során. A következő lépések végrehajtásával képes lesz végrehajtani ezt a feladatot anélkül, hogy a virtuális világ észrevenné a változást.

 1. Keressen egy webgazda szolgáltatót

A webtárhely egy olyan szolgáltatás, amely lehetővé teszi vállalkozása számára egy olyan webhely létrehozását, amelyhez bárki hozzáférhet, aki internetkapcsolattal rendelkezik. Ezért egy web host szolgáltató az a cég, amely helyet ad az adatbázisában az Ön webhelyének futtatásához szükséges fájlok tárolására. A webgazda szolgáltató kiválasztása nem könnyű döntés. Íme néhány szempont, amelyet szem előtt kell tartani, amikor webes szolgáltatót keres.

 • Operációs rendszer egyezés

Az egyik legfontosabb elem, amelyet meg kell keresnie egy új webtárhely-szolgáltatónál, a rendelkezésre álló operációs rendszer. Gondoskodnia kell arról, hogy ugyanaz a rendszer legyen, amelyet a régi web hosting szolgáltató használ. Ugyanazon operációs rendszer megtartása elősegíti az átállási folyamat egyszerűsítését a szolgáltatás megszakítása nélkül.

A legtöbb tárhely Linux szerveren található, és a legtöbb nagy házigazda automatikusan ezen az operációs rendszeren üzemelteti a számítógépet. Vannak olyan gazdagépek, amelyek a Windows-ot használják a kiszolgálóikhoz, tehát vigyázzon erre az eltérésre a váltáskor. A legtöbb host Linuxon van, de légy tudatában.

 • Megbízható műszaki támogatás

A webhely karbantartása meglehetősen egyszerű, miután az első telepítés befejeződött, és a webhely zökkenőmentesen működik. Előfordulnak olyan esetek, amikor frissíteni kell a webhelyén található tartalmi információkat vagy oldalakat.

Míg a webhely tartalmának és felhasználói kódjának frissítése és karbantartása egy dolog, a szerver és az adatbázisok karbantartása egy másik dolog. Átéltem a fájdalmat, hogy véletlenül töröltem a WordPress webhelyem adatbázisát, és szorosan együtt kellett működnem a tárhely szolgáltatóval annak helyreállítása érdekében. Hasonlóképpen, véletlenül hozzáadhat elavult beépülő modulokat vagy bővítményeket elavult WordPress vagy Magento webhelyéhez, amely adatbázis vagy előlapi hibát okoz, amelyet önmagában nem tud megjavítani. A probléma megoldása valószínűleg több műszaki ismeretet igényel, mint amennyire Ön rendelkezik. Ha megpróbálja elhárítani saját magát, órákban vagy napokban is eltarthat, míg egy jó hosting támogató csapat, például a Siteground csapata, néhány perc alatt megjavíthatja. Ha ez megtörténik, akkor szükség lesz egy megbízható műszaki támogatással rendelkező webhely szolgáltatóra. Életmentő az a képesség, hogy élő csevegéssel, e-mailen vagy telefonon eléri a technikai támogatást.

 • Lemezterület-rendelkezésre állás

Webhelyének jelentős lemezterületre van szüksége ahhoz, hogy a fájlok és más alapvető összetevők a színfalak mögött működhessenek. Noha nem egészen érti, hogy minden működik, ki kell választania egy olyan webhely szolgáltatót, aki ugyanolyan mennyiségű lemezterületet kínál, mint a jelenlegi szolgáltatója. A webhelyet nem helyezheti át olyan szolgáltatói fiókra, ahol kevesebb szabad lemezterület áll rendelkezésre. Ellenkező esetben a webhely nem működik megfelelően, ami a webhely leállását okozhatja. Ez megakadályozza az ügyfelek és a potenciális ügyfelek hozzáférését az Ön webhelyéhez, amíg a problémát nem oldja meg.

Még ha néhány webtárhely-szolgáltató nagy mennyiségű lemezterületet is kínál, vannak még rejtett dolgok is, amelyekről nem tudnak mondani. Például, még ha egy gazdagép 30 GB lemezterületet is kínál, sokuk megköveteli, hogy ennek bizonyos mennyisége teljesítménye érdekében bármikor rendelkezésre álljon..

Egy másik finom nyomtatási elem az inodes. Az inódok vannak „az összes fájl információ adatbázisa, kivéve a fájl tartalmát és a fájl nevét”. Ez egy kicsit fejlett elem, de egy jó házigazda segít azok megtisztításában vagy kezelésében. Rejtett elemként jelennek meg a webtárhelyen, és erről nem beszélnek túl gyakran.

 • Adatátvitel elérhetősége

A webhely adattára ugyanúgy működik, mint a lemezterület. Az Ön webhelye bizonyos számú adatfájlt tartalmaz a megfelelő működéshez. A potenciális internetes fogadó szolgáltatók megnézésekor ügyeljen az adatátvitel elérhetőségére, amelyet az új szolgáltató nyújt Önnek. A teljes webhelyet át kell tudnia adni anélkül, hogy kifogyna az átviteli terület.

Egyes házigazdák korlátlan transzfereket kínálnak, mások korlátozhatják. Vigyázzon a házigazdák közötti különbségekre, mert gyakran az egyik korlátozza az egyik funkciót, a másik nem.

 • Az adatbázis beállítása

Annak ismeretében, hogy milyen típusú adatbázist használ egy potenciális internetes fogadó szolgáltató, elengedhetetlen annak meghatározásához, hogy megfelelő lesz-e az Ön webhelyére. A legtöbb internetes fogadó szolgáltató MS SQL adatbázisokat használ, amelyek Windows operációs programokon futnak. A szolgáltatók, akik Linux alapú operációs programmal működnek, a MySQL adatbázisokat fogják használni.

A MySQL nagyon népszerű, és a legtöbb, ha nem minden weboldal-fejlesztő tudja, hogyan kell használni az adatbázist. Vigyázzon erre a házigazda váltása előtt, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nincs-e probléma.

 • Szkriptnyelv

A szkriptnyelv a kommunikáció programozási módszere, amelyet az Ön weboldala különféle feladatok elvégzéséhez használ, amelyek a megfelelő működéshez szükségesek. Ez történik a színfalak mögött, és a legjobb esetben az ön alapvető ismereteit igényli.

Tudnia kell a webhely által jelenleg használt szkriptnyelv típusát. Ha a webhely speciális szkriptnyelv-követelményeket igényel, mint például a PHP, CGI vagy ASP, akkor érdemes egy új webes host szolgáltatótól megkérdezni, hogy ezek a nyelvek elérhetőek-e az adott webhelyen. Ennek elmulasztása esetén a webhely nem fog megfelelően működni, miután mindent áthelyez az új szolgáltatóra.

Vigyázzon arra, hogy a gazda milyen gyakran frissíti a szkriptet a szerverükön. Például néhány beépülő modul vagy platform, például a WordPress használatához megköveteli a PHP legújabb verziójának használatát. Időnként a gazdagép kéri, hogy manuálisan kérje meg a PHP frissítését. Ez a jövőben feszültség forrását okozhatja, tehát ezt egy elemnek tisztában kell lennie.

 • Jó teljesítmény

Az Ön webhelye csak akkor működik értékes szempontból, ha megfelelően működik. A kiválasztott internetes host szolgáltató jelentős szerepet játszik annak biztosításában, hogy a végükön levő kiszolgálók megfelelően működjenek. Amikor ezek a szerverek leállnak, az Ön weboldala az ügyfelek és a potenciális ügyfelek számára elérhetetlenné válik. Olvassa el az ügyfelek véleményeit és a webgazda szolgáltató webhelyét, hogy megtudja, szerver milyen gyakran megy le. A legtöbb szolgáltató egy bizonyos százalékban megadja szerverei megbízhatóságát.

Ha Ön egy komoly e-kereskedelmi vállalat vagy márkanév, amelynek hírneve fennmarad, akkor ebben a vonatkozásban nem akarja lerázni az árazást. Ha a gazdagépnek nincs megfelelő üzemideje, akkor kerülje el őket, vagy tervezze az elbocsátást. Nem érdemes kockáztatni az eladások elvesztését vagy a márka hírnevét.

Ha webhelye csak most kezdődik, vagy ha nincs elég mennyiségű mennyisége, akkor az üzemidő nem lesz olyan kritikus a műveletei szempontjából.

 • Megbízható szolgáltatás

A web host szolgáltató kiválasztásának kulcseleme a megbízható szolgáltatás. Nem akarja elkerülni a szolgáltató kiválasztását, ha azt látja, hogy nem nyújtja azokat a szolgáltatásokat és szolgáltatásokat, amelyeket a webhelyen kiemelnek. A webgazda szolgáltatójának rendelkezésre kell állnia és készen kell állnia arra, hogy segítsen abban, hogy meg kell-e oldani egy problémát, vagy csak kérdést feltenni.

Mielőtt új hostot választana, menjen át az ügyfélszolgálati csatornákon és kipróbálja a válaszidejét. Tesztelje élő chat- és e-mail támogatását. Ha lassan válaszolnak az értékesítési megkeresésekre, akkor valószínűleg lassan válaszolnak az ügyfélszolgálati kérésekre.

 • skálázhatóság

Amikor először hoz létre egy weboldalt, a vállalata továbbra is indulási szakaszban lehet. Ezen a ponton a web hosting igényei a legjobb esetben minimálisak. A vállalat növekedésével azonban a webhelyének is növekednie kell. Ezért ki kell választania egy internetes fogadó szolgáltatót, aki növekvő helyet biztosít Önnek webhelye számára. A rendelkezésre álló lehetőségek vizsgálatakor gondoljon hosszú távra, és nézze meg a szolgáltatók által kínált legnagyobb csomagot. Keressen egy olyan web host szolgáltatót, amely skálázhatóságot nyújt Önnek, amely növeli a webhely igényeit.

Sok induló vállalkozás és cég költözött az Amazon Web Services (AWS) szolgáltatásba gyors méretezési képességük miatt. Ha Ön induló vagy nagy növekedésű vállalkozás, ez határozottan az egyik legfontosabb szempont, amelyet figyelembe kell venni, mivel növekedést vagy stagnálást jelenthet a vállalat számára. Nem akarja, hogy olyan tárhelyszolgáltató társaságra hívjon fel, amelynek mérete nincs.

 • Könnyű migráció a webhelyen

A webhely áttelepítése a webhely digitális fájljainak és a gazdagép helyének egyik gazdaszolgáltatóról egy másikra történő áthelyezése. Vigyázzon egy olyan webtárhely szolgáltatóra, amely díjat számít fel Önnek erről a szolgáltatásról. A legismertebb internetes fogadó szolgáltatók ingyenesen kínálják ezt a szolgáltatást, így köszönöm, hogy kiválasztotta őket webhelyének tárhelyi igényeihez.

 • Felhasználói kezelőpanel rendszer

A webhely felállításával vagy a tartalom és az oldalak frissítésével kapcsolatos idejének nagy részében a vezérlőpult rendszerére van szükség, amelyet a web host szolgáltatók szolgáltatnak a fiókjához. Ez egy olyan webhely-menedzsment terület, amelyet meg kell ismernie és a használatának gyakorlati ismereteit kell élveznie. A potenciális internetes fogadó szolgáltatók vizsgálatakor határozza meg, hogy cPanel vagy WHM rendszert használnak-e. Meg kell keresnie azt a beállítást, amely megfelel a jelenlegi internetes házigazda szolgáltató kezelőpanel-rendszerének. Ez megkönnyíti az átváltást egy új szolgáltatóra.

Egyes olyan szolgáltatók, mint a Rackspace és a GoDaddy (örökölt), nem használják a cPanel-t, de rendelkeznek saját vezérlőpanel-rendszerrel. Ha már használja a cPanel-t, fájdalmas lehet a váltás és az új felület megtanulása.

 1. Erősítse meg a domain tulajdonjogát

A webhely új webgazda szolgáltatóra történő áttérésének döntő lépése az, hogy először a megfelelő domain tulajdonjoggal rendelkezik. A domain név az a webcím, amelyet az ügyfelek és a potenciális ügyfelek beírnak a böngészősávba az Ön webhelyének elérése érdekében. Évente meg kell őriznie a domain név tulajdonjogait és az összes vonatkozó regisztrációs adatot, például elérhetőségeket és fizetési módot..

A domain tulajdonjogának részletei mellett meg kell határoznia, hogy át kívánja-e adni a domain regisztrációt az új web host szolgáltatónak, vagy át kell-e váltania egy új domain név szerverre. Itt található további információ a két lehetőségről, amelyek segítenek a döntéshozatali folyamatban.

 • Domain regisztráció átadása

Amikor egy domain regisztrációt átad egy új web host szolgáltatónak, mindent áthelyez a webhely tárhely szolgáltatására az új cég felé. Ez egy olyan folyamat, amelynek feldolgozása több napig tart, míg a leggyakrabban egy óra alatt megy végbe. A következő információkat meg kell adnia a régi webgazda szolgáltatónak.

 • Az Ön elérhetőségei
 • Privát vagy védett regisztrációs beállítás törlése
 • Felhatalmazás a domain átvitel kezdeményezésére
 • Új információ a webgazda szolgáltatóról

Amikor a folyamat befejeződik, az előző webgazda szolgáltató elektronikus visszaigazolást küld Önnek az átadás befejezéséről.

 • Váltás a domain névszerverekre

A domain névszerverek közötti váltás könnyebb útvonalat jelent, ha a webhelyét egy új internetes host szolgáltatóra költözteti. A domain regisztráció érintetlen marad, és az eredeti domain név szerver (DNS) szolgáltatónál marad. A népszerű DNS-cégek közé tartozik a GoDaddy, a NameCheap és a Network Solutions. Ezek a cégek jobban híresek, mint domain regisztrátorok, mint a host cégek, bár mindkettőjük. Az új web host szolgáltató fiókjával a helyén csak meg kell mutatnia a domain név kiszolgálókat a régi tárhely szolgáltatótól az új web hosting cég felé..

 1. Nyisson meg egy új webtárhely-fiókot

Különféle internetes fogadó szolgáltatók érhetők el az Ön webtárhely-igényeihez. Mindegyik alapvetően ugyanazokat a szolgáltatásokat és kényelmi lehetőségeket kínálja, mint amit a webhely áttelepítésekor a szerverhelyükre telepít. A figyelemre méltóbb webtárhely-szolgáltatók közé tartozik a következő társaságok.

A lista csak az Ön számára elérhető web hosting lehetőségek felületének karcolásával kezdődik. Keressen web-szolgáltatót nyújtó cégeket, és vessen egy pillantást az egyes lehetőségekre, szolgáltatásokra és kényelmi lehetőségekre. A listából válassza ki azt a céget, amely a legmegfelelőbbnek tűnik. A host szolgáltatással történő regisztrációhoz alapvető elérhetőségi adatokra, fizetési módra, domain névre és arra van szükség, hogy átadja-e a domain regisztrációt vagy egyszerűen átváltja a domain név szervert.

Minden web hosting szolgáltatás meghatározza a saját árat, a tipikus összeg havi 4,95 és 9,95 USD között van a hostolási szolgáltatásokért. Ha komoly társaság vagy, akkor ne áruljon a szolgáltatásokkal. Ha nincs készpénz, és csak most indul, rendben lehet jó hírű és olcsó szolgáltatókkal kezdeni.

 1. Adatok továbbítása a régi gazdagépről

Mivel az új tárhelyfiókja aktív, ideje elkezdeni mindent átutalni a régi webtárhely-szolgáltatási fiókról. Kerülje a régi webtárhely-szolgáltatási fiók bezárását, amíg az összes adat és releváns információ át nem kerül az új tárhelyszolgáltatáshoz. A régi fiók bezárásakor a tárhely szolgáltatója törli a webhely összes adatát és releváns információit szervereiről. Ezen a ponton elveszíti a hozzáférést minden olyan információhoz, amely továbbra is fennállhat ezen a szerveren.

Ezt az információt nem lehet megszerezni a törlés után, amely a nulláról indul, és új webes alap létrehozására van szüksége. Elveszíti az értékes weboldalhoz való hozzáférési időt, amíg a webhely újjáépítése folyamatban van. Ez az elveszített idő megegyezik az elveszített bevételekkel és az előidézhető generációkkal, mivel az ügyfelek és a potenciális ügyfelek nem férhetnek hozzá az Ön webhelyéhez, amíg az nem működik.

Ennek ellenére mindig el kell készíteni a webhelyről készített biztonsági másolatot naponta, hogy még a fenti forgatókönyv esetén is letölthesse webhelyének fájljait. Biztonsági másolat készítése több pluginon és szolgáltatáson keresztül, hogy mindent biztonságban lehessen tartani.

 1. Töltse le biztonsági mentési fájljait

Mielőtt elkezdené mindent áthelyezni a régi webtárhely-szolgáltatótól az új webtárhely-szolgáltatóig, el kell készítenie egy biztonsági másolat fájlt az összes jelenlegi webhely-adatról. Ez a védelem akadályát fogja nyújtani, ha valami rosszul fordul elő, amikor megkezdi az áthelyezési folyamatot az új web hosting szolgáltatásra.

A biztonsági mentés folyamata azzal kezdődik, hogy bejelentkezik a felhasználói központba. Ettől a ponttól el kell érnie a vezérlőpult azon részét, amelyen szerepel a „mentés” felirat vagy valami hasonló. A pontos fájlnév az Ön által használt egyes web hosting szolgáltatások függvényében változhat. Ebben a szakaszban ki kell választania a „public_html” mappát, és meg kell találnia a biztonsági mentések letöltésének lehetőségét.

Amikor rákattint a „biztonsági másolatok letöltése” szakaszra, látni fogja a rendelkezésre álló biztonsági mentési lehetőségeket. Dönthet úgy, hogy letölti-e az összes webhelyről készített biztonsági mentési fájlt vagy az aldomain-biztonsági mentési fájlok szakaszát. Ez könnyebb folyamat, ha a webhely összes biztonsági másolatát egyszerűen tölti le. Az aldomain fájlokra való összpontosítás lehetőséget teremt arra, hogy véletlenül figyelmen kívül hagyja a kritikus fájlokat, amelyeknek webhelyének megfelelő működéséhez szüksége van.

Töltse le az összes biztonsági mentési fájlt tömörített formátumban, amelyet később feltölt az új webtárhely-szolgáltató webhelyének meglévő szervereire. Kerülje el ezeknek a fájloknak a tömörítését, mivel ez automatikusan megteszi az új web hosting szerver által a biztonsági mentési fájlok feltöltésekor. A letöltés befejezése után mentse el a fájlokat a számítógépére, jelentkezzen ki a felhasználói kezelőpanel rendszeréből, és folytassa a felhasználói vezérlőpult rendszerével, amelyet az új webtárhely-szolgáltató használ.

 1. Töltse fel biztonsági mentési fájljait az új fiókba

Amikor új fiókot hoz létre egy internetes host szolgáltatónál, e-mailt fog kapni, amely konkrét információkat tartalmaz a domain név szolgáltatással kapcsolatban. Az e-mailben szereplő információk megadják a domain névkiszolgálókat és az IP-cím részleteit a kiválasztott tárhely-tervhez. Erre az információra lesz szükség a biztonsági mentési fájlok feltöltéséhez az új web hosting kiszolgálókra.

A biztonsági mentési fájl feltöltési folyamata azzal kezdődik, hogy bejelentkezik az új web hosting fiók felhasználói központjába. Keresse meg a „mentés” címkét vagy valami hasonlót a vezérlőpult főoldalán. Ebben a szakaszban meg szeretné találni a fájlfeltöltő mezőt a teljes webhelyről történő biztonsági mentés feltöltéséhez. Ha rákattint erre a gombra, akkor lehetősége van rákeresni a biztonsági mentési fájlt a számítógép merevlemezén, és kiválasztani azt a fájlt a feltöltéshez..

Amint a szerver elkezdi feltölteni a webhelyről készített biztonsági mentési fájlokat, akkor az állapotfrissítés jelenik meg a képernyőn. A kiszolgáló soronként megjeleníti az állapotát, amikor a biztonsági mentés minden egyes fájlja sikeresen áthelyezi az új kiszolgáló helyét. A normál feltöltési folyamat két oldalt tartalmaz, és akkor tudni fogja, hogy a folyamat befejeződött, amikor a második oldal befejezi a feltöltést. A képernyőn megjelenik egy állapotfrissítés, amely tudatja velünk, hogy elkezdheti a webhely szükséges módosításának elvégzését.

 1. Ellenőrizze az adatbázis működését

Mivel a rendszer úgy működik, hogy az összes webhelyről készített biztonsági mentési fájlt átviszi az új kiszolgáló helyére, automatikusan kihagy minden releváns felhasználónevet és jelszót, amely a My SQL adatbázis-fiók része. Ezért meg kell találnia a megfelelő adatbázis felhasználói részt a fő felhasználói vezérlőpult rendszerén belül, és ezeket az információkat be kell írnia a rendszerbe.

Frissítenie kell a felhasználónevet és egyéb alapvető információkat a web hosting szerverek FTP fiók szakaszában. Ehhez be kell jelentkeznie az FTP-fiók adatbázisába a webhely IP-címén keresztül. Ezután bármilyen szükséges változtatást megtehet a felhasználónév, jelszavak, webhely-engedélyek és egyéb lényeges információk vonatkozásában. Ne felejtse el menteni a módosításokat, mielőtt kilép a központ panelen. A folyamat ezen részén végrehajtott változtatások nélkülözhetetlenek a webhely kulisszák mögötti műveleteinek.

 1. Változtasd meg a domain névszervereidet

A színfalak mögött található információk megfelelő működésének függvényében most a weboldal adatainak bemutatására kell összpontosítania, amelyeket az ügyfelek és a potenciális ügyfelek látnak, amikor elérik az Ön weboldalának kezdőlapját. Az áttérési folyamat ezen részén meg kell változtatnia a domain névkiszolgálók helyét. A folyamat azzal kezdődik, hogy bejelentkezik a webtárhely-szolgáltató fiókjának regisztrációs központjába.

Ön a „domain névszerverek” szakaszt vagy hasonló névvel rendelkező oldalt keres. A szakaszban látott információk hasonlóak lesznek az információkkal.

 • Old-Webhost.com
 • Old-Webhost.com

Ezt az információt kicseréli az új webhely-tárhely-fiók domain névszerverére. A folyamat helyettesítő információi a megerősítő e-mailen találhatók, amelyet akkor kapunk, amikor új webhely-szolgáltatási fiókot nyit meg az új szolgáltatónál. Végezze el a változtatásokat úgy, hogy a domain névkiszolgáló adatainak „régi-webhost.com” szakaszát felváltja az új-webhost.com adatokra. Ha kész, mentheti a változtatásokat és kiléphet a felhasználói kezelőpanel rendszeréből.

 1. Kerülje el a webhely módosítását

Az új domain névszerverre való átállás átmeneti ideje alatt kerülje el a webhely tartalmának vagy elrendezésének bármilyen módosítását. Mivel a kiszolgálók elvégzik a kért módosításokat, előfordulhat, hogy minden új információ, amelyet hozzáad, nem jelenik meg az új webhelyen. Hasonlóképpen, az átmeneti időszak alatt törölt információk továbbra is megjelenhetnek a tartalomban, miután a kiszolgáló módosítása befejeződött.

12–24 órát is igénybe vehet, amíg a domain névszerver megváltozik. Ezen idő alatt az ügyfelek és a potenciális ügyfelek továbbra is ugyanazt a megszokott weboldalt fogják látni, amikor megérkeznek a honlapjára. Webhelye nyitva marad az értékesítés generálása érdekében, és a szokásoshoz hasonlóan vezérelheti a potenciális ügyfeleket, mivel az összes zajló munka a színfalak mögött zajlik..

 1. Tesztelje a webtárhely változásait

Amikor a domain név szerver módosítása befejeződött, megerősítő e-mailt fog kapni az új web hosting szolgáltatótól. Ezen a ponton lemondhatja a webszolgáltató szolgáltatást a régi szolgáltatótól, mivel most már megnyugtatja, hogy minden a helyén van, hogy webhelye megfelelő módon működjön az új helyén. A hivatalosan végrehajtott változtatásokkal ki kell próbálnia a weboldalt, hogy megbizonyosodjon arról, hogy minden megfelelően működik-e.

Amikor új webhelyén teszteli webhelyét, ellenőrizze az alapvető funkciókat, ellenőrizve, hogy minden külső és belső link megfelelően működik-e. Küldjön teszt e-mailt blogjára vagy hírlevél előfizetési szolgáltatására. Nézze meg az összes oldalt, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az elrendezés helyesen jelenik-e meg, és az összes tartalma a helyén van-e.

Az utolsó gondolat

A webhelyek egyik webgazda-szolgáltatónál egy másikra történő átállítása meglehetősen egyszerű, ám bonyolult is lehet. Ez olyasmi, amelyet minden üzleti tulajdonos karrierje során legalább egyszer átél, miközben az üzleti vállalkozás meghaladja jelenlegi szolgáltatói helyzetét. Mindeközben csalódási pillanatok merülhetnek fel, ha teljes mértékben megértjük, hogyan módosíthatunk egy szekciót, új fájlokat tölthetünk fel vagy más releváns változtatásokat hajthatunk végre..

Ezért előnyös egy megbízható internetes fogadó szolgáltató, teljesen működőképes műszaki támogatási rendszerrel. A webhely új gazdaszolgáltató felé történő áttérésekor ne feledje, hogy a lépéseket egyenként kell elvégezni. Ha valami rosszra fordul, olvassa el biztonsági másolatát, amely védelem akadályát képezi. Amint a migrációs folyamat befejeződött, lélegezzen fel enyhülést sóhajtva, és büszke legyen az új technológiai teljesítményére.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map