Cele mai bune site-uri de bloguri gratuite mai 2020

Dacă nu ai mai făcut-o până acum, pornirea unui blog sună înfricoșătoare.


Incertitudine, teama de a eșua, nu știu de unde să începi. Toate acestea sunt reacții comune.

Dar să te uiți la bloggeri celebri care câștigă bani serioși online este suficient pentru a-ți continua.

De unde începi măcar? Cum alegi cel mai bun loc pentru a începe? Mai jos vom aborda câteva dintre acestea.

Înainte de a vorbi despre deciziile tehnice, trebuie să reducem gândirea și să ne asigurăm că viziunea dvs. este aliniată la ideile practice.

3 lucruri de făcut înainte de a începe

Înainte de a începe, trebuie să planificați câteva lucruri care să vă ajute pe termen lung.

1. Alegeți nișa dvs. sau zona de focalizare

Newsflash – nu veți deveni peste noapte următorul milionar de finanțe personale.

Este nevoie de granulație și perseverență. Una dintre preferatele mele – Mr. Money Mustache – a făcut ceasuri într-o bucată de bani acum, dar a pus eforturi cu peste 100 de postări de blog pline de pasiune din 2011 (primul său post).

Tehnologia de ură? Ei bine, nu porniți un blog pentru laptop doar pentru că poate credeți că este profitabil.

Ar trebui să scrii despre sirene? Am crezut că este o idee groaznică care nu va face bani, dar se pare că funcționează pentru Totul sirena blogul.

Așa că alege ceva despre care poți scrie despre 10 ani. Chiar dacă intenționezi doar să faci blog pe 5.

Câteva exemple de nișe pe care le puteți lua în considerare:

 • Călătorie
 • Mami / Parenting
 • Alimente
 • Sănătate
 • Fitness
 • Tehnologie / Internet
 • Divertisment
 • Finanţa
 • … lista continuă

Aceasta nu este o listă concludentă și fiecare dintre acestea poate fi defalcat și mai departe!

În realitate, este mai bine să începeți mai mici și apoi să mergeți la o nișă extinsă de acolo.

2. Scrie-ți temele înainte de timp

Amintiți-vă cum la școală când s-a dat o hârtie vă așezați acolo și o priviți ore întregi?

Asta se întâmplă foarte mult cu bloggingul.

Cu excepția faptului că sunteți singurul care stabilește termenul, veți fi atât de predispuși la amânare, că veți privi înapoi și vă veți da seama că nu ați făcut blog în 6 luni.

O tactică este să vă lotificați procesele și să planificați totul înainte de timp. Deci, în loc să te gândești la ce să scrii de fiecare dată când te așezi, în mod ideal, conturul ar fi deja scris.

Înainte de a începe blogul dvs., gândiți-vă la cinci teme generale pe care doriți să le abordați în nișa dvs. Acestea vor fi conceptele dvs. la nivel înalt despre care vor fi postate mesajele dvs..

Apoi, petreceți trei ore la fiecare trei luni scriind idei despre titlul postului care se încadrează într-una dintre aceste teme. Ar trebui să scrieți despre cinci postări bune pe fiecare temă înainte de a crea o temă nouă.

Apoi, o dată pe lună, într-o singură sesiune, scrieți un schiț pentru postările viitoare din luna respectivă. Dacă scrii patru postări în acea lună, atunci vei face o imagine pentru fiecare postare.

Atunci când ești gata să scrii – boom – este foarte ușor. Schița este deja configurată, trebuie doar să completați lacunele postării.

3. Diferențiați-vă

Ar trebui să-ți iubești nișa, să ai temele tale și să fii gata să o macinezi o vreme fără plată și fără laude.

Dar înainte de a face toate acestea, trebuie să cunoașteți industria. Probabil că ați citit deja o grămadă de bloguri în nișa dvs., dar ar trebui să adoptați aici o abordare tactică.

Trebuie să alegeți cum veți ieși în evidență. Ce strategii iau? Cum poți învăța din cele mai bune strategii ale lor, dar, de asemenea, să adaugi pe propria torsiune?

Dacă competitorul tău de top se referă la scrierea postărilor scurte și a social media, poți ieși în evidență producând ghiduri autoritare care mișcă acul?

Acestea sunt lucrurile care trebuie luate în considerare în primul rând.

Bine, hai să ne scufundăm.

 

În primul rând: Cele mai bune site-uri gratuite de blogging

 

WordPress.com

Știați că WordPress alimentează acum aproape 30% din web?

Wow.

După cum vă puteți imagina, asta înseamnă că această platformă are multe de oferit atât pentru bloggeri cât și pentru companii. În general, obțineți funcționalități și performanțe mult mai mari decât WordPress cu orice alt site de blogging, motiv pentru care îl clasăm drept numărul unu.

Dar de ce este WordPress atât de special? Ei bine, totul se reduce la personalizare. Această platformă este open-source, ceea ce înseamnă că oricine poate intra și îmbunătăți codificarea pentru a o îmbunătăți. De la crearea sa, au existat nenumărate upgrade-uri ale sistemului, ceea ce le permite utilizatorilor atât de multe opțiuni atunci când își creează blogul.

Acestea fiind spuse, probabil că ar trebui să vă găzduiți propriul blog prin WordPress, în loc să îl găzduiți pe site-ul în sine. Vom beneficia mai târziu de avantajele găzduirii de sine stătător, dar acest lucru înseamnă că trebuie să plătiți pentru un serviciu de găzduire pentru a începe.

Cu toate acestea, dacă nu sunteți sigur ce doriți să obțineți cu blogul dvs., puteți începe gratuit și apoi puteți merge de acolo. Vă recomandăm să testați apele și să vă dați seama în ce direcție doriți să intrați, astfel încât să găsiți un serviciu de găzduire care să se potrivească nevoilor și obiectivelor dvs..

Rezumatul WordPress.com

Pro-uri

 • Ușor de utilizat – curbă de învățare mică
 • Personalizare incredibilă
 • Mii de șabloane și pluginuri
 • Ideal pentru publicitate și marketing
 • Mai ușor să câștigi bani decât alte platforme

Contra

 • Pentru a obține toate cele mai bune caracteristici, trebuie să vă găzduiți
 • Există unele codări implicate

Blogger

Fost cunoscut sub numele de BlogSpot, acest serviciu este de ceva vreme. De asemenea, este susținut de Google, deci este deja un pedigree destul de impresionant. Blogger este o platformă perfectă dacă nu doriți să puneți mult timp sau energie în backend (adică codare). Deoarece site-ul este foarte ușor de utilizat, este ideal pentru bloggerii casual sau cei care scriu mai mult pentru distracție decât banii.

Acestea fiind spuse, puteți utiliza Google AdSense pentru a încerca să vă monetizați blogul, dacă doriți. Deși nu este la fel de cuprinzător ca WordPress, însă vă oferă opțiunea de a face un venit secundar cu scrierea dvs..

În general, dacă sunteți începător și doriți să aveți un blog fără complicații, Blogger este o alegere excelentă. Cu toate acestea, dacă intenționați să vă extindeți sau să deveniți mai mari în viitor, puteți decide să migrați pe WordPress în schimb.

Rezumat Blogger

Pro-uri

 • Configurare simplă și la bord
 • Potențial de a câștiga bani cu AdSense
 • Susținut de Google
 • Sistem stabil și ușor de utilizat

Contra

 • Nu la fel de multă funcționalitate
 • Personalizare limitată
 • Mai puțin suport decât alte opțiuni

Tumblr 

Tehnic vorbind, Tumblr este mai mult o platformă de socializare decât un sistem de blogging tradițional. În loc să creeze postări pe care le poți conecta și partaja pe diferite profiluri, postările Tumblr seamănă mai mult cu ceva pe care l-ai găsi pe Facebook sau Instagram..

Acestea fiind spuse, există un control mult mai mare asupra conținutului dvs. și a modului în care acesta este distribuit în sistem. În general, Tumblr este personalizat pentru imagini și postări de text scurte, mai degrabă decât articole de blog cu formă lungă.

Un avantaj pe care Tumblr îl are asupra altor site-uri de blogging este că îl puteți accesa și gestiona contul dvs. cu un dispozitiv mobil. Este mult mai ușor de utilizat pe un ecran mai mic, care vă permite să vă actualizați blogul oriunde v-ați afla.

În general, vă sugerăm să începeți cu Tumblr dacă nu sunteți sigur ce doriți să faceți cu ideile dvs. de blog sau ca o modalitate de a vă mări site-ul curent. Tumblr poate fi un instrument simplu de a împărtăși opiniile dvs. pe internet, fiind ideal pentru majoritatea începătorilor.

Dacă doriți să câștigați bani pe Tumblr, este ceva mai complicat decât alte platforme de blogging. Asta nu înseamnă că nu este posibil, dar este mai dificil. În cele din urmă, vă recomandăm să folosiți Tumblr pentru promovarea celorlalte materiale, în loc să încercați să-l monetizați direct.

Rezumat Tumblr

Pro-uri

 • Ușor de utilizat – începeți publicarea în câteva minute
 • Gestionați mai multe bloguri cu ușurință
 • Experiență mobilă

Contra

 • Mai greu să câștigi bani
 • Nu este excelent pentru scrierea cu forme lungi
 • Mai greu de evidențiat de alte bloguri

Wix

Dacă doriți să profitați la maximum de blogul dvs., atunci trebuie să-l operați ca propriul dvs. site web. Făcând acest lucru vă permite să aveți un domeniu personalizat (de exemplu, www.myblog.com) și aveți mai mult control asupra a tot ceea ce se întâmplă pe site-ul dvs..

Wix este un constructor de site-uri web, dar oferă o opțiune gratuită pentru bloggerii care doresc să înceapă fără nicio investiție. Acestea fiind spuse, veți dori să faceți upgrade dacă intenționați să extindeți blogul dvs. (obțineți mai mult trafic) sau să faceți bani din acesta. Cu toate acestea, este o modalitate excelentă de a începe cariera dvs. de blog, deoarece oferă o configurare și operare simplă.

Wix oferă o varietate de teme și pluginuri, deși va trebui să mergeți premium pentru a le accesa pe toate. Vă permite, de asemenea, să vă promovați blogul cu diverse strategii de marketing, cum ar fi SEO.

Un alt avantaj al Wix este că puteți adăuga aplicații pe site-ul dvs. (cu premium), astfel încât să îl puteți utiliza ca magazin online sau să îl faceți mai interactiv pentru publicul dvs. Totuși, în cele din urmă, totuși nu oferă la fel de multe funcționalități ca WordPress, așa că ține cont de asta.

Rezumat Wix

Pro-uri

 • Ușor de început
 • Domeniu independent
 • Se adaugă funcționalitate și personalizare

Contra

 • Trebuie să treceți la premium pentru a obține suita completă de servicii
 • Selecție limitată de teme și pluginuri

 

Weebly

Cu alți constructori de site-uri web, aveți întotdeauna opțiunea de a intra în cod și de a schimba lucrurile în jurul valorii de viață. Deși majoritatea site-urilor de bloguri vă vor solicita să aveți acces premium pentru a face acest lucru, este totuși ceva care vă este disponibil dacă este necesar.

Cu Weebly, cu toate acestea, este strict drag and drop. Dacă tocmai începeți și doriți un mod simplu de a vă crea blogul, acest lucru este mult mai ușor decât să încercați să îl programați sau să folosiți codul. Acestea fiind spuse, totuși, alte platforme vă permit să trageți și să picurați în timp ce aveți încă opțiunea de a regla lucrurile pe partea din spate, așa că țineți asta minte.

În general, Weebly seamănă foarte mult cu Wix. Vă oferă opțiunea de a avea un nume de domeniu unic și puteți să vă construiți site-ul după cum considerați de cuviință. Ca și Wix, trebuie să faceți upgrade la opțiunea premium pentru a obține o gamă completă de servicii, dar puteți începe fără nicio investiție.

Weebly oferă, de asemenea, disponibilitate pentru mobil, astfel încât să vă puteți actualiza blogul din mers. Cu toate acestea, unele pluginuri sau machete sunt mai prietenoase cu mobilul decât altele, așa că ține cont de asta.

Rezumat Weebly

Pro-uri

 • Ușor de folosit
 • Nu este necesară codificarea
 • Opțiune de comerț electronic

Contra

 • Personalizare limitată
 • Mai puțin control decât alte opțiuni

Alte site-uri gratuite de blogging

Deși site-urile de mai sus vor oferi cele mai bune soluții pentru blogul dvs., asta nu înseamnă că acestea sunt singurele opțiuni. Iată câteva alte locuri unde puteți începe.

 • Mediu: acest site permite bloggerilor de diferite discipline să își împărtășească munca. Este simplu și ușor de utilizat, dar are multe limitări. Anume, cât de mult control și personalizare oferă.
 • Penzu: funcționând mai mult ca jurnal online, puteți scrie fie privat, fie public. Este un mod excelent de a te obișnui să scrii în mod regulat, dar nu dacă vrei să câștigi bani.
 • Svtble: dacă vă luptați cu modul de a introduce ideile pe pagină, acest site vă va ajuta să creați conținut mai bun. Ca atare, este un instrument bun de utilizat pentru a vă dezvolta munca, pe care apoi o puteți migra către o platformă mai comercială.
 • Webs: acesta este un alt constructor de site-uri web. Efortabil pentru a începe, dar are un număr limitat de teme și plugin-uri. Cu toate acestea, oferă o opțiune de comerț electronic dacă doriți să vindeți produse pe blogul dvs..
 • Spațiu: în general, acest site este conceput pentru profesioniști creativi. Trebuie să plătiți pentru a utiliza site-ul (deși oferă un proces gratuit), dar vă oferă mult control și personalizare.

Cel mai bun loc pentru a începe un blog: Self-Hosting vs. Site Blogging

Atunci când vă dați seama cum să începeți blogul dvs., unul dintre primele lucruri pe care veți dori să le determinați este dacă aveți de gând să îl găzduiți singur sau dacă site-ul vă oferă gazduirea. Când vă găzduiți, asta înseamnă că alegeți un serviciu de găzduire care vă va menține blogul online.

Există multe gazde diferite acolo și multe dintre ele sunt într-adevăr accesibile pentru blogging. Atâta timp cât nu aveți nevoie de o mulțime de funcții de back-end (cum ar fi un server dedicat), puteți începe doar 3 USD pe lună în unele cazuri.

În mod alternativ, puteți alege să începeți un blog cu o platformă care oferă propriul său gazduire. Fiecare site pe care vi l-am arătat are această opțiune, ceea ce facilitează utilizarea și rularea mult mai ușoară.

Iată o scurtă comparație a celor două opțiuni.

Control

Dacă doriți să mențineți un control complet asupra blogului dvs., trebuie să vă găzduiți. Deși utilizarea unui site care face acest lucru este mai ușor în partea frontală, înseamnă că trebuie să urmați regulile și restricțiile lor.

Ușurință în utilizare

În cea mai mare parte, auto-găzduirea necesită un pic de cunoștințe de computer pentru a face să funcționeze. Dacă sunteți complet analfabet pe computer, atunci nu veți dori să începeți să plătiți pentru ceva pe care îl puteți folosi sau nu. În general, site-urile de bloguri găzduite sunt mult mai bune pentru începători și vă va permite să vedeți cum merge procesul înainte de a-i angaja bani.

Generarea de bani

Începi un blog pentru a câștiga bani? Dacă da, atunci găzduirea de sine va fi cel mai bun pariu. Deși există platforme de acolo care vă permit să vă promovați și să obțineți venituri, acestea nu vor oferi niciodată același nivel de monetizare pe care l-ați putea obține prin găzduirea dvs. singur. De asemenea, în multe cazuri, pot lua chiar o reducere a câștigurilor.

Cum să începeți un blog gratuit

La început, începerea unui blog poate fi puțin copleșitoare. Cu atât de multe opțiuni diferite pentru a fi configurat, precum și opțiuni de promovare și monetizare, poate fi greu de știut cum să începeți în primul rând.

Așadar, având în vedere acest lucru, dorim să vă oferim un simplu ghid pas cu pas pentru a-ți scoate blogul din sol. De acolo, puteți vedea unde vă duce.

În general, ar putea dura ani de zile pentru ca blogul dvs. să obțină tipul de trafic pe care îl doriți, deci trebuie să aveți răbdare. Acestea fiind spuse, nu renunțați doar pentru că durează mai mult decât v-ați dori.

Site-uri de blog care plătesc

Până acum, am vorbit despre cum să-ți creezi propriul blog de la zero. Cu toate acestea, ce se întâmplă dacă doriți să creați conținut fără a depune toate eforturile pentru construirea unui site și promovarea materialului dvs.?

Dacă sună atrăgător, iată câteva locuri în care poți trimite material și să fii plătit pentru asta. Deși acest lucru înseamnă că nu aveți controlul creativ asupra muncii dvs., poate fi o modalitate excelentă de a obține un venit și o expunere laterală, pe care apoi le puteți folosi pentru a crea un blog propriu.

 • HubPages: această platformă vă permite să scrieți despre orice vă pasionează și să faceți bani pentru a face asta. Articolele dvs. sunt publicate și apoi anunțurile aferente sunt plasate lângă el. Păstrați un procent din banii câștigați de aceste reclame.
 • ListVerse: dacă îți place să scrii articole bazate pe listă, iată un loc pentru a le posta. Plătesc o rată forfetară de 100 USD pe bucată, dar trebuie să aibă cel puțin 10 secțiuni pentru a fi luate în considerare.
 • ProBlogger: aici puteți găsi o placă de lucru care să furnizeze conținut pentru o mare varietate de clienți.
 • Locuri de muncă în scris independent: acesta este un alt site care vă poate conecta cu joburi care au nevoie de conținut de înaltă calitate.

Căutați diferite site-uri care plătesc scriitori care contribuie și trimiteți materialul dvs. pentru aprobare. În multe cazuri, puteți câștiga până la 100 USD sau mai mult pe articol, iar cele mai bune vor oferi un procent în funcție de cât de popular este articolul dvs..

Concluzie

Acum că știi ce este nevoie pentru a începe blogging-ul, ce te oprește? Ieșiți acolo și faceți ca aceste site-uri gratuite de blog să funcționeze pentru dvs. Este pasiunea ta, deci de ce să nu o transformi în ceva real?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map