Cum să găzduiești un site Web Gazduire – Comparați prețuri și planuri – mai 2020

Cum să găzduiești un site Web Gazduire – Comparați prețuri și planuri – mai 2020

Cum să găzduiești un site Web Gazduire – Comparați prețuri și planuri – mai 2020

În aceste zile se pare că toată lumea și mama lor are propriul site. Cu atât de multe bloguri și site-uri de nișă diferite trebuie să fie ușor de creat și de gestionat propria pagină, nu? Ei bine, acest lucru este adevărat, dar faptul este că multe lucruri diferite intră în găzduire web. Pentru a vă ajuta să înțelegeți acest proces, vom parcurge toate elementele de bază ale găzduirii, precum și ceea ce puteți face pentru a găzdui propriul dvs. site web. Indiferent dacă doriți să intrați în bloguri sau doriți să începeți o afacere online, este imperativ să înțelegeți tot ce trebuie să știți despre acest proces și cum funcționează..


Ce este Web Gazduire?

La baza sa, acest sistem este locul în care un anumit site sau serviciu vă stochează site-ul dvs. web pe un server, astfel încât acesta să poată fi accesat de oriunde în lume. În esență, ceea ce înseamnă acest lucru este că toate datele site-ului dvs. web sunt stocate pe un hard disk și conectate la internet, astfel încât dvs. sau oricine altcineva să îl puteți accesa atunci când tastați în domeniul potrivit.

Deci, cum este acest lucru diferit de a stoca totul pe computer și de a omite mijlocitorul? Ei bine, motivul pentru a utiliza un serviciu de găzduire web este că nu trebuie să vă faceți griji cu privire la utilizarea serverului dvs. pentru a vă menține site-ul online tot timpul. Când vă gândiți la asta, doriți ca publicul dvs. să acceseze pagina dvs. în orice moment al zilei, ceea ce înseamnă că trebuie să mențineți o conexiune stabilă și să o mențineți deschisă 24/7. Costul de a face acest lucru poate fi mare atunci când luați în considerare lucruri precum facturile electrice și capabilitățile wireless, așa că, de obicei, este mai bine ca cineva să se ocupe de toate acestea, astfel încât să obțineți rezultate profesionale.

De asemenea, dacă nu aveți instrumente sau software pentru a construi un site de la zero pe computer, poate fi greu să faceți ceva fără a utiliza o gazdă web. De cele mai multe ori vor avea programe pe care le puteți utiliza pentru a crea toate elementele paginii dvs., cum ar fi fundaluri, butoane și funcționalitate (e-mail, abonamente, comerț electronic etc.)

Ce zici de Nume de Domeniu?

Când te uiți la majoritatea gazdelor web, vei vedea că multe dintre ele vor oferi un domeniu gratuit sau un fel de găzduire de nume de domeniu. Dacă sunteți nou în lumea de găzduire, s-ar putea să vă confundați despre ce sunt fiecare, deci permiteți-ne să vă explicăm.

Un nume de domeniu este adresa site-ului dvs. web. Aceasta este ceea ce oamenii vor introduce în bara de căutare pentru a găsi pagina dvs. Fiecare domeniu este unic și trebuie să fie înregistrat pentru ca acesta să fie activ. Veți observa că domeniile au terminații diferite, cum ar fi .com, .net, .org și așa mai departe. În mare parte, acel sufix este important, întrucât vă va spune tipul de site web pe care este acesta și de unde provine. De exemplu, dacă utilizați .org, atunci sunteți cel mai probabil o organizație, în timp ce un .gov înseamnă că este un site web al guvernului. Sufixul se poate schimba și în funcție de țară, mulți dintre ei folosind propriul sufix pentru a semnifica originea site-ului. De exemplu, Regatul Unit folosește co.uk, iar Japonia folosește co.jp.

La final, un domeniu este pur și simplu adresa site-ului dvs. și trebuie să fie unic. Puteți atașa mai multe domenii la aceeași locație dacă doriți (cum ar fi mywebsite.com, mycoolwebsite.com, mywebsite.net ș.a.). Motivul pentru asta este dacă doriți să vă asigurați că publicul dvs. vă poate găsi și mai ușor. De exemplu, dacă numele site-ului dvs. este millerwebsite, atunci poate doriți să înregistrați miller.com, millersite.com și millerwebsite.com pentru a fi în siguranță. În acest fel, publicul dvs. vă va găsi chiar dacă nu au o adresă exactă corectă. Acest lucru este util mai ales pentru companiile mari care doresc să se asigure că concurenții sau detractorii nu cumpără domenii care le pot afecta reputația (cum ar fi millerwebsitesucks.com).

Registrator de domenii vs. Gazduire site-uri web

Multe gazde web vor oferi înregistrarea numelui de domeniu ca serviciu, ceea ce înseamnă că puteți crea un domeniu nou prin intermediul acestora sau puteți transfera unul pe care îl dețineți deja pe acel site. Atâta timp cât domeniul este înregistrat la Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN), este legal să aveți și sunteți unicul proprietar al acestuia.

Înregistrarea domeniului dvs. este necesară pentru a avea un site web, dar găzduirea web este mai mult decât atât. Gazdele stochează, de asemenea, toate datele și imaginile site-ului dvs. web, astfel încât să puteți construi pagina care corespunde domeniului dvs. Ambele sunt necesare pentru a obține online, dar sunt două servicii diferite, astfel încât să nu le amestecați.

Tipuri de gazduire

Există patru modalități prin care poți găzdui un site web: găzduire partajată, găzduire VPS, cloud hosting sau servere dedicate. Să trecem peste fiecare metodă și modul în care funcționează.

Gazduire comună

Aceasta este de departe cea mai obișnuită metodă de a pune site-ul dvs. online, deoarece este cea mai eficientă și mai ușor de utilizat. Modul în care funcționează este că toate datele dvs. sunt stocate pe un server împreună cu o mulțime de alte site-uri web. Partea „comună” a numelui provine din faptul că există zeci, sute sau mii de pagini toate pe un singur server. Gazduirea partajată înseamnă, de obicei, că aveți spațiu limitat pe disc și lățime de bandă, dar unele servicii de găzduire permit opțiuni nelimitate, cu ideea că nu veți profita prea mult de acesta.

Avantajul folosirii găzduirii partajate este prețul și ușurința accesului, dar dezavantajul este că ești limitat în cât de mult trafic poți obține la un moment dat. Dacă site-ul dvs. începe să explodeze și să crească, cel mai probabil veți avea nevoie de propriul dvs. server pentru a gestiona preaplinul.

Gazduire Virtual Private Server (VPS)

După cum sugerează și numele, în acest caz, obțineți propriul dvs. server digital pentru site-ul dvs., ceea ce înseamnă că aveți acces și control mai mare asupra modului de funcționare. Cu toate acestea, deoarece toate sunt digitale, datele dvs. sunt în continuare stocate pe un hard disk fizic cu alte site-uri, ceea ce înseamnă că sunteți încă oarecum limitat în ceea ce faceți. În general, găzduirea VPS este destinată persoanelor care doresc controlul unui server dedicat, fără costuri sau resursele nelimitate care pot veni cu acesta.

Servere dedicate

În acest caz, site-ul dvs. este pe propriul său server, ceea ce înseamnă că puteți procesa cât mai multe date vă puteți permite. Acest lucru este util pentru site-urile mari care obțin o grămadă de trafic, deoarece nu trebuie să partajați spațiu pe disc, RAM sau lățime de bandă cu nimeni altcineva. După cum vă puteți imagina, totul vine la un preț ridicat. În mod ideal, veți câștiga bani din traficul dvs. ridicat pentru a acoperi astfel de costuri.

Gazduire în cloud

În aceste zile, tot mai multe lucruri sunt stocate și gestionate în „nor”. Acest termen se referă la o rețea de servere care lucrează împreună pentru a trata lucruri precum vârfurile de trafic și problemele de lățime de bandă. Întrucât înainte de toate acestea se făcea prin infrastructuri fizice, cum ar fi modemuri și cabluri, acum totul poate fi realizat de la distanță pe internet. Acest serviciu costă puțin mai mult decât găzduirea partajată și nu vă oferă acces root la modificarea setărilor serverului, dar poate gestiona site-uri web cu volum mare și vă oferă un control mai bun decât gazduirea partajată sau VPS.

Termeni de găzduire

Deși este imperativ să cunoști și să înțelegi diferitele metode de găzduire web, este la fel de crucial să te familiarizezi cu toți termenii și limbajul care se aruncă pe aceste tipuri de site-uri. Dacă nu știți ce înseamnă ceva, atunci nu puteți profita de el și nici nu veți fi conștienți dacă vă poate ajuta sau vă poate răni. Iată o imagine de ansamblu a celor mai frecventi termeni de găzduire pe care ar trebui să îi memorați.

Lățime de bandă

Acest termen se referă la viteza cu care puteți transfera date online. În urmă, era nevoie de o tonă de lățime de bandă pentru a trimite fișiere mari precum videoclipuri pe internet, ceea ce însemna că trebuia să plătești suplimentar pentru a o face. Din fericire, în aceste zile este mai ieftin să transferați date online (datorită parțial cloud), astfel încât lățimea de bandă nu este la fel de mare. De obicei, majoritatea gazdelor web vor oferi o lățime de bandă nelimitată, cu presupunerea că nu executați un serviciu de streaming video sau ceva de genul.

Spatiu pe disc

Aceasta se referă la cantitatea de spațiu pe hard disk pe care îl veți avea pe server. Cu o găzduire partajată, s-ar putea să fiți limitat în cantitatea de spațiu pe disc pe care îl primiți, deoarece sunteți stocat pe alte site-uri. Cu toate acestea, unele gazde au o capacitate de stocare nelimitată (din nou, cu presupunerea că nu veți profita de ea). Acest spațiu este măsurat în gigabytes (GB). Dacă gazda dvs. vă limitează stocarea, atunci va trebui să faceți upgrade dacă trebuie să stocați mai multe fișiere pe pagina dvs..

Baze de date

Ori de câte ori utilizați un sistem terț pentru a vă construi site-ul (cum ar fi WordPress), trebuie să aveți o bază de date care să vă ajute să gestionați tot ceea ce faceți. Deoarece nu programați singur (cum ar fi butoanele și funcțiile paginii), baza de date acționează ca creierul site-ului. În mod obișnuit, veți obține la fel de multe baze de date pe site-uri, cu unele gazde care oferă o ofertă limitată de ambele sau nelimitate, în funcție de ruta pe care o luați.

Date despre cine

Ori de câte ori este înregistrat un domeniu, există o listă de informații de contact care să arate cine l-a înregistrat, astfel încât oricine să poată contacta persoana sau entitatea din orice motiv. Aceste date sunt făcute publice pentru ca oamenii să poată verifica cine deține un anumit domeniu. Scopul acestor informații este de a permite o mai bună urmărire online, doar în caz de fraudă, hacking sau orice altceva care va impune responsabilitatea cuiva pentru domeniul.

În general, găzduirea web este o afacere relativ simplă, atât timp cât știi ce faci. Deoarece am abordat elementele de bază, ar trebui să înțelegeți mult mai bine modul în care funcționează și se reunesc, ceea ce înseamnă că nu ar trebui să aveți probleme cu găzduirea propriului dvs. site web. Găzduire fericită!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector