17 ilmaista Google Analytics -paikkaa vuonna 2020 (aloittelijasta ammattilaisille)

Toimittajan huomautus: Tämä viesti on päivitetty vuodelle 2019. Olemme muuttaneet joitain vanhempia sivustoja, jotka eivät ole enää merkityksellisiä, ja lisäsimme hienoja uusia resursseja. Täältä saat analytiikkamenestyksesi vuonna 2019 ja sen jälkeen!


Google Analytics ei ole aina helppo oppia.

Itse asiassa se on niin monimutkaista, että monet ihmiset jättävät sen huomiotta – iso virhe. Jos vietät valtavan osan päivästäsi – joka päivä – säätämällä verkkosivustoasi ja optimoimalla se hakukoneille, vierailijoille ja myynnille, eikö ole järkevää varmistaa, että saat parhaan potkun vastineeksi? Kuinka analysoit tekemiäsi?

Google Analyticsin ongelmana on, että se on kuin uuden surffailun, kuten surffaamisen oppiminen – kun nouset ensin lainelaudalle, olet kuin “voin surffata nyt!” mutta sitten huomaat, että Whitewaterin ajamisen perusteiden ylittäminen on jyrkkä oppimiskäyrä. On erittäin helppo kirjautua sisään Google Analyticsiin ja nähdä, mikä oli liikenteesi viimeisten 30 päivän aikana. On paljon vaikeampaa selvittää, kuinka analysoida maantieteellisen, liikenteen lähteen, sivuluokan jne. Perusteella.

Google Analytics on erittäin tehokas, ja vaikka sisäänkirjautumista ja sen kanssa viettämistä ei voida korvata, seuraavat resurssit auttavat sinua nopeuttamaan nopeutta.

Sukella sisään ja pidä hauskaa.

1. Moz

Moz Analytics -viestit

Moz on kenties johtava joukkojen kouluttaja saapuvasta markkinoinnista ja SEO: sta, joka myös myy ohjelmistoja. Heidän omistautumisensa meille kouluttamiseen on ennennäkemätöntä. Kristi Hines opastaa heidän blogissaan Google Analyticsin erittäin yksityiskohtaisen asennuksen läpi. Kristi selittää mitä se on ja miten sitä voidaan käyttää hyväksi. Se on varustettu asiaankuuluvilla kuvilla, jotka opastavat sinut Google Analyticsin kaikilla osa-alueilla seurantatyökaluista verkkokaupan asetuksiin WordPress-verkkosivustollasi. Se on suunniteltu aloittelijalle, joka ei tiedä mitään Google Analyticsista. Se vie sinut kokonaan aloittelijalle virrankäyttäjälle muutamassa minuutissa.

2. Google Analytics Academy

Analytics Academy -näyttökuva

Suoraan Googlen itselleen Google Analytics Academy opastaa sinut itse tempoivien kurssien ja oppituntien läpi, joissa opit asiantuntijoilta. Voit testata tietosi ja liittyä oppimisyhteisöön vuorovaikutteisessa foorumissa, jossa voit oppia ikäisiltä. Mikä olisi parempi paikka oppia Google Analyticsia kuin itse kirjoittajilta? Heidän kursseilleen kuuluvat Google Tag Manager -perusteet, Mobile App Analytics -perusteet, Sähköisen kaupan analyysi: tiedoista päätöksiin, Google Analytics -käyttöympäristön periaatteet ja Digitaalisen analyysin perusteet.

Kun tunnet, että olet oppinut kaiken, mitä pystyt – suorita yksi heidän sertifiointitestistä.

3. Google Analytics -koulutus & sertifiointi

Analytics-koulutuskaappaus

Google vie askeleen eteenpäin Google Analytics -koulutuksen ja -sertifikaattien avulla. Täällä ne tarjoavat linkkejä yllä näkyvään Google Analytics Akatemiaan, asennuksen tarkistusluettelon, aloitusoppaan, ohjekeskuksen ja testauskeskuksen. Lisättyinä seminaareja ja videoita, mukaan lukien esittely-, keskitason ja jatkokurssit, saatat löytää sertifioidun kouluttajan alueeltasi oppimaan henkilökohtaisesti.

Ne tarjoavat myös linkkejä YouTube-kanavallaan niille, jotka oppivat parhaiten videoilla.

4. Occam’s Razor Avinash Kaushikin kanssa

Tilapäisesti Razor Analytics

Avinash Kaushik on luultavasti paras kirjoittaja Analyticsissa. Hän on Google-stipendiaatti, mutta ei mainosta Googlen tuotteita jatkuvasti. Hän tietää, että siellä on paljon yritysanalyysijärjestelmiä, jotka ylittävät Google Analyticsin, joten hän tarkastelee koko kirjoa. Hänen salainen kastike on hänen kykynsä ottaa valtavia, monumentaalisia ideoita ja tislata ne yksinkertaisesti. Hän koskettaa kaikkia digitaalisen markkinoinnin kanavia analysoidaksesi kaikkien niiden tehokkuuden ja osoittaaksesi sinut oikeaan suuntaan.

Parasta hänen kirjoittamisessaan on, että hän antaa sinulle mielipiteensä ja kertoo sinulle mitä tehdä. Hän voi olla joissakin tapauksissa neutraali ja toisissa erittäin arvostettu. Mutta juuri sitä tarvitaan keskitason yleisölle, selkeä suunta ammattilaisilta. Vietän usein 1-2 tuntia hänen materiaalinsa imeytymistä. Onneksi hän lähettää viestejä vain noin kerran kuukaudessa, tai muuten en voisi saada oikeita töitä!

Edellä linkitetyssä hänen blogissa oleva opas vie sinut jollekulta, jolla ei ole tietoa Google Analyticsista, jollekin, joka tuntee Google Analyticsin. Hän laatii sen viiteen helppoon vaiheeseen: (1) selvittää sinulle optimaalinen urapolku, (2) ottaa kaksi ensimmäistä web-analytiikkatyökalua, (3) kouluttaa, (4) pelata todellisessa maailmassa ja (5) ) löytää ensimmäinen analytiikkatyösi. Mennessä vaiheeseen viisi olet ollut tekemisissä tämän blogin kanssa 3–6 kuukautta. Se ei ole jotain, jonka opit yön yli, koska siihen on paljon tietoa.

5. Analytics-keskustelu

Cutroni Analytics -keskustelu

Justin Cutroni on alan parhaita analytiikan ajattelijoita. Vaikka hänen blogiaan ei ole päivitetty vähään aikaan, on olemassa ajatonta kultaa, joka tekee siitä edelleen yhden maailman suosituimmista blogeista..

Analytics Talk on luonut koko verkkosivustonsa Google Analyticsin ympärille. Ne tarjoavat useita informatiivisia blogiviestejä, joiden tarkoituksena ei ole vain opettaa sinulle Google Analyticsia, vaan pitää sinut ajan tasalla kaikesta uudesta. Antaaksesi sinulle näytteen heidän tarjoamistaan, heidän kolme ensimmäistä blogiviestinsä (tämän kirjoituksen tekohetkellä) olivat (1) Google Analytics -kohorttiraportin ymmärtäminen, (2) offline-ja online-tietojen käyttäminen Google Analyticsin uudelleenmarkkinoinnin ohjaamiseen, ja (3) ymmärtää laitteiden välistä mittausta ja käyttäjän tunnusta. Kaikki nämä ovat blogi-viestejä, joiden tarkoituksena on pitää sinut eturintamassa Google Analyticsin kanssa uutta.

6. KISSmetrics

Kissmetrics-blogi

KISSmetrics on itsesertifioitu blogi analytiikasta, markkinoinnista ja testauksesta. Heillä on erinomainen hakukone, joka tuo runsaasti resursseja jokaiselle, joka haluaa oppia Google Analyticsia. KISSmetrics tarjoaa myös Analytics-webinaareja. Jos koskaan olisi yksi blogi, joka tietäisi mitä tahansa kaikesta, joka liittyy Google Analyticsiin, se olisi tämä.

Tässä on kuitenkin asia – joskus KISSmetrics kouluttaa sinut Google Analyticsissa, toisinaan osoittaa, kuinka ne ovat erilaisia ​​ja parempia kuin Google Analytics. En usko, että he pitäisivät itseään Google Analyticsin kilpailijana, mutta he saattavat vähentää joitain Google Analyticsin ominaisuuksia oman ohjelmistonsa mainostamiseksi. Uskon, että heillä on parhaat aikomukset mielessä, mutta se on muistettava.

Kuten minkä tahansa kanssa, tarkista heidän sanomansa 1-2 muun lähteen kanssa ennen kuin teet monumentaalisia muutoksia sivustoosi.

7. SkilledUp

Skilledup-näyttökuva

SkilledUp on verkkosivusto, joka tarjoaa oppimiskursseja monista aiheista. He tietävät, että Google Analytics voi olla hämmentävä ja vaatii jonkin verran kurinalaista oppimista. Joten, he eivät vain tarjoa itse kursseja, vaan tarjoavat linkkejä muille sivustoille, jotka tarjoavat kursseja, kuten Lynda.com. Nämä kurssit eivät ole ilmaisia. Ne ovat kuitenkin erittäin perusteellisia ja opettavat sinulle kaiken, mitä sinun täytyy tietää Google Analyticsista.

8. Ben Bardonin e-kirja: Aloittelijan opas Google Analyticsiin

Ben Bardenin Analytics-opas

Ben Barton teki upeaa työtä tämän e-kirjan kanssa. Se on PDF-muodossa ja erittäin hyvin järjestetty. Jos haluat siirtyä omatehoiseen kurssiin offline-tilassa, tämä on tapa tehdä se. Se on 21 sivua pitkä ja täynnä tietoa, joka sisältää kaiken suunnasta liikenteen lähteisiin yleisön oppimiseen. On hyvin vähän muita offline-oppaita, jotka ovat aivan yhtä hyödyllisiä kuin tämä.

9. TakeFlyten opas

TakeFlyte Analytics

TakeFlyte on luonut erittäin perusteellisen ja erittäin pitkän viestin, joka opettaa sinulle kaiken, mitä sinun on tiedettävä Google Analyticsista tilin luomisesta aina tulosten maksimointiin. He vievät sinut liikenteen lähteiden yleiskatsauksesta tavoitteiden asettamiseen. Ne eivät jätä kiveä kääntämättä. Ne käyvät läpi jokaisen lyhyen ajan, mutta se kertoo sinulle kaiken mitä sinun tarvitsee tietää yhdessä blogiviestissä.

10. Portent Interactiven Analytics-viestit

Portent Analytics -oppaat

Ian Laurie on yksi hausimmista kirjoittajista digitaalisen markkinoinnin maailmassa. Ja hänen tiiminsä on chops yhtenä parhaista Internet-markkinointi virastoista. Joten voit odottaa heidän analytiikkablogin viestien olevan sekä informatiivisia että joskus hauskoja. Tiimi puhuu digitaalisen markkinoinnin huippukokouksissa, joten tiedät, että heidän viestit ovat huippua.

Rakastan Portentin blogia ja oppaita – he ovat usein mielipiteellisiä ja intohimoisia. Lisää haluamasi koulutus mielenkiintoisemmalla ja edistyneemmällä tavalla, lisää heidän sivusto lukuluetteloosi.

Jotkut vanhat, mutta herkut ovat Asenna Video Guide ja Perustilasto-opas.

Jotkut ihmiset oppivat videoiden avulla paremmin. Portent ymmärtää tämän, joten he loivat pari videota niille visuaalisille oppijoille. Videoilla on kyky laittaa lisätietoja lyhyemmässä ajassa – odota, että video asetetaan tauolle, kun otat tiedot.

Toinen video yllä olevan asennusvideo-ohjeen jälkeen. Tämä käy läpi muuttujat, joita he kutsuvat perustilastoiksi. Aina on hyödyllistä, että paperi ja kynä ovat käteviä tietojen kirjoittamiseen. Tarkkaile ensin läpi läpi ja katsele sitten uudelleen kirjoittamalla tärkeimmät tiedot, jotka sinun on tiedettävä ja kuinka lukea ja ymmärtää Google Analyticsin tilastoja..

11. Koozai Analytics -viestit

Koozai Analytics -viestit

Koozai on brittiläinen digitaalisen markkinoinnin yritys, jonka analytiikkapalvelut ovat yksi pää erikoisuuksista. Heillä on tiimin jäseniä alas kaivoissa päivittäin, joten he tarjoavat käytännön tietoa, jota voit käyttää tänään.

Toisin kuin muut virastot, he pitävät blogiaan päivitettynä säännöllisesti, etenkin analytiikan puolella. Ne tuottavat myös tonnin oppaita ja valkoisia kirjoja, jotka kattavat digitaalisen markkinoinnin ja analytiikan puolella. Lisää ne syötteeseesi saadaksesi parhaat analytiikkapäivitykset ja taktiikat.

12. Rakastaa tietoja -blogi

Rakastaa Data-blogia

Loves Data -blogi on omalta osaltaan uusi löytö, mutta se on mahtava blogi, joka on omistettu analytiikalle. Se kattaa erittäin suositut aiheet ja on aloittelijaystävällinen. Rakastan sitä, kun blogit vain lepäävät jahtaamaan ja vastaamaan kiireellisimpiin kysymyksiin ja ongelmiin, joita kohtaamme markkinoinnin ja verkkoammattilaisina.

Yksi häiritsevimmistä analytiikkaongelmista, joita blogi käsittelee, on kuinka poistaa roskapostia Google Analyticsista – ongelma, jota useimmat verkkosivustojen ylläpitäjät eivät tunnista, mutta se saastuttaa analytiikan liikennetilastot. Blogi on ollut olemassa vuodesta 2008, ja Benjamin Mangold tietää tavaraa. Hän jopa loi ilmaisen kurssin …

13. Rakastaa Data Analytics Essentials -kurssia

Rakastaa Google Analytics -kurssia

Tämä rakastavien tietojen mukainen Essentials -kurssi on mahtava tapa tutustua Google Analyticsiin aloittelijoille. Joten Googlella on tietysti oma koulutus, mutta joskus on parempi saada nopeampi esittely kolmannen osapuolen ammattilaiselta, joka on myös käyttäjä.

Kun saat toisen näkökulman, opit jollekulta, joka todennäköisesti käy läpi samoja asioita kuin olet eikä ole Googlen sisäpuolella heidän Analytics-tiimissään. Tämä tarkoittaa, että he osaavat käyttää ohjelmistoa kuin todellinen ammattilainen.

Kurssi ei ole kovin kattava – mikä voi olla hyvä asia. Ollakseni rehellinen, kurssin tavoitteena on kouluttaa sinua perusteet, mutta rohkaista sitten ostamaan yksi edistyneemmistä kursseista. Joka tapauksessa, jos olet uusi analytiikka, se on hyvä paikka aloittaa.

14. Hakukoneiden maa-alueiden Analytics-viestit

SEL Analytics -viestit

Google Analytics ja SEM (SEO + PPC) ovat tiiviisti yhteydessä toisiinsa. Hakukonemaa on kaikkien SEO ja PPC-uutisten tärkein lähde, joten tämä analytiikkaan keskittynyt viestisarja on loistava syöte saadaksesi uusimmat uutiset haku- ja analytiikkamaailmassa.

Vaikka analyysiviestit voivat esiintyä siellä vain satunnaisesti, on olemassa joitakin ajattomia viestejä ja vinkkejä, jotka kannattaa tarkistaa, jos et tunne niitä. Upea tapa pysyä ajan tasalla viimeisimmästä ja ymmärtää myös SEM: n ja analytiikan päällekkäisyyttä.

15. Google Analytics: Opas epikkosuhteisiin Builtvisibleltä

Sisäänrakennettu analytiikkaopas

Builtvisible on teknisesti keskittynyt digitaalisen markkinoinnin toimisto, ja ne todella työntävät rajoitukset teknisen SEO ja analytiikan tilassa. Olen suuri fani heidän työstään ja tämä eeppinen opas tarkastelee Google Analyticsin perusteita ja etenee sitten nopeasti aiheiksi ja strategioiksi käyttöympäristön parantamiseksi.

Tämä viesti on rakennettu väliaikaisiin analytiikan käyttäjiin, jotka haluavat pelata peliäan. Olet paljon fiksumpi luettuasi tämän oppaan, ja sinun on pidettävä välilehtiä tämän yrityksen blogissa saadaksesi enemmän digitaalista älykkyyttä.

16. Talousanalyysianalyysit

Talousanalyysianalyysit

Talous on kuin digitaalisen markkinoinnin NPR – älykäs, lähestyttävä ja mielenkiintoinen. He ovat melko yrityskeskittyneitä ja tarjoavat melko kalliita raportteja ja koulutusta, mutta juuri se tekee heidän blogiteksteistään paljon arvokkaamman – tiedät, että ne tuottavat vankkaa sisältöä.

Heidän analytiikkaviestinsä eivät ole keskittyneet pelkästään Google Analyticsiin, mutta siellä onkin kohtuullinen määrä strategioita ja taktiikoita, joita voidaan soveltaa mihin tahansa analyysialustaan. Täydellinen paikka yritysanalytiikan ammattilaisille ja aspianeille.

17. Brian Clifton Analytics -blogi

Brian Clifton Analytics -blogi

Brian Clifton kirjoitti kirjan Google Analyticsissa – joten hän on erittäin luotettava. Katso tämä hänen bio:

”Brian rakensi Googlen ensimmäiseksi Euroopan Web-analyysin päälliköksi (2005–2008) yleiseurooppalaisen tuoteasiantuntijoiden ryhmän. Hänen työnsä perintö on Google Analyticsin henkilökohtaisen pätevyyden online-oppimiskeskus (GAIQ).”

Jos etsit kehittynyttä taktiikkaa ja syvempää sukellusta Google Analyticsiin, seuraa ehdottomasti häntä. Hänen blogiaan päivitetään jatkuvasti uusilla taktiikoilla ja strategioilla – ja hänen viestinsä ovat usein lyhyitä ja suloisia.

Lue niin monta hänen viestiä kuin pystyt, ja kun olet oppinut kaiken, voit ostaa hänen kirjansa!

Google Analyticsin oppiminen täällä

Nämä ovat 17 erinomaista lähdettä Google Analyticsin ja yleisen analyysiteorian oppimiseen. Aloita näillä ja siirryt kanin reikään oppimiseen viikkoja kerrallaan (jos haluat).

Onko muita lähteitä, joita rakastat? Jos näin on, kerro meille tässä kommentissa, mitä suosikki resurssit ovat, joita ei ole lueteltu täällä!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map