17 steder å lære Google Analytics gratis i 2020 (fra nybegynner til proff)

17 steder å lære Google Analytics gratis i 2020 (fra nybegynner til proff)

17 steder å lære Google Analytics gratis i 2020 (fra nybegynner til proff)

Redaktørens merknad: Dette innlegget er oppdatert for 2019. Vi har endret ut noen eldre nettsteder som ikke lenger er relevante, og lagt til noen gode nye ressurser. Her er analysesuksessen din i 2019 og utover!


Google Analytics er ikke alltid like lett å lære.

Faktisk er det så komplisert at mange ignorerer det – en stor feil. Hvis du bruker en enorm del av dagen – hver dag – på å finjustere nettstedet ditt og optimalisere det for søkemotorer, besøkende og salg, er det da ikke noe fornuftig å sørge for at du får mest mulig ut av pengene? Hvordan analyserer du hva du gjør?

Problemet med Google Analytics er at det er som å lære en ny idrett som surfing – når du først står opp på et surfebrett er du som “høres jeg kan surfe nå!” men da skjønner du at det er en bratt læringskurve å gå utover det grunnleggende å sykle på vannkanten. Det er veldig enkelt å logge seg på Google Analytics og se hva trafikken din var de siste 30 dagene. Det er mye vanskeligere å finne ut hvordan man analyserer etter geo, trafikkilde, sidekategori osv.

Google Analytics er utrolig kraftig, og selv om det ikke er noen erstatning for å logge på og bruke tid på det, vil følgende ressurser hjelpe deg med å komme raskere opp.

Dykk inn og ha det gøy.

1. Moz

Moz Analytics-innlegg

Moz er kanskje den fremste pedagogen til massene på inbound marketing og SEO som også selger programvare. Deres dedikasjon til å utdanne oss er enestående. På bloggen deres leder Kristi Hines deg gjennom en veldig detaljert installasjonsinstallasjon av Google Analytics. Kristi forklarer hva det er og hvordan du bruker det til din fordel. Det er komplett med relevante bilder som leder deg gjennom alle aspekter av Google Analytics, fra sporingsverktøy til nettbutikkinnstillinger med WordPress-nettstedet ditt. Den er designet for nybegynnere som ikke vet noe om Google Analytics. Det tar deg en komplett nybegynner til en strømbruker på få minutter.

2. Google Analytics Academy

Skjermbilde fra Analytics Academy

Rett fra Google selv vil Google Analytics Academy lede deg gjennom en serie med tempo og kurs hvor du lærer av ekspertene. Du kan teste kunnskapen din og bli med i læringsfellesskapet i et interaktivt forum der du kan lære av jevnaldrende. Hva bedre sted å lære Google Analytics enn fra forfatterne selv? Kursene deres inkluderer Google Tag Manager Fundamentals, Mobile App Analytics Fundamentals, E-Commerce Analytics: fra data til beslutninger, Google Analytics-plattformprinsipper og Digital Analytics Fundamentals.

Når du føler at du har lært alt du kan – ta en av sertifiseringstestene deres.

3. Google Analytics-opplæring & sertifisering

Skjermbilde av Analytics-trening

Google tar det et skritt videre med Google Analytics Opplæring og sertifiseringer. Her gir de koblinger til Google Analytics Academy du ser over, en sjekkliste for oppsett, en guide for komme i gang, et hjelpesenter og et testsenter. Med tillegg av seminarer og videoer inkludert intro-, mellom- og avanserte kurs, kan du finne en sertifisert trener i ditt område å lære personlig.

De tilbyr også lenker på YouTube-kanalen deres for de som lærer best med videoer.

4. Occam’s Razor med Avinash Kaushik

Occams Razor Analytics

Avinash Kaushik er sannsynligvis den beste forfatteren på Analytics. Han er Google-stipendiat, men promoterer ikke Googles produkter hele tiden. Han vet at det er mange bedriftsanalysesystemer der ute som går utover Google Analytics, så han ser på hele spekteret. Hans hemmelige saus er hans evne til å ta enorme, monumentale ideer og destillere dem ganske enkelt. Han berører alle kanaler for digital markedsføring for å analysere effektiviteten til dem alle og peke deg i riktig retning.

Det beste med skrivingen hans er at han vil gi deg sin mening og fortelle deg hva du skal gjøre. Han kan være nøytral i noen tilfeller, og høyt ansett i andre. Men det er det som begynner til mellomgrupper, klar retning fra proffene. Jeg bruker ofte 1-2 timer på å bli absorbert av materialet hans. Heldigvis poster han bare en gang i måneden, ellers vil jeg ikke kunne få gjort noe virkelig arbeid!

Guiden på bloggen hans lenket ovenfor tar deg fra noen som ikke har kunnskap om Google Analytics til noen som er dyktige i Google Analytics. Han legger det ut i fem enkle trinn: (1) finne ut den optimale karriereveien for deg, (2) ta de to første webanalyseverktøyene, (3) bli utdannet, (4) spiller i den virkelige verden, og (5) ) Finn din første analysejobb. Når du kommer til trinn fem, vil du ha jobbet med dette blogginnlegget i 3 til 6 måneder. Det er ikke noe du lærer over natten fordi det er mye informasjon du kan ta innover deg.

5. Analytics Talk

Cutroni Analytics Talk

Justin Cutroni er en av de beste analytikertankeledere i feltet. Selv om denne bloggen hans ikke har blitt oppdatert på en stund, er det noe tidløst gull som gjør det til en av de beste analytiske bloggene i verden.

Analytics Talk har opprettet hele nettstedet rundt Google Analytics. De tilbyr flere informative blogginnlegg for ikke bare å lære deg om Google Analytics, men for å holde deg oppdatert med noe nytt. For å gi deg et eksempel på hva de tilbyr, var de tre første blogginnleggene (i skrivende stund) (1) Forstå Google Analytics-kohortrapporten, (2) Bruke off-line og online data for å drive Google Analytics-ommarketing, og (3) Forstå måling av tvers av enheter og UserID. Alle disse er blogginnlegg designet for å holde deg i forkant av det som er nytt med Google Analytics.

6. KISSmetrics

Kissmetrics-blogg

KISSmetrics er en selvsertifisert blogg om analyse, markedsføring og testing. De har en utmerket søkemotor som gir mange ressurser for alle som ønsker å lære Google Analytics. KISSmetrics tilbyr også Analytics-webinarer. Hvis det noen gang var en blogg som visste noe om alt som har med Google Analytics å gjøre, ville det være denne.

Her er imidlertid tingen. Noen ganger utdanner KISSmetrics deg til Google Analytics, andre ganger viser de hvordan de er forskjellige og bedre enn Google Analytics. Jeg tror ikke de vil anse seg som en konkurrent til Google Analytics, men de kan bagatellisere noen funksjoner i Google Analytics for å markedsføre sin egen programvare. Jeg tror de har de beste intensjonene i tankene, men det er noe du bør huske.

Som med alt, bekreft hva du sier med 1-2 andre kilder før du gjør monumentale endringer på nettstedet ditt.

7. SkilledUp

Skilledup-skjermbilde

SkilledUp er et nettsted som tilbyr læringskurs i et bredt spekter av emner. De vet at Google Analytics kan være forvirrende og tar litt disiplin å lære. Så ikke bare tilbyr de kurs selv, men de gir lenker til andre nettsteder som tilbyr kurs som Lynda.com. Disse kursene er ikke gratis. De er imidlertid veldig grundige og vil lære deg alt du trenger å vite om Google Analytics.

8. Ben Bardons e-bok: En nybegynnerguide for Google Analytics

Ben Barden Analytics Guide

Ben Barton gjorde en fantastisk jobb med denne e-boken. Den er i PDF-format og veldig godt organisert. Hvis du ønsker å ta et selvskrevet tempo off-line, er dette måten du gjør det. Den er 21 sider lang og fullpakket med informasjon med alt fra orientering til trafikkilder til å lære publikum. Det er veldig få andre online guider som er like nyttige som denne.

9. TakeFlyte’s Guide

TakeFlyte Analytics

TakeFlyte har laget et veldig grundig og veldig langvarig innlegg som vil lære deg alt du trenger å vite om Google Analytics, fra hvordan du konfigurerer kontoen din for å maksimere resultatene. De tar deg fra en oversikt over trafikkilder til hvordan du setter opp mål. De etterlater ingen stein uslått. De går kort over hver enkelt, men det forteller deg alt du trenger å vite i et enkelt blogginnlegg.

10. Portent Interactive’s Analytics-innlegg

Portable Analytics Guides

Ian Laurie er en av de morsomste forfatterne i den digitale markedsføringsverdenen. Og teamet hans har koteletter som et av de beste internettmarkedsføringsbyråene. Så du kan forvente at deres analytiske blogginnlegg er både informative og noen ganger morsomme. Teamet snakker på topp digitale markedsføringskonferanser, slik at du vet at innleggene deres er helt topp.

Jeg elsker Portents blogg og guider – de er ofte meningsfulle og lidenskapelige. Hvis du vil få litt utdanning på en mer interessant og avansert måte, legger du nettstedet til leselisten din.

Noen oldies, men godbiter er den Installer videoguide og Grunnleggende statistikkvideoveiledning.

Noen mennesker lærer bare bedre med videoer. Portent forstår dette, så de laget et par videoer for de visuelle elevene der ute. Videoer har muligheten til å legge mer informasjon på en kortere periode – forvent å sette videoen på pause når du tar inn informasjonen.

Den andre videoen etter installasjonsvideoguiden ovenfor. Denne går gjennom beregningene som de kaller grunnleggende statistikk. Det er alltid nyttig å ha papir og penn praktisk for å skrive ned informasjon. Se helt igjennom først, og se den igjen og skriv ned den viktigste informasjonen du trenger å vite, og hvordan du kan lese og forstå statistikken til Google Analytics..

11. Koozai Analytics-innlegg

Koozai Analytics-innlegg

Koozai er et britisk-basert digital markedsføringsselskap, med analysetjenester som en av sine viktigste spesialiteter. De har teammedlemmer nede i skyttergravene dag inn og dag ut, så de gir praktisk kunnskap som du kan bruke i dag.

I motsetning til andre byråer holder de bloggen sin oppdatert super regelmessig, spesielt på analysesiden. De produserer også massevis av guider og meldinger som dekker den digitale markedsførings- og analysesiden. Legg dem til strømmen din for å få de beste analyseoppdateringene og taktikkene.

12. The Loves Data Blog

Loves Data-blogg

Loves Data-bloggen er en ny oppdagelse fra min side, men er en fantastisk blogg dedikert til analytics. Det dekker super populære emner og er nybegynner-vennlig. Jeg elsker det når blogger bare kutter seg til jakten og svarer på de mest presserende spørsmålene og problemene vi står overfor som markedsførere og nettpersoner.

Et av de mest irriterende analyseproblemene som bloggen takler er hvordan du fjerner spam fra Google Analytics – et problem som de fleste nettstedsjefer ikke kjenner igjen, men det er forurensende statistikk for trafikkstatistikk. Bloggen har eksistert siden 2008, og Benjamin Mangold kjenner til tingene hans. Han opprettet til og med et gratis kurs …

1. 3. Loves Data Analytics Essentials Course

Elsker data Google Analytics-kurset

Dette Analytics Essentials-kurset fra Loves Data er en fantastisk måte å bli kjent med Google Analytics for nybegynnere. Så Google har tydeligvis sin egen opplæring, men noen ganger er det bedre å få en raskere introduksjon fra en tredjepart-profesjonell som også er en bruker.

Ved å få et annet perspektiv lærer du av noen som mest sannsynlig går gjennom de samme tingene du er og ikke er fra innsiden av Google på Analytics-teamet deres. Dette betyr at de vet hvordan de bruker programvaren som en ekte utøver.

Kurset er ikke veldig omfattende – noe som kan være en god ting. For å være rettferdig er målet med kurset å utdanne deg til det grunnleggende, men så oppmuntre deg til å kjøpe et av de mer avanserte kursene. Uansett, hvis du er ukjent med analyse er det et flott sted å starte.

14. Søkemotors Lands Analytics-innlegg

SEL Analytics-innlegg

Google Analytics og SEM (SEO + PPC) er tett koblet sammen. Search Engine Land er den fremste kilden til alle SEO- og PPC-nyheter, så denne serien med analysefokuserte innlegg er et flott fôr for å få de siste nyhetene i verden innen søk og analyse.

Selv om analytiske innlegg kanskje bare dukker opp sporadisk der, er det noen tidløse innlegg og tips som du bør vurdere hvis du ikke er kjent med dem. En flott måte å holde seg oppdatert med det siste og også forstå overlappingen av SEM og analyse.

15. Google Analytics: En guide med episke proporsjoner fra Builtvisible

Bygget synlig analyseguide

Builtvisible er et teknisk fokusert digitalt markedsføringsbyrå, og de skyver virkelig grensene i det tekniske SEO- og analyserommet. Jeg er en stor fan av arbeidet deres, og denne episke guiden gjennomgår det grunnleggende i Google Analytics og deretter raskt videre til emner og strategier for å forbedre plattformen.

Dette innlegget er bygget av middels analytiske brukere som vil opp spillet sitt. Du vil være mye smartere etter å ha lest denne guiden, og du bør følge med på denne firmabloggen for mer digital intelligens.

16. Økonomistans Analytics-innlegg

Økonomi-analyseanlegg

Økonomi er som NPR i den digitale markedsføringsverdenen – smart, tilgjengelig og interessant. De er ganske virksomhetsfokuserte og tilbyr ganske dyre rapporter og opplæring, men det er det som gjør blogginnleggene deres så mye mer verdifulle – du vet at de produserer solid innhold.

Analysepostene deres er ikke bare fokusert på Google Analytics, men det er en anstendig mengde strategier og taktikker der som kan gjelde for enhver analyseplattform. Det perfekte stedet for profesjonelle analytikere og aspiranter.

17. Brian Clifton Analytics-blogg

Brian Clifton Analytics-bloggen

Brian Clifton skrev boken på Google Analytics – så han er svært pålitelig. Sjekk dette fra biografen hans:

“Som Googles første sjef for Web Analytics for Europe (2005-8) bygde Brian det felleseuropeiske teamet av produktspesialister. En arv fra arbeidet hans er det elektroniske læringssenteret for Google Analytics Individual Qualification (GAIQ).”

Hvis du leter etter avanserte taktikker og et dypere dykk i Google Analytics, må du absolutt følge ham. Bloggen hans blir ofte oppdatert med nye taktikker og strategier hele tiden – og innleggene hans er ofte korte og søte.

Les så mange av innleggene hans som du kan, og kjøp boka hans når du har lært alt du kan!

Lære Google Analytics utover her

Dette er 17 utmerkede kilder for å lære Google Analytics og generell analyseteori. Begynn med disse så går du ned i et kaninhull med læring i flere uker om gangen (hvis du vil.)

Er det andre kilder du er glad i? I så fall, la oss få vite her i kommentarene hva favorittressursene dine er som ikke er oppført her!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector