17 steder at lære Google Analytics gratis i 2020 (fra nybegynder til pro)

Redaktørens note: Dette indlæg er blevet opdateret for 2019. Vi har ændret nogle ældre websteder, der ikke længere er relevante, og tilføjet nogle gode nye ressourcer. Her er din analytiske succes i 2019 og fremover!


Google Analytics er ikke altid let at lære.

Faktisk er det så kompliceret, at mange mennesker ignorerer det – en stor fejltagelse. Hvis du bruger en enorm del af din dag – hver dag – på at finpusse dit websted og optimere det til søgemaskiner, besøgende og salg, er det da ikke fornuftigt at sikre dig, at du får mest ud af dit penge? Hvordan analyserer du, hvad du laver?

Problemet med Google Analytics er, at det er som at lære en ny sportsgren som surfing – når du først står op på et surfbræt, er du som “hør, jeg kan surfe nu!” men så er du klar over, at det er en stejl indlæringskurve, at man går ud over det grundlæggende ved at ride på hvidvandet. Det er meget let at logge ind på Google Analytics og se, hvad din trafik var i de sidste 30 dage. Det er meget vanskeligere at finde ud af, hvordan man analyserer efter geo, trafikskilde, sidekategori osv.

Google Analytics er utroligt kraftfuld, og selvom der ikke er nogen erstatning for at logge ind og bruge tid på det, vil følgende ressourcer hjælpe dig med at komme hurtigere op.

Dyk ind og have det sjovt.

1. Moz

Moz Analytics-indlæg

Moz er måske den førende underviser i masserne på indgående marketing og SEO, der også sælger software. Deres dedikation til at uddanne os er hidtil uset. På deres blog leder Kristi Hines dig gennem en meget detaljeret installationsinstallation af Google Analytics. Kristi forklarer, hvad det er, og hvordan man bruger det til din fordel. Det er komplet med relevante billeder, der leder dig gennem alle aspekter af Google Analytics fra sporingsværktøjer til online butiksindstillinger med dit WordPress-websted. Det er designet til begynderen, der ikke ved noget om Google Analytics. Det tager dig en komplet novice til en strømbruger på få minutter.

2. Google Analytics Academy

Analytics Academy-skærmbillede

Lige fra Google selv vil Google Analytics Academy lede dig gennem en række selvtastede kurser og lektioner, hvor du lærer af eksperterne. Du kan teste din viden og deltage i læringsfællesskabet i et interaktivt forum, hvor du kan lære af dine kolleger. Hvilket bedre sted at lære Google Analytics end fra forfatterne selv? Deres kurser inkluderer Google Tag Manager Fundamentals, Mobile App Analytics Fundamentals, E-Commerce Analytics: fra data til beslutninger, Google Analytics Platform Principper og Digital Analytics Fundamentals.

Når du føler, at du har lært alt, hvad du kan – tage en af ​​deres certificeringstest.

3. Google Analytics-træning & Certificering

Screenshot af træning i Analytics

Google tager det et skridt videre med Google Analytics Træning og certificeringer. Her giver de links til Google Analytics Academy, som du ser ovenfor, en checkliste for opsætning, en guide til start, et helpcenter og et testcenter. Med tilføjelsen af ​​seminarer og videoer inklusive introduktions-, mellem- og avancerede kurser kan du muligvis finde en certificeret træner i dit område at lære personligt.

De tilbyder også links på deres YouTube-kanal for dem, der lærer bedst med videoer.

4. Occam’s Razor med Avinash Kaushik

Optager Razor Analytics

Avinash Kaushik er sandsynligvis den bedste rundt om forfatter på Analytics. Han er Google Fellow, men promoverer ikke Googles produkter hele tiden. Han ved, at der er mange virksomhedsanalysesystemer derude, der går ud over Google Analytics, så han ser på det fulde spektrum. Hans hemmelige sauce er hans evne til at tage enorme, monumentale ideer og destillere dem blot. Han rører ved alle kanaler inden for digital marketing for at analysere effektiviteten af ​​dem alle og pege dig i den rigtige retning.

Den bedste del ved hans forfatterskab er, at han giver dig sin mening og fortæller dig, hvad du skal gøre. I nogle tilfælde kan han være neutral og stærkt vurderet i andre. Men det er det, der begynder at mellemliggende målgrupper har brug for, klar retning fra professionelle. Jeg bruger ofte 1-2 timer på at blive optaget af hans materiale. Heldigvis poster han kun ca. en gang om måneden, ellers ville jeg ikke være i stand til at få noget rigtigt arbejde udført!

Guiden på hans blog, der er linket ovenfor, fører dig fra en person, der ikke har kendskab til Google Analytics, til en, der er dygtig til Google Analytics. Han fastlægger det i fem enkle trin: (1) finde ud af den optimale karrierevej for dig, (2) tage dine første to webanalyseværktøjer, (3) bliv uddannet, (4) leg i den virkelige verden og (5) ) find dit første analysejob. Når du kommer til trin fem, har du beskæftiget dig med dette blogindlæg i 3 til 6 måneder. Det er ikke noget, du lærer natten over, fordi der er en masse information at tage ind.

5. Analytics Talk

Cutroni Analytics Talk

Justin Cutroni er blandt de førende analytikertankledere på området. Selvom denne blog af ham ikke er blevet opdateret på et stykke tid, er der noget tidløst guld, der gør den stadig til en af ​​de største analytiske blogs i verden.

Analytics Talk har oprettet hele deres websted omkring Google Analytics. De tilbyder adskillige informative blogindlæg til ikke kun at lære dig om Google Analytics, men for at holde dig ajour med noget nyt. For at give dig et eksempel på, hvad de tilbyder, var deres første tre blogindlæg (på dette tidspunkt) (1) Forståelse af Google Analytics-kohortrapporten, (2) Brug af off-line og online data til at drive Google Analytics-Remarketing, og (3) Forståelse af måling på tværs af enheder og UserID. Alle disse er blogindlæg, der er designet til at holde dig i spidsen for det, der er nyt med Google Analytics.

6. KISSmetrics

Kissmetrics-blog

KISSmetrics er en selvcertificeret blog om analyse, marketing og test. De har en fremragende søgemaskine, der bringer en masse ressourcer op for alle, der vil lære Google Analytics. KISSmetrics tilbyder også Analytics-webinarer. Hvis der nogensinde var en blog, der vidste noget om alt, hvad der har at gøre med Google Analytics, ville det være denne.

Her er dog ting – til tider uddanner KISSmetrics dig til Google Analytics, på andre tidspunkter viser de, hvordan de er forskellige og bedre end Google Analytics. Jeg tror ikke, de ville betragte sig selv som en konkurrent til Google Analytics, men de kan muligvis bagatellisere nogle funktioner i Google Analytics for at markedsføre deres egen software. Jeg tror, ​​de har de bedste intentioner i tankerne, men det er noget, du skal huske.

Som med alt, skal du kontrollere, hvad de siger med 1-2 andre kilder, før du foretager monumentale ændringer på dit websted.

7. SkilledUp

Skilledup-skærmbillede

SkilledUp er et websted, der tilbyder læringskurser inden for en bred vifte af emner. De ved, at Google Analytics kan være forvirrende og tager nogen disciplin at lære. Så ikke kun tilbyder de kurser selv, men de giver links til andre websteder, der tilbyder kurser såsom Lynda.com. Disse kurser er ikke gratis. De er dog meget grundige og lærer dig alt hvad du har brug for at vide om Google Analytics.

8. Ben Bardons e-bog: En begynderguide til Google Analytics

Ben Barden Analytics Guide

Ben Barton gjorde et storslået job med denne e-bog. Det er i PDF-format og meget velorganiseret. Hvis du ønsker at tage et selvhastigt kursus-off-line, er dette måden at gøre det. Den er 21 sider lang og fastklædt med information med alt fra orientering til trafikkilder til at lære dit publikum. Der er meget få andre offline-vejledninger, der er lige så nyttige som denne.

9. TakeFlyte’s Guide

TakeFlyte Analytics

TakeFlyte har oprettet et meget grundigt og meget langvarigt indlæg, der lærer dig alt hvad du har brug for at vide om Google Analytics, fra hvordan du opretter din konto til at maksimere dine resultater. De fører dig fra en oversigt over trafikkilder til, hvordan du indstiller mål. De lader ingen sten være vendt. De går kort over hver enkelt, men det fortæller dig alt hvad du har brug for at vide i et enkelt blogindlæg.

10. Portent Interactive’s Analytics-indlæg

Portent Analytics Guides

Ian Laurie er en af ​​de sjoveste forfattere i den digitale marketingverden. Og hans team har chops som et af de bedste internetmarkedsføringsbureauer. Så du kan forvente, at deres analytiske blogindlæg er både informative og undertiden sjove. Holdet taler ved de øverste konferencer inden for digital marketing, så du ved, at deres indlæg er i top.

Jeg elsker Portents blog og guider – de er ofte meningsfulde og lidenskabelige. Hvis du vil have en vis uddannelse på en mere interessant og avanceret måde, skal du tilføje deres side til din læseliste.

Nogle oldies men godbidder er det Installer videoguide og Grundlæggende statistikvideovejledning.

Nogle mennesker lærer bare bedre med videoer. Portent forstår dette, så de oprettede et par videoer til de visuelle elever derude. Videoer har muligheden for at placere flere oplysninger i en kortere periode – forvent at placere videoen på pause, når du tager informationen ind.

Den anden video efter installationsguide ovenfor. Denne gennemgår de målinger, de kalder grundlæggende statistikker. Det er altid nyttigt at have papir og pen til at skrive oplysninger. Se hele vejen igennem først, og se derefter igen, hvor du skriver de vigtigste oplysninger, du har brug for, og hvordan du læser og forstår statistikken for Google Analytics..

11. Koozai Analytics-indlæg

Koozai Analytics-indlæg

Koozai er et britisk-baseret digital marketingfirma med analysetjenester som en af ​​deres vigtigste specialiteter. De har holdmedlemmer nede i skyttegravene dag ind og dag ud, så de leverer praktisk viden, som du kan bruge i dag.

I modsætning til andre agenturer holder de deres blog opdateret super regelmæssigt, især på analysesiden. De producerer også et væld af guider og hvidbøger, der dækker den digitale marketing- og analyseside. Føj dem til dit feed for at få de bedste analyseopdateringer og taktikker.

12. The Loves Data Blog

Loves Data-blog

Loves Data-bloggen er en ny opdagelse fra min side, men er en fantastisk blog dedikeret til analyse. Det dækker superpopulære emner og er begyndervenligt. Jeg elsker det, når blogs bare skræddersyr og besvarer de mest presserende spørgsmål og problemer, som vi står over for som marketing- og webfolk.

Et af de mest irriterende analyseproblemer, bloggen løser, er hvordan man fjerner spam fra Google Analytics – et problem, som de fleste webstedsadministratorer ikke genkender, men det er forurenende analytisk trafikstatistik. Bloggen har eksisteret siden 2008, og Benjamin Mangold kender hans ting. Han skabte endda et gratis kursus …

13. Loves Data Analytics Essentials-kursus

Elsker data Google Analytics-kursus

Dette Analytics Essentials-kursus fra Loves Data er en fantastisk måde at blive fortrolig med Google Analytics for begyndere. Så Google har naturligvis deres egen træning, men nogle gange er det bedre at få en hurtigere introduktion fra en tredjepart-professionel, der også er en bruger.

Ved at få et andet perspektiv lærer du af nogen, der sandsynligvis går igennem de samme ting, som du er og ikke er fra indersiden af ​​Google på deres Analytics-team. Dette betyder, at de ved, hvordan de bruger softwaren som en ægte udøver.

Kurset er ikke meget omfattende – hvilket kan være en god ting. For at være retfærdig er målet med kurset at uddanne dig til det grundlæggende, men derefter opfordre dig til at købe et af de mere avancerede kurser. Uanset hvad, hvis du er ny inden for analyse er det et godt sted at starte.

14. Søgemaskine Land’s Analytics-indlæg

SEL Analytics-indlæg

Google Analytics og SEM (SEO + PPC) er tæt forbundet. Søgemaskine Land er den førende kilde til alle SEO- og PPC-nyheder, så denne serie med analytikefokuserede indlæg er et fantastisk foder til at få de seneste nyheder i verden af ​​søgning og analyse.

Selvom analytiske indlæg muligvis kun dukker op sporadisk der, er der nogle tidløse indlæg og tip, som du bør gennemgå, hvis du ikke kender dem. En fantastisk måde at holde sig ajour med det nyeste og også forstå overlapningen af ​​SEM og analyse.

15. Google Analytics: En guide til episke dele fra Builtvisible

Indbygget synlig analyseguide

Builtvisible er et teknisk fokuseret digitalt marketingbureau, og de skubber virkelig grænserne i det tekniske SEO og analyserum. Jeg er en stor fan af deres arbejde, og denne episke guide gennemgår det grundlæggende i Google Analytics og går hurtigt videre til emner og strategier til forbedring af platformen.

Dette indlæg er bygget af mellemliggende analytiske brugere, hvad der ønsker at up deres spil. Du bliver meget smartere efter at have læst denne vejledning, og du skal holde øje med denne firmablog for mere digital intelligens.

16. Økonsultancy Analytics-indlæg

Økonsultansanalyseposter

Økonsultans er som NPR i den digitale markedsføringsverden – smart, tilgængelig og interessant. De er ret virksomhedsfokuserede og tilbyder forholdsvis dyre rapporter og træning, men det er det, der gør deres blogindlæg så meget mere værdifulde – du ved, at de producerer solidt indhold.

Deres analyseposter er ikke udelukkende fokuseret på Google Analytics, men der er en anstændig mængde strategier og taktikker der, der kan gælde for enhver analytisk platform. Det perfekte sted for både forretningsanalytikere og aspiranter.

17. Brian Clifton Analytics-blog

Brian Clifton Analytics-blog

Brian Clifton skrev bogen på Google Analytics – så han er meget pålidelig. Tjek dette fra hans bio:

”Som Googles første chef for Web Analytics for Europa (2005-8) byggede Brian det paneuropæiske team af produktspecialister. En arv fra hans arbejde er det online læringscenter for Google Analytics Individual Qualification (GAIQ).”

Hvis du leder efter avanceret taktik og et dybere dykk i Google Analytics, skal du bestemt følge ham. Hans blog opdateres ofte med nye taktikker og strategier hele tiden – og hans indlæg er ofte korte og søde.

Læs så mange af hans indlæg, som du kan, og når du har lært alt hvad du kan, skal du købe hans bog!

Lære Google Analytics ud over her

Dette er 17 fremragende kilder til at lære Google Analytics og generel analyseteori. Start med disse, og du går ned i et kaninhul med læring i uger ad gangen (hvis du vil).

Er der andre kilder, som du elsker? I bekræftende fald, fortæl os her i kommentarerne, hvad dine yndlingsressourcer er, der ikke er vist her!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map