17 platser att lära sig Google Analytics gratis 2020 (från nybörjare till proffs)

17 platser att lära sig Google Analytics gratis 2020 (från nybörjare till proffs)

17 platser att lära sig Google Analytics gratis 2020 (från nybörjare till proffs)

Redaktörens anmärkning: Det här inlägget har uppdaterats för 2019. Vi har bytt ut några äldre webbplatser som inte längre är relevanta och lagt till några nya nya resurser. Här är din analytiska framgång 2019 och därefter!


Google Analytics är inte alltid lätt att lära sig.

Faktum är att det är så komplicerat att många ignorerar det – ett stort misstag. Om du tillbringar en enorm del av din dag – varje dag – att finjustera din webbplats och optimera den för sökmotorer, besökare och försäljning, är det då inte vettigt att se till att du får det bästa för ditt pengar? Hur analyserar du vad du gör?

Problemet med Google Analytics är att det är som att lära sig en ny sport som surfing – när du först står upp på en surfbräda är du som “hooray jag kan surfa nu!” men då inser du att det är en brant inlärningskurva att gå utöver grunderna för att rida på vattnet. Det är väldigt enkelt att logga in på Google Analytics och se vad din trafik var de senaste 30 dagarna. Det är mycket svårare att ta reda på hur man analyserar med geo, trafikkälla, sidkategori osv.

Google Analytics är oerhört kraftfullt och även om det inte finns något ersättare för att logga in och spendera tid med det, kommer följande resurser att hjälpa dig att snabbare upp.

Dyk in och ha kul.

1. Moz

Moz Analytics-inlägg

Moz är kanske den främsta utbildaren för massorna på inkommande marknadsföring och SEO som också säljer programvara. Deras engagemang för att utbilda oss är enastående. På deras blogg leder Kristi Hines dig genom en mycket detaljerad installationsinstallation av Google Analytics. Kristi förklarar vad det är och hur man använder det till din fördel. Det är komplett med relevanta bilder som leder dig genom alla aspekter av Google Analytics, från spårningsverktyg till online-butiksinställningar med din WordPress-webbplats. Den är utformad för nybörjare som inte vet något om Google Analytics. Det tar dig en komplett nybörjare till en strömanvändare på bara några minuter.

2. Google Analytics Academy

Skärmdump från Analytics Academy

Rätt från Google själva kommer Google Analytics Academy att leda dig genom en serie självhastiga kurser och lektioner där du lär dig av experterna. Du kan testa dina kunskaper och gå med i lärande gemenskapen i ett interaktivt forum där du kan lära av dina kamrater. Vilken bättre plats att lära sig Google Analytics än från författarna själva? Deras kurser inkluderar Google Tag Manager Fundamentals, Mobile App Analytics Fundamentals, E-Commerce Analytics: från data till beslut, Google Analytics-plattformsprinciper och Digital Analytics Fundamentals.

När du känner att du har lärt dig allt du kan – ta ett av deras certifieringstest.

3. Google Analytics-utbildning & certifiering

Skärmdump för Analytics-träning

Google tar det ett steg längre med Google Analytics utbildning och certifieringar. Här tillhandahåller de länkar till Google Analytics Academy som du ser ovan, en checklista för installation, en startguide, ett hjälpcenter och ett testcenter. Med tillägg av seminarier och videor inklusive introduktions-, mellan- och avancerade kurser kan du hitta en certifierad tränare i ditt område att lära dig personligen.

De erbjuder också länkar på sin YouTube-kanal för de som lär sig bäst med videor.

4. Occam’s Razor med Avinash Kaushik

Occams Razor Analytics

Avinash Kaushik är förmodligen den bästa författaren på Analytics. Han är en Google Fellow men marknadsför inte hela Googles produkter hela tiden. Han vet att det finns många företagsanalyssystem där ute som går utöver Google Analytics så han tittar på hela spektrumet. Hans hemliga sås är hans förmåga att ta enorma, monumentala idéer och destillera dem helt enkelt. Han berör alla kanaler för digital marknadsföring för att analysera effektiviteten hos dem alla och peka dig i rätt riktning.

Det bästa med hans skrivande är att han kommer att ge dig sin åsikt och berätta vad du ska göra. Han kan vara neutral i vissa fall och mycket åsikt i andra. Men det är det som börjar till mellanhörande publik, tydlig vägledning från proffsen. Jag tillbringar ofta 1-2 timmar på att absorberas av hans material. Tack och lov han bara publicerar ungefär en gång i månaden, annars skulle jag inte kunna få något verkligt arbete!

Guiden på hans blogg som är länkad ovan tar dig från någon som inte har någon kunskap om Google Analytics till någon som har goda kunskaper i Google Analytics. Han lägger ut det i fem enkla steg: (1) ta reda på den optimala karriärvägen för dig, (2) ta dina två första webbanalysverktyg, (3) bli utbildade, (4) spela i den verkliga världen och (5) ) hitta ditt första analysjobb. När du kommer till steg fem kommer du att hantera detta blogginlägg i 3 till 6 månader. Det är inte något du lär dig över natten för det finns mycket information att ta in.

5. Analytics Talk

Cutroni Analytics Talk

Justin Cutroni är en av de bästa analytikertankledarna inom området. Även om den här bloggen inte har uppdaterats på ett tag, finns det tidlöst guld som gör det fortfarande till en av världens bästa analytiska bloggar.

Analytics Talk har skapat hela webbplatsen runt Google Analytics. De erbjuder flera informativa blogginlägg för att inte bara lära dig om Google Analytics utan att hålla dig uppdaterad med något nytt. För att ge dig ett exempel på vad de erbjuder, var deras första tre blogginlägg (vid tidpunkten för detta skrivande) (1) Förstå Google Analytics Cohort-rapporten, (2) Använda off-line och onlinedata för att driva Google Analytics-ommarknadsföring, och (3) Att förstå korsenhetsmätning och UserID. Alla dessa är blogginlägg som är utformade för att hålla dig i framkant av det som är nytt med Google Analytics.

6. KISSmetrics

Kissmetrics-blogg

KISSmetrics är en självcertifierad blogg om analys, marknadsföring och testning. De har en utmärkt sökmotor som ger en mängd resurser för alla som vill lära sig Google Analytics. KISSmetrics erbjuder också Analytics-webbseminarier. Om det någonsin fanns en blogg som visste något om allt som har att göra med Google Analytics skulle det vara den här.

Här är dock saken – ibland utbildar KISSmetrics dig på Google Analytics, vid andra tillfällen visar de hur de är annorlunda och bättre än Google Analytics. Jag tror inte att de skulle betrakta sig som en konkurrent till Google Analytics, men de kanske bagatelliserar vissa funktioner i Google Analytics för att marknadsföra sin egen programvara. Jag tror att de har de bästa avsikterna i åtanke, men det är något du borde komma ihåg.

Liksom vad som helst, kontrollera vad de säger med 1-2 andra källor innan du gör monumentala förändringar på din webbplats.

7. SkilledUp

Skilledup Skärmdump

SkilledUp är en webbplats som erbjuder inlärningskurser inom ett brett spektrum av ämnen. De vet att Google Analytics kan vara förvirrande och tar viss disciplin att lära sig. Så, inte bara erbjuder de kurser själva, utan de tillhandahåller länkar till andra webbplatser som erbjuder kurser som Lynda.com. Dessa kurser är inte gratis. De är emellertid mycket grundliga och kommer att lära dig allt du behöver veta om Google Analytics.

8. Ben Bardons e-bok: En nybörjarguide för Google Analytics

Ben Barden Analytics Guide

Ben Barton gjorde ett fantastiskt jobb med den här e-boken. Det är i PDF-format och mycket välorganiserat. Om du vill ta en självhastig kurs off-line är detta sättet att göra det. Den är 21 sidor lång och fullstappad med information med allt från orientering till trafikkällor till att lära sig din publik. Det finns väldigt få andra online-guider som är lika användbara som den här.

9. TakeFlyte’s Guide

TakeFlyte Analytics

TakeFlyte har skapat ett mycket grundligt och mycket långt inlägg som lär dig allt du behöver veta om Google Analytics från hur du ställer in ditt konto för att maximera dina resultat. De tar dig från en översikt över trafikkällor till hur du sätter upp mål. De lämnar ingen sten omvänd. De går kort över var och en, men det berättar allt du behöver veta i ett enda blogginlägg.

10. Portent Interactive’s Analytics-inlägg

Portent Analytics Guides

Ian Laurie är en av de roligaste författarna i den digitala marknadsföringsvärlden. Och hans team har kotletter som en av de bästa internetmarknadsföringsbyråerna. Så du kan förvänta dig att deras analytiska blogginlägg är både informativa och ibland roliga. Teamet talar vid de bästa konferenserna för digital marknadsföring, så att du vet att deras inlägg är toppklass.

Jag älskar Portents blogg och guider – de är ofta åsikter och passionerade. Om du vill få lite utbildning på ett mer intressant och avancerat sätt lägger du till deras webbplats i din läslista.

Vissa oldies men godsaker är det Installera videoguiden och Grundläggande statistikvideoguide.

Vissa människor lär sig bara bättre med videor. Portent förstår detta, så de skapade ett par videor för de visuella eleverna där ute. Videor har förmågan att lägga mer information på kortare tid – förvänta dig att placera videon i paus när du tar informationen.

Den andra videon efter installationsguide ovan. Den här går igenom de statistik som de kallar grundläggande statistik. Det är alltid bra att ha papper och penna till hands för att skriva ner information. Titta hela tiden igen och titta sedan igen och skriva ner den viktigaste informationen som du behöver veta och hur du läser och förstår statistiken för Google Analytics..

11. Koozai Analytics-inlägg

Koozai Analytics-inlägg

Koozai är ett brittiskt baserat digitalt marknadsföringsföretag med analystjänster som en av deras huvudsakliga specialiteter. De har teammedlemmar nere i skytten dag in och dag ut så de tillhandahåller praktisk kunskap som du kan använda idag.

Till skillnad från andra byråer håller de sin blogg uppdaterad super-regelbundet, särskilt på analyssidan. De producerar också massor av guider och vitböcker som täcker den digitala marknadsförings- och analyssidan. Lägg till dem i ditt flöde för att få de bästa analysuppdateringarna och taktiken.

12. The Loves Data Blog

Loves Data-blogg

Bloggen Loves Data är en ny upptäckt från min sida, men är en fantastisk blogg tillägnad analys. Det täcker superpopulära ämnen och är nybörjarvänligt. Jag älskar det när bloggar bara klarar av och svarar på de mest pressande frågor och problem som vi står inför som marknadsförare och webbproffs.

Ett av de mest irriterande analysproblemen som bloggen hanterar är hur man tar bort skräppost från Google Analytics – ett problem som de flesta webbplatschefer inte känner igen, men det är förorenande analytisk trafikstatistik. Bloggen har funnits sedan 2008, och Benjamin Mangold känner till hans grejer. Han skapade till och med en gratis kurs …

13. Loves Data Analytics Essentials Course

Älskar data Google Analytics-kurs

Denna Analytics Essentials-kurs från Loves Data är ett fantastiskt sätt att bekanta sig med Google Analytics för nybörjare. Så Google har uppenbarligen en egen utbildning, men ibland är det bättre att få en snabbare introduktion från en tredje part professionell som också är en användare.

Genom att få ett annat perspektiv lär du dig av någon som troligen går igenom samma saker som du är och inte är från insidan av Google i deras Analytics-team. Detta betyder att de vet hur man använder programvaran som en riktig utövare.

Kursen är inte oerhört omfattande – vilket kan vara bra. För att vara rättvis är målet med kursen att utbilda dig om grunderna, men uppmuntra dig sedan att köpa en av de mer avancerade kurserna. Hursomhelst, om du är ny inom analysen är det ett bra ställe att börja.

14. Sökmotors lands Analytics-inlägg

SEL Analytics-inlägg

Google Analytics och SEM (SEO + PPC) är tätt anslutna. Sökmotorland är den främsta källan för alla SEO- och PPC-nyheter, så denna serie analysinriktade inlägg är ett bra foder för att få de senaste nyheterna i världen för sökning och analys..

Även om analytiska inlägg kanske dyker upp bara sporadiskt där, finns det några tidlösa inlägg och tips som du bör granska om du inte känner till dem. Ett bra sätt att hålla sig uppdaterad med det senaste och också förstå överlappningen av SEM och analys.

15. Google Analytics: En guide med episka proportioner från Builtvisible

Byggd synlig analysguide

Builtvisible är en tekniskt fokuserad digital marknadsföringsbyrå, och de driver verkligen gränserna i det tekniska SEO- och analysutrymmet. Jag är ett stort fan av deras arbete och den här episka guiden granskar grunderna i Google Analytics och går sedan snabbt in i ämnen och strategier för att förbättra plattformen.

Det här inlägget är uppbyggt av medelanalysanvändare som vill göra upp sitt spel. Du kommer att bli mycket smartare efter att ha läst den här guiden, och du bör hålla koll på denna företagsblogg för mer digital intelligens.

16. Ekonomiska analyser inlägg

Ekonomiska analysanalyser

Ekonsultancy är som NPR i den digitala marknadsföringsvärlden – smart, tillgänglig och intressant. De är ganska företagsinriktade och erbjuder ganska dyra rapporter och utbildning, men det är det som gör deras blogginlägg så mycket mer värdefulla – du vet att de producerar solidt innehåll.

Deras analytiska inlägg är inte enbart fokuserade på Google Analytics, men det finns en anständig mängd strategier och taktiker där som kan tillämpas på alla analysplattformar. Den perfekta platsen för både analytiker och aspiranter.

17. Brian Clifton Analytics Blogg

Brian Clifton Analytics-blogg

Brian Clifton skrev boken på Google Analytics – så han är mycket pålitlig. Kolla in detta från hans bio:

”Som Googles första chef för Web Analytics för Europa (2005-8) byggde Brian det paneuropeiska teamet av produktspecialister. En arv från hans arbete är onlineinlärningscentret för Google Analytics Individual Qualification (GAIQ).”

Om du letar efter avancerad taktik och ett djupare dyk i Google Analytics, följ definitivt honom. Hans blogg uppdateras ofta med nya taktiker och strategier hela tiden – och hans inlägg är ofta korta och söta.

Läs så många av hans inlägg som du kan, och när du har lärt dig allt du kan kan du köpa hans bok!

Lär dig Google Analytics bortom här

Dessa är 17 utmärkta källor för att lära sig Google Analytics och allmän analysteori. Börja med dessa så går du ner i ett kaninhål med lärande i veckor åt gången (om du vill.)

Finns det några andra källor som du älskar? Om så är fallet, låt oss veta här i kommentarerna vad dina favoritresurser är som inte listas här!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector