17 plaatsen om Google Analytics gratis te leren in 2020 (van beginner tot pro)

Opmerking van de uitgever: Dit bericht is bijgewerkt voor 2019. We hebben enkele oudere sites die niet langer relevant zijn, gewijzigd en enkele geweldige nieuwe bronnen toegevoegd. Hier is uw analytisch succes in 2019 en daarna!


Google Analytics is niet altijd gemakkelijk te leren.

Het is zelfs zo ingewikkeld dat veel mensen het negeren – een grote fout. Als u een groot deel van uw dag – elke dag – besteedt aan het aanpassen van uw website en deze optimaliseert voor zoekmachines, bezoekers en verkopen, is het dan niet logisch om ervoor te zorgen dat u waar voor uw geld krijgt? Hoe analyseer je wat je doet?

Het probleem met Google Analytics is dat het is alsof je een nieuwe sport leert, zoals surfen – als je voor het eerst op een surfplank gaat staan, heb je zoiets van ‘hoera, ik kan nu surfen!’ maar dan realiseer je je dat het voorbijgaan aan de basis van het wildwater varen een steile leercurve is. Het is heel eenvoudig om in te loggen bij Google Analytics en te zien wat uw verkeer de afgelopen 30 dagen was. Het is veel moeilijker om erachter te komen hoe u kunt analyseren op geo, verkeersbron, paginacategorie, enz.

Google Analytics is enorm krachtig en hoewel er geen vervanging is voor inloggen en tijd ermee doorbrengen, helpen de volgende bronnen u om sneller op de hoogte te blijven.

Duik erin en heb plezier.

1. Moz

Moz Analytics-berichten

Moz is misschien wel de belangrijkste opvoeder van de massa over inbound marketing en SEO die ook software verkoopt. Hun toewijding om ons op te leiden is ongekend. Op hun blog leidt Kristi Hines je door een zeer gedetailleerde installatie-installatie van Google Analytics. Kristi legt uit wat het is en hoe je het in je voordeel kunt gebruiken. Het is compleet met relevante afbeeldingen die u door elk aspect van Google Analytics leiden, van trackingtools tot online winkelinstellingen met uw WordPress-website. Het is ontworpen voor de beginner die niets van Google Analytics af weet. Het brengt u in slechts enkele minuten voor een complete beginner naar een ervaren gebruiker.

2. Google Analytics Academy

Screenshot van Analytics Academy

Rechtstreeks van Google zelf leidt Google Analytics Academy u door een reeks zelfstudiecursussen en lessen waar u van de experts leert. U kunt uw kennis testen en lid worden van de leergemeenschap in een interactief forum waar u van uw collega’s kunt leren. Welke betere plek om Google Analytics te leren dan van de auteurs zelf? Hun cursussen omvatten Google Tag Manager Fundamentals, Mobile App Analytics Fundamentals, E-Commerce Analytics: van data tot beslissingen, Google Analytics Platform Principles en Digital Analytics Fundamentals.

Nadat je het gevoel hebt dat je alles hebt geleerd, kun je een van hun certificeringstests doen.

3. Google Analytics-training & Certificatie

Screenshot van Analytics-training

Google gaat nog een stap verder met de training en certificeringen van Google Analytics. Hier bieden ze links naar de Google Analytics Academy die u hierboven ziet, een checklist voor installatie, een handleiding ‘Aan de slag’, een helpcentrum en een testcentrum. Met de toevoeging van seminars en video’s, waaronder intro-, halfgevorderde en geavanceerde cursussen, vindt u mogelijk een gecertificeerde trainer bij u in de buurt om persoonlijk te leren.

Ze bieden ook links op hun YouTube-kanaal voor degenen die het beste leren met video’s.

4. Occam’s Razor met Avinash Kaushik

Occams Razor Analytics

Avinash Kaushik is waarschijnlijk de beste allround schrijver op Analytics. Hij is een Google Fellow, maar promoot niet de hele tijd Google-producten. Hij weet dat er veel bedrijfsanalysesystemen zijn die verder gaan dan Google Analytics, dus hij kijkt naar het volledige spectrum. Zijn geheime saus is zijn vermogen om enorme, monumentale ideeën op te nemen en ze eenvoudig te distilleren. Hij raakt alle kanalen van digitale marketing aan om de effectiviteit van alle kanalen te analyseren en u in de goede richting te wijzen.

Het beste van zijn schrijven is dat hij je zijn mening zal geven en je zal vertellen wat je moet doen. Hij kan in sommige gevallen neutraal zijn en in andere zeer eigenzinnig. Maar dat is wat beginnende tot gemiddelde doelgroepen nodig hebben, duidelijke richting van de pro’s. Ik besteed vaak 1-2 uur aan het opgaan in zijn materiaal. Gelukkig post hij maar ongeveer één keer per maand, anders zou ik geen echt werk kunnen doen!

De gids op zijn blog waarnaar hierboven is gelinkt, brengt u van iemand die geen kennis heeft van Google Analytics naar iemand die bedreven is in Google Analytics. Hij legt het uit in vijf eenvoudige stappen: (1) zoek het optimale carrièrepad voor je uit, (2) neem je eerste twee webanalysetools, (3) volg je opleiding, (4) speel in de echte wereld en (5) ) vind je eerste analytische baan. Tegen de tijd dat je bij stap vijf komt, heb je deze blogpost 3 tot 6 maanden in behandeling. Het is niet iets dat je van de ene op de andere dag leert, omdat er veel informatie moet worden opgenomen.

5. Analytics Talk

Cutroni Analytics Talk

Justin Cutroni is een van de toonaangevende leiders op het gebied van analyse in het veld. Hoewel deze blog van hem al een tijdje niet is bijgewerkt, is er wat tijdloos goud waardoor het nog steeds een van de beste analyseblogs ter wereld is.

Analytics Talk heeft hun hele website rond Google Analytics gemaakt. Ze bieden verschillende informatieve blogposts om u niet alleen te leren over Google Analytics, maar ook om u op de hoogte te houden van al het nieuwe. Om u een voorbeeld te geven van wat ze bieden, waren hun eerste drie blogposts (op het moment van schrijven): (1) Het Google Analytics Cohort-rapport begrijpen, (2) Offline en online gegevens gebruiken om Google Analytics-remarketing te stimuleren, en (3) Inzicht in apparaatoverschrijdende meting en de gebruikers-ID. Dit zijn allemaal blogposts die zijn ontworpen om u op de hoogte te houden van wat er nieuw is met Google Analytics.

6. KISSmetrics

Kissmetrics blog

KISSmetrics is een zelfgecertificeerde blog over analyse, marketing en testen. Ze hebben een uitstekende zoekmachine die een hele reeks bronnen oplevert voor iedereen die Google Analytics wil leren. KISSmetrics biedt ook Analytics-webinars aan. Als er ooit een blog was die iets wist van alles wat met Google Analytics te maken heeft, dan zou het deze zijn.

Hier is het ding: op sommige momenten leert KISSmetrics je op Google Analytics, op andere momenten laten ze zien hoe ze anders en beter zijn dan Google Analytics. Ik denk niet dat ze zichzelf als een concurrent van Google Analytics zouden beschouwen, maar ze zouden sommige functies van Google Analytics kunnen bagatelliseren om hun eigen software te promoten. Ik denk dat ze de beste bedoelingen in gedachten hebben, maar dat is iets dat je moet onthouden.

Zoals met alles, verifieer wat ze zeggen met 1-2 andere bronnen voordat u monumentale wijzigingen op uw site aanbrengt.

7. SkilledUp

Bekwame Screenshot

SkilledUp is een website die leercursussen biedt over een breed scala aan onderwerpen. Ze weten dat Google Analytics verwarrend kan zijn en enige discipline vergt om te leren. Ze bieden dus niet alleen zelf cursussen aan, maar ze bieden ook links naar andere sites die cursussen aanbieden, zoals Lynda.com. Deze cursussen zijn niet gratis. Ze zijn echter zeer grondig en leren je alles wat je moet weten over Google Analytics.

8. Ben Bardons e-book: A Beginner’s Guide to Google Analytics

Ben Barden Analytics Guide

Ben Barton heeft fantastisch werk geleverd met dit e-book. Het is in pdf-formaat en zeer goed georganiseerd. Als u offline een cursus in uw eigen tempo wilt volgen, is dit de manier om het te doen. Het is 21 pagina’s lang en zit boordevol informatie met alles van oriëntatie tot verkeersbronnen tot het leren van je publiek. Er zijn maar weinig andere offline handleidingen die net zo nuttig zijn als deze.

9. TakeFlyte’s gids

TakeFlyte Analytics

TakeFlyte heeft een zeer grondige en zeer lange post gemaakt die u alles leert wat u moet weten over Google Analytics, van het instellen van uw account tot het maximaliseren van uw resultaten. Ze brengen u van een overzicht van verkeersbronnen naar het instellen van doelen. Ze laten geen middel onbeproefd. Ze bespreken ze allemaal kort, maar het vertelt je alles wat je moet weten in een enkele blogpost.

10. De Analytics-berichten van Portent Interactive

Portent Analytics-handleidingen

Ian Laurie is een van de grappigste schrijvers in de wereld van digitale marketing. En zijn team heeft karbonades als een van de beste internetmarketingbureaus. U kunt dus verwachten dat hun analytische blogposts zowel informatief als soms grappig zijn. Het team spreekt op de beste digitale marketingconferenties, dus u weet dat hun berichten van de bovenste plank zijn.

Ik ben dol op de blog en gidsen van Portent – ze zijn vaak eigenwijs en gepassioneerd. Als je op een interessantere en geavanceerdere manier wat onderwijs wilt volgen, voeg hun site dan toe aan je leeslijst.

Sommige oudjes maar lekkers zijn de Installeer Videogids en Basisstatistieken Videogids.

Sommige mensen leren gewoon beter met video’s. Portent begrijpt dit, dus hebben ze een paar video’s gemaakt voor die visuele studenten die er zijn. Video’s hebben de mogelijkheid om meer informatie in een kortere periode te plaatsen – verwacht de video te pauzeren terwijl u de informatie opneemt.

De tweede video volgt de installatie video gids hierboven. Deze gaat door de statistieken die ze basisstatistieken noemen. Het is altijd handig om papier en pen bij de hand te hebben om informatie op te schrijven. Bekijk eerst helemaal door en bekijk het vervolgens opnieuw en noteer de belangrijkste informatie die u moet weten en hoe u de statistieken van Google Analytics kunt lezen en begrijpen.

11. Koozai Analytics-berichten

Koozai Analytics-berichten

Koozai is een in het VK gevestigd digitaal marketingbedrijf, met analytische diensten als een van hun belangrijkste specialiteiten. Ze hebben dag in dag uit teamleden in de loopgraven, dus ze bieden praktische kennis die u vandaag kunt gebruiken.

In tegenstelling tot andere bureaus houden ze hun blog super regelmatig bijgewerkt, vooral aan de analytische kant. Ze produceren ook een heleboel gidsen en witboeken over de digitale marketing- en analysezijde. Voeg ze toe aan je feed voor de beste analyse-updates en tactieken.

12. The Loves Data Blog

Houdt van Data blog

De Loves Data-blog is een nieuwe ontdekking van mijn kant, maar is een geweldige blog gewijd aan analyse. Het behandelt super populaire onderwerpen en is beginnersvriendelijk. Ik vind het geweldig als blogs gewoon doorgaan en de meest prangende vragen en problemen beantwoorden waarmee we als marketing- en webprofessionals worden geconfronteerd.

Een van de meest vervelende analyseproblemen die de blog aanpakt, is hoe spam uit Google Analytics te verwijderen – een probleem dat de meeste websitebeheerders niet herkennen, maar het is vervuilende statistieken voor analytisch verkeer. De blog bestaat al sinds 2008 en Benjamin Mangold kent zijn spullen. Hij creëerde zelfs een gratis cursus …

13. Houdt van de cursus Data Analytics Essentials

Houdt van gegevens Google Analytics-cursus

Deze cursus Analytics Essentials van Loves Data is een geweldige manier om vertrouwd te raken met Google Analytics voor beginners. Google heeft dus duidelijk hun eigen training, maar soms is het beter om een ​​snellere introductie te krijgen van een externe professional die ook een gebruiker is.

Door een ander perspectief te krijgen, leer je van iemand die hoogstwaarschijnlijk dezelfde dingen doormaakt die je bent en niet van binnenuit Google komt in hun Analytics-team. Dit betekent dat ze weten hoe ze de software moeten gebruiken als een echte beoefenaar.

De cursus is niet erg uitgebreid – wat een goede zaak kan zijn. Om eerlijk te zijn, het doel van de cursus is om je de basis te leren, maar je dan aan te moedigen om een ​​van de meer geavanceerde cursussen aan te schaffen. Hoe dan ook, als je nieuw bent in analytics, is dit een geweldige plek om te beginnen.

14. Search Engine Land’s Analytics-berichten

SEL Analytics-berichten

Google Analytics en SEM (SEO + PPC) zijn nauw met elkaar verbonden. Search Engine Land is de belangrijkste bron van al het SEO- en PPC-nieuws, dus deze reeks op analyses gerichte berichten is een geweldige feed om het laatste nieuws in de wereld van zoeken en analyseren te krijgen.

Hoewel analytische berichten daar slechts sporadisch verschijnen, zijn er enkele tijdloze berichten en tips die u moet lezen als u ze niet kent. Een geweldige manier om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en ook de overlapping van SEM en analyse te begrijpen.

15. Google Analytics: A Guide of Epic Proportions from Builtvisible

Ingebouwde analysehandleiding

Builtvisible is een technisch gericht digitaal marketingbureau en ze verleggen echt de grenzen op het gebied van technische SEO en analyse. Ik ben een grote fan van hun werk en deze epische gids bespreekt de basisprincipes van Google Analytics en gaat dan snel verder met onderwerpen en strategieën om het platform te verbeteren.

Dit bericht is gemaakt van gebruikers van gemiddelde analyse die hun spel willen verbeteren. U zult veel slimmer zijn na het lezen van deze handleiding en u moet deze bedrijfsblog in de gaten houden voor meer digitale intelligentie.

16. Econsultancy Analytics-berichten

Econsultancy analytics-berichten

Econsultancy is als de NPR van de digitale marketingwereld – slim, benaderbaar en interessant. Ze zijn redelijk bedrijfsgericht en bieden vrij dure rapporten en trainingen, maar dat is wat hun blogposts veel waardevoller maakt – je weet dat ze solide inhoud produceren.

Hun analyseposten zijn niet alleen gericht op Google Analytics, maar er is een behoorlijk aantal strategieën en tactieken die van toepassing kunnen zijn op elk analyseplatform. De perfecte plek voor professionals in bedrijfsanalyse en aspiranten.

17. Brian Clifton Analytics-blog

Brian Clifton Analytics-blog

Brian Clifton schreef het boek over Google Analytics – dus hij is zeer betrouwbaar. Bekijk dit uit zijn bio:

“Als Google’s eerste Head of Web Analytics for Europe (2005-8) heeft Brian het pan-Europese team van productspecialisten opgebouwd. Een erfenis van zijn werk is het online leercentrum voor de individuele kwalificatie van Google Analytics (GAIQ). “

Als je op zoek bent naar geavanceerde tactieken en een diepere duik in Google Analytics, volg hem dan zeker. Zijn blog wordt regelmatig bijgewerkt met nieuwe tactieken en strategieën – en zijn berichten zijn vaak kort en krachtig.

Lees zoveel van zijn berichten als je kunt, en als je alles hebt geleerd, koop je zijn boek!

Google Analytics verder leren dan hier

Dit zijn 17 uitstekende bronnen om Google Analytics en algemene analysetheorie te leren. Begin hiermee en je gaat wekenlang door een konijnenhol om te leren (als je wilt.)

Zijn er nog andere bronnen waar je van houdt? Zo ja, laat ons dan hier in de opmerkingen weten wat uw favoriete bronnen zijn die hier niet worden vermeld!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map