17 места за научаване на Google Analytics Free през 2020 г. (от начинаещи до професионалисти)

17 места за научаване на Google Analytics Free през 2020 г. (от начинаещи до професионалисти)

17 места за научаване на Google Analytics Free през 2020 г. (от начинаещи до професионалисти)

Бележка на редактора: Тази публикация е актуализирана за 2019 г. Променихме някои по-стари сайтове, които вече не са подходящи и добавихме в някои страхотни нови ресурси. Ето вашия успех в аналитиката през 2019 г. и след това!


Google Analytics не винаги е лесен за научаване.

Всъщност е толкова сложно, че много хора го игнорират – голяма грешка. Ако прекарвате огромна част от деня си – всеки ден – ощипвате уебсайта си и го оптимизирате за търсачки, посетители и продажби, тогава няма ли смисъл да сте сигурни, че получавате най-много пари за долара си? Как анализирате какво правите?

Проблемът с Google Analytics е, че е като да научите нов спорт, като сърфиране – когато за първи път се изправите на дъска за сърф, вие сте като „Ура, мога да сърфирам сега!“ но тогава осъзнаваш, че да надхвърлиш основите на карането на бялата вода е стръмна крива на обучение. Много е лесно да влезете в Google Analytics и да видите какъв е трафикът ви за последните 30 дни. Много по-трудно е да се разбере как да се анализира по гео, източник на трафик, категория страница и т.н..

Google Analytics е изключително мощен и макар да няма заместител за влизане и прекарване на време с него, следните ресурси ще ви помогнат да ускорите по-бързо.

Потопете се и се забавлявайте.

1. Моз

Публикации на Moz Analytics

Moz е може би най-добрият преподавател на масите за входящ маркетинг и SEO, който също продава софтуер. Тяхната всеотдайност в образованието ни е безпрецедентна. В своя блог Кристи Хейнс ви превежда през много подробна инсталационна инсталация на Google Analytics. Кристи обяснява какво е това и как да го използвате във ваша полза. Той е пълен с подходящи изображения, които ви превеждат през всеки аспект на Google Analytics от инструменти за проследяване до настройки на онлайн магазина с вашия уебсайт WordPress. Той е предназначен за начинаещия, който не знае нищо за Google Analytics. Само за минути ще ви отведе пълен начинаещ потребител на енергия.

2. Академия на Google Analytics

Снимка на академията на Analytics

Направо от самите Google, Академията на Google Analytics ще ви преведе през серия от самостоятелни курсове и уроци, където се учите от експертите. Можете да тествате знанията си и да се присъедините към учебната общност в интерактивен форум, където можете да се учите от вашите връстници. Какво по-добро място да научите Google Analytics от самите автори? Техните курсове включват основи на Google Tag Manager, основи на анализа на мобилни приложения, анализи за електронна търговия: от данни до решения, принципи на платформата на Google Analytics и основи на цифровия анализ.

След като почувствате, че сте научили всичко, което можете – вземете един от техните сертификационни тестове.

3. Обучение на Google Analytics & сертифициране

Снимка за обучение на Google Анализ

Google го прави още крачка с обучението и сертификатите на Google Analytics. Тук те предоставят връзки към Академията на Google Analytics, която виждате по-горе, списък за настройка, ръководство за стартиране, помощен център и център за тестване. С добавянето на семинари и видеоклипове, включително интро, междинни и усъвършенствани курсове, може да намерите сертифициран треньор във вашия район, който да се научи лично.

Те също предлагат връзки в своя канал в YouTube за тези, които учат най-добре с видеоклипове.

4. Бръсначът на Окам с Авинаш Каушик

Occams Razor Analytics

Avinash Kaushik е може би най-добрият писател в Google Analytics. Той е сътрудник на Google, но не рекламира продуктите на Google през цялото време. Той знае, че има много системи за бизнес анализи, които надхвърлят Google Analytics, така че той разглежда целия спектър. Тайният му сос е способността му да приема огромни, монументални идеи и да ги дестилира просто. Той докосва всички канали на дигиталния маркетинг, за да анализира ефективността на всички тях и да ви насочи в правилната посока.

Най-хубавата част от неговото писане е, че той ще ви даде своето мнение и ще ви каже какво да правите. Той може да бъде неутрален в някои случаи и силно самоуверен в други. Но това е това, от което се нуждаят междинните аудитории, ясна посока от плюсовете. Често прекарвам 1-2 часа, попивайки се от неговия материал. За щастие той публикува само веднъж месечно, иначе не бих могъл да свърша реална работа!

Ръководството в неговия блог, свързан по-горе, ви отвежда от човек, който няма познания в Google Analytics, до човек, който е специалист в Google Analytics. Той го представя в пет лесни стъпки: (1) измислете оптималния път за кариера за вас, (2) вземете първите си два инструмента за уеб анализи, (3) получите образование, (4) играйте в реалния свят и (5) ) намерете първата си работа в областта на аналитиката. Докато стигнете до пета стъпка, вие ще се занимавате с тази публикация в блога от 3 до 6 месеца. Това не е нещо, което научаваш за една нощ, защото има много информация, която трябва да поемеш.

5. Google Talk

Разговор Аналитик Cutroni

Джъстин Катрони е сред най-добрите аналитични лидери в тази област. Въпреки че този негов блог не е актуализиран от известно време, има някакво вечно злато, което го прави все още един от най-добрите блогове за анализи в света.

Analytics Talk създаде целия им уебсайт около Google Analytics. Те предлагат няколко информативни публикации в блога, които не само да ви учат за Google Analytics, но и да ви информират с нещо ново. За да ви дадем пример за това, което предлагат, първите им три публикации в блога (към момента на писането) бяха (1) Разбиране на доклада за кохортата на Google Analytics, (2) Използване на офлайн и онлайн данни за стимулиране на ремаркетинг на Google Analytics, и (3) Разбиране на кръстосаното измерване на устройството и UserID. Всичко това са публикации в блогове, предназначени да ви държат в челните редици на новото в Google Analytics.

6. KISSmetrics

Блог на кисметрията

KISSmetrics е самостоятелно сертифициран блог за анализи, маркетинг и тестване. Те имат отлична търсачка, която събира множество ресурси за всеки, който иска да научи Google Analytics. KISSmetrics предлага и Webinars на Google Analytics. Ако някога имаше един блог, който знаеше всичко за всичко, свързано с Google Analytics, това щеше да е този.

Ето какво е обаче – понякога KISSmetrics ви обучава в Google Analytics, друг път те показват колко са по-различни и по-добри от Google Analytics. Не мисля, че биха се считали за конкурент на Google Analytics, но може да омаловажат някои функции на Google Analytics, за да популяризират собствения си софтуер. Вярвам, че имат най-добрите намерения, но това е нещо, което трябва да запомните.

Както при всичко, проверете какво казват с още 1-2 източника, преди да направите монументални промени в сайта си.

7. SkilledUp

Снимка на Skilledup

SkilledUp е уебсайт, който предлага курсове за обучение в широк спектър от теми. Те знаят, че Google Analytics може да бъде объркващ и изисква да научи някаква дисциплина. Така че не само те сами предлагат курсове, но предоставят връзки към други сайтове, които предлагат курсове като Lynda.com. Тези курсове не са безплатни. Те обаче са много задълбочени и ще ви научат на всичко, което трябва да знаете за Google Analytics.

8. Електронната книга на Бен Бардън: Ръководство за начинаещи за Google Analytics

Ръководство за анализ на Бен Бардън

Бен Бартън свърши великолепна работа с тази електронна книга. Той е в PDF формат и много добре организиран. Ако искате да вземете самостоятелен курс офлайн, това е начинът да го направите. Той е дълъг 21 страници и е зареден с информация с всичко – от ориентация към източници на трафик до учене на вашата аудитория. Има много малко други офлайн ръководства, които са толкова полезни, колкото този.

9. Ръководство за TakeFlyte

TakeFlyte Analytics

TakeFlyte създаде много задълбочена и много дълга публикация, която ще ви научи на всичко, което трябва да знаете за Google Analytics, от това как да настроите профила си до максимални резултати. Те ви отвеждат от преглед на източниците на трафик до това как да си поставите цели. Те не оставят камък неподредени. Те преглеждат всеки един за кратко, но той ви казва всичко, което трябва да знаете в една публикация в блога.

10. Portent Interactive’s Analytics Posts

Преносими ръководства за анализи

Иън Лори е един от най-смешните писатели в света на дигиталния маркетинг. И неговият екип има котлети като една от най-добрите агенции за интернет маркетинг. Така че можете да очаквате техните публикации в блогове за анализи да бъдат едновременно информативни и понякога забавни. Екипът говори на най-добрите конференции за дигитален маркетинг, така че знаете, че публикациите им са на първо място.

Обичам блога и ръководствата на Portent – те често са самонадеяни и страстни. Ако искате да получите някакво образование по по-интересен и напреднал начин, добавете техния сайт към вашия списък за четене.

Някои старини, но добрини са Инсталиране на видео ръководство и Видео ръководство за основни статистически данни.

Някои хора просто се учат по-добре с видеоклипове. Portent разбира това, затова създадоха няколко видеоклипа за тези визуални учащи се там. Видеоклиповете имат възможност да поставят повече информация за по-кратък период – очаквайте да поставите видеоклипа на пауза, докато вземете информацията.

Второто видео след инсталирането на видео ръководството по-горе. Този преминава през показателите, които наричат ​​основни статистически данни. Винаги е полезно да разполагате с хартия и химикалка, за да записвате информация. Гледайте целия път в началото и след това го гледайте отново да записва най-важната информация, която трябва да знаете и как да четете и разбирате статистиката на Google Analytics.

11. Koozai Analytics Posts

Koozai Analytics Posts

Koozai е компания за дигитален маркетинг, базирана във Великобритания, като аналитичните услуги са една от основните им специалности. Те спускат членовете на екипа всеки ден и навън, така че те предоставят практически знания, които можете да използвате днес.

За разлика от други агенции те поддържат блога си актуализиран супер редовно, особено от страна на анализа. Те също така произвеждат множество ръководства и бели книги, покриващи страната на цифровия маркетинг и анализа. Добавете ги към емисията си, за да получите най-добрите актуализации и тактики за анализи.

12. Блогът Loves Data

Обича блога с данни

Блогът Loves Data е ново откритие от моя страна, но е страхотен блог, посветен на анализа. Той обхваща супер популярни теми и е удобен за начинаещи. Обичам го, когато блоговете просто преследват преследването и отговарят на най-належащите въпроси и проблеми, пред които сме изправени като маркетинг и уеб специалисти.

Един от най-досадните проблеми на анализа, който блогът решава как да премахнете спама от Google Analytics – проблем, който повечето мениджъри на уебсайтове не разпознават, но той замърсява статистическите данни за трафика на анализи. Блогът е от 2008 г. и Бенджамин Манголд знае нещата му. Той дори създаде безплатен курс …

13. Обича курса за основни анализи на данни

Обича данни Курс Google Analytics

Този курс на Essentials на Analytics от Loves Data е страхотен начин да се запознаете с Google Analytics за начинаещи. Така че Google очевидно има собствено обучение, но понякога е по-добре да получите по-бързо въвеждане от трета страна професионалист, който също е потребител.

Получавайки друга гледна точка, се научавате от някой, който най-вероятно преминава през едни и същи неща, които сте и не е от вътрешността на Google в екипа на Google Analytics. Това означава, че те знаят как да използват софтуера като истински практикуващ.

Курсът не е ужасно изчерпателен – което може да е добро нещо. За да бъдем справедливи, целта на курса е да ви обучи на основите, но след това да ви насърчи да закупите един от по-напредналите курсове. Така или иначе, ако сте нови в аналитиката, това е чудесно място да започнете.

14. Публикации на Google Анализ на публикации в търсачката

SEL Analytics публикации

Google Analytics и SEM (SEO + PPC) са тясно свързани. Земята за търсачки е основният източник на всички новини за SEO и PPC, така че тази поредица от фокусирани в анализа публикации е чудесна емисия за получаване на най-новите новини в света на търсенето и анализацията.

Въпреки че аналитичните публикации могат да се появяват само от време на време, има някои вечни публикации и съвети, които трябва да прегледате, ако не сте запознати с тях. Чудесен начин да бъдете в крак с най-новото и също така да разберете припокриването на SEM и аналитиката.

15. Google Analytics: Ръководство за епични пропорции от вградени

Вградено ръководство за анализи

Builtvisible е технологично фокусирана агенция за дигитален маркетинг и те наистина прокарват границите в техническото пространство за SEO и анализи. Аз съм голям фен на тяхната работа и това епично ръководство преглежда основите на Google Analytics и след това бързо преминава към теми и стратегии за подобряване на платформата.

Тази публикация е изградена от потребители на междинен анализ, които искат да увеличат своята игра. Ще бъдете много по-умни, след като прочетете това ръководство и трябва да поддържате раздели в този фирмен блог за повече цифрова интелигентност.

16. Econsultancy Analytics Posts

Постове за аналитични анализи

Консултантството е като NPR на света на дигиталния маркетинг – умно, достъпно и интересно. Те са сравнително корпоративни и предлагат доста скъпи доклади и обучение, но това прави публикациите в техните блогове много по-ценни – знаете, че те произвеждат солидно съдържание.

Техните публикации в аналитиката не са насочени единствено към Google Analytics, но там има прилично количество стратегии и тактики, които могат да се прилагат към всяка платформа за анализи. Идеалното място както за професионалисти в областта на корпоративния анализ, така и за кандидатите.

17. Блог на Брайън Клифтън Анализ

Блогът на Брайън Клифтън Аналитика

Брайън Клифтън написа книгата в Google Analytics – така че е много надежден. Вижте това от биографията му:

„Като първи ръководител на Google за уеб анализи за Европа (2005-8 г.), Брайън създаде общоевропейски екип от специалисти по продукти. Наследство от работата му е онлайн учебният център за индивидуалната квалификация на Google Analytics (GAIQ). “

Ако търсите усъвършенствани тактики и по-дълбоко гмуркане в Google Analytics, определено го следвайте. Блогът му често се актуализира с нови тактики и стратегии през цялото време – а публикациите му често са кратки и сладки.

Прочетете възможно най-много негови публикации и тогава, когато научите всичко, което можете, купете книгата му!

Обучение на Google Analytics отвъд тук

Това са 17 отлични източника, за да научите Google Analytics и общата теория на аналитиката. Започнете с това и ще слезете в заешка дупка на учене седмици наведнъж (ако искате.)

Има ли други източници, които обичате? Ако е така, уведомете ни тук в коментарите кои са любимите ви ресурси, които не са посочени тук!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector