17 hely a Google Analytics ingyenes tanulásához 2020-ban (a kezdőtől a profiig)

17 hely a Google Analytics ingyenes tanulásához 2020-ban (a kezdőtől a profiig)

17 hely a Google Analytics ingyenes tanulásához 2020-ban (a kezdőtől a profiig)

Szerkesztő megjegyzés: Ezt a bejegyzést 2019-re frissítettük. Kicseréltünk néhány olyan régebbi webhelyet, amelyek már nem relevánsak, és néhány új új erőforrást beillesztettünk. Itt van az elemzési sikerünk 2019-ben és azt követően!


A Google Analytics nem mindig könnyű megtanulni.

Valójában annyira bonyolult, hogy sok ember figyelmen kívül hagyja – nagy hiba. Ha a nap óriási részét tölti – minden nap – webhelyének finomítása és optimalizálása érdekében a keresőmotorok, a látogatók és az értékesítés számára, akkor nincs értelme biztosan megbizonyosodni arról, hogy a legtöbb áron megtámadod? Hogyan lehet elemezni, amit csinálsz??

A Google Analytics problémája az, hogy olyan, mint egy új sport, például szörfözés tanulása – amikor először felállsz egy szörfdeszkára, olyan vagy, mint „hooray tudok szörfözni!” de akkor rájössz, hogy a whitewater vizsga alapjainak túllépése egy meredek tanulási görbe. Nagyon könnyű bejelentkezni a Google Analyticsbe, és megnézni, mi volt a forgalma az elmúlt 30 napban. Sokkal nehezebb kitalálni, hogyan lehet elemezni földrajzi, forgalmi forrás, oldalkategória stb. Szerint.

A Google Analytics rendkívül nagy teljesítményű, és noha a bejelentkezést és az azzal való időtöltést nem helyettesítheti, a következő források segítenek a gyorsabb felkészülésben..

Merülj bele és érezd jól magad.

1. Moz

Moz Analytics hozzászólások

Moz talán a bejövő marketing és SEO szoftverek tömegeinek oktatója, amely szoftvereket is elad. Még soha nem látott elkötelezettségük van az oktatás iránt. A blogjukban Kristi Hines végigvezeti Önt a Google Analytics nagyon részletes telepítési telepítésén. Kristi elmagyarázza, mi az, és hogyan lehet az előnyeire felhasználni. Komplett releváns képeket tartalmaz, amelyek végigvezetik a Google Analytics minden aspektusát, a követő eszközöktől az online áruház beállításaiig a WordPress webhelyén. Úgy tervezték, hogy a kezdő nem tud semmit a Google Analyticsről. Alig percek alatt eljuthat az új felhasználóhoz egy teljes kezdő úton.

2. Google Analytics Akadémia

Az Analytics Akadémia képernyőképe

A Google Analytics Akadémia maguktól a Google-tól egy sor önálló tempójú tanfolyamon és tanórán végigvezeti Önt, ahol a szakértőktől tanulhat. Kipróbálhatja tudását és csatlakozhat a tanulási közösséghez egy interaktív fórumon, ahol tanulhat társaitól. Mi lenne jobb hely a Google Analytics tanulásához, mint maguk a szerzők? Tanfolyamuk a Google Címkekezelő alapjait, a Mobilalkalmazás-elemzés alapjait, az E-kereskedelem elemzését: az adatoktól a döntésekig, a Google Analytics Platform alapelveit és a Digitális Analytics alapjait tartalmazza..

Miután úgy érezte, hogy mindent megtanult, tegye meg az egyik tanúsítási tesztet.

3. Google Analytics képzés & Tanúsítvány

Az Analytics képzési képernyőképe

A Google egy lépéssel tovább halad a Google Analytics képzésével és tanúsításával. Itt linkeket mutatnak a fent látható Google Analytics Akadémiához, egy beállítási ellenőrző listát, egy kezdési útmutatót, egy súgót és egy tesztközpontot. Szemináriumok és videók hozzáadásával, beleértve bevezető, közép- és továbbképzéseket, előfordulhat, hogy a körzetében tanúsított oktatót talál meg, aki személyesen tanulhat..

A YouTube-csatornákon linkeket kínálnak azok számára is, akik a videókkal tanulnak a legjobban.

4. Az Occam borotva Avinash Kaushikkal

Elfoglalja a Razor Analytics szolgáltatást

Avinash Kaushik valószínűleg a legjobb az egész író az Analytics szolgáltatásban. Google Fellow, de nem mindig reklámozza a Google termékeit. Tudja, hogy nagyon sok olyan vállalati elemző rendszer létezik, amelyek túlmutatnak a Google Analytics-en, tehát a teljes spektrumot vizsgálja. Titkos mártása az a képessége, hogy hatalmas, monumentális ötleteket tudjon hozni és egyszerűen lefecskendezni. Megérinti a digitális marketing összes csatornáját, hogy elemezze mindegyik hatékonyságát, és a helyes irányba mutatjon.

Írásának legjobb része az, hogy véleményt ad neked és elmondja, mit kell tennie. Bizonyos esetekben semlegesek lehetnek, másokban nagyrabecsülhetők. De ehhez szüksége van a középközönség kezdetére, egyértelmű irányba a profikból. Gyakran 1-2 órát töltök azzal, hogy felszívja az anyagát. Szerencsére csak havonta egyszer küld be hozzászólást, különben nem lennék képes tényleges munkára!

A fent hivatkozott blogjában szereplő útmutató egy olyan személytől vezeti Önt, aki nem ismeri a Google Analytics-et, olyan személyhez, aki jártas a Google Analyticsben. Öt egyszerű lépésben fogalmazza meg: (1) kitalálja az Ön számára optimális karrier utat, (2) vegye igénybe az első két webes elemző eszközét, (3) tanuljon, 4) játsszon a való világban, és (5) ) keresse meg első elemzői feladatát. Mire elérted az ötödik lépést, 3–6 hónapon keresztül foglalkozol ezzel a blogbejegyzéssel. Ez nem olyasmi, amit egyik napról a másikra megtanulsz, mert nagyon sok információ szükséges.

5. Analytics Talk

Cutroni Analytics Talk

Justin Cutroni az egyik legfontosabb elemző gondolatvezető a területen. Noha e blogját egy ideje nem frissítették, van időtlen arany, ami miatt ez továbbra is az egyik legfontosabb elemző blog a világon.

Az Analytics Talk teljes webhelyét létrehozta a Google Analytics környékén. Számos informatív blogbejegyzést kínálnak, amelyek nemcsak a Google Analyticsről tanítanak, hanem bármilyen újdonsággal kapcsolatban is. Annak érdekében, hogy példát nyújtson az általuk kínált termékekre, az első három blogbejegyzésük (az írás idején) a következők voltak: (1) a Google Analytics kohorsz jelentés megértése, (2) offline és online adatok használata a Google Analytics remarketing előmozdításához, és (3) az eszközök közötti mérés és a felhasználói azonosító megértése. Mindezek blogbejegyzések, amelyek célja a Google Analytics újdonságainak élen tartása.

6. KISSmetrics

Kissmetrics blog

A KISSmetrics egy önhitelesített blog az elemzésről, marketingről és tesztelésről. Kiváló keresőmotorjuk, amely rengeteg erőforrást hoz fel mindenkinek, aki meg akarja tanulni a Google Analytics szolgáltatást. A KISSmetrics Analytics webináriumokat is kínál. Ha volt valaha egy olyan blog, amely tudna valamit a Google Analytics-rel kapcsolatos mindenről, akkor ez lenne.

De itt van ez a helyzet – bizonyos esetekben a KISSmetrics oktat téged a Google Analytics szolgáltatásban, máskor megmutatja, hogy különböznek és jobbak, mint a Google Analytics. Nem gondolom, hogy a Google Analytics versenytársaként tartják magukat, de a saját szoftverük reklámozása érdekében esetleg leronthatják a Google Analytics egyes funkcióit. Úgy gondolom, hogy a legjobb szándékaik vannak szem előtt tartva, de erre emlékezzen.

Mint bármi másnál, ellenőrizze, hogy mit mondnak, 1-2 másik forrással, mielőtt monumentális változtatásokat hajt végre webhelyén.

7. SkilledUp

Skilledup képernyőképe

A SkilledUp egy olyan webhely, amely számos témában kínál tanfolyamokat. Tudják, hogy a Google Analytics zavaró lehet, és fegyelmet igényel a tanuláshoz. Tehát nemcsak magukat kínálnak kurzusokat, hanem linkeket mutatnak más webhelyekre is, amelyek kurzusokat kínálnak, mint például a Lynda.com. Ezek a tanfolyamok nem ingyenesek. Ezek azonban nagyon alaposak és mindent megtanítanak, amit tudnod kell a Google Analyticsről.

8. Ben Bardon e-könyve: Útmutató a Google Analyticshez

Ben Barden elemzési útmutató

Ben Barton csodálatos munkát végzett ezzel az e-könyvvel. PDF formátumban van, és nagyon jól szervezett. Ha önálló tempójú kurzust szeretne offline módban venni, akkor ezt megteheti. Ez 21 oldal hosszú, és tele van információkkal, az orientációtól a forgalmi forrásokig egészen a közönség tanulásáig. Nagyon kevés olyan egyéb offline útmutatás van, amelyek ugyanolyan hasznosak, mint ez.

9. A TakeFlyte útmutatója

TakeFlyte Analytics

A TakeFlyte nagyon alapos és nagyon hosszú üzenetet hozott létre, amely mindent megtanít neked, amit tudnia kell a Google Analyticsről, a fiók felállításától kezdve az eredmények maximalizálásáig. A forgalmi források áttekintéséből a célok kitűzéséhez vezetnek. Nem hagynak kő megfordítva. Röviden átjutnak mindegyikön, de mindent elmond neked, amit egyetlen blogbejegyzésben tudnia kell.

10. A Portent Interactive elemző hozzászólásai

Portent Analytics útmutatók

Ian Laurie az egyik legviccesebb író a digitális marketing világában. És a csapata az egyik legfontosabb internetes marketing ügynökség. Tehát számíthat arra, hogy elemző blogbejegyzésük informatív és néha vicces is. A csapat a legfontosabb digitális marketing konferenciákon beszél, így tudod, hogy hozzászólásuk rendkívül magas.

Szeretem a Portent blogját és útmutatóit – gyakran véleménynyilvánultak és szenvedélyesek. Ha érdekesebb és haladóbb képzést szeretne szerezni, vegye fel a webhelyüket az olvasási listájába.

Néhány öreg, de finomságok az Telepítse a Video Guide szoftvert és Alapszintű videó útmutató.

Egyesek csak jobban tanulnak a videókkal. Portent megérti ezt, tehát készített egy pár videót azoknak a vizuális tanulóknak, akik kint vannak. A videók képesek arra, hogy rövidebb időn belül több információt nyújtsanak be – elvárják, hogy a videót szüneteltetésre helyezzék, amint beveszi az információkat.

A második videó a fenti telepítési útmutató után. Ez végigmegy azon a metrikán, amelyet alap statisztikának hívnak. Mindig hasznos, ha kéznél van papír és toll is az információk leírásához. Kezdetben figyelje végig, majd figyelje, hogy újra írja le a legfontosabb információkat, amelyeket tudnia kell, és hogyan kell elolvasni és megérteni a Google Analytics statisztikáit..

11. Koozai Analytics hozzászólások

Koozai Analytics hozzászólások

A Koozai egy brit székhelyű digitális marketing cég, amelynek egyik fő specialitása az elemző szolgáltatások. A csapattagokat napról-napra lebontják az árokban, így gyakorlati ismereteket szolgáltatnak, amelyeket ma felhasználhat.

Más ügynökségektől eltérően, a blogjukat szuper-rendszeresen frissítik, különösen az elemzési oldalon. Rengeteg útmutatót és fehér könyvet készítenek a digitális marketing és elemzés oldaláról. Adja hozzá őket a hírcsatornához, hogy megkapja a legjobb elemzési frissítéseket és taktikákat.

12. A Szereti az adatokat

Szereti az adatokat blog

A Loves Data blog új felfedezés az én részem, de egy fantasztikus blog, amelyet az elemzésre szenteltek. Szuper népszerű témákat fed le, és kezdőbarát. Nagyon tetszik, amikor a blogok csak a hajszahoz vezetnek, és válaszolnak a legsürgetőbb kérdésekre és problémákra, amelyekkel marketing és webes szakemberekkel szembesülünk.

Az egyik legbosszantóbb elemzési probléma, amelyet a blog kezel Hogyan távolíthat el spam a Google Analytics szolgáltatásból – egy olyan probléma, amelyet a legtöbb webhelyvezető nem ismeri fel, de szennyezi az elemzési forgalom statisztikáit. A blog 2008 óta működik, és Benjamin Mangold ismeri a dolgát. Még egy ingyenes tanfolyamot készített…

13. Szereti az Data Analytics Essentials tanfolyamot

Szereti az adatokat a Google Analytics tanfolyamon

Ez az Analytics Essentials tanfolyam a Loves Data-tól egy fantasztikus módszer a Google Analytics megismerésére kezdőknek. Tehát a Google-nak nyilvánvalóan van saját képzése, de néha jobb, ha gyorsabban bevezetünk egy harmadik féltől származó szakembert, aki szintén felhasználó.

Ha újabb perspektívát szerez, akkor olyan személytől tanulhat, aki valószínűleg ugyanazon a dolgon megy keresztül, mint te, és nem a Google belső oldalán, az ő Analytics-csapatában. Ez azt jelenti, hogy tudják, hogyan kell használni a szoftvert, mint egy igazi szakember.

A tanfolyam nem borzasztóan átfogó – ami jó lehet. Az igazságosság kedvéért a kurzus célja az alapok oktatása, de ezután ösztönzi a fejlettebb kurzusok megvásárlására. Mindkét esetben, ha még nem ismeri az elemzést, ez egy remek hely a kezdéshez.

14. Keresőmotor Land elemzési hozzászólásai

SEL Analytics hozzászólások

A Google Analytics és a SEM (SEO + PPC) szorosan kapcsolódnak egymáshoz. A Search Engine Land az összes SEO és PPC hír elsődleges forrása, így az elemzésre összpontosító üzenet sorozat nagyszerű hírcsatorna a legfrissebb hírek megszerzéséhez a keresés és az elemzés világában..

Noha az elemző üzenetek csak ritkán jelenhetnek meg ott, vannak időtlen üzenetek és tippek, amelyeket érdemes átnéznie, ha nem ismeri őket. Nagyszerű módja annak, hogy naprakész legyen a legfrissebb adatokkal, valamint megértse a SEM és az analitika átfedéseit.

15. Google Analytics: Útmutató a Builtvisible epikus arányaihoz

Builtvisible analitikai útmutató

A Builtvisible egy technikailag összpontosított digitális marketing ügynökség, és ténylegesen meghúzza a korlátokat a műszaki SEO és az analitika területén. Nagy rajongó vagyok munkájukhoz, és ez az epikus útmutató áttekinti a Google Analytics alapjait, majd gyorsan átkerül a témákra és stratégiákra a platform fejlesztése érdekében.

Ez a bejegyzés olyan köztes elemző felhasználókból épül fel, akik szeretnék felvenni a játékot. Sokkal okosabb leszel az útmutató elolvasása után, és a digitális intelligencia érdekében a vállalati blogban füleket kell tartanod.

16. Gazdaságtudományi elemző hozzászólások

Gazdaságtudományi elemző álláshelyek

A gazdasági tanácsadás olyan, mint a digitális marketing világ NPR – intelligens, megközelíthető és érdekes. Meglehetősen vállalati fókuszúak, meglehetősen drága jelentéseket és képzést kínálnak, de ez teszi a blogbejegyzéseiket sokkal értékesebbé – tudod, hogy szilárd tartalmat hoznak létre.

Elemző üzenetük nem kizárólag a Google Analyticsre koncentrál, hanem rendes mennyiségű stratégiát és taktikát is tartalmaz, amelyek bármilyen elemzési platformon alkalmazhatók. Tökéletes hely a vállalati elemző szakemberek és az aspiránsok számára.

17. Brian Clifton Analytics Blog

Brian Clifton Analytics blog

Brian Clifton írta a könyvet a Google Analyticsen – tehát nagyon megbízható. Nézze meg ezt az életrajzából:

„Mivel a Google első internetes elemzési vezetője Európának (2005–2008), Brian felépítette a páneurópai termék-szakemberek csoportját. Munkája öröksége a Google Analytics egyéni képesítésének online tanulási központja (GAEK).”

Ha fejlett taktikát keres és mélyebben belemerül a Google Analyticsbe, feltétlenül kövesse őt. Blogját állandóan friss taktikákkal és stratégiákkal egészítik ki – hozzászólásai gyakran rövidek és kedvesek.

Olvassa el minél több hozzászólását, és amikor mindent megtanult, vásárolja meg a könyvet!

A Google Analytics megismerése itt

Ez 17 kiváló forrás a Google Analytics és az általános elemzési elmélet megismeréséhez. Kezdje el ezekkel, és hetekenként, egyszerre, egy nyúllyukon megy keresztül a tanuláshoz (ha akarod).

Van más forrás, amelyet szeretsz? Ha igen, tudassa velünk a megjegyzésekben, mi az Ön kedvenc forrásai, amelyek itt nem szerepelnek!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector