17 krajev za učenje brezplačne storitve Google Analytics leta 2020 (od začetnika do profesionalca)

Opomba urednika: Ta objava je bila posodobljena za leto 2019. Spremenili smo nekaj starejših spletnih mest, ki niso več pomembna, in jih dodali v nekaj novih virov. Tukaj je vaš uspeh pri analitiki v letu 2019 in pozneje!


Google Analytics ni vedno enostavno naučiti.

Pravzaprav je tako zapleteno, da ga mnogi ignorirajo – velika napaka. Če vsak dan porabite velik del svojega dneva, ko posnamete svoje spletno mesto in ga optimizirate za iskalnike, obiskovalce in prodajo, ali ni smiselno, da bi dobili največ denarja za svoj dolar? Kako analizirate, kaj počnete?

Težava pri storitvi Google Analytics je, da je kot učenje novega športa, kot je deskanje – ko se prvič postavite na desko za desko, ste kot “huoray, lahko zdaj brskam!” toda potem spoznaš, da je preseganje osnov jahanja po beli vodi strma krivulja učenja. Zelo enostavno se je prijaviti v Google Analytics in videti, kakšen je bil vaš promet v zadnjih 30 dneh. Mnogo težje je ugotoviti, kako se analizira glede na geografsko območje, vir prometa, kategorijo strani itd.

Google Analytics je neizmerno močan, in čeprav se ne more nadomestiti za prijavo in preživljanje časa z njo, vam bodo naslednji viri pomagali hitreje pospešiti.

Potopite se in se zabavajte.

1. Moz

Objave v storitvi Moz Analytics

Moz je morda vrhunski izobraževalec množice o vhodnem trženju in SEO, ki prodaja tudi programsko opremo. Njihova predanost izobraževanju nas je brez primere. Na svojem blogu vas bo Kristi Hines popeljal skozi zelo podrobno namestitveno namestitev Google Analytics. Kristi razloži, kaj je to in kako to uporabiti v svojo korist. Skupaj z ustreznimi slikami, ki vas vodijo skozi vse vidike Google Analytics, od orodij za sledenje do nastavitev spletne trgovine z vašega spletnega mesta WordPress. Zasnovan je za začetnika, ki o Google Analytics ne ve ničesar. V popolnih novicah boste porabnika porabili v samo nekaj minutah.

2. Akademija Google Analytics

Posnetek akademije Analytics

Neposredno iz Googla, vas bo Google Analytics akademija vodila skozi vrsto samostojnih tečajev in lekcij, kjer se boste učili od strokovnjakov. Svoje znanje lahko preizkusite in se pridružite učni skupnosti na interaktivnem forumu, kjer se lahko učite od vrstnikov. Kaj je boljše mesto za učenje Google Analytics kot pri samih avtorjih? Njihovi tečaji vključujejo osnove Google upravitelja oznak, osnove analitike za mobilne aplikacije, analitiko e-trgovine: od podatkov do odločitev, načela platforme Google Analytics in osnove digitalne analitike.

Ko se vam zdi, da ste se naučili vsega, kar lahko – opravite enega od njihovih certifikacijskih testov.

3. Google Analytics Training & Certificiranje

Posnetek zaslona za analitiko

Google je z usposabljanjem in certifikati za Google Analytics naredil korak naprej. Tu so povezave do akademije Google Analytics, ki jo vidite zgoraj, kontrolni seznam nastavitev, vodnik za začetek, center za pomoč in center za testiranje. Z dodajanjem seminarjev in videoposnetkov, vključno z uvodnimi, vmesnimi in izpopolnjenimi tečaji, boste morda našli certificiranega trenerja na vašem območju, da se osebno naučite..

Ponujajo tudi povezave na svojem kanalu YouTube za tiste, ki se z videoposnetki najbolje učijo.

4. Occamova britvica z Avinashom Kaushikom

Occams Razor Analytics

Avinash Kaushik je verjetno najboljši pisatelj na Analytics. Je Googlov sodelavec, vendar ne oglašuje Googlovih izdelkov ves čas. Ve, da obstaja veliko sistemov za analitiko podjetij, ki presegajo Google Analytics, zato si ogleduje ves spekter. Njegova skrivna omaka je njegova sposobnost, da sprejme ogromne, monumentalne ideje in jih preprosto destilira. Dotakne se vseh kanalov digitalnega marketinga, da analizira učinkovitost vseh njih in vas usmeri v pravo smer.

Najboljši del njegovega pisanja je, da vam bo povedal svoje mnenje in vam povedal, kaj morate storiti. V nekaterih primerih je lahko nevtralen, v drugih pa zelo samozavesten. Toda to je tisto, kar potrebujejo vmesne publike, jasna smer profesionalcev. Pogosto preživim 1-2 ure, da sem prežet z njegovim materialom. K sreči objavi le enkrat na mesec, sicer ne bi mogel opraviti pravega dela!

Vodnik na njegovem zgornjem spletnem dnevniku vas vodi od nekoga, ki nima znanja o storitvi Google Analytics, do osebe, ki je strokovnjak za Google Analytics. Postavi ga v petih preprostih korakih: (1) določite optimalno pot za karierno pot za vas, (2) vzemite svoja prva dva orodja za spletno analitiko, (3) se izobrazite, (4) igrajte v resničnem svetu in (5 ) poiščite prvo analitično delo. Ko pridete do petega koraka, se boste s to objavo na spletnem dnevniku ukvarjali 3 do 6 mesecev. To se ne nauči čez noč, ker je treba vzeti veliko informacij.

5. Google Talk

Cutroni Analytics Pogovor

Justin Cutroni je med vodilnimi analitičnimi voditelji na tem področju. Čeprav ta njegov blog že nekaj časa ni bil posodobljen, je nekaj brezčasnega zlata, zaradi česar je še vedno eden najboljših analitičnih blogov na svetu.

Analytics Talk je ustvaril njihovo celotno spletno mesto okoli Google Analytics. Ponujajo številne informativne objave na spletnem dnevniku, s katerimi vas ne le poučujemo o storitvi Google Analytics, ampak da boste vedno na tekočem z vsem novim. Da bi vam ponudili vzorec, kaj ponujajo, so bile prve tri objave na spletnem dnevniku (v času tega pisanja) (1) Razumevanje poročila o kohorti Google Analytics, (2) Uporaba off-line in spletnih podatkov za spodbujanje ponovnega trženja Google Analytics, in (3) razumevanje merjenja med napravami in uporabniškega ID-ja. Vse to so objave na spletnem dnevniku, ki so namenjene temu, da boste v Google Analytics na prvem mestu.

6. KISSmetrija

Blog o poljubih

KISSmetrics je samo certificiran blog o analitiki, trženju in testiranju. Imajo odličen iskalnik, ki ponuja veliko virov za vse, ki se želijo naučiti Google Analytics. KISSmetrics ponuja tudi analitarske vebinarje. Če bi kdaj obstajal en blog, ki bi vedel karkoli o vsem, kar ima povezavo z Google Analytics, bi bil to ta.

Tukaj je še nekaj – KISSmetrics vas občasno izobražuje v storitvi Google Analytics, drugič pa pokažejo, kako drugačni in boljši so od Google Analytics. Mislim, da se ne bi smatrali za konkurenta Google Analytics, vendar bi morda lahko spodbudili nekatere funkcije Google Analytics, da bi promovirali svojo programsko opremo. Verjamem, da imajo v mislih najboljše namene, toda to se morate spomniti.

Kot pri vsem, preverite, kaj pravijo z drugimi 1-2 viri, preden na svojem spletnem mestu spremenite monumentalne spremembe.

7. SkilledUp

Posnetek zaslona

SkilledUp je spletno mesto, ki ponuja tečaje učenja v najrazličnejših temah. Vedo, da je Google Analytics lahko zmeden, zato se je treba naučiti nekaj discipline. Torej ne samo, da sami ponujajo tečaje, ampak zagotavljajo povezave do drugih spletnih mest, ki ponujajo tečaje, kot je Lynda.com. Ti tečaji niso brezplačni. Vendar so zelo natančni in vas bodo naučili vsega, kar morate vedeti o storitvi Google Analytics.

8. E-knjiga Bena Bardona: Vodnik za Google Analytics za začetnike

Vodnik za analitiko Ben Barden

Ben Barton je s to e-knjigo opravil veličastno delo. Je v PDF obliki in zelo dobro organiziran. Če želite izvesti samostojni tečaj off-line, to lahko storite tako. Dolga je 21 strani in polna informacij, vse od orientacije do virov prometa do učenja vaše publike. Obstaja zelo malo drugih brezžičnih vodnikov, ki so tako uporabni kot ta.

9. Vodič TakeFlyte

TakeFlyte Analytics

TakeFlyte je ustvaril zelo temeljito in zelo dolgotrajno objavo, ki vas bo naučila vsega, kar morate vedeti o storitvi Google Analytics, od nastavitve računa do maksimiranja rezultatov. Pokažejo vas iz pregleda virov prometa, kako določiti cilje. Nobenega kamna ne puščajo. Vsakega na kratko preberete, vendar vam v eni objavi na spletnem dnevniku pove vse, kar morate vedeti.

10. Objavljene analitične objave Portent Interactive

Portent Analytics Vodniki

Ian Laurie je eden najbolj smešnih pisateljev v svetu digitalnega marketinga. In njegova ekipa ima kotlete kot eno najboljših agencij za internetni marketing. Tako lahko pričakujete, da bodo njihove objave na spletnem mestu analitike hkrati informativne in včasih smešne. Skupina govori na vrhunskih konferencah o digitalnem marketingu, tako da veste, da so njihove objave vrhunske.

Všeč mi je blog in vodniki Portenta – pogosto so samozadovoljni in strastni. Če se želite izobraževati na bolj zanimiv in napreden način, dodajte njihovo spletno mesto na svoj seznam bralcev.

Nekaj ​​starodobnikov, ampak dobrote so tisti Namestite video vodič in Video vodič za osnovne statistike.

Nekateri se samo bolje naučijo z videoposnetki. Portent to razume, zato so tam ustvarili nekaj videoposnetkov za te vizualne učence. V videoposnetkih je mogoče več informacij vstaviti v krajšem obdobju – pričakujte, da bodo videoposnetek postavili v premor, ko boste vzeli podatke.

Drugi videoposnetek po zgornjem namestitvenem video vodiču. Ta gre skozi meritve, ki jih imenujejo osnovne statistike. Vedno je koristno imeti papir in pisalo pri roki za zapisovanje informacij. Najprej si oglejte vse življenje, nato pa si znova oglejte, kako zapišete najpomembnejše informacije, ki jih morate vedeti, in kako brati in razumeti statistične podatke storitve Google Analytics.

11. Objave Koozai Analytics

Objave Koozai Analytics

Koozai je podjetje za digitalno trženje s sedežem v Veliki Britaniji, katerega analitične storitve so ena izmed njihovih glavnih posebnosti. Člani ekipe imajo vsakodnevne in vsakodnevne pokope v rovih, zato nudijo praktično znanje, ki ga lahko uporabljate danes.

Za razliko od drugih agencij svoj spletni dnevnik redno posodabljajo, še posebej na strani analitike. Izdelajo tudi tono vodnikov in belih knjig, ki pokrivajo digitalno trženje in analitiko. Dodajte jih v svoj vir, da dobite najboljše posodobitve in taktike analitike.

12. Blog Loves Data

Loves Data blog

Blog Loves Data je novo odkritje z moje strani, vendar je super blog, namenjen analitiki. Zajema zelo priljubljene teme in prijazno do začetnikov. Všeč mi je, ko se blogi le rešijo in odgovarjajo na najbolj pereča vprašanja in težave, s katerimi se srečujemo kot marketinški in spletni strokovnjaki.

Eden najbolj motečih težav z analitiko, s katerim se spopada blog kako odstraniti neželeno vsebino iz storitve Google Analytics – težava, ki je večina upravljavcev spletnih strani ne prepozna, vendar onesnažuje statistiko prometa z analitiko. Blog deluje že od leta 2008, njegove stvari pa pozna Benjamin Mangold. Ustvaril je celo brezplačni tečaj …

13. Ljubi tečaj Essentials Data Analytics

Ljubi podatke Google Analytics tečaj

Ta tečaj Analytics Essentials iz Loves Data je odličen način za seznanjanje z Google Analytics za začetnike. Torej ima Google očitno svoje usposabljanje, včasih pa je bolje, da si hitreje predstavite tretjega profesionalca, ki je tudi uporabnik.

Z nadaljnjo perspektivo se učite od nekoga, za katerega je najverjetneje, da gre skozi iste stvari kot vi in ​​ni iz notranjosti Googla v skupini Google Analytics. To pomeni, da znajo uporabljati programsko opremo kot pravi praktik.

Tečaj ni strašno obsežen – kar je lahko dobra stvar. Če želite biti pošteni, je cilj tečaja izobraževanje o osnovah, nato pa vas spodbuditi k nakupu enega bolj naprednih tečajev. Kakor koli že, če niste analitični, ste odličen kraj za začetek.

14. Objave Google Analytics Land Search Analytics

Objave SEL Analytics

Google Analytics in SEM (SEO + PPC) sta tesno povezana. Zemljevid iskalnikov je najboljši vir vseh SEO in PPC novic, zato je ta niz objav, osredotočenih na analitiko, odličen vir za najnovejše novice v svetu iskanja in analitike.

Čeprav se lahko objave analitikov pojavljajo le občasno, obstajajo nekaj brezčasnih objav in nasvetov, ki jih morate pregledati, če z njimi niste seznanjeni. Odličen način, da ste na tekočem z najnovejšimi in tudi razumete prekrivanje SEM in analitike.

15. Google Analytics: Vodnik epskih deležev, ki je vgrajen

Vgrajen vodnik za analitiko

Builtvisible je tehnično usmerjena digitalna marketinška agencija, ki resnično pritiska na meje v tehničnem prostoru SEO in analitike. Sem velik oboževalec njihovega dela in ta epski vodnik pregleda osnove Google Analytics, nato pa hitro napreduje v teme in strategije za izboljšanje platforme.

Ta objava je sestavljena iz vmesnih uporabnikov analitike, ki želijo nadgraditi svojo igro. Po branju tega priročnika boste bistveno pametnejši in za več digitalne inteligence si oglejte ta spletni dnevnik.

16. Econsultancy Analytics Posts

Prispevki za analitično analitično svetovanje

Ekonsultacija je kot NPR v svetu digitalnega marketinga – pametna, dostopna in zanimiva. So dokaj usmerjeni v podjetja in ponujajo dokaj draga poročila in usposabljanja, toda to je tisto, kar njihove objave na spletnem dnevniku veliko bolj dragoceno – veste, da proizvajajo trdno vsebino.

Njihova delovna mesta v analitiki niso osredotočena samo na Google Analytics, vendar je tam dovolj strategij in taktik, ki se lahko uporabljajo za katero koli analitično platformo. Idealen kraj za strokovnjake in analitike korporativne analitike.

17. Blog za Brian Clifton Analytics

Brian Clifton Analytics blog

Brian Clifton je knjigo napisal v storitvi Google Analytics – zato je zelo zaupljiv. Oglejte si to iz njegove biografije:

“Kot prvi Googlov vodja spletne analitike za Evropo (2005–8) je Brian sestavil vseevropsko skupino strokovnjakov za izdelke. Zapuščina njegovega dela je spletno učno središče za kvalifikacijo posameznika za Google Analytics (GAIQ). “

Če iščete napredne taktike in se poglobite v Google Analytics, mu zagotovo sledite. Njegov blog je ves čas posodabljan z novimi taktikami in strategijami – in njegove objave so pogosto kratke in sladke.

Preberite čim več njegovih objav, nato pa, ko ste se naučili vsega, kupite njegovo knjigo!

Učenje Google Analytics on Here

To je 17 odličnih virov za učenje Google Analytics in splošne teorije analitike. Začnite s temi in šli boste po zajčevih luknjah učenja tednov naenkrat (če želite.)

Ali obstajajo še drugi viri, ki jih imate radi? V tem primeru nam v komentarjih sporočite, kateri so vaši najljubši viri, ki tu niso navedeni!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map