17 места за научити бесплатно Гоогле Аналитицс 2020. године (од почетника до професионалца)

Напомена уредника: Овај пост је ажуриран за 2019. Изменили смо неке старије веб локације које више нису релевантне и додали у неке сјајне нове ресурсе. Ево вашег успеха у анализи у 2019. и шире!


Гоогле Аналитицс није увек лако научити.

У ствари је толико компликовано да га многи игноришу – велика грешка. Ако свакодневно проводите огроман део свог дана – угађајући веб локацију и оптимизирајући је за претраживаче, посетиоце и продају, зар нема смисла да обезбедите да највише трошите на свој долар? Како анализирате шта радите?

Проблем са Гоогле Аналитицс-ом је у томе што је попут учења новог спорта, као што је сурфање – када први пут устанете на даску за сурфање ви сте попут „хуораи, могу да сурфам сада!“ али тада схватите да је превазилазити основе вожње бијелом водом стрма је кривуља учења. Врло је лако пријавити се у Гоогле Аналитицс и видети какав је ваш саобраћај у последњих 30 дана. Много је теже схватити како се анализира према географским подацима, изворима промета, категорији странице итд.

Гоогле аналитика је неизмерно моћна, и иако нема замене за пријаву и трошење времена са њом, следећи ресурси ће вам помоћи да брже напредујете.

Зароните и забавите се.

1. Моз

Поруке Моз Аналитике

Моз је можда водећи едукатор масе о улазном маркетингу и СЕО који такође продаје софтвер. Њихова посвећеност образовању нас је без преседана. На свом блогу, Кристи Хинес вас води кроз врло детаљну инсталацију Гоогле Аналитицс-а. Кристи објашњава шта је то и како то искористити у своју корист. Комплетна је са релевантним сликама које вас воде кроз све аспекте Гоогле аналитике, од алата за праћење до подешавања мрежне продавнице са ваше веб локације ВордПресс. Дизајниран је за почетнике који не знају ништа о Гоогле Аналитицс-у. Требат ће вам потпуни новак кориснику напајања за само неколико минута.

2. Гоогле Аналитицс академија

Снимак екрана Аналитике

Непосредно од самог Гоогле-а, Гоогле Аналитицс академија водиће вас кроз низ течаја и предавања са сопственим темпом на којима учите од стручњака. Можете тестирати своје знање и придружити се заједници која уче у интерактивном форуму на којем можете учити од својих вршњака. Шта је боље место за учење Гоогле аналитике од самих аутора? Њихови курсеви укључују Основе Гоогле управитеља ознака, Основе аналитике за мобилне апликације, Аналитика е-трговине: од података до одлука, начела платформе Гоогле аналитике и основе дигиталне аналитике.

Након што осетите да сте научили све што можете, направите један од њихових сертификатских тестова.

3. Гоогле Аналитицс обука & Сертификација

Снимак екрана за аналитичку обуку

Гоогле води корак даље уз обуку и цертификате Гоогле Аналитицс. Овде пружају везе до Гоогле Аналитицс академије коју видите горе, списак за подешавање, водич за почетак рада, центар за помоћ и центар за тестирање. Уз додавање семинара и видео записа, укључујући уводне, средњошколске и напредне курсеве, можда ћете пронаћи сертификованог тренера у вашој области за лично учење..

Они такође нуде везе на свом ИоуТубе каналу за оне који најбоље уче са видео записима.

4. Оццамова бритва са Авинасхом Каусхиком

Оццамс Разор Аналитицс

Авинасх Каусхик је вероватно најбољи писац на Аналитицс-у. Он је Гоогле Феллов, али не промовише Гооглеове производе стално. Он зна да постоји много система за аналитику предузећа који надилазе Гоогле Аналитицс, тако да гледа читав спектар. Његов тајни сос је његова способност да преузме огромне, монументалне идеје и једноставно их дестилира. Дотиче се на све канале дигиталног маркетинга како би анализирао ефикасност свих њих и усмеравао вас у правом смеру.

Најбољи део његовог писања је да ће вам дати своје мишљење и рећи шта треба да радите. У неким случајевима може бити неутралан, а у другима врло самопоуздан. Али то је оно што почиње посредничкој публици, јасан правац од професионалаца. Често проведем 1-2 сата да будем упијан од његовог материјала. Срећом, он објављује само једном месечно, иначе не бих успео да обавим прави посао!

Водич на његовом доље наведеном блогу води вас од некога ко нема знање о Гоогле Аналитицс-у до некога ко је искусан у Гоогле Аналитицс-у. Износи га у пет једноставних корака: (1) пронађите оптимални пут каријере за вас, (2) узмите своја прва два алата за веб аналитику, (3) едукујете се, (4) играте у стварном свету и (5) ) наћи свој први посао аналитике. До тренутка када стигнете на корак 5, ви ћете се бавити овим блогом 3 до 6 месеци. То није нешто што научите преко ноћи јер треба имати пуно информација.

5. Аналитицс Талк

Цутрони Аналитицс разговор

Јустин Цутрони је међу водећим аналитичким лидерима на овом пољу. Иако његов блог није ажуриран неко време, постоји неко безвремено злато што га чини и даље једним од најбољих блогова са аналитиком на свету..

Аналитицс Талк створио је целу њихову веб локацију око Гоогле аналитике. Они нуде неколико информативних постова на блоговима да вас не само науче о Гоогле Аналитицс-у, већ да вас обавештавају о било чему новом. Да бисте добили узорак онога што нуде, њихова прва три блога (у време писања овог писма) била су (1) Разумевање извештаја о кохорти Гоогле Аналитицс-а, (2) Коришћење података ван мреже и на мрежи за покретање ремаркетинга Гоогле Аналитицс, и (3) Разумевање мерења унакрсног уређаја и корисничке ИД-е. Све ово су постови на блоговима који су дизајнирани да вам омогуће да будете у првом реду оног што је ново у Гоогле Аналитицс-у.

6. КИССметрицс

Киссметрицс блог

КИССметрицс је самостални сертификовани блог о аналитикама, маркетингу и тестирању. Имају одличан претраживач који доноси огроман број ресурса за све који желе да науче Гоогле Аналитицс. КИССметрицс такође нуди Вебинарс Аналитике. Да је икада постојао један блог који је знао било шта о свему што има везе са Гоогле Аналитицсом, то би био овај.

Ипак, ово је нешто – КИССметрицс вас понекад образује на Гоогле Аналитицс-у, а други пута показују како су другачији и бољи од Гоогле Аналитицс-а. Не мислим да би себе сматрали конкурентом Гоогле Аналитике, али могли би да умањују неке функције Гоогле Аналитике у циљу промоције сопственог софтвера. Верујем да имају најбоље намере на уму, али то би требало да запамтите.

Као и у свему, проверите шта кажу са још 1-2 извора пре него што унесете монументалне промене на своју веб локацију.

7. СкилледУп

Скипедуп Сцреенсхот

СкилледУп је веб локација која нуди курсеве учења у широком распону тема. Знају да Гоогле Аналитицс може бити збуњујући и да науче одређену дисциплину. Дакле, не само да сами нуде курсеве, већ пружају линкове до других веб локација које нуде курсеве као што је Линда.цом. Ови курсеви нису бесплатни. Међутим, они су врло темељити и научиће вас све што требате знати о Гоогле Аналитицс-у.

8. Е-књига Бена Бардона: Водич за почетнике за Гоогле Аналитицс

Бен Барден водич за аналитику

Бен Бартон је изврсно обавио овај е-књигу. У ПДФ формату је и веома добро организован. Ако желите да кренете самосталним курсом ван мреже, ово је начин на који то требате урадити. Дугачак је 21 страницу и препун информација са свим врстама, од оријентације до извора саобраћаја до учења ваше публике. Постоји врло мало других офф-лине водича који су прилично корисни као и овај.

9. Водич за ТакеФлите

ТакеФлите Аналитицс

ТакеФлите је створио веома темељит и дуготрајан пост који ће вас научити свему што требате знати о Гоогле Аналитицс-у, од тога како да подесите свој налог до максимизирања резултата. Преузимају вас из прегледа извора саобраћаја до постављања циљева. Не остављају камен без превртања. Свако од њих накратко прелазе, али вам говори све што требате знати у једном посту на блогу.

10. Портент Интерацтиве’с Аналитицс Постс

Портент Аналитицс водичи

Иан Лаурие један је од најсмешнијих писаца у свету дигиталног маркетинга. А његов тим има резове као једну од најбољих агенција за интернет маркетинг. Тако да можете очекивати да ће њихови постови на аналитичким блоговима бити и информативни, а понекад и смешни. Тим говори на врхунским дигиталним маркетиншким конференцијама, тако да знате да су њихови постови на првом месту.

Волим блог и водиче Портента – они су често самозадовољни и страствени. Ако желите да се едукујете на занимљивији и напреднији начин, додајте њихову веб страницу на своју листу за читање.

Неки старци, али доброте су Инсталирајте видео водич и Видео водич за основне статистике.

Неки људи само боље уче са видео записима. Портент то разуме, па су тамо направили пар видео записа за те визуелне ученике. Видео снимци могу да додају више информација у краћем периоду – очекујете да видео постави паузу док узимате информације.

Други видео запис који следи иза инсталационог видео водича. Овај пролази кроз метрике које називају основним статистикама. Увек је корисно имати папир и оловку при руци за упис информација. Прво гледајте до краја, а затим поново гледајте како записује најважније информације које треба да знате и како да прочитате и разумете статистику Гоогле аналитике.

11. Коозаи Аналитицс Постс

Коозаи Аналитицс Постс

Коозаи је компанија за дигитални маркетинг са седиштем у Великој Британији, а аналитичке услуге су једна од њихових главних специјалности. Они спуштају чланове тима свакодневно и из дана у ровове, тако да пружају практично знање које можете користити данас.

За разлику од других агенција, они редовно ажурирају свој блог, посебно на аналитичкој страни. Такође производе мноштво водича и белих радова који покривају страну дигиталног маркетинга и аналитике. Додајте их у феед како бисте добили најбоље аналитичке исправке и тактике.

12. Тхе Ловес Дата Блог

Воли блог са подацима

Блог Ловес Дата је ново откриће са моје стране, али је сјајан блог посвећен аналитикама. Обухваћа супер популарне теме и прилагођава се почетницима. Обожавам када блогови једноставно покушавају и одговоре на најупорнија питања и проблеме са којима се сусрећемо као маркетиншки и веб професионалци.

Један од најне досаднијих проблема са аналитиком који овај блог решава како да уклоните нежељену пошту из Гоогле аналитике – проблем који већина менаџера веб локација не препознаје, али то загађује статистику промета аналитиком. Блог постоји од 2008. године, а Бењамин Манголд зна његове ствари. Чак је створио и бесплатан курс …

13. Воли курс основе аналитике података

Воли курс Гоогле аналитике

Овај курс Аналитицс Ессентиалс из компаније Ловес Дата је сјајан начин да се упознате са Гоогле Аналитицс-ом за почетнике. Дакле, Гоогле очигледно има своју обуку, али понекад је боље добити бржи увод од трећег стручњака који је такође корисник.

Ако добијете другу перспективу, учите од некога ко ће највероватније проћи кроз исте ствари као и ви, а не изнутра из Гоогле-а у њиховом тиму Аналитике. То значи да знају користити софтвер попут правог практичара.

Курс није страшно свеобухватан – што може бити добра ствар. Да будемо фер, циљ курса је да вас едукује о основама, али затим подстичете да купите један од напреднијих курсева. Било како било, ако сте нови у аналитици, то је сјајно место за почетак.

14. Поруке аналитике у тражилицама Ланд

СЕЛ аналитичке поруке

Гоогле Аналитицс и СЕМ (СЕО + ППЦ) су уско повезани. Ланд Сеарцх Енгине је главни извор свих СЕО и ППЦ вести, тако да је овај низ поступака фокусираних на аналитику одличан феед за добијање најновијих вести у свету претраге и аналитике..

Иако се постови аналитичара могу појавити само спорадично, постоје неки безвремени постови и савети које бисте требали размотрити ако нисте упознати са њима. Одличан начин да будете у току са најновијим информацијама, а такође и разумите преклапање СЕМ-а и аналитике.

15. Гоогле Аналитицс: Водич за епске пропорције од уграђене слике

Уграђени водич за аналитику

Буилтвисибле је технички усмерена дигитална маркетиншка агенција и они заиста гурају границе у техничком простору СЕО и аналитике. Велики сам обожавалац њиховог рада и овај епски водич прегледава основе Гоогле Аналитике, а затим брзо напредујем у темама и стратегијама за побољшање платформе.

Овај пост је изграђен од корисника посредне аналитике који желе да надограде своју игру. Бићете много паметнији након што прочитате овај водич и требало би да држите табеле на блогу компаније за више дигиталне интелигенције.

16. Ецонсултанци Аналитицс Постс

Постови аналитичке аналитике

Еконзултација је попут НПР-а у свету дигиталног маркетинга – паметна, приступачна и занимљива. Они су прилично корпоративни и нуде прилично скупе извештаје и обуке, али то чини њихове постове на блогу много вреднијим – знате да производе солидан садржај.

Њихови аналитички постови нису усмерени само на Гоогле Аналитицс, али постоји пристојна количина стратегија и тактика које се могу применити на било коју аналитичку платформу. Савршено место за професионалце и аналитичаре корпоративне аналитике.

17. Блог о Бриан Цлифтон Аналитицс-у

Блог блога Бриан Цлифтон Аналитицс

Бриан Цлифтон написао је књигу на Гоогле Аналитицс-у – тако да је изузетно поуздан. Погледајте ово из његове биографије:

„Као први Гооглеов шеф Веб аналитике за Европу (2005-8), Бриан је изградио паневропски тим стручњака за производе. Заоставштина његовог рада је мрежни центар за учење појединачне квалификације за Гоогле Аналитицс (ГАИК). “

Ако тражите напредне тактике и дубље зароните у Гоогле Аналитицс, свакако га следите. Његов блог се често ажурира новим тактикама и стратегијама – а његови постови често су кратки и слатки.

Прочитајте што више његових постова, а онда кад научите све што можете, купите његову књигу!

Учење Гоогле Аналитицс-а овде

Ово је 17 одличних извора за учење Гоогле аналитике и општу теорију аналитике. Започните с тим и спуштаћете се зечјом рупом учења недељама уназад (ако желите.)

Постоје ли други извори које волите? Ако је то случај, јавите нам овде у коментарима који су ваши омиљени ресурси који нису овде наведени!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map