17 mjesta za naučiti Google Analytics Besplatno 2020. (od početnika do profesionalca)

Napomena urednika: Post je ažuriran za 2019. Izmijenili smo neke starije web lokacije koje više nisu relevantne, te dodali u neke nove nove resurse. Evo vašeg uspjeha u analitici u 2019. i šire!


Google Analytics nije uvijek lako naučiti.

U stvari je toliko komplicirano da mnogi to ignoriraju – velika greška. Ako svakodnevno provodite ogroman dio svog dana – ugađajući web stranicu i optimizirajući je za tražilice, posjetitelje i prodaju, zar nema smisla osigurati da dobijete najviše novca za svoj dolar? Kako analizirate što radite?

Problem s Google Analyticsom je što je poput učenja novog sporta, kao što je surfanje – kada prvi put ustanete na dasci za surfanje, vi ste poput “huoray, ja sada mogu surfati!” ali tada shvatite da će prekoračiti osnove jahanja bijelom vodom strma je krivulja učenja. Vrlo je lako prijaviti se u Google Analytics i vidjeti kakav je vaš promet u proteklih 30 dana. Mnogo je teže shvatiti kako se analizira prema zemljopisnom području, izvoru prometa, kategoriji stranice itd.

Google Analytics neizmjerno je moćan i iako ne možete zamijeniti prijavu i provoditi vrijeme s njom, sljedeći resursi pomoći će vam da brže napredujete.

Zaronite i zabavite se.

1. Moz

Postovi iz Moz Analytics

Moz je možda vodeći odgojitelj mase o ulaznom marketingu i SEO koji također prodaje softver. Njihova predanost obrazovanju nas je bez presedana. Na svom blogu, Kristi Hines provodi vas kroz vrlo detaljnu instalacijsku instalaciju Google Analytics. Kristi objašnjava što je to i kako to iskoristiti u svoju korist. Skupa je s relevantnim slikama koje vas vode kroz sve aspekte Google Analyticsa od alata za praćenje do postavki internetske trgovine s vaše web stranice WordPress. Dizajniran je za početnike koji ne znaju ništa o Google Analyticsu. Trebat će vam potpuni novak korisniku napajanja za samo nekoliko minuta.

2. Google Analytics akademija

Snimka zaslona Google Analytics

Ravno od samog Googlea, Google Analytics akademija provest će vas kroz niz tečajeva i lekcija koji se temelje na vlastitim temama, gdje učite od stručnjaka. Možete testirati svoje znanje i pridružiti se zajednici koja uči na interaktivnom forumu na kojem možete učiti od svojih vršnjaka. Koje je bolje mjesto za učenje Google Analytics od samih autora? Njihovi tečajevi uključuju Osnove Google upravitelja oznaka, Osnove analitike mobilnih aplikacija, Analitika e-trgovine: od podataka do odluka, načela platforme Google Analytics i osnove digitalne analitike.

Nakon što osjetite da ste naučili sve što možete, poduzmite jedan od njihovih certifikacijskih testova.

3. Google Analytics obuka & potvrda

Snimak zaslona za analitiku

Google vodi korak dalje uz obuku i certifikacije Google Analytics. Ovdje pružaju veze do Google Analytics Akademije koju vidite gore, popis za postavljanje, vodič za početak rada, centar za pomoć i centar za testiranje. Uz dodatak seminara i video zapisa, uključujući uvodne, srednjoškolske i napredne tečajeve, možda ćete pronaći certificiranog trenera u vašem području za osobno učenje..

Oni također nude veze na svom YouTube kanalu za one koji najbolje uče s videozapisima.

4. Occamova britva s Avinashom Kaushikom

Occams Razor Analytics

Avinash Kaushik je vjerojatno najbolji pisac na Analytics-u. On je Google Fellow, ali ne promovira Googleove proizvode svo vrijeme. On zna da postoji puno sustava analitike poduzeća koji nadilaze Google Analytics, tako da on pregleda cijeli spektar. Njegov tajni umak je njegova sposobnost da preuzme ogromne, monumentalne ideje i jednostavno ih destilira. Dotakne se svih kanala digitalnog marketinga kako bi analizirao učinkovitost svih njih i usmjerio vas u pravom smjeru.

Najbolji dio njegovog pisanja je to što će vam dati svoje mišljenje i reći što trebate učiniti. U nekim je slučajevima može biti neutralan, a u drugima vrlo samopouzdan. Ali to je ono što počinje posredničkoj publici, jasan smjer profesionalaca. Često provedem 1-2 sata da me upijaju njegovi materijali. Srećom, on objavljuje samo jednom mjesečno, inače ne bih uspio dovršiti nijedan pravi posao!

Vodič na njegovom gore navedenom blogu vodi vas od nekoga tko nema znanje o Google Analyticsu do nekoga tko je stručnjak za Google Analytics. Iznosi ga u pet jednostavnih koraka: (1) pronađite optimalni put karijere za vas, (2) uzmite svoja prva dva alata za web analitiku, (3) edukujete se, (4) igrate u stvarnom svijetu i (5) ) naći svoj prvi posao analitike. Kad dođete do koraka pet, bavit ćete se tim postom od 3 do 6 mjeseci. To nije nešto što učite preko noći, jer treba uzeti puno informacija.

5. Google Talk

Cutroni Analytics razgovor

Justin Cutroni na vrhu je analitičkih lidera na ovom polju. Iako njegov blog nije ažuriran neko vrijeme, postoji neko bezvremeno zlato što ga čini i dalje jednim od najboljih blogova na području analitike na svijetu..

Analytics Talk stvorio je cijelu njihovu web lokaciju oko Google Analytics. Oni nude nekoliko informativnih postova na blogovima ne samo da vas ne pouče o Google Analytics-u, već da vas informišu o svemu novom. Da bismo vam dali uzorak onoga što nude, njihova prva tri bloga (u vrijeme pisanja ove poruke) bila su (1) Razumijevanje izvješća o kohorti Google Analytics-a, (2) Korištenje izvanmrežnih i mrežnih podataka za pokretanje remarketinga na Google Analytics, i (3) razumijevanje mjerenja križnog uređaja i korisničke ID-e. Sve su to postovi na blogovima koji su osmišljeni tako da vam omoguće da budete u prvom redu novosti na Google Analyticsu.

6. KISSmetrics

Kissmetrics blog

KISSmetrics je vlastiti certifikat o analitikama, marketingu i testiranju. Imaju izvrsnu tražilicu koja donosi velik broj resursa za sve koji žele učiti Google Analytics. KISSmetrics nudi i Webinars Analitike. Da je ikada postojao jedan blog koji je išta znao o svemu što ima veze s Google Analyticsom, to bi bio ovaj.

Ali evo nešto – KISSmetrics vas ponekad obrazuje na usluzi Google Analytics, a drugi puta pokazuju kako su drugačiji i bolji od usluge Google Analytics. Ne mislim da bi sebe smatrali konkurentom Google Analytics-a, ali mogli bi umanjiti neke značajke Google Analytics-a u svrhu promocije vlastitog softvera. Vjerujem da imaju najbolje namjere na umu, ali to bi trebalo zapamtiti.

Kao i u svemu, provjerite što kažu s još 1-2 izvora prije nego što napravite monumentalne promjene na svojoj web lokaciji.

7. SkilledUp

Snimka zaslona

SkilledUp je web mjesto koje nudi tečajeve učenja u širokom rasponu tema. Znaju da Google Analytics može biti zbunjujući i moraju naučiti poneku disciplinu. Dakle, ne samo da sami nude tečajeve, već pružaju veze do drugih web mjesta koja nude tečajeve poput Lynda.com. Ovi tečajevi nisu besplatni. Međutim, vrlo su temeljiti i naučit će vas sve što trebate znati o usluzi Google Analytics.

8. E-knjiga Bena Bardona: Vodič za Google Analytics za početnike

Ben Barden analitički vodič

Ben Barton obavio je sjajan posao s ovom e-knjigom. U PDF formatu je i vrlo dobro organiziran. Ako želite položiti off-line tečaj u brzini, ovo je način na koji to želite. Dugačak je 21 stranicu i prepun informacija sa svim vrstama, od orijentacije do izvora prometa do učenja vaše publike. Postoji vrlo malo drugih off-line vodiča koji su prilično korisni kao i ovaj.

9. Vodič TakeFlyte

TakeFlyte Analytics

TakeFlyte je stvorio vrlo temeljit i dugotrajan post koji će vas naučiti svemu što trebate znati o Google Analyticsu, od toga kako postaviti račun do maksimiziranja rezultata. Preuzimaju vas od pregleda izvora prometa do postavljanja ciljeva. Ne ostavljaju kamen neuređen. Oni nakratko prelaze svaki od njih, ali to vam govori sve što trebate znati u jednom postu na blogu.

10. Portent Interactive analitički postovi

Portent Analytics vodiči

Ian Laurie jedan je od najsmješnijih pisaca u svijetu digitalnog marketinga. A njegov tim ima rezove kao jednu od najboljih agencija za internet marketing. Tako da možete očekivati ​​da će njihovi postovi na analitičkim blogovima biti i informativni, a ponekad i smiješni. Tim govori na najboljim digitalnim marketinškim konferencijama, tako da znate da su njihovi postovi na prvom mjestu.

Volim blog i vodiče Portenta – oni su često samouvjereni i strastveni. Ako želite dobiti neko obrazovanje na zanimljiviji i napredniji način, dodajte njihovu stranicu na svoju listu za čitanje.

Neki starci, ali dobrote su Instalirajte video vodič i Video vodič za osnovne statistike.

Neki jednostavno bolje uče s videozapisima. Portent to razumije, pa su stvorili nekoliko videozapisa za one vizualne učenike. Videozapisi mogu unositi više informacija u kraćem razdoblju – očekujte da će videozapis staviti na pauzu dok uzimate podatke.

Drugi videozapis nakon gornjeg vodiča za instaliranje. Ovaj prolazi kroz metrike koje nazivaju osnovnim statistikama. Uvijek je korisno imati papir i olovku pri ruci za upis informacija. Najprije promatrajte cijeli korak, a zatim ga ponovo pogledajte kako zapisuje najvažnije informacije koje trebate znati i kako pročitati i razumjeti statistiku usluge Google Analytics.

11. Koozai Analytics Posts

Koozai Analytics Posts

Koozai je tvrtka za digitalni marketing sa sjedištem u Velikoj Britaniji, a analitičke usluge su jedna od njihovih glavnih specijalnosti. Oni svakodnevno i danju izlaze u rovove tako da pružaju praktično znanje koje možete koristiti danas.

Za razliku od drugih agencija, svoj blog ažuriraju redovito redovito, posebno na analitičkoj strani. Također proizvode mnoštvo vodiča i bijelih radova koji pokrivaju stranu digitalnog marketinga i analitike. Dodajte ih u feed kako biste dobili najbolje analitičke nadogradnje i taktike.

12. Blog voli podatke

Voli blog s podacima

Blog Loves Data novo je otkriće s moje strane, ali odličan je blog posvećen analitikama. Obuhvaća super popularne teme i prilagođava se početnicima. Volim kad blogovi jednostavno pokušavaju odgovoriti na najupornija pitanja i probleme s kojima se susrećemo kao marketinški i web profesionalci.

Jedan od najvažnijih dosadnih problema s analitikom s kojim se blog bavi kako ukloniti neželjenu poštu s usluge Google Analytics – problem koji većina menadžera web stranica ne prepoznaje, ali to zagađuje statistiku prometa analitikom. Blog postoji od 2008. godine, a Benjamin Mangold zna stvari. Čak je i stvorio besplatni tečaj …

13. Voli tečaj Essencijalnosti podataka

Voli tečaj Google Analytics

Ovaj tečaj Analytics Essentials iz tvrtke Loves Data sjajan je način upoznavanja s Google Analytics početnicima. Dakle, Google očito ima vlastitu obuku, ali ponekad je bolje brže upoznavanje s trećim profesionalcem koji je ujedno i korisnik.

Ako dobijete drugu perspektivu, učite od nekoga tko najvjerojatnije prolazi kroz iste stvari kao i vi, a ne iznutra iz Googlea u njihovom timu za Analytics. To znači da znaju koristiti softver poput pravog praktičara.

Tečaj nije strašno sveobuhvatan – što može biti dobra stvar. Kako bismo bili pošteni, cilj tečaja je educirati vas o osnovama, ali tada vas potaknuti da kupite jedan od naprednijih tečajeva. Bilo kako bilo, ako ste novi u analitici, to je sjajno mjesto za početak.

14. Analitički postovi na tražilici Land

SEL Analytics postovi

Google Analytics i SEM (SEO + PPC) usko su povezani. Land Search Engine je glavni izvor svih SEO i PPC vijesti, tako da je ovaj niz postupaka usmjerenih na analitiku odličan feed za dobivanje najnovijih vijesti u svijetu pretraživanja i analitike..

Iako se postovi analitičara mogu pojaviti samo sporadično, postoje neki bezvremenski postovi i savjeti koje biste trebali pregledati ako s njima niste upoznati. Odličan način da budete u tijeku s najnovijim i razumite preklapanje SEM-a i analitike.

15. Google Analytics: Vodič epskih proporcija iz ugrađene slike

Ugrađeni vodič za analitiku

Ugrađeni su tehnički usredotočeni digitalni marketinški agenti i stvarno guraju granice u tehničkom prostoru SEO i analitike. Veliki sam obožavatelj njihovog rada i ovaj epski vodič pregledava osnove Google Analytics-a, a zatim brzo napreduje u temama i strategijama za poboljšanje platforme.

Ovaj je post izgrađen od posredovanih korisnika analitike koji žele unaprijediti svoju igru. Bit ćete puno pametniji nakon što pročitate ovaj vodič, i za daljnju digitalnu inteligenciju trebali biste zadržati kartice na blogu tvrtke.

16. Postovi analitičke analitike

Postovi analitičke analitike

Ekonzultat je poput NPR-a u svijetu digitalnog marketinga – pametan, pristupačan i zanimljiv. Prilično su korporativni i nude prilično skupa izvješća i obuku, ali to čini njihove postove na blogu mnogo vrijednijima – znate da stvaraju solidan sadržaj.

Njihovi analitički postovi nisu usmjereni samo na Google Analytics, ali tamo je pristojna količina strategija i taktika koje se mogu primijeniti na bilo koju analitičku platformu. Savršeno mjesto za profesionalce i analitičare korporativne analitike.

17. Blog za Brian Clifton Analytics

Blog bloga Brian Clifton Analytics

Brian Clifton napisao je knjigu na Google Analytics – tako da je vrlo pouzdan. Pogledajte ovo iz njegove biografije:

“Kao prvi Googleov šef Web Analytics-a za Europu (2005-8), Brian je izgradio paneuropski tim stručnjaka za proizvode. Baština njegovog rada je mrežni centar za učenje pojedinca kvalifikacije Google Analytics (GAIQ).”

Ako tražite napredne taktike i dublje zaronite u Google Analytics, svakako ga slijedite. Njegov blog se često ažurira novim taktikama i strategijama – a njegovi su postovi često kratki i slatki.

Pročitajte što više njegovih postova, a onda kad naučite sve što možete, kupite njegovu knjigu!

Učenje Google Analytics-a ovdje

Ovo je 17 izvrsnih izvora za učenje Google Analytics i opću teoriju analitike. Započnite s tim i spustit ćete se kroz zečje rupe učenja tjednima istovremeno (ako želite.)

Postoje li drugi izvori koje volite? Ako je to slučaj, javite nam ovdje u komentarima koji su vaši omiljeni resursi koji nisu ovdje navedeni!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map