10 bästa domänregistratorer (maj 2020) för domänhosting

10 bästa domänregistratorer (maj 2020) för domänhosting

10 bästa domänregistratorer (maj 2020) för domänhosting

Så du vill registrera ett domännamn och har ingen aning om vem du ska gå med.


Du har sett Godaddy-reklam.

Din vän berättade om Namecheap.

Men vad är det bästa?

ter-domän-registrar

Villkor att veta innan du handlar för domänregistratorer

Domänvärd eller domännamnvärd: Oftast är den plats där du registrerar ditt domännamn där din domän är värd. Men inte alltid. Du kan överföra ditt domännamnshotell till din webbhotellleverantör och samtidigt hålla registraren densamma. Till exempel kan du registrera din domän på Namecheap och sedan vara värd för domännamnet på SiteGround. Och för att vara tydlig är din webbhotell annorlunda från din domänhosting. Tänk på domänvärd som din postadress – ibland är det samma som ditt hem (din registrator), och ibland använder du en P.O. box (domänvärdföretag). Metaforen fungerar, kinda.

Jag kan: vilket är en förkortning för Internet Corporation för tilldelade namn och nummer. Icann är en ideell organisation som ansvarar för att samordna underhåll och procedurer för flera databaser relaterade till internetområdena och numeriska utrymmen på Internet, vilket säkerställer nätverkets stabila och säkra drift.

Vem är: tillhandahåller grundläggande information om ett domännamn inklusive vem som äger det, kontaktinformation etc. (även känd som domänskydd)

bästa värsta registratorer

Vad är domänregistratorer

Innan något av magin på en webbplats kan hända måste ett domännamn registreras. Varianter av toppdomäner (TLDs), vad vi tänker på som den klassiska .com-förlängningen av en webbplats som Google.com, säljs av företag som heter registratorer. Det finns tusentals alternativ för att registrera din webbplats domännamn. Låt oss titta närmare på 10 av de största som du kanske har att göra med när du köper ett namn.

Bästa domänregistratorer att köpa från 2019

Den mest populära registraren är inte alltid den bästa. GoDaddy är så tio år sedan – eller är det?

1) Namecheap

NameCheap ses i allt högre grad som domännamnsregistret. Företagets största styrka är att det säljer .com-domännamn för $ 10,99 per år, vilket gör det till ett bättre långsiktigt alternativ för dem som är mycket kostnadsmedvetna.

Den bästa delen av Namecheap? GRATIS sekretess för Whois

Vill du ha någon Joe Shmoe som vet vem som äger din domän och var du bor? Trodde inte det. Få den gratis integriteten.

Dessutom har de ett rent och tilltalande användargränssnitt som hade en hel del tanke in i det. Ovanpå dessa tjänster tillhandahåller de också WhoisGuard, som är ”en tjänst som erbjuder skydd för privatlivet för din domän, som håller dina känsliga data säkra” gratis. På nackdelen är kundsupport tillgänglighet lite mer begränsad. Företaget gynnar livechatt och e-postbiljetter via direkt telefonstöd. Det har emellertid blivit mer aggressivt i marknadsföring för första gången köpare, och erbjuder erbjudanden så låga som $ 0,48.

NameCheap har också gått tungt ut på marknaden för unika toppnivåförlängningar, till exempel .mobile och .studio, som ofta vädjar till folk som tycker att den nuvarande marknaden är för dyr och översåld. Med tanke på den relativa kostnadseffektiviteten har NameCheap blivit populärt bland människor som vill överföra domännamn från andra registratorer.

2) Google

Det är svårt att tänka på en produkt eller tjänst som den stora sökjätten inte har något finger i, så det är ingen överraskning att Google nu vattnar in på domännamnsmarknaden. Företaget går inte ur sitt sätt att marknadsföra sig själv som den bästa leverantören av domännamn, men erbjuder com-domäner från $ 12 per år. Google erbjuder också en prisstruktur som starkt stimulerar inköp på längre villkor och lovar upp till 10 år för 120 $. Google är särskilt populärt bland personer som vill ha WHOIS integritetsskydd (domänskydd) som ingår i sina inköp utan extra kostnad.

Det är lätt att använda, smidigt och prioritera i enkelhet och snabbhet. Google-domäner sammanfaller med andra Google-tjänster, som Google Docs och YouTube, och erbjuder gratis privata registreringar från hundratals olika domäntillägg. När du registrerar dig för ett domännamn gör de det enkelt att få en G-svit för e-post.

3) Sväva

Hover, som ägs av ett av de äldsta namnen i verksamheten, Tucows, är ett försök av moderbolaget att omklassificera sig själv och återupprätta relevansen på marknaden. Du kan ta ett .com-domännamn för den till synes industristandarda kursen på $ 12,99 per år, och WHOIS integritetsskydd kommer att inkluderas. Hover är den bästa domännamnsregistratören för dem som hatar att sälja fler produkter, t.ex. värdtjänster. De berättar allt du behöver veta utan att du behöver oroa dig för att bli träffad med annons efter annons. På grund av detta har registreringen av ett domännamn aldrig varit lättare.

På nackdelen är telefonstöd bara tillgängligt för en del av varje dag, och livechat är också prickig när det gäller tillgänglighet. De erbjuder inte heller webbhotell.

4) Dynadot

Om du letar efter en hög med gratis extra, kommer Dynadot definitivt att ge alla domännamnsregistrator en körning för sina pengar. Första året. Com-namn säljs för $ 8.40 och förnyelser är endast $ 11.20. Företagets Webbplatsbyggare-paket innehåller en gratis responsiv enkelsidesdesign. Den här webbplatsen erbjuder också e-posthotell vilket är bra om du vill ha mer professionella e-postmeddelanden kopplade till ditt domännamn. En stor försäljningsplats för alla som vill prova marknaden är deras Grace Deletion-alternativ som låter dig returnera ett domännamn inom fem dagar efter att du registrerat det.

5) NameSilo

NameSilo är en domänregistrator som du kan lita på och de är transparenta när det gäller prissättning. Om du registrerar dig med NameSilo, blir du inte förvånad över några prissättningstaktiker som dolda avgifter eller överföringsavgifter. De kommer inte heller att försöka få dig att betala för tjänster du inte behöver. NameSilo erbjuder ett domännamn på nio dollar för det första året.

NameSilo har en mängd olika funktioner som du kan använda gratis. Dessa funktioner inkluderar vidarebefordran av domännamn, registerlås, DNS-hantering, portföljhantering och vidarebefordran av e-post. Andra domännamnsregistratorer debiterar vanligtvis för sådana tjänster, men dessa är gratis med NameSilo. Det kan vara svårt att navigera på NameSilo, det finns bara så mycket text på en sida att det kan bli mycket upptaget. För att inte tala om att webbplatsen är lite daterad.

Okej domänregistratorer:

Dessa domänregistratorer är inte särskilt bra – och är inte heller dåliga. Vissa älskar dem vissa hatar dem, vi undersöker varför nedan.

6) GoDaddy

Enkelt det största namnet på blocket är GoDaddy. GoDaddy hade en gång ett starkt följande bland hardcore-domäner på grund av sin vilja att erbjuda regelbundna erbjudanden på nya namnregistreringar, men det har minskat avsevärt på återanvändning av kupongkoder. Medföljande prisökningar höjde den årliga avgiften för en standard .com-registrering från $ 7,99 till $ 14,99, även om nya köpare fortfarande vanligtvis kan få förstaårsrabatter i intervallet 99 cent. Godaddy erbjuder också tillgång till en mängd olika TLD: er, inklusive många utomlandsalternativ.

Och få detta – häromdagen debiterade jag mig $ 17.99 för en förnyelse – de visste att jag var inlåst på grund av att jag var nära förnyelsedatumet.

Så du vet vad, jag litar inte på dem lika mycket – de försöker dra nytta av mig.

GoDaddy hanterar domännamn på uppdrag av mer än 17 miljoner individer och enheter. Företaget är den tydligaste domänregistratorn för dem som kräver kundsupport tack vare telefonens tillgänglighet dygnet runt.

Varför du ska gå med GoDaddy – om alla dina domäner redan är där, vad är några dollar mer om året för att hålla dem tillsammans.

Också – de har ganska gedigen kundsupport dygnet runt.

En annan bonus – om du köper en hel del domäner har de en domänköparklubb för stora rabatter – liksom Amazon Prime.

7) Gandi

Gandi tar en något annorlunda tack vare andra domänregistratorer när det gäller sina erbjudanden. I stället för att ge tillgång till varje TLD under solen fokuserar Gandi på specifika erbjudanden som är de mest populära. Företaget använder en prissättningstruktur som belönar volymen, så ägare som köper mer än $ 12 000 på ett år med dem får rabatter så branta som $ 8,80 per år. Deras startpris är $ 15 per år för en. Com, så företaget representerar inte ett mördande val för folk som bara vill göra en liten mängd affärer eller bara registrera en handfull domännamn. Det är emellertid ett utmärkt val för säljare och köpare av stora volymer.

I din domänregistrering ingår två gratis värdwebbsidor för din webbplats, en “Gandi Blog” (Gandis bloggmall), ett års värde av SSL-certifiering, e-post och mycket mer. Gandi har sitt huvudkontor i Frankrike, så deras kundtjänst kommer inte att tjäna dig mycket, såvida du inte är flytande franska. Det finns inget livechatsupport eller telefonnummer du kan ringa, så det är bara bara via e-post där du kan få tag på dem.

8) Hostgator

Cirka sedan 2002 är HostGator ett företag som ser sig vara mer av en webbhotellleverantör än en domänsäljare. Företaget är inte särskilt tungt att driva domännamn som ett företag, men det är $ 12,95 per år priset för en. Com är ganska konkurrenskraftig. En stor funktion som hjälper till att hålla denna leverantör konkurrenskraftig är att de erbjuder wordpress hosting. På nackdelen bör domänägare vara beredda att säljas till. Detta kan dock vara fördelaktigt för relativa nybörjare som vill att ett värdföretag ska hjälpa dem att skapa en hel webbplats.

9) Bluehost

Bluehost är en annan aktör i spelet att erbjuda ett gratis domännamn tillsammans med en betald webbhotellplan. Bluehost ökar också ante genom att erbjuda ett gratis SSL-certifikat till alla med ett WordPress-värdkonto. De ger också PHP-alternativ för personer som vill vara värd för dynamiskt webbinnehåll. Bluehosts första registreringskostnad på $ 11,99 kan lätt slås, liksom dess förnyelseavgift på $ 15,99 per år..

Downright Bad – The Worst Registrars:

Nej – vi gillar inte dessa.

De är gamla skolan, dyra och inte bra för sina kunder. Köp igenom dessa på din egen bekostnad – vi varnade dig!

10) name.com

Name.com är förmodligen inte det första företag som de flesta domäner kommer att springa till, men det är ett erbjudande om ett gratis domännamn tillsammans med varje WordPress-värdplan som kommer att göra det attraktivt för en specifik publik. Företagets lista över TLD: er är helt enkelt förvirrad att bläddra igenom, och det är ett bestämt plus för köparen som bara måste ha ett .COFFEE- eller .DOMMEN-domännamn. Första året. Com-domäner säljer för $ 8.99, och förnyelseavgifterna klockar in till rimliga $ 12.99.

Företaget är inte den bästa domänleverantören när det gäller kundservice. Name.com erbjuder telefonstöd från måndag till fredag, och livechatt är tillgängligt varje dag en del av dagen.

11) 1and1

1and1 försöker få din uppmärksamhet med ett aggressivt förstaårsregistreringserbjudande på 99 cent. Tyvärr går förnyelsepriset snabbt upp till 15 $. Det är ett bra val för människor som tänker köpa ett domännamn och utföra en domänöverföring till en annan domänregistrator nästa år. Om du vill bosätta dig med en enda domänregistrator, har 1and1 inte mycket annat på gång utöver standardlitan för åtföljande webbhotelluppsäljningar.

Det är också viktigt att vara säker på att du läser det finstilta av deras kontrakt för att bättre förstå avbokningsfönstret. Om du någonsin känner att du behöver avbryta kommer det inte att vara lätt, och de kommer antingen att vägra eller inte utfärda en återbetalning. Dessutom 1&1 Internet erbjuder inte premium-DNS eller något annat sätt att säkra domäner. Vad de erbjuder är grundläggande, och det finns verkligen inget unikt eller attraktivt som skulle göra att du väljer dem framför andra domänregistratorer.

12) Nätverkslösningar

Ugghh – Network Solutions är det värsta.

De enda skälet till att de fortfarande finns beror på att de en gång var platsen att registrera sig. Och de har kört ut sina döende kunder sedan dess.

De ladda norr om $ 30 + för att förnya – mer än dubbel- vad andra registratorer debiterar. Djävlarna!

En förvärvad tillgång till Web.com. Denna domännamnsregistrator erbjuder många olika planer som alla innehåller grundläggande kundsupportfunktioner. Medan de har en webbplats som ser bra ut och är något du kan bläddra varje dag, brukade det här företaget mycket framgångsrikt som IT-konsult, men har sedan dess tagit ganska mycket hit från kontroverser sedan 1990-talet.

Support är också mycket magert, utan livechatt eller biljettsystem; bara ett telefonnummer som du kan ringa. Du kan betala för premiumstöd. Det är rätt. Du måste betala dem för att hjälpa dig med överföringar, migrering, SSL-installation, bland andra viktiga saker.

Dessutom erbjuder de ingen återbetalningsgaranti. Om du inte är nöjd med vad du betalade för, kan de lika gärna säga att du sparkar stenar. Med inget alternativ att återbetala finns det inget sätt att detta kan gynna dig på något sätt.

13) Web.com

Web.com hävdar att det erbjuder pålitlig och prisvärd webbhotell. De tillgodoser mestadels företag och företag över personliga och privata personer. De erbjuder tjänster som hjälper företag att generera leads och marknadsföringslösningar. Du kan till och med få hjälp med sökmotoroptimeringar. Men det är verkligen där positiva börjar och slutar med Web.com.

Deras förnyelsepriser är också upprörande. Du måste betala 35 dollar per år för en förnyelse. Med denna övervägande är det en bättre idé att bara leta någon annanstans efter anständiga långsiktiga planer.

Web.com har några mycket smaka hjälpartiklar på sin webbplats. Hjälpsidorna är ofta för vaga för att vara till någon nytta för personer med specifika problem eller problem. Om du till exempel letar efter hjälp med att migrera din webbplats finns det ingenting om migration att hitta.

14) eNom

eNom utmärker sig inte i domänregistrering utan får snarare sitt namn genom att sälja andra använda domännamn. På grund av detta kan det vara problematiskt när du arbetar med dem. Den ena handen vet inte vad den andra gör.

Om din återförsäljare låter ditt domännamn upphöra kan eNom få dig att betala mycket pengar för en ny, långsiktig affär.

Domänbakgräns

Så ditt favoritdomännamn togs av någon annan – vad rycker!

Så allt är förlorat? Inte nödvändigtvis. Om namnet du önskar krattas som en hobo av någon som inte använder namnet men fortfarande betalar registreringsavgiften är din lösning: ombeställning.

Återbeställa en domän är inte idiotsäker, men det finns en mycket anständig chans att du kan hämta den domänen – i tid. Om restordern inte fungerar? Skapa ett nytt namn …

Domännamngeneratorer

Det diskuteras mycket om du ska gå med ett kort domännamn som “dolphin” med en ny TLD (.co, .us, .guru), eller bli kreativ, som “trydolphin”, i kombination med traditionen. Com.

Det är upp till debatt, för- och nackdelar för båda, men för att komma igång varför inte generera dussintals domänidéer på några sekunder? Vi sätter ihop en lista med 22 domännamngeneratorer som gör susen för att få fler idéer än du kan hantera. Ta det för en snurr!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector