22 bästa domännamngeneratorer för 2020

22 bästa domännamngeneratorer för 2020

22 bästa domännamngeneratorer för 2020

“Men vad heter jag på min webbplats !?”


“Alla goda domäner har tagits!”

“Jag är tom för idéer!”

hogwash.

Om du är helt ny när du skapar en webbplats och letar efter ett mördares namn, har vi ditt.

Jag har gjort en hel del domänslöjd under åren och har förmodligen köpt alldeles för många domäner.

För närvarande har jag 30+ “geni domäner” som sitter där och ruttnar i min Namecheap och GoDaddy konton.

Men det är okej, för det här handlar om dig.

Du bygger en ny webbplats.

Grattis.

Jag är säker på att dina steg för närvarande ser ut så här:

Steg 1: Namn

Steg 2: Domän

Steg 3: ???

Steg 4: Vinst!

Jag barn, jag är verkligen stolt över dig, det här är ett stort steg.

Innan jag avslöjar min superhemliga lista över de bästa domännamngeneratorerna som man känner till, låt oss snabbt sammanfatta vad du vill från en domännamngenerator:

 1. Det borde vara supersnabbt – du har inte hela dagen
 2. Det borde vara korrekt – du vill inte ha slumpmässiga ord
 3. Det ska vara i realtid – och visa dig domäner som faktiskt är tillgängliga
 4. Det borde vara kreativt – och visa saker du inte tänkte på
 5. Det skulle göra det enkelt att köpa – ett klick och gjort

Nu kommer inte alla dessa generatorer att träffa alla dessa med perfekta märken, men testa alla de jag rekommenderar och hitta vad som fungerar för dig.

Bonus!: faktiskt, som du ser nedan, är en domännamngenerator också en företagsnamngenerator. Eftersom många nya webbstarter tänker på domänen och företaget samtidigt, går de hand i hand. Som du ser nedan med Shopify-alternativet ringer de specifikt ut det, men du kan använda något av dessa för att också generera det sexiga företagsnamnet.

1. Lean Domain Search

Lean Domain Search

Med Lean Domain Search kan du börja med bara ett nyckelord och sedan söka efter dina domännamnsalternativ. Dina sökresultat visar hundratals, om inte tusentals, möjliga domännamn för din blogg eller webbplats. Alla dessa resultat är tillgängliga “.com” -domäner. Med Lean Domain Search kan du också filtrera domännamn alfabetiskt, efter längd eller efter popularitet; spara dina favoritdomännamn, spåra din sökhistorik, dela dina sökresultat och söka direkt i dina egna idéer för att se om de finns tillgängliga “.com” -namn.

Lean Domain Search är domängeneratorverktyget som du kan använda om du har en idé om nyckelord du vill använda för ditt domännamn men behöver några nya idéer för en fullständig domän för din blogg eller webbplats.

2. Shopify Business Name Generator

Shopify Business Name Generator

Även om namnet på denna domängenerator kan antyda att verktyget endast är för att generera namnidéer för företag, kan Shopify Business Name Generator också leverera bra och tillgängliga idéidéer för webbdomäner. Du kan börja med att välja valfritt nyckelord som du vill inkludera i din domän och Shopify Business Name Generator kommer med hundratals möjliga och tillgängliga förslag. Även om Shopify Business Name Generator kommer att uppmuntra dig att skapa en Shopify-butik med dem genom att använda det domännamn som de har föreslagit, kan du gå någon annanstans du vill köpa rättigheterna till webbadressen. Det är viktigt att notera att Shopify Business Name Generator endast kommer att föreslå domännamn med tillägget “.com” så om du behöver använda någon annan tillägg som “.net” eller “.org” kanske detta inte är domännamngeneratorn verktyg för dig.

3. Bust A Name 

Bust A Name

Bust A Name är ett domängeneratorverktyg som kommer med många olika filterverktyg för att hjälpa dig hitta ett domännamn av högsta kvalitet som uppfyller alla dina specifika behov. Börja bara med att filtrera efter nyckelord, välj sedan alternativ som “börjar” eller “slutar” med ditt sökord. Du kan sedan filtrera efter hur äkta, kreativa eller naturliga du vill att ditt domännamn ska se ut. Du kan också välja din egen karaktärsgräns eller visa domäner som är tagna och otillgängliga, samt filtrera efter tillägg som “.com,” .org “,” .net “, et cetera. Du ser också förslag på liknande nyckelord som du kan prova längst ner på sidan. Om du inte har något nyckelord av någon anledning klickar du på knappen “Skapa ett slumpmässigt domän” för att få idéer, driva kreativitet och inspiration och fånga ett tillgängligt domännamn. Om du råkar hitta ett domännamn som du tror är det, kan du spara det för senare eller köpa det via länkar till domänregistratorer som GoDaddy.com. Slutligen kan du med Bust A Name köra en domänsökning på sajten för att se om domännamnet du gillar och har gemensamt är tillgängligt eller tas.

4. Namn Mesh 

Namn Mesh

Name Mesh har varit en av mina go-to-domännamngeneratorappar under en stund.

Det är super rakt fram att använda och väldigt intuitivt.

Vad jag älskar med Name Mesh (proffs):

 • Det är snabbt
 • Det är kreativt
 • Den visar massor av olika kategorier för domäner (vanliga, nya, korta, etc.)
 • Det fungerade för mig ett tag!

Var Name Mesh kan förbättra (nackdelar):

 • Det låter dig inte ange grupperingar av nyckelord som Bust A Name gör
 • Det går inte att mata in massor av idéer på en gång

Om du har flera nyckelord i åtanke är Name Mesh domännamngeneratorn för dig. Det låter dig välja upp till 2 eller 3 nyckelord att skriva in i sökrutan och sedan generera din personliga lista med föreslagna och tillgängliga domännamn. Name Mesh kommer att föreslå idéer baserade på fem kategorier: hur vanligt det är, hur nytt det är, hur kort det är, hur likartat det är och hur troligt det kommer att öka SEO-ranking. När du har anslutit dina sökord i sökrutan kan du filtrera dina resultat baserat på domänförlängning, maximal längd och domäner som fortfarande inte är registrerade. Name Mesh kommer också att föreslå andra sökord för dig att söka baserat på de du redan har sökt efter.

5. NameStall

NameStall

NameStall är en domännamngenerator som erbjuder en mängd olika verktyg och funktioner som hjälper dig i din sökning efter ett perfekt och tillgängligt domännamn. Dessa funktioner inkluderar ett liknande verktyg för förslag till domännamn, sökverktyg för omedelbart domännamn, lista över domännamn som är märkbart och sökverktyg med högt betalande sökord. Du kan starta din sökning med deras domännamngeneratorverktyg, som hjälper dig att söka efter nyckelord och alla andra filter du vill använda, till exempel populära nyckelord, engelska grundläggande ord, branschkategorier eller taldelar. Du kan också välja var du vill placera ditt sökord i domännamnet, som i början eller i slutet, eller om du vill ha ett bindestreck för domännamn. Du kan också filtrera efter tillägg. I så fall får du en lista med alternativ som är både tillgängliga och tagna, registrerade eller ännu inte registrerade. Klicka bara på länken “registrera” förutom det domännamn du gillar för att officiellt ta det.

6. Nameboy 

Nameboy

Nameboy är en domännamngenerator som hjälper dig att hitta tillgängliga domännamn baserat på bara de nyckelord du väljer. Du kan ange upp till två sökord per sökning och Nameboy kommer omedelbart att leverera en lista med föreslagna domännamn med dessa nyckelord. Deras förslagstabeller gör det enkelt att avgöra vilka tillägg som finns tillgängliga och vilka som redan har tagits. Du kan också se vilka domännamn som är tillgängliga för återförsäljning samt tillåta bindestreck eller förslag som rymmer. Nameboy är ett verktyg som fungerar bra för dem som redan har en uppfattning om vilka nyckelord de vill använda men som letar efter förslag på olika versioner eller varianter av dessa sökord.

7. Domänpuzzler 

Domänpuzzler

Domain Puzzler är ett enkelt och lättanvänt domännamngeneratorverktyg som har många alternativ och funktioner för att utveckla det perfekta tillgängliga domännamnet för din blogg eller webbplats. Kom igång med den “enkla” versionen och sätt in dina perfekta nyckelord, välj dina domännamnstillägg och sök efter idéer för domännamn baserat på dina valda kriterier. Domain Puzzler är ett bra verktyg eftersom det låter dig inkludera många nyckelord i motsats till att bara begränsa dig till ett eller två som de flesta andra domännamngeneratorverktyg på den här listan. Det kommer också att kombinera dina sökord i många olika varianter. Du kan lägga till resultat i din lista över favoritdomännamn eller försöka en mer avancerad och specifik sökning, samt använda verktyget för att jämföra SEO-sidrankingen för många olika domännamn.

8. Domäner Bot

Domäner Bot

Domäner Bot fungerar både som ett förslag till domännamnsverktyg och ett sökverktyg för domännamn. Du kan börja med att söka i ett sökord för ditt domännamn och Domäner Bot visar alla tillgängliga idéer för domännamn baserat på det sökordet, kombinerade sökord eller liknande nyckelord. Annars kan du bara söka efter det domännamn du vill ha om du redan har det i åtanke. Om det domännamn du vill ha och ha i åtanke är tillgängligt kan du köpa och registrera det genom länkar till olika domännamnsregistratorer. Domäner Bot kommer också att visa dig förslag baserade på liknande domännamn. Domäner Bot låter dig också filtrera domännamn efter tillägg och språk, och lägga till dina egna synonymer, prefix eller suffix.

9. Namnstation 

Namnstation

Du kan börja söka efter det perfekta och tillgängliga domännamnet för ditt onlinemärke genom att registrera dig för ett gratis konto hos Name Station, vilket du kan göra via ditt e-post- eller Facebook-konto. Med Name Station får du tillgång till domännamngeneratorer, förslag på nyckelord, kontroller för omedelbar tillgänglighet och tävlingar om allmän domännamn. Du kan filtrera domännamnsresultat baserat på kriterier som tillägg, namnlängd, etc. Men om du inte har några idéer för nyckelord kan du försöka söka efter ditt varumärke eller din bransch efter några nyckelordsidéer. Name Station kan också skryta med att visas på webbplatser som Mashable, SEOMoz, TechCrunch och många fler, vilket ger Name Station mycket trovärdighet som gör det värt att kolla in.

10. Panabee

Panabee

Panabee är ett domännamnsökningsverktyg, domännamngenerator och företagsnamngenerator som alla är inslagna i ett. Du kan komma igång med Panabee genom att bara börja med två sökord och söka efter förslag till domännamn baserat på dessa två sökord. Om det domännamn du vill ha för din blogg eller webbplats redan har tagits kan du besöka domännamnsregistratorer som GoDaddy.com där du kan se andra tillgängliga tillägg av det domännamn du vill ha. Men om du inte gillar de förslag som Panabee ger dig kommer Panabee att leverera termer relaterade till dina sökord som du kan söka efter. Förutom att visa tillgängliga och oregistrerade domännamn, kommer Panabee också att visa dig om ditt perfekta domännamn används som ett användarnamn på sociala medier eller inte..

11. Domainhole

Domainhole

Domainhole är ett verktyg för domännamngenerator som har sju brainstormingsverktyg som kan hjälpa dig att hitta det perfekta tillgängliga domännamnet för din blogg, webbplats eller varumärke oavsett om du har ett tangentbord i åtanke eller inte. Domainhole hjälper dig att leta efter nyligen löpt ut domännamn, eller hjälpa dig att skapa slumpmässiga domännamn som är fängslande, kreativa och lätt att uttala. Domainhole låter dig också kontrollera alla domäntillägg för att hjälpa dig hitta exakt vad du behöver för din bloggs eller webbplatsens webbadress. Domainnhole har också visats på webbplatser som Killer Startups, PR Web och SlapStart, vilket ger det lite trovärdighet och gör det värt att kolla in. Slutligen är Domainhole tillgängligt för nedladdning som en mobilapp, vilket gör att välja rätt domännamn och webbadress för din blogg eller webbplats enklare och bekvämare om du är upptagen och alltid är på språng.

12. Domainr 

Domainr

Domainr är ett verktyg för domännamngenerator som låter dig utforska alla möjliga domännamnidéer utöver de vanligaste förlängningarna: “.com”, “.net” och “.org”. Med andra ord kommer Domainr att hitta en tillgänglig version av ditt perfekta domännamn och webbadress genom att hjälpa dig att hitta mindre vanliga men ändå legitima tillägg. Denna unika funktion för domännamngenerator gör Domainr också bra för att upptäcka nya och intressanta idéer och möjligheter till domännamn. Domainr fungerar genom att anonymt logga in sökningar och spåra tusentals toppdomännamn och generiska TLD: er som är tillgängliga för registrering på över 200 ackrediterade domännamn- och webbadressadresser. Domainr kommer också med två olika externa API: er för implementering av klientsidan och andra domännamnsrelaterade webbtjänster.

13. Omöjlighet!

Omöjlighet!

Jämfört med andra domännamngeneratorer på den här listan, omöjlighet! använder en något annorlunda och mer unik strategi för att komma med den perfekta webbadressen för din blogg eller webbplats. Det börjar med att komma med nyckelordet du lägger i och låter dig välja att lägga till substantiv, verb eller adjektiv till början eller slutet av ditt sökord. Dessa val väljs noggrant så att det är lättare att hitta ett domännamn som är oregistrerat och tillgängligt och att skapa ett domännamn som är unikt och intressant. Det ger dig också möjligheten att välja mellan ord med fyra bokstäver, fem bokstäver och till och med sex bokstäver, och möjligheten att helt enkelt blanda vad som helst tillsammans med ditt valda sökord. Detta gör inte bara upplevelsen av att hitta ett domännamn mycket enklare än det brukar vara, men också roligt! Omöjlighet! använder också flera servrar för att göra den ofta frustrerande och tidskrävande processen att hitta rätt domännamn så snabbt som möjligt.

14. Domän Typer

Domän Typer Domän Typer

Domain Typer är ett verktyg för generering av domännamn som är snabbt, enkelt att använda och intuitivt. Allt du behöver göra är att bara ange de nyckelord du vill ha för ditt domännamn och Domain Typer visar dig om det domännamnet är tillgängligt för köp och registrering. Det kommer också att generera slumpmässiga domännamnidéer för dig om du inte redan har en uppfattning om vad du vill ha för ditt domännamn. Och i de fall där ditt första val för ett domännamn inte är tillgängligt, kommer Domain Typer att låta dig visa en lista med domännamnshackar och alternativ som det antyder.

15. Domize

Domize

Domize erbjuder komplett säkerhet, säkerhet och hastighet som ett verktyg för generator för domännamn. I princip kan Domize söka efter bra och tillgängliga domännamn i en krypterad miljö samtidigt som du kontrollerar om ett domännamn tidigare har registrerats, på grund av att det löper ut eller är tillgängligt för köp. Det kan ge omedelbara resultat även när du skriver nyckelorden i sökfunktionen.

16. Wordoid

Wordoid

Wordoid låter dig verkligen arbeta upp din kreativa sida eftersom det är ett domännamngeneratorverktyg som skapar sammansatta ord för ditt domännamn eller webbadress. Dessa sammansatta ord är unika och kommer både att se ut och låta bra, varvid varje ord är högst 10 bokstäver långt. Wordoid låter dig också välja upp till fem olika språk och till och med blanda och matcha dessa språk för att skapa en unik, intressant och uppmärksamhet blandande ord. Wordoid låter dig ändra kvalitetsnivån från låg till hög, vilket innebär att ju lägre kvalitet, desto mer nonsensiskt och uppenbarligen ordet är, medan ju högre kvalitet betyder desto mer naturligt och verkligt klingande är det. Alla dessa funktioner gör Wordoid bra för att ta bort mycket av stressen och frustrationen från processen att hitta ett domännamn, eftersom att skapa nya ord och blanda ord från många olika språk tillsammans minskar sannolikheten för att hitta ett domännamn som redan har tagits.

17. NameTumbler 

NameTumbler

NameTumbler är ett domännamngeneratorverktyg som ger dig domännamn genom att kombinera alla sökord du vill och välja med ett nyckelord som NameTumblerchooses från sin egen databas. När du har kombinerat dessa ord kan du sedan välja din nyckelordsplacering eller hur du vill att dina nyckelord ska beställas inom din webbadress, till exempel i början eller slutet av ditt domännamn. Du kan också använda bindestreck för att skilja alla föreslagna termer och nyckelord, välja det tillägg du vill och se slutresultaten för att se hur de ser ut och låter och om du gillar dem eller inte.

18. Dot-O-Mator 

Dot-O-Mator

Dot-O-Mator är rätt domännamngeneratorverktyg för dig om du inte ens vet var du ska börja med att komma med ett domännamn och absolut inte har några idéer för namn till att börja med. Med Dot-O-Mator kan du skapa förslag på domännamn genom att välja valfri lista med ord från två kategorier, som färger och former, för början och slutet av ditt domännamn. Om du ser ett domännamn som du gillar från förslagen kan du kombinera de två och se resultatet. Resultaten kan sedan flyttas till “skraplådan” -funktionen för att kontrollera om de är tillgängliga eller inte för köp och registrering. Dot-O-Mator är också tillgänglig för nedladdning på IOS, vilket gör att välja rätt domännamn och webbadress för din blogg eller webbplats enklare och bekvämare om du är upptagen och alltid är på språng.

19. SuggestName

SuggestName

SuggestName är en domännamngenerator som hjälper dig att skapa ett domännamn genom att låta dig välja och ange ett prefix och ett suffix och sedan kombinera dem för att se om det resulterande domännamnet är tillgängligt eller inte. Du har också många alternativ för att anpassa och krydda ditt domännamn genom att välja från en lista med färger, populära Web 2.0-ord, tekniska termer och mer. Du kan flytta de resulterande domännamnen till “skrapbräda” -funktionen och sedan antingen rensa ditt val eller kontrollera om det är tillgängligt.

21. Bulktopia 

Bulktopia

Bulktopia är ett verktyg för domännamngenerator som ger förslag på domännamn baserat på ditt val av föredragna nyckelord samt forskning om potentiella domännamn som är tillgängliga för registrering. Denna forskning bygger på viktiga kriterier som ålder, sidrankning, bakåtlänkar, utgång och tillgänglighet för sociala mediekonton. När du har valt ett föreslaget domännamn kan du klicka på “köp” och köpa domännamnet genom en mängd olika domännamnsregistratorer. 

Och slutligen,

22. Jag vill ha mitt namn 

Jag vill ha mitt namn

I Want My Name är ett verktyg för sökgenerator för domännamn som fungerar bäst om du redan har ett domännamn för din blogg, webbplats och varumärke i åtanke. Ange domännamnet och webbadressen som du vill och jag vill att mitt namn kommer att meddela dig om det är klart eller om det redan har tagits. Om det redan har tagits, kommer jag att mitt namn visar alternativa domännamn och priserna för att registrera dem på olika domännamn och webbadresser online-registratorer. Du kan också filtrera sökresultaten genom att dölja domännamn som redan har tagits.

23. BatName

batname-screen-1

Ok, BatName skapades definitivt av ingenjörer.

Det är snabbt, effektivt och de försöker inte tjäna pengar!

BatName är faktiskt ganska unikt jämfört med de andra generatorerna.

Hur det fungerar:

 • Ange några nyckelordsidéer
 • Sök
 • Boom – snabbt gjort

Ok, men det som verkligen sticker ut är dessa hashtags:

batname-screen-2

Så när du anger hashtags ser verktyget dem som en gruppering och hittar alla synonymer i det ordet.

supercool.

Detta kommer att bli 10 gånger din domänsökning eftersom du inte behöver tänka på synonymer på egen hand.

Nackdelen är att just nu visar det bara .com – men det är ok. Vi älskar fortfarande det.

Bonus: Vill du beställa en domän? Vi har en guide för det.

 

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector