Domänens bakgränser: Den ultimata guiden för de bästa bakgrundsordningarna

Domänens bakgränser: Den ultimata guiden för de bästa bakgrundsordningarna

Domänens bakgränser: Den ultimata guiden för de bästa bakgrundsordningarna

Du har precis tänkt på det perfekta domännamnet.


Det är iögonfallande, genialt och exakt vad ditt företag behöver.

Men det är taget. Ditt hjärta sjunker. Du blir lite ledsen och du vet inte vad du ska göra. Du besöker sajten och ser att den inte används, vilket gör det ännu värre. Du borde använda domänen till god användning!

Måste vara rädda, det finns en lösning. Även om det inte är snabbt eller billigt kan en domänregistreringstjänst vara svaret på ditt problem.

Vad är en domänåterbeställning?

En domänåterorder är en tjänst som hjälper någon att försöka skaffa ett domännamn när det blir tillgängligt för registrering. Genom att använda domänregistreringssajter som GoDaddy.com, kan en domänöverföringstjänst inkludera domänövervakningsmedlemskap, ett medlemskap med domänauktioner via själva webbplatsen (dvs. GoDaddy.com), en viss mängd kredit till första auktionsbud för en domän , och minst ett års domännamnsregistrering.

Ombeställning av en domän rekommenderas för dem som verkligen vill ha ett visst domännamn och är helt säkra på att det är domännamnet för dem. Om du ombeställer en domän kan någon övervaka statusen för ett domännamn (mer information om de olika typerna av statuser för ett domännamn och hur de ändras kommer att tillhandahållas senare i den här guiden). Ombeställning av en domän betyder också att personen som placerade domänåterbeställningen kommer att meddelas när en auktion för det domännamnet är på väg att starta.

Vad betyder det att ombeställa en domän??

Återbeställa en domän betyder att lägga ett bud på ett domännamn du vill ha på din webbplats men redan ägs av någon annan. Du lägger ett bud på det domännamnet i hopp om att den nuvarande ägaren inte kommer att förnya sin registrering och äganderätt till det och att det snart kommer att få tag och att du kommer att få det.

Återbeställa en domän betyder att du verkligen vill ha det domännamnet. Även om det ägs av någon annan, vet du att det är det perfekta domännamnet för dig och din webbplats. Att placera en efterbeställning innebär att du vet när domännamnet går igenom förloppet och möjlig förnyelse, och när det officiellt blir tillgängligt för registrering under en ny ägare. Att placera en efterbeställning på en domän betyder att vara en av de första som vet när det domännamn du vill bli gratis för att ta. Ombeställning av en domän innebär också att du kan börja lägga bud på den när den blir tillgänglig och är på auktion på många domännamns registratorers webbplatser och därmed öka chansen att lyckas få det domännamnet.

Domännamns livscykel

Innan vi går vidare till de saftiga delarna av detta inlägg, är det viktigt att förstå hur domännamns livscykel fungerar.

domännamns livscykel

domännamns livscykel Bildkälla: DomainSherpa

Domänregistreringstjänster

Många domännamnsregistreringssajter har domänregistreringstjänster som gör det lättare för användare att hålla reda på statusen för domännamn och platsbud när de löper ut och blir tillgängliga för auktion. Många domännamnsregistreringssajter, till exempel GoDaddy.com, erbjuder fördelar för sina domänregistreringstjänster, till exempel ett års GoDaddy Auctions-medlemskap och $ 10-kredit till en användares första auktionsbud. Många tjänster inkluderar också en policy för ”ingen bot, ingen betalning”, personliga varningar för vissa domännamn eller relevanta nyckelord och andra domänövervakningsfunktioner. Alla dessa tjänster hoppas göra det lättare och mindre tidskrävande att placera domänrätterorder och säkra tillbaka ordnade domäner. Dessa tjänster sparar kunder mycket tid och ökar också sina chanser att framgångsrikt säkra en utgångsdomän som de har ordnat tillbaka. De flesta domänregistreringstjänster fungerar också med den senaste tekniken för dropcatching.

Läs vidare för en lista över onlineföretag med de bästa domänbeställningstjänsterna.

Bästa domänregleringsföretag

Det finns flera domänregleringsföretag med registreringssajter tillgängliga online, men vilka är grödan? Vilka har de bästa tjänsterna och recensionerna, och hur vet du vilken som är bäst för dig?

Ett viktigt begrepp att förstå är de stora tre: SnapNames, NameJet och Go Daddy Auctions. 

Nedan finns en lista över de nuvarande bästa företagen och webbplatserna för domänåterorder.

1. Snapnames

SnapNames är av de tre mest populära och kända registratorerna för webbdomäner. SnapNames kommer med listor med exklusiva domännamn som endast finns på deras webbplats, dagliga erbjudanden på domännamn och listor över de mest populära löptidens domännamn på marknaden. Det kommer också med sökfunktioner, vilket gör det möjligt för användare att se vilka domännamn som tas eller är tillgängliga, och till och med har kategorier för olika domännamn som gör det lättare och mer effektivt att hitta rätt domän för ett företag. Kategorierna inkluderar underhållning, teknik, hem och trädgård, mat och dryck, ekonomi och hälsa. SnapNames rekommenderas särskilt för personer som letar efter det perfekta domännamnet för deras verksamhet och varumärke.

SnapNames har många sökfunktioner och varningar, vilket gör det enkelt att övervaka domäner. Användare kommer också att meddelas om ett domännamn som de är intresserad av förväntas löpa ut och bli tillgängligt inom 30 dagar. Återigen måste kunderna bara betala om domännamnet som de ordnade tillbaka har lyckats säkras för dem. Kunderna kommer också att ha tillgång till auktioner med högsta domännamn för efterbeställda domäner. Genom tjänsten för ombeställning av domäner på SnapNames kommer kunderna att ha tillgång till globala marknadsplatser för domännamn, med all enkelhet och bekvämlighet med online shopping. Tack vare sina många affärspartners och högkvalitativa dropcatching-teknik erbjuder SnapNames ett underbart urval av cirka 30 miljoner domännamn till låga priser, vilket gör det idealiskt för företag, särskilt nystartade företag med trånga budgetar som försöker bygga sin webbdomän.

2. NameJet

NameJet är också en av de tre mest populära och kända webbdomänregistratorerna .NameJet tillåter användare att lägga till sina föredragna domännamn i en lista över personliga domännamn, och NameJet kommer att göra allt arbete för dem, såsom daglig övervakning och personaliserad varnar när ett domännamn kommer att bli tillgängligt snart. NameJet har också ett antal exklusiva förutsläppta domännamn, som redan finns på deras domänregistreringspartners webbplatser, vilket innebär att de inte kommer att vara tillgängliga för auktion någon annanstans. Det finns inte några dolda avgifter, och upp till ett års gratis registrering för den högsta budgivaren av ett domännamn. NameJet är ett av de mest framgångsrika domänregistreringsföretagen när det gäller att vinna domännamn som väntar på att gälla för sina kunder.

3. GoDaddy Auctions

GoDaddy.com är utan tvekan den mest populära och kända webbdomänregistratören. Ombeställning av domäner på GoDaddy är snabbt och enkelt. När användare har köpt restordrerkreditt, allt de behöver göra för att använda den resterande ordningen att använda är att logga in på sina konton, klicka på fliken “Domain Backorders” i avsnittet “My Products” och tillämpa det på domännamnet som användaren vill. Domänåterbeställningar på GoDaddy är $ 24,98 vardera, inklusive registreringskostnader, och kommer också med gratis daglig domänövervakning och upp till ett års gratis medlemskap. GoDaddy fungerar också med alla olika typer av domäner, från .com till .biz.

Eftersom alla efterordnade domäner går igenom en auktionsprocess kommer GoDaddy med automatisk budgivning. Den första personen som lägger en restorder på en viss domän kommer att ges öppningsbudet genom sitt återköp utan extra kostnad. Användare kommer också att omedelbart meddelas när flera personer är intresserade av och bjuder på samma domännamn, och när domännamnet löper ut och blir tillgängligt för auktion.

GoDaddy ger också användare flera chanser att säkra ett domännamn eller försök igen. Ombeställda domäner kommer automatiskt att ges till någon om de är den enda personen som har lagt ett bud på det, men om de är överbjudna kommer de att meddelas om de vill lägga ett högre bud eller flytta sin restorder till en annan domän. Backorder-krediter löper aldrig ut på GoDaddy.com.

GoDaddy är också populärt för sina fantastiska integritetsskyddsfunktioner. Användare kan dölja sin identitet från tidigare domänägare och hot mot cybersäkerhet som hackare. Användare har möjlighet att lägga till privat registrering i sina efterbeställningar, vilket gör att de kan förhindra att deras personliga information listas i den offentliga WHOIS-databasen. Domänregistrering genom GoDaddy gör ombeställning av domäner säkrare och säkrare.

4. DropCatch

Sedan det grundades 2008 har DropCatch använt sin dropcatching-teknik för att säkra över en miljon bakordnade domännamn för sina användare. Att placera restorder via DropCatch är gratis. Kunder debiteras endast om den bakordnade domänen har säkrats för dem. DropCatch kommer också med dagliga listor över domännamn som för närvarande löper ut och nedladdningsbara rapporter och sökfunktioner för att göra det enklare för kunder att söka efter värdefulla domäner och kontrollera deras status.

Det finns två potentiella resultat för när en användare backorder en domän på DropCatch. Om den användaren är den enda som beställer en domän betalar de $ 59 och domännamnet är deras, men om flera personer placerar restordningar på samma domän går domänen till en offentlig auktion. Auktionen kommer att pågå i tre dagar och den högsta budgivaren kommer att vinna.

5. BackorderZone

BackorderZone är nu listat under NamePal och gör det möjligt för användare att placera proxybud för otillgängliga domännamn via domänauktioner. Deras återbeställningstjänster har funktioner för övervakning av sökord, väntande domänstatistik och möjligheten att lägga till domäner i bulk. NamePalBackorderZone tillåter också användare att bättre hantera sin domän. Deras domänhanteringstjänst, en del av deras domänregistreringsservicepaket, har automatiska uppdateringar för NS- och WHOIS-domänregistreringar och fakturering efter leverans.

Med hjälp av den senaste inom dropcatching-tekniken håller NamePalBackorderZone reda på de tusentals nyligen löpt ut domäner som dyker upp varje dag, liksom hur många auktioner som för närvarande är aktiva på deras webbplats. På så sätt kommer användare att spara mer tid och öka sina odds för att säkra ett löpt domännamn när det blir tillgängligt.

Användare kan beställa så många domäner som de vill utan kostnad. De måste bara betala när NamePalBackorderZone framgångsrikt säkerställer ett löpt domännamn för användaren. Kontoinnehavare behöver inte betala några månatliga avgifter, eftersom restorder är till de bästa individuella priserna för domänens restordermarknad.

6. CatchTiger

Nästa är CatchTiger. Auktioner är öppna för allmänheten och det finns en ny varje dag. Konton är gratis och har ett års gratis registrering av domännamn. Startbjudandet för all domänauktion är 35 pund ($ 43,70), och det finns en no cure, no pay policy. Ingen bot, ingen lön innebär att användare inte behöver betala om CatchTiger inte lyckas släppa ut det löpt ut domännamnet.

Förutom att delta i auktionerade domänauktioner tillåter CatchTiger också användare att sälja sina domännamn via sin Market Place-plattform till en relevant publik av potentiella köpare av domännamn. Även om det är en brittisk baserad leverantör och ett företag som levererar domänregistrering fungerar det med många olika internationella domäner, inklusive EU i EU och till och med Nya Zeeland.

Slutligen erbjuder CatchTiger personliga varningar som låter användarna veta när deras favoritdomännamn är tillgängligt och på auktion. Alla användare måste göra är att låta CatchTiger veta vilket domännamn och vilka relevanta nyckelord de bör se upp för. Användare kommer först att få ett e-postmeddelande när deras föredragna domännamn blir tillgängligt, vilket sparar tid och ökar sina chanser att framgångsrikt säkra sitt perfekta drömnamn. Användare kan lägga till ett obegränsat antal personliga varningar till sitt konto på CatchTiger.com.

7. DomainMonster

DomainMonster’s Backorder-tjänst övervakar användarnas mest önskade domännamn och registrerar dem för deras räkning direkt när de blir tillgängliga. DomainMonster håller också reda på de hundratusentals domännamn som löper ut varje dag, vilket gör det möjligt för användare att söka efter och övervaka dem på deras löpt ut domänssidor..

Förutom mindre registreringsavgifter är det gratis att placera restorder via DomainMonster. De använder också en no cure, no pay policy. De tar också bara en restorder per domän och auktionerar inte backorder-domäner, utan arbetar istället exklusivt för att användaren ska säkra den för dem. Alla användare måste göra är att söka efter sin valda domän i webbplatsens sökruta och, om den inte är tillgänglig, klicka på länken “Tillbaka beställning” för att börja övervaka den. Den andra sekvensen som domännamnet för en användare som har ordnats tillbaka löper ut och blir tillgänglig, DomainMonnster fångar det och arbetar hårt för att säkra och registrera det under användarens namn.

Bästa sättet att ombeställa ett domän

Innan vi går igenom de bästa sätten att räkna om en domän är det viktigt att notera att placering av en domänrätterorder inte garanterar att man kommer att förvärva domännamnet när den blir tillgänglig.

Många variabler påverkar processen med att backorder en domän. Till exempel kan den nuvarande ägaren av det registrerade domännamnet förnya registreringen, vilket förhindrar att det finns tillgängligt för nytt ägande för tillfället, eller webbplatser med domänregistreringstjänster som GoDaddy kanske inte lyckas i sina försök att ge någon registrering för domännamn som de vill ha.

Andra variabler inkluderar att behöva delta i antingen en offentlig eller en privat auktion för domännamnet, där någon annan har lika stor chans att lyckas få ägandet till domännamnet som du gör.

Vad är de bästa sätten att ordna om på en domän? Hur går domäner ut i första hand? Hur beställer du om en domän? Och hur ökar du dina chanser att framgångsrikt få domännamnet genom restorder?

I motsats till vad folk tror, ​​går domäner ut, och ofta innan de säger att de kommer att göra det. Domännamnet blir “förfallit” om dess nuvarande ägare inte förnyar det vid utgångsdatumet. Domännamnet genomgår sedan en fyrtio dagars graderingsperiod där alla domänens tjänster är avstängda men den nuvarande ägaren av domänen har fortfarande en chans att förnya domänen mot en standardavgift för förnyelse via webbdomänstjänstleverantören.

När domänen har angett detta fyrtio dagars nådeperiod dock, Det är mycket troligt att den nuvarande ägaren kommer att förnya det alls. Annars, om den nuvarande ägaren planerade att förnya och behålla domännamnet, skulle de ha sett till att förnya sin registrering innan dess utgångsdatum. Det är emellertid också troligt att ägaren bara var lat eller förhalade, så att de fortfarande kan förnya sin registrering av domännamnet utan straff och till olycka för människor som vill att domännamnet ska vara gratis för att ta.

Sedan när fyrtio dagar har gått och nådeperioden är slut går domännamnet genom en ”inlösenperiod” där det blir svårare för den nuvarande ägaren att förnya sin registrering (till exempel dyrare förnyelseavgifter och andra påföljder), och chanserna för att domännamnet blir gratis för nytt ägande och registrering är ännu högre och troligare. Efter denna “inlösenperiod” blir domännamnet “låst” innan det går igenom en raderingsfas, som tar cirka fem dagar. Hela processen tar cirka 75 dagar efter domännamnets första utgångsdatum och när processen är slut är domännamnet officiellt registrerat för dem som vill ha det, och blir därmed berättigat till efterbeställningar.

Men processen med att bakordna en domän när domännamnet blir tillgängligt för registrering är inte så enkelt som det en gång var. Det brukade vara först till kvarn, först betjäna genom att den snabbaste personen att registrera sig för ett nyligen utgått och mycket önskat domännamn skulle vara den som fick det.

Nu genomför webbdomänregistratorer som GoDaddy.com auktioner för domännamn som löpt ut. På så sätt tjänar dessa domännamnsregistratorer extra vinster, och domännamnet går till den högsta budgivaren snarare än den snabbaste och lyckligaste domännamnjägaren.

Denna gamla process för att registrera löpt ut domännamn händer bara om ett löpt domännamn var på auktion men tappades på grund av brist på anbudsgivare. Men detta händer vanligtvis inte, och om det går igenom en automatiserad “dropcatching-tjänst”, av vilka många erbjuds i de domänregleringsföretag och tjänster som anges tidigare i den här guiden..

För att placera en efterbeställning och börja bjuda på ett domännamn när det är tillgängligt måste du placera en efterbeställning vid lämpligt auktionshus för domänregistrering. Detta måste göras innan domännamnet når sina registreringsdatums utgångsdatum, eller före slutet av dess “utgångsperiod”, vilket, beroende på dess domänregistrator, potentiellt kan pågå i upp till 45 dagar. Du måste registrera dig för ett konto på domänregistreringsauktionens hemsida där det domännamn du vill bli tillgängligt.

Men det finns hundratals domännamnsregistratorer och auktionssajter för närvarande tillgängliga online. Hur kan du veta vilket domännamn du letar efter?

Bestäm först domännamnsregistratorn. De flesta domännamnsregistratorer har en auktionspartner som de uteslutande använder, så att veta registratorn ditt domännamn är under betyder att du vet vilken auktionssajt du ska gå till när det är dags att lägga bud för ditt domännamn. Gör bara en WHOIS-sökning med ditt önskade domännamn och bläddra igenom informationen för att hitta namnets registrator.

Använd sedan diagrammet som listas under Steg 2, “Bestäm auktionspartnern” för att hitta den auktionshuspartner som används av ditt domännamns nuvarande inspelade registrator. Det finns tre stora auktionshus som de flesta domännamnsregistratorer uteslutande använder: GoDaddy Auctions, NameJet och SnapNames. En av de bästa chanserna att förvärva det utgångna domännamnet du vill ha är att regelbundet hålla reda på status och framsteg för det löpt ut domännamnet på auktionshuset som registratorn använder..

Gå nu och få ditt domän!

Det är tillräckligt dåligt när ett domännamn du vill ha för din webbplats redan tas av någon annan, men processen med att vänta på att namnet ska löpa ut och bli tillgänglig kan vara lika dålig.

Det kan vara svårt och frustrerande och tidskrävande, och du garanterar inte ens domännamnet. Men att vara den nya ägaren till ett giltigt domännamn som du alltid har velat är inte omöjligt.

Återbeställa en domän är ett av de bästa och enklaste sätten att öka dina chanser att framgångsrikt bli ny ägare till ditt drömdomännamn när det löper ut. Det tar bort mycket av förvirringen och komplikationerna från hela processen.

Domänåteranvändningar gör det lättare att hålla reda på statusen för ett domännamn du vill, så att du veta förr när det går ut och blir tillgängligt, eller om det förnyas av den nuvarande ägaren, eller när det går på auktion på sin nuvarande registrators auktionspartnersida. Det är inte konstigt att domänregistreringar är en så populär tjänst och vanligt för folk som söker rätt webbdomän för sin webbplats.

Har du all information? Gå nu och få din domän!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector