Hur man väljer en kreativ domännamnshosting – Jämför priser och planer – maj 2020

Så du tycker att du har en bra affärsidé? Bra! Innan du börjar kanske du vill spendera lite tid på att försöka hitta ett kreativt och minnesvärt domännamn. Spendera lite tid på det, bara inte för mycket. Alltför många människor spenderar mycket tid på att försöka komma med det perfekta domännamnet och aldrig vara nöjda med sina idéer. Kasta dig inte fast i den skruven. Det kan faktiskt vara bättre för dig att ta dessa sex tips och sex verktyg för att hjälpa dig skapa ditt perfekta domännamn.


Sex tips när du skapar ditt domännamn.

Börja med att ge ut ett vitt papper och en penna. Tänk på alla namn du kanske vill använda för ditt domännamn. Skriv ner allt. När du är klar ska du gå igenom den här korta checklistan och börja korsa de som inte klarar denna sexpunktslista.

1. Gör det enkelt

Gör det enkelt. Ditt namn ska vara lätt att stava, lätt att säga och rulla av tungan. Ett av målen med att skapa en webbplats är att ha innehåll där som människor är villiga att dela. Om människor inte kan stava ditt domännamn eller ens säga ditt domännamn lätt, är det troligt att ditt innehåll inte delas lika enkelt.

2. Gör det unikt

Det räcker ofta inte bara för att säga göra det unikt. När vi säger unikt, menar vi att det inte låter som något annat där ute. Det är redan givet att du inte kan registrera samma namn som din domän som någon annan. Det vore emellertid inte smart för dig att registrera ett namn på din webbplats som låter för mycket “Microsoft” eller något annat namn. Det kommer att misstas för lätt.

3. Com-domännamn är inte de enda där ute

Ta inte med “.COM” -namn hela tiden. I själva verket, om du bor utanför USA, kan det vara bättre för dig att ha en domän som är landscentrerad, till exempel “CO.UK.” Kom också ihåg vad COM står för. COM är förkortat för kommersiellt, ORG är förkortning för organisation, MIL är förkortat för militär, GOV är förkortning för regeringen och TV är förkortning för TV-baserade webbplatser. Det finns mer – använd ett tillägg som är lämpligt för den typ av webbplats du försöker skapa. Om du befinner dig i tekniska kretsar används “.io” -domänens slut ofta. Detta är en konstig TLD (toppnivådomän) som slutar, eftersom den tillhör det brittiska territoriet i det utomeuropeiska havet. Det finns faktiskt bara militära invånare på ön, så det är lite av en anomali. Ett annat vanligt använt tillägg som inte är “.com” är “.co”. Det är så nära .com och de flesta kommer inte att stängas av av det. Den blir allt vanligare. Det finns också “.xyz”, “.ninja”, “.guru” och massor av andra att utforska.

4. Tänk på din publik.

Detta är en av de mest förbisatta hemligheterna när det gäller att registrera ditt domännamn. När du tänker på din publik överväger du vad de förväntar sig. Ska du använda ditt eget namn för att bli ditt eget märke, till exempel NathanBarry.com? Eller ska du bli ditt eget märke men också starta en rörelse, som Pat Flynn SmartPassiveIncome.com? Försöker du skapa ett företag och du börjar bara med en webbplats? Det är viktigt att komma ihåg att webbplatsens namn och företagsnamn inte alltid behöver vara samma, men det hjälper definitivt. Om du har ambitioner om att utvidga bortom en enkel WordPress-webbplats med dig att köra den, donera inte dig själv med för specifikt namn. Om du så småningom vill bli en stor nationell allmän marknadsföringsbyrå är det förmodligen inte bra att ringa din webbplats HundredDollarBacklinks. Gå efter något som uppfyller dina ambitioner som Connect2020 eller SimpleSurge (båda består av).

5. Var kreativ

Om ditt namn tas, kan du överväga att förkorta det, lägga till en taglinje i slutet eller ändra namnet. Du kan prova att sammansätta ord som [YouTube], använda en fras som [24seven], finjustera ett ord som [Flickr], eller till och med kombinera ett prefix med ett suffix som [Shopify].

6. Håll det kort och enkelt

Håll det framför allt kort och enkelt. Gör inte ditt domännamn alltför komplicerat att stava, för komplicerat att säga eller svårt att memorera. Det borde vara kort och iögonfallande.

Sex verktyg som hjälper dig att upptäcka ditt domännamn

Dessa regler är bra. De kan hjälpa dig att skapa ett kreativt och unikt domännamn. Vi inser dock att du fortfarande kan sitta fast. Vi sätter ihop sex verktyg som hjälper dig att upptäcka ditt domännamn.

Lean Domain Search

Detta är en domännamngenerator som hjälper dig att komma med ett unikt namn. Den är specialiserad på att använda prefix och suffix och sätta ihop dem. Därutöver kommer den att kontrollera namnen på vilka det finns tillgänglighet.

Leandomainsearch.com

GoSpaces

Detta är en annan gratis domännamngenerator baserad på ett nyckelord. Skriv bara in ett nyckelord och låt det komma med unika idéer för ditt företag och domännamn.

Gospaces.com

NameStation

Precis som GoSpaces kommer NameStation med flera gratis och unika idéer baserade på inlämnat nyckelord. Lägg bara in ett sökord du vill, till exempel ditt nischämne, och låt NameStationgo fungera.

Namestation.com

Domaintyper

När du har fått din unika namnidé från NameStation, GoSpaces ellerLean Domain Search, kolla efter tillgänglighet på Domaintyper. Detta är ett utmärkt sätt att begränsa dina idéer vad du har två eller tre val i verken.

Domaintyper.com

Domänduva

Detta är ett utmärkt verktyg som söker sökresultat. Ta bara din nisch och ta reda på vad folk söker efter. På detta sätt kan du infoga nyckelord direkt i ditt domännamn.

Leandomainsearch.com

Domainr

Detta är ett snyggt och unikt verktyg som hjälper dig att “hacka” ditt namn. När du först besöker webbsidan uppmuntrar det dig att prova tjänsten genom att söka efter något som “acme florist.” Omedelbart kommer det att finnas 15 unika namn, och ger dig information som vilka domännamn som finns tillgängliga och vilka som parkeras. Domainr.com

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map