Трендови дизајна е-трговине 2018 [Инфограпхиц] – Шта је домаћин?

Са сваком годином која пролази, е-трговина захтијева већи проценат прихода од малопродаје широм свијета.


Чак и како се широј јавности све више приближава више воле куповину на мрежи сајтови се и даље суочавају са многим јединственим изазовима због свог успеха. Како се веб локација за е-трговину треба издвојити од осталих и максимизирати конверзије?

Одговор је одличан дизајн.

Ево седам трендова у дизајну е-трговине који граде брендове и повећавају конверзије у 2018. години.

Јумп то Трендс Бреакдовн

(Кликните на Инфограпхиц да бисте је увећали)

Трендови дизајна е-трговине 2018

Поделите ову слику на својој веб локацији

Молимо укључите приписивање ВхатсТхеХост.цом уз ову графику.

инфографски трендови дизајна е-трговине

Разбијање трендова дизајна е-трговине 2018

Трендови постају мало лоши: ми их сматрамо плитким, промашеним. Али у стварности, трендови нам могу дати јасан увид у услове света око нас. Заиста, трендови прошле године често постају норме ове године. То смо видели 2017. трендови ка мобилном и сужавање јаза између социјалне и е-трговине су се етаблирали као најбоља пракса у индустрији.

Трендови у дизајну прелазе у преваленцију, јер се баве непрестаним укусима и очекивањима потрошача. То важи у свим дисциплинама дизајна, од графички дизајн до УКС дизајна до ентеријера. А што се тиче е-трговине, постоји ли бољи начин да заварате своје купце од предвиђања њихових потреба пре него што их уопште схвате.?

Између напуштених колица, оптимизације за претраживаче и надметања за пажњу купаца у мору сличних производа свакодневно се суочавају многи изазови. Дизајн ваше веб локације за е-трговину може вас ангажовати, одушевити и информисати ваше купце да створе различито и позитивно искуство куповине. Пре него што купци икада купе ваше производе, укупан проток и изглед ваше веб странице оставља критичан утисак.

Ево седам трендова у дизајну е-трговине који граде брендове и повећавају конверзије у 2018. години:

Брза навигација

 1. Помицање слика производа
 2. Пресечујући се елементи
 3. Права фотографија
 4. Интегрисани видео
 5. Фотографије производа ван кутије
 6. Одредишне странице производа
 7. Категорије огласа

Извори Инфограпхиц

Кретање сликама производа на вебсајту Цуиана

Помицање слика производа на Цуиана.цом

1. Помицање слика производа

Савремени људи свакодневно проводе безброј сати, једноставно се крећући. За разлику од нагле, наметљиве природе клика, акције скроловање је невероватно захвално на тај начин што нашим очима и мозгу даје чист и непрекидан ток садржаја. Помицање фотографија производа није само много мање захтевно за потрошача у односу на презентацију, већ може повећати вероватноћу да ће посетиоци видети више фотографија. За поједностављено искуство куповине, помицање фотографија производа нуди много јасних предности за е-трговину.

2. Пресекујући елементи

Између фотографија производа, описа артикала, упутстава и прегледа, на страницама производа за е-трговину често се догађа пуно. Дизајн који се пресијеца може помоћи страницама производа да постигну склад између контрастних елемената попут текста, фотографија и вектора. Ове композиције су динамичне и привлачне за очи, а истовремено остављају пуно могућности за негативан простор.

Посебно волимо употребу елемената дизајна који се преклапају у упутствима корак по корак, како бисмо успоставили крупне планове и приказе пуне величине, те истакнули карактеристичне спецификације производа. То смо чак видели и на веб локацијама без е-трговине, као што је ВП Енгине, где користе сличан дизајн.

пресијецајући се трендови дизајна е-трговине

Пресечујући елементи на Копарибеаути.цом

Права фотографија за веб локације е-трговине

Права фотографија производа како се користи форхимс.цом

3. Права фотографија

Уметност фотографије производа је знатно сложена. Фотографије би требале бити привлачне и занимљиве, али довољно једноставне да производ остаје средишњи фокус. Естетика би требало да буде конзистентна на свим производима, али не мучи купце са истим изгледом и позама изнова и изнова.

Потрошачи могу бити тешки да заиста добију осећај за производ када га само фотографије које виде обуставе у празном, белом простору. Срећом, упечатљива фотографија у е-трговини настаје попут даха свјежег зрака. Фотографије које приказују производ у деловању, у употреби, у предвиђеном контексту су нови и привлачни спој.

4. Интегрисани видео

Постоји нешто тако одушевљено у интегрисаном видеу, као што су покретне фотографије у свету Харрија Потера. Видео медији имају бројне предности које их чине привлачном опцијом за дизајн е-трговине. Прво, могу показати одређене карактеристике производа, попут конзистентности или јединствених механизама, на начин да фотографије и даље једноставно не могу. Друго, вешта монтажа може учинити да видео преноси мноштво информација у брзом и пробављивом формату. Треће, видео је десно привлачан.

Али интегрисани видео снимци се мало разликују од традиционалних видео медија на Интернету. Они комбинују све најбоље делове гиф-а (мања величина датотеке, аутоматско покретање и петље, без звука) са јасном дефиницијом видео датотеке. Резултат је ваш производ, оживљавање на екранима ваших купаца.

Интегрисани видео у е-трговини

Интегрисани видео записи на де.лусх.цом

Права фотографија за веб локације е-трговине

Фотографије на целом екрану на страници глитти.цо

5. Фотографије изван странице производа

Разбијање ограничења стандардних димензија слике моћан је начин да уђете у ваш производ. Било да је слика јунака или део дизајнерске композиције са раздвојеним страницама, дивовске фотографије производа носе убодни ударац. Уместо да ограничавате фотографије на стандардни број пиксела, покушајте да дизајнирате читаву страницу производа око негативног простора на вашој фотографији.

6. Одредишне странице производа

Прве интеракције ваших клијената са вашом веб страницом за е-трговину одређују да ли ће даље истраживати или ће затворити прозор и заборавити на вашу марку. Како би привукли пажњу потрошача у почетним тренуцима њихове посете, многе веб локације за е-трговину у 2018. години користе одредишне странице фокусиране на производ.

Цела сврха одредишне странице је претворити потенцијалне клијенте. Обично укључују дигитални „висину дизала“ за производ, као и позив на акцију. Одредишна одредишна страница комбинује паметну маркетиншку копију са прелијепим фотографијама, елегантним иконама и импресивним бројевима, тако да се потенцијални купац осјећа информирано и заинтригирано само што је видио почетну страницу ваше веб локације. Замислите одредишну страницу производа као најконкретнију и најатрактивнију дестилацију свега што ваш производ чини јединственим.

Права фотографија за веб локације е-трговине

Производ као одредишна страница на сутраслееп.цом

Права фотографија за веб локације е-трговине

Креативне, интерактивне категорије производа од сиктинине.ус

7. Странице креативних категорија

Странице категорија не треба третирати као једноставно заустављање између почетне и странице производа. Привлачна страница са категоријама производа може приморати ваше купце да истражују производе који иначе не би били на њиховом радару. У 2018. години почињемо са повећањем већег броја сајтова за е-трговину који динамичким дизајном користе потенцијал ове одлучујуће странице. Кроз интегрисани видео, суптилне анимације и подебљане фотографије, странице категорија постају много више од странице директорија. Добро дизајнирана страница са категоријама производа побољшава елемент открића у искуству вашег купца на мрежи.

Извори Инфограпхиц

(Јануар 2018)

Снимке екрана које се користе у инфографикама могу се наћи на следећим везама:

Дизајн е-трговине и веб хостинг

Какве везе имају трендови дизајна е-трговине са веб хостингом? Заправо пуно.

Управљање продавницом за е-трговину није лак подвиг, менаџери морају одржавати залихе одржане, надметати се против конкуренције, градити бренд и то је само оффлине, нејасна тактика.

За онлајн део морате се бавити дизајном, развојем, СЕО, садржајем, друштвеним медијима, плаћеним огласима и многим другим. Довољно је да некога полуде!

Један од првих принципа је одабир чврстог домаћина за е-трговину. Сада ако је ваша платформа за е-трговину самопослужена, тада можете започети са улазним нивоом као што је Блуехост или Хостгатор, или нечим мало отпорнијим попут ВП Енгине или СитеГроунд. Самопослуживање платформе за е-трговину мало је тешко за почетнике, али ако морате да прођете апсолутно најниже, направићете нешто попут ВооЦоммерце или Друпал.

Али препоручујем да се не крећете самосталним путем за веб локацију за е-трговину. Желите да идете са нечим удомљено за вас све у једном. Свиђа ми се или Схопифи или Скуареспаце за почетнике. Иначе можете ићи с тим СхопифиПлус, која је робуснија, или застрашујућа, али моћна Магенто.

Дизајн, садржај, развој, хостинг, маркетинг – цео дан у животу менаџера страница за е-трговину. Али све то такође долази у пуном кругу, јер су све повезане. Сваки од ових елемената узајамно делује и зависи један од другог. Учините то добро и ваша радња ће порасти.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map