10 Regjistruesit më të mirë të Domenit (Maj 2020) për Domain Hosting

10 Regjistruesit më të mirë të Domenit (Maj 2020) për Domain Hosting

10 Regjistruesit më të mirë të Domenit (Maj 2020) për Domain Hosting

Kështu që ju doni të regjistroheni një emër domain dhe nuk keni ide me kë të shkoni.


Ju keni parë reklama Godaddy.

Shoku yt ju tha për Namecheap.

Por cila është më e mira?

mirë-domain-registrars

Kushtet për të ditur përpara se të bëni blerje për Regjistruesit e Domeneve

Hosting Domain ose Domain Name Hosting: Më shpesh, vendi ku regjistroheni emrin e domain është vendi ku pritet domaini juaj. Por jo gjithmonë. Ju mund të transferoni emrin e domain-it në ofruesin tuaj të pritësit të uebit, duke mbajtur të njëjtën gjë regjistruesin. Për shembull, ju mund të regjistroni domenin tuaj në Namecheap, dhe pastaj të presni emrin e domain në SiteGround. Dhe për të qenë e qartë, mbajtja juaj në internet është e ndryshme nga pritja juaj e domain. Mendoni për mbajtjen e domain-it si adresën tuaj të postës – ndonjëherë është e njëjtë me shtëpinë tuaj (regjistruesin tuaj), dhe ndonjëherë përdorni një P.O. kuti (kompani pritëse domain). Metafora funksionon, kinda.

Une mundem: që është një akronim për Korporatën në Internet për Emrat dhe Numrat e caktuar. Icann është një organizatë jofitimprurëse përgjegjëse për koordinimin e mirëmbajtjes dhe procedurave të disa bazave të të dhënave në lidhje me vendet e emrave dhe hapësirave numerike të Internetit, duke siguruar funksionimin e qëndrueshëm dhe të sigurt të rrjetit.

Kush eshte: siguron informacione themelore për sa i përket një emri domaini, përfshirë atë që e zotëron, informacionin e kontaktit, etj. (i njohur edhe si intimitet i domain)

regjistruesit më të mirë më të këqij

Cilat janë regjistruesit e domeneve

Para se të ndodhë ndonjë nga magjitë e një faqe në internet, duhet të regjistrohet një emër domain. Variantet e fushave të nivelit të lartë (TLD), për ato që ne mendojmë si zgjatje klasike .com të një uebsajti si Google.com, shiten nga kompani të quajtura regjistrues. Ka mijëra opsione për regjistrimin e emrit të domain-it të faqes suaj të internetit. Le të hedhim një vështrim të ngushtë në 10 nga më të mëdhenjtë me të cilët mund të merreni ndërsa blini një emër.

Regjistruesit më të mirë të domeneve për të blerë nga viti 2019

Regjistruesi më i njohur nuk është gjithmonë më i miri. GoDaddy është kaq dhjetë vjet më parë – apo është ashtu?

1) NameCheap

NameCheap shihet gjithnjë e më shumë si regjistruesi i emrave të domain-up-and-comer. Fuqia më e madhe e kompanisë është që ajo shet emra domenesh .com për 10,99 $ në vit, duke e bërë atë një mundësi më të mirë afatgjatë për ata që janë shumë të vetëdijshëm për koston.

Pjesa më e mirë e Namecheap? FALAS privatesia e Whois

A doni ndonjë Joe Shmoe të dijë se kush e zotëron fushën tuaj dhe ku jetoni? Nuk mendova kështu. Merrni atë intimitet falas.

Gjithashtu, ata kanë një ndërfaqe të përdoruesit të pastër dhe tërheqës që kishte shumë mendim të futur në të. Në krye të këtyre shërbimeve ata gjithashtu ofrojnë WhoisGuard i cili është “një shërbim që ofron mbrojtje të privatësisë për domenin tuaj, duke i mbajtur të sigurta të dhënat tuaja” falas. Në dobësi, disponueshmëria e mbështetjes së klientit është pak më e kufizuar. Firma favorizon biletat e bisedave të drejtpërdrejta dhe e-mail mbi mbështetjen e drejtpërdrejtë të telefonit. Sidoqoftë, ai është marrë më agresiv në tregtimin e blerësve për herë të parë, duke ofruar marrëveshje deri në 0,48 dollarë.

NameCheap gjithashtu ka hyrë në treg për shtesat unike të nivelit të lartë, të tilla si. Celular dhe .studio, që shpesh kanë një apel për njerëzit që e shohin tregun aktual të mbivlerësuar dhe të tepruar. Duke pasur parasysh efektshmërinë e tij të kostos, efektiviteti i kostos, NameCheap është bërë i njohur për njerëzit që janë në kërkim të transferimit të emrave të domain nga regjistruesit e tjerë.

2) Google

Shtë e vështirë të mendosh për një produkt ose shërbim që gjigandi i madh i kërkimit nuk ka gisht, kështu që nuk është për t’u habitur të shohësh Google tani duke hyrë në tregun e emrave të domain. Kompania nuk del nga rruga e saj për të promovuar veten si ofruesin më të mirë të emrit të domain, por ofron fusha .com duke filluar nga 12 dollarë në vit. Google gjithashtu ofron një strukturë çmimesh që stimulon shumë blerjen për kushte më të gjata, duke premtuar deri në 10 vjet për 120 dollarë. Google është veçanërisht i popullarizuar me njerëz që duan mbrojtjen e intimitetit WHOIS (privatësinë e domain) përfshirë me blerjet e tyre pa ndonjë kosto shtesë.

Shtë e lehtë për t’u përdorur, e mbytur dhe me përparësi në thjeshtësi dhe shpejtësi. Google Domains përkon me Shërbime të tjera të Google, të tilla si Google Docs dhe YouTube, dhe ofron regjistrime private falas nga qindra shtesa të ndryshme domain. Pasi të regjistroheni për një emër domain, ata e bëjnë të thjeshtë për të marrë një suitë G për email.

3) rri pezull

Në pronësi të një prej emrave më të vjetër në biznes, Tucows, Hover është një përpjekje nga kompania e saj mëmë për të ri-reklamuar veten dhe rivendosur rëndësinë në treg. Ju mund të kapni një emër domain .com për normën në dukje standarde të industrisë prej 12,99 $ në vit, dhe WHOIS do të përfshijë mbrojtjen e intimitetit. Hover është regjistruesi më i mirë i emrave të domain për ata që e urrejnë shitjen e produkteve shtesë, siç janë shërbimet e pritjes. Ata ju tregojnë gjithçka që ju duhet të dini pa pasur nevojë të shqetësoheni se jeni hit me reklamë pas reklamës. Për shkak të kësaj, regjistrimi i një emri domain nuk ka qenë kurrë më i lehtë.

Në dobësi, mbështetja e telefonit është në dispozicion vetëm për një pjesë të çdo dite, dhe livechat është gjithashtu i dobishëm për sa i përket disponueshmërisë. Gjithashtu, ata nuk ofrojnë pritje në internet.

4) Dynadot

Nëse jeni duke kërkuar për një grumbull shtesash falas, Dynadot patjetër do t’i japë çdo regjistruesi të emrave të domain-ve një kandidim për paratë e tyre. Emrat e vitit të parë .com janë shitur për $ 8,40 dhe rinovimet janë vetëm 11,20 $. Paketa e Ndërtuesit në internet të ndërmarrjes përfshin një dizajn të përgjegjshëm falas me një faqe. Kjo faqe gjithashtu ofron një pritje të postës elektronike e cila është e shkëlqyeshme nëse doni të keni posta elektronike më profesionale të bashkangjitura me emrin e domain. Një pikë e madhe e shitjes për këdo që kërkon të ekzaminojë tregun është opsioni i tyre i fshirjes Grace që ju lejon të ktheni një emër domaini brenda 5 ditëve nga regjistrimi i tij.

5) NameSilo

NameSilo është një regjistrues domeni që mund t’i besoni, dhe ato janë transparente me çmimet. Nëse regjistroheni në NameSilo, nuk do të habiteni me ndonjë taktikë të ndërhyrjes së çmimeve, si tarifat e fshehura ose tarifat e transferimit. Ata gjithashtu nuk do të përpiqen t’ju bëjnë të paguani për shërbimet që nuk ju duhen. NameSilo ofron një emër domain nëntë dollarësh për vitin e parë.

NameSilo ka një bollëk karakteristikash të ndryshme që mund t’i përdorni falas. Këto karakteristika përfshijnë përcjelljen e emrit të domain, bllokimin e regjistrit, menaxhimin e DNS, menaxhimin e portofolit dhe përcjelljen e postës elektronike. Regjistruesit e tjerë të emrave të domain zakonisht do t’ju paguajnë për shërbime të tilla, por këto janë falas me NameSilo. Mund të jetë e ndërlikuar të lundroni NameSilo, ka vetëm kaq shumë tekst në një faqe, sa të mund të marrë shumë punë. Për të mos përmendur që faqja është pak e datuar.

Regjistruesit e rregullt të domenit:

Këta regjistrues të domain nuk janë veçanërisht të mirë – as nuk janë plotësisht të këqij. Disa i duan ata disa i urrejnë, ne i tregojmë pse më poshtë.

6) GoDaddy

Me lehtësi emri më i madh në bllok është GoDaddy. GoDaddy dikur kishte një vijim të fortë në mesin e domain-ave hardcore, për shkak të gatishmërisë së saj për të ofruar marrëveshje të rregullta në regjistrimet e emrave të rinj, por ajo është zvogëluar ndjeshëm në ripërdorimin e kodeve të kuponit. Rritjet shoqëruese të çmimeve rritën tarifën vjetore për një regjistrim standard .com nga 7,99 $ në 14,99 $, megjithëse blerësit e rinj ende mund të marrin zbritje të vitit të parë në intervalin prej 99 cent. Godaddy gjithashtu ofron qasje në një gamë të gjerë të TLD-ve të ndryshme, duke përfshirë shumë opsione jashtë shtetit.

Dhe merrni këtë – ditën tjetër ata më ngarkuan $ 17.99 për një rinovim – ata e dinin se unë isha i mbyllur sepse isha afër datës së rinovimit.

Kështu që ju e dini çfarë, unë nuk u besoj atyre aq shumë – ata po përpiqen të përfitojnë nga unë.

GoDaddy administron emrat e domain në emër të më shumë se 17 milion individëve dhe subjekteve. Firma është regjistri më i mirë i domain-it më të mirë për ata që kërkojnë mbështetje të klientit, falë disponueshmërisë 24/7 të telefonit.

Pse duhet të shkoni me GoDaddy – nëse të gjitha fushat tuaja janë tashmë atje, cilat janë disa dollarë më shumë në vit për t’i mbajtur ato së bashku.

EDHE – ata kanë mbështetje goxha solide të klientit 24/7.

Një tjetër bonus – nëse blini shumë fusha, ata kanë një klub blerësish domain për zbritje të mëdha – kinda si Amazon Prime.

7) Gandi

Gandi merr një zgjidhje disi të ndryshme nga regjistruesit e domain-ve në lidhje me ofertat e saj. Në vend se të sigurojë qasje në çdo TLD nën diell, Gandi përqendrohet në oferta specifike që janë më të njohurat. Firma përdor një strukturë çmimesh që shpërblen vëllimin, kështu që pronarët që bëjnë blerje më shumë se 12,000 dollarë në vit me ta marrin zbritje sa më të mëdha se 8,80 dollarë në vit. Pricemimi i tyre fillestar është 15 dollarë në vit për një .com, kështu që kompania nuk përfaqëson një zgjedhje vrasëse për njerëzit që kërkojnë të bëjnë vetëm një sasi të vogël biznesi ose thjesht regjistrojnë një pjesë të vogël të emrave të domain. Megjithatë, është një zgjedhje e shkëlqyeshme për shitësit dhe blerësit e domain-ve me vëllim të lartë.

Të përfshira në regjistrimin e domenit tuaj janë dy faqe të pritura falas për faqen tuaj të internetit, një “Blog Gandi” (shablloni i ueb-faqes së Gandi-it), një certifikim SSL, emaili dhe shumë më tepër. Gandi është me seli në Francë, kështu që mbështetja e tyre ndaj klientit nuk do t’ju shërbejë shumë, përveç nëse jeni të rrjedhshëm në frëngjisht. Nuk ka asnjë mbështetje për bisedë të drejtpërdrejtë ose numër telefoni që mund të telefononi, kështu që bëhet vetëm përmes postës elektronike ku mund të merrni një pjesë të tyre.

8) hostgator

Rreth vitit 2002, HostGator është një biznes që e sheh veten më shumë si një ofrues të shërbimeve të mbajtjes së faqeve në internet sesa një shitës domain. Kompania nuk është veçanërisht e rëndë për të shtyrë emrat e domain-it si një biznes, por është çmimi 12,95 $ në vit për një .com është mjaft konkurrues. Një tipar i madh që ndihmon në mbajtjen e këtij ofruesi konkurrues është se ata ofrojnë hosting wordpress. Në dobësi, pronarët e domain duhet të jenë të përgatitur për t’u shitur. Sidoqoftë, kjo mund të jetë e dobishme për fillestarët e afërm që duan një kompani pritëse për t’i ndihmuar ata të krijojnë një faqe të tërë.

9) Bluehost

Bluehost është një tjetër hyrje në lojën e ofrimit të një emri falas domain së bashku me një plan të paguar të mbajtjes së faqes në internet. Bluehost gjithashtu rrit antenën duke ofruar një çertifikatë falas SSL për këdo që ka një llogari hosting WordPress. Ata gjithashtu ofrojnë mundësi PHP për njerëzit që duan të presin përmbajtje dinamike në internet. Kostoja e regjistrimit për herë të parë në Bluehost prej 11,99 $ lehtë mund të rrihet, siç mund të jetë edhe tarifa e rinovimit prej 15,99 $ në vit.

Downright Bad – Regjistruesit më të këqij:

Jo – ne nuk na pëlqejnë këto.

Ata janë shkollë të vjetër, të shtrenjta dhe jo të mira për klientët e tyre. Bleni përmes këtyre me shpenzimet tuaja – ju paralajmëruam!

10) emër.com

Name.com me siguri nuk është kompania e parë që shumica e domainëve do të shkojë drejt, por është oferta e një emri domain falas, së bashku me secilin plan të hostimit të WordPress, është i detyruar ta bëjë atë tërheqës për një audiencë specifike. Lista e kompanisë së TLD-ve është mashtrim i mençur për të lëvizur, dhe kjo është një plus i caktuar për blerësin i cili thjesht duhet të ketë një emër domaini .COFFEE ose .EQUIPMENT. Fushat e vitit të parë .com shesin për $ 8,99, dhe orën e tarifave të rinovimit në një 12.99 $ të arsyeshme.

Firma nuk është ofruesi më i mirë i domenit për sa i përket shërbimit të klientit. Name.com ofron mbështetje telefonike nga e hëna deri të premten dhe biseda live është në dispozicion çdo ditë për një pjesë të ditës.

11) 1and1

1and1 përpiqet të tërheq vëmendjen tuaj me një ofertë agresive të regjistrimit të vitit të parë në 99 cent. Fatkeqësisht, çmimi i rinovimit rritet shpejt në 15 dollarë. Shtë një zgjedhje e mirë për njerëzit që synojnë të blejnë një emër domain dhe të kryejnë një transferim domeni në një tjetër regjistrues domeni vitin e ardhshëm. Nëse jeni duke kërkuar të zgjidheni me një regjistrues të vetëm domain, 1and1 nuk ka shumë gjëra të tjera përveç një standardi standard të shoqërimit të internetit që shoqërojnë upsells.

Shtë gjithashtu e rëndësishme të jesh i sigurt që lexon shtypjen e shkëlqyer të kontratës së tyre për të kuptuar më mirë dritaren e anulimit. Nëse ndonjëherë ndjeheni sikur ju duhet ta anuloni nuk do të jetë e lehtë, dhe ata ose do të refuzojnë ose nuk do të lëshojnë një rimbursim. Për më tepër, 1&1 Interneti nuk ofron DNS premium, ose ndonjë mjet tjetër për të siguruar domene të sigurta. Ajo që ata ofrojnë është themelore, dhe nuk ka me të vërtetë asgjë unike ose tërheqëse që do t’ju bëjë të zgjidhni ato mbi regjistruesit e domain.

12) Zgjidhje të rrjetit

Ugghh – Zgjidhjet e Rrjetit është me e keqja.

 vetëm arsyeja që ata akoma ekzistojnë është sepse ata dikur ishin vendi për tu regjistruar. Që nga ajo kohë, ata i kanë dëbuar klientët e tyre që po vdesin.

ata ngarkoni në veri prej 30 $ + për të rinovuar – me shume se dyshe çfarë ngarkojnë regjistruesit e tjerë. Djajtë!

Një pasuri e fituar e Web.com, ky regjistrues i emrave të domain ofron shumë plane të ndryshme që të gjitha përfshijnë veçoritë themelore të mbështetjes së klientit. Ndërsa ata kanë një faqe në internet që duket e shkëlqyeshme dhe është diçka që mund ta shfletoni çdo ditë, kjo kompani ka qenë shumë e suksesshme si një konsulent për IT, por që nga ajo kohë ka marrë mjaft hit nga polemikat që nga vitet 1990.

Mbështetja është gjithashtu shumë e dobët, pa sistem live chat ose biletash; vetëm një numër telefoni që mund të telefononi. Ju mund të paguani për ndihmë premium. Ka te drejte Ju duhet t’i paguani ato për t’ju ndihmuar në transferimet, migrimet, vendosjen e SSL, midis gjërave të tjera të rëndësishme.

Për më tepër, ata nuk ofrojnë garanci për kthimin e parave. Nëse nuk jeni të kënaqur me atë që keni paguar, ata gjithashtu mund t’ju thonë që të shkelni shkëmbinjtë. Pa mundësi të rimbursimit, nuk ka asnjë mënyrë që kjo të mund t’ju sjellë dobi në asnjë mënyrë.

13) Ueb.com

Web.com pretendon se ofron një pritje të besueshme dhe të përballueshme në internet. Ata kryesisht kujdesen për subjektet e korporatave dhe bizneset mbi individët personalë dhe privatë. Ato ofrojnë shërbime që i ndihmojnë bizneset të gjenerojnë zgjidhje për udhëheqje dhe marketing. Ju madje mund të merrni ndihmë me optimizimet e motorëve të kërkimit. Sidoqoftë, pikërisht këtu fillon pozita pozitive dhe përfundon me Web.com.

Pricesmimet e rinovimit të tyre janë gjithashtu të egra. Ju do të duhet të paguani 35 dollarë në vit për një rinovim. Me këtë konsideruar, është një ide më e mirë për të parë diku tjetër për plane afatgjata afatgjata.

Web.com ka disa artikuj të ndihmës shumë të ngathët në faqen e tyre. Faqet e ndihmës shpesh janë shumë të paqarta për t’u përdorur nga personat me probleme ose shqetësime specifike. Për shembull, nëse po kërkoni ndihmë për migrimin në faqen tuaj, nuk ka asgjë për migracionin që mund të gjendet.

14) eNom

eNom nuk shkëlqen në regjistrimin e domain, dhe përkundrazi merr emrin e tij duke shitur emra të tjerë të përdorur domain. Për shkak të kësaj, mund të jetë problematik kur punoni me ta. Një dorë nuk e di se çfarë po bën tjetra.

Nëse shitësi juaj lejon që emri juaj i domain të skadojë, eNom mund t’ju bëjë të paguani shumë para për një marrëveshje të re, afatgjatë.

Kufijtë e domenit

Kështu që emri juaj i preferuar i domain është marrë nga dikush tjetër – çfarë shurdhimesh!

Pra, gjithçka është e humbur? Jo domosdoshmërisht. Nëse emri që ju dëshironi po grumbullohet si një endacak nga dikush që nuk e përdor emrin, por ende paguan tarifën e regjistrimit, zgjidhja juaj është: backordering.

Regjistrimi i një domain nuk është i papërvojë, por ekziston një shans shumë i mirë që mund ta kapni atë domen – me kohë. Nëse backorder nuk funksionon? Gjeneroni një emër të ri…

Gjeneruesit e emrave të domainit

Ka shumë debate nëse duhet të shkoni me një emër domain të shkurtër si “delfin” me një TLD të ri (.co, .us, .guru), ose të merrni krijues, si “trydolphin”, i kombinuar me traditën .com.

It’sshtë për debat, pro dhe kundër për të dy, por për të filluar pse të mos gjeneroni dhjetëra ide domain në sekonda? Ne kemi bashkuar një listë të 22 gjeneratorëve të emrave të domain që bëjnë hile për t’ju marrë më shumë ide sesa mund të trajtoni. Merrni atë për një rrotullim!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector