Kufijtë e Domainit: Udhëzuesi i fundit për Shërbimet më të Mira Mbrapa

Ju keni menduar vetëm për emrin e përsosur të domain.


Catchshtë tërheqës, gjeni, dhe pikërisht ajo që kërkon biznesi juaj.

Por është marrë. Zemra juaj mbytet. Ju trishtoheni pak dhe nuk dini çfarë të bëni. Ju shkoni shikoni faqen dhe shihni se është duke u përdorur, gjë që e bën atë edhe më keq. Ju duhet ta vendosni domenin në përdorim të mirë!

Duhet të keni frikë, ka një zgjidhje. Edhe pse nuk është i shpejtë apo i lirë, një shërbim backorder domain mund të jetë përgjigja për problemin tuaj.

Isfarë është një Backorder Domain?

Një backorder domain është një shërbim që ndihmon dikë të përpiqet të marrë një emër domaini pasi të bëhet i disponueshëm për regjistrim. Përmes faqeve të regjistrimit të domenit në internet si GoDaddy.com, duke përdorur një shërbim të backorder domain mund të përfshijë anëtarësimin e monitorimit të domain, një anëtarësim me ankande domain përmes vetë faqes së internetit (d.m.th., GoDaddy.com), një sasi të caktuar kredie drejt ofertave të ankandit të parë për një domain , dhe të paktën një vit i regjistrimit të emrit të domain.

Mbështetja e një domain është e rekomanduar për ata që me të vërtetë duan një emër të veçantë domain dhe janë absolutisht të sigurt që është emri i domain për ta. Mbështetur në një domain lejon dikë të monitorojë statusin e një emri domain (më shumë informacion mbi llojet e ndryshme të statuseve për një emër domain dhe si ndryshojnë ato do të sigurohen më vonë në këtë udhëzues). Regjistrimi i një domain gjithashtu nënkupton që personi që vendosi backorder domain do të njoftohet kur një ankand për këtë emër domain do të fillojë.

Farë do të thotë të backorder një domain?

Regjistrimi i një domeni nënkupton vendosjen e një oferte në një emër domain që ju dëshironi për faqen tuaj të internetit, por tashmë është në pronësi të dikujt tjetër. Ju vendosni një ofertë për atë emër të domain duke shpresuar se pronari aktual nuk do të rinovojë regjistrimin dhe pronësinë e tij dhe se së shpejti do të bëhet për grabs dhe se ju do ta keni atë.

Krijimi i një domaini nënkupton që me të vërtetë dëshironi atë emër domain. Edhe pse është në pronësi të dikujt tjetër, ju e dini se është emri i përsosur i domain-it për ju dhe faqen tuaj të internetit. Vendosja e një backorder do të thotë që ju do të dini kur emri i domain-it po kalon procesin e skadimit dhe rinovimit të mundshëm, dhe kur do të bëhet zyrtarisht i disponueshëm për regjistrim nën një pronar të ri. Vendosja e një backorder në një domain do të thotë të jesh një nga të parët që e di kur emri i domain që ju dëshironi bëhet i lirë për marrjen. Regjistrimi i një domain gjithashtu nënkupton që ju të mund të filloni të vendosni oferta në të pasi të bëhen të disponueshme dhe është gati për ankand në shumë site të regjistruesve të emrave të domain, duke rritur kështu shanset për të marrë me sukses atë emër domain.

Cikli i Jetës së Emrit të Domainit

Para se të kalojmë në pjesët me lëng të këtij postimi, është e rëndësishme të kuptoni se si funksionon cikli jetësor i emrit të domainit.

cikli jetësor i emrit të domainit

cikli jetësor i emrit të domainit Burimi i figurës: DomainSherpa

Shërbimet e Prapambetjes së Domenit

Shumë site të regjistrave të emrave të domain kanë shërbime backorder domain që e bëjnë më të lehtë për përdoruesit të mbajnë gjurmët e statusit të emrave të domain dhe ofertave të vendit pasi të skadojnë dhe të bëhen të disponueshme për ankand. Shumë site të regjistrave të emrave të domain, si GoDaddy.com për shembull, ofrojnë përfitime për shërbimet e tyre të backorder domain, të tilla si një vit i anëtarësimit në ankandet GoDaddy dhe 10 dollarë kredi ndaj ofertës së parë në ankand të një përdoruesi. Shumë shërbime përfshijnë gjithashtu një politikë “pa kurë, pa pagesë”, paralajmërime të personalizuara për emra të caktuar domain ose fjalë kyçe relevante, dhe veçori të tjera të monitorimit të domain. Të gjitha këto shërbime shpresojnë të bëjnë vendosjen e prapavijave të domenit dhe sigurimin e domeneve të prapambetura më të lehtë dhe më pak kohë. Këto shërbime u kursejnë klientëve shumë kohë dhe gjithashtu rrisin shanset e tyre për të siguruar me sukses një domen të skaduar nga i cili ata mbështetën. Gjithashtu, shumica e shërbimeve të backorder-it të domain funksionojnë duke përdorur teknologjinë më të fundit në dropcatching.

Lexoni më tej për një listë të kompanive në internet me shërbimet më të mira të backorder.

Kompanitë më të mira të kthimit të domenit

Ekzistojnë disa ndërmarrje të backorder domain-it me faqet e regjistrimit në dispozicion në internet, por cilat janë kremrat e të korrave? Cilat kanë shërbimet dhe rishikimet më të mira, dhe si e dini cili është më i miri për ju?

Një koncept kyç për të kuptuar është tre të mëdhenj: SnapNames, NameJet dhe Go Daddy Auctions. 

Më poshtë është një listë e kompanive dhe faqeve të internetit më të mira për prapa kufijve të domenit.

1. SnapNames

SnapNames është nga tre regjistruesit e domain-ve më të njohur dhe më të njohur. SnapNames vjen me listat e emrave ekskluzivë të domenit që gjenden vetëm në faqen e tyre të internetit, marrëveshje ditore për emrat e domain-ve, dhe listat e emrave të domainëve më të njohur të skaduar në treg. Ajo gjithashtu vjen me karakteristika kërkimi, duke lejuar përdoruesit të shohin se cilat emra domain janë marrë ose të disponueshëm, madje ka edhe kategori për emra të ndryshëm domenesh që e bën gjetjen e domenit të duhur për biznesin e një personi më të lehtë dhe më efikas. Kategoritë përfshijnë argëtim, teknologji, shtëpi dhe kopsht, ushqim dhe pije, financa dhe shëndetësi. SnapNames rekomandohet veçanërisht për njerëzit që kërkojnë emrin e përsosur të domain për biznesin dhe markën e tyre.

SnapNames ka funksione dhe njoftime të shumta kërkimi, duke e bërë të thjeshtë fushat e monitorimit. Përdoruesit gjithashtu do të njoftohen nëse një emër domain për të cilin ata interesohen pritet të skadojë dhe të bëhet i disponueshëm brenda 30 ditëve. Përsëri, klientët duhet të paguajnë vetëm nëse emri i domain që ata u mbështetë u sigurua me sukses për ta. Konsumatorët gjithashtu do të kenë qasje në ankandet e primit të emrit të domain për fushat e prapambetura. Përmes shërbimit të backordering domain në SnapNames, klientët do të kenë qasje në vendet e tregut global të emrave të domain, me të gjithë lehtësinë dhe lehtësinë e blerjeve në internet. Falë partnerëve të tyre të shumtë të biznesit dhe teknologjisë me cilësi të lartë lëshimi, SnapNames ofron një përzgjedhje të mrekullueshme prej rreth 30 milion emrave të domain me çmime të ulëta, duke e bërë atë ideal për bizneset, veçanërisht fillestarët me buxhet të ngushtë që përpiqen të ndërtojnë fushën e tyre të internetit.

2. NameJet

NameJet është gjithashtu një nga tre regjistruesit e domain më të njohur dhe më të njohur.NameJet lejon përdoruesit të shtojnë emrat e tyre të preferuar të domain-it në një listë personale të backorder-it të emrit të domain-it, dhe NameJet do të bëjë të gjitha punët për ta, të tilla si monitorimi ditor dhe personalizimi. alarme kur një emër domain do të bëhet i disponueshëm së shpejti. NameJet gjithashtu ka një mori të emrave ekskluzivë të parain-lëshuar të domain-ve, të vendosura tashmë në faqet e partnerëve të tyre të regjistruesit të domain, do të thotë se ata nuk do të jenë në dispozicion për ankand kudo tjetër. Gjithashtu nuk ka tarifa të fshehura dhe deri në një vit regjistrim falas për ofertuesin më të lartë të një emri domain. NameJet është një nga kompanitë më të suksesshme të backorder domain kur bëhet fjalë për të fituar emrat e domain-it në pritje të skaduar për klientët e tyre.

3. Ankandet GoDaddy

GoDaddy.com është pa dyshim regjistruesi më i popullarizuar dhe i njohur i domain-it përreth. Domenet e prapambetura në GoDaddy janë të shpejta dhe të lehta. Sapo përdoruesit të blejnë kredi për backorder, gjithçka që duhet të bëjnë për të përdorur backorder-in për t’u përdorur është hyrja në llogaritë e tyre, kliko në butonin “Domain Backorder” në seksionin “Produktet e mia” dhe aplikojeni atë në emrin e domain-it që përdoruesi dëshiron. Kufizimet e domenit në GoDaddy janë 24.98 dollarë secila, duke përfshirë kostot e regjistrimit, dhe gjithashtu vjen me monitorim të lirë të përditshëm të domenit dhe deri në një vit anëtarësim falas. GoDaddy gjithashtu punon me çdo lloj domeni të ndryshëm, nga .com në .biz.

Meqenëse të gjitha fushat e prapambetura kalojnë procesin e një ankandi, GoDaddy vjen me oferta automatike. Personi i parë që vendos një backorder në një fushë të veçantë do t’i jepet oferta e hapjes përmes blerjes së tyre të pasme pa ndonjë kosto shtesë. Përdoruesit gjithashtu do të njoftohen menjëherë kur shumë njerëz janë të interesuar dhe ofertojnë në të njëjtin emër domain, dhe kur emri i domain skadon dhe bëhet i disponueshëm për ankand.

GoDaddy gjithashtu u jep përdoruesve shanse të shumta për të siguruar një emër domain ose provoni përsëri. Domenet e prapambetura do t’i jepen automatikisht dikujt nëse ata janë personi i vetëm që vendosin një ofertë në të, por nëse ato janë më të larta se ato, do të njoftohen në rast se dëshirojnë të vendosin një ofertë më të lartë ose të transferojnë kredinë e tyre të prapambetur në një tjetër domain. Kreditë e backorder nuk skadojnë kurrë në GoDaddy.com.

GoDaddy është gjithashtu i njohur për karakteristikat e tij yjore të mbrojtjes së intimitetit. Përdoruesit mund të fshehin identitetin e tyre nga pronarët e mëparshëm të domain-it dhe kërcënimet për sigurinë në internet si hakerat. Përdoruesit kanë mundësinë që të shtojnë Regjistrimin Privat në kufijtë e tyre, duke i lejuar ata të mbajnë informacionet e tyre personale nga ato që nuk janë regjistruar në bazën e të dhënave publike WHOIS. Regjistrimi i domenit përmes GoDaddy i bën domenet backordering më të sigurt dhe më të sigurt.

4. DropCatch

Që nga ajo u themelua në vitin 2008, DropCatch ka përdorur teknologjinë e tij të pikëzimit për të siguruar mbi një milion emra domainesh të prapambetur për përdoruesit e tij. Vendosja e kufijve përmes DropCatch është falas. Konsumatorët ngarkohen vetëm nëse domeni i prapambetur është siguruar me sukses për ta. DropCatch gjithashtu vjen me listat ditore të emrave të domainve që skadojnë aktualisht dhe raportet e shkarkueshme dhe karakteristikat e kërkimit për ta bërë më të lehtë për klientët të kërkojnë fusha të vlefshme dhe të kontrollojnë statusin e tyre.

Ekzistojnë dy rezultate të mundshme kur një përdorues mbron një fushë në DropCatch. Nëse ai përdorues është i vetmi që mbron një domain, ata paguajnë 59 dollarë dhe emri i domain është i tyre, por nëse shumë njerëz vendosin prapa në të njëjtin fushë, atëherë domeni shkon në një ankand publik. Ankandi do të zgjasë 3 ditë dhe ofertuesi më i lartë do të fitojë.

5. BackorderZone

Tani e shënuar nën NamePal, BackorderZone lejon përdoruesit të vendosin oferta për përfaqësuesit e emrave të padisponueshëm përmes ankandeve të domain. Shërbimet e tyre të prapambetjes vijnë me karakteristika të monitorimit të fjalëve, në pritje të statistikave të domenit dhe aftësinë për të shtuar më shumë fusha. NamePalBackorderZone gjithashtu lejon përdoruesit të menaxhojnë më mirë domenin e tyre. Shërbimi i tyre për menaxhimin e domain, një pjesë e paketës së shërbimit të tyre për backorder-in e domain, ka azhurnime automatike për regjistrat e domeneve NS dhe WHOIS dhe faturimin pas lindjes.

Duke përdorur teknologjinë më të fundit në lëshimin e veglave, NamePalBackorderZone mban gjurmët e mijëra fushave të skaduara rishtazi që shfaqen çdo ditë, si dhe sa ankande janë aktualisht aktivë në faqen e tyre. Në këtë mënyrë, përdoruesit do të kursejnë më shumë kohë dhe do të rrisin shanset e tyre për të siguruar një emër domain të skaduar sapo të bëhen të disponueshëm.

Përdoruesit mund të mbrojnë sa më shumë domene që duan pa asnjë kosto. Ata vetëm duhet të paguajnë një herë NamePalBackorderZone siguron me sukses një emër domain të skaduar për përdoruesit. Mbajtësit e llogarisë nuk duhet të paguajnë asnjë tarifë mujore, pasi kufijtë vijnë me çmimet më të mira individuale për tregun e backorder domain-it.

6. CatchTiger

Tjetra është CatchTiger. Ankandet janë të hapura për publikun dhe ka një të re çdo ditë. Llogaritë janë falas dhe vijnë me një vit regjistrim falas të emrave të domain. Oferta fillestare për të gjithë ankandin e domenit është 35 paund (43,70 dollarë), dhe nuk ka asnjë politikë kurimi, pa pagese. Pa kurë, pa pagesë do të thotë që përdoruesit nuk do të duhet të paguajnë nëse CatchTiger nuk mund ta heqë me sukses emrin e domain të skaduar.

Përveç pjesëmarrjes në ankandet e skaduar të domenit, CatchTiger gjithashtu lejon përdoruesit të shesin emrat e domain-it përmes platformës së tij të Vendit të Tregut për një audiencë përkatëse të blerësve të mundshëm të emrit të domainit. Megjithëse është një ofrues dhe kompani shërbimi prapa-backorder domain, ai punon me shumë fusha të ndryshme ndërkombëtare, përfshirë vendet në BE dhe madje edhe Zelandën e Re.

Së fundmi, CatchTiger ofron paralajmërime personale që do t’i lënë përdoruesit të dinë kur emri i tyre i preferuar i domain është i disponueshëm dhe paraqitet në ankand. Të gjithë përdoruesit do të duhet të bëjnë është ta njoftoni CatchTiger se cilin emër të domain dhe fjalë kyçe përkatëse duhet të shikojnë. Përdoruesit së pari do të marrin një email kur emri i tyre i preferuar i domain bëhet i disponueshëm, duke u kursyer atyre kohë dhe duke rritur shanset e tyre për të siguruar me sukses emrin e tyre të përsosur të ëndrrave. Përdoruesit mund të kenë një numër të pakufizuar njoftimesh personale të shtuara në llogarinë e tyre në CatchTiger.com.

7. DomainMonster

Shërbimi i Backorder DomainMonster monitoron emrat e domain më të kërkuar të përdoruesve dhe i regjistron ato në emër të tyre në çastin kur ato bëhen të disponueshme. DomainMonster gjithashtu mban gjurmët e qindra mijëra emrave të domain që skadojnë çdo ditë, duke lejuar përdoruesit të kërkojnë dhe monitorojnë ata në faqet e tyre të skaduara.

Përveç tarifave të vogla të regjistrimit, vendosja e kufijve përmes DomainMonster është falas. Ata gjithashtu përdorin një politikë pa kurë, pa pagesë. Ata gjithashtu marrin vetëm një prapavijë për domen dhe nuk bëjnë ankand fusha të prapambetjes, në vend të kësaj punojnë ekskluzivisht që përdoruesi ta sigurojë atë për ta. Të gjithë përdoruesit duhet të bëjnë është të kërkoni për fushën e tyre të zgjedhur në kutinë e kërkimit të faqes në internet dhe, nëse nuk është i disponueshëm, klikoni në lidhjen “Rendit prapa” për të filluar monitorimin e tij. E dyta që emri i domain-it që një përdorues i rikonfirmuar skadon dhe bëhet i disponueshëm, DomainMonnster e kap atë dhe punon me zell për të siguruar dhe regjistruar atë nën emrin e përdoruesit.

Mënyra më e mirë për të mbështetur një domen

Para se të kalojmë në mënyrat më të mira për të rikthyer një domain, është e rëndësishme të theksohet se vendosja e një backorder domain nuk garanton që dikush do të marrë emrin e domain pasi të bëhet i disponueshëm.

Shumë ndryshore ndikojnë në procesin e prapambetjes së një domeni. Për shembull, pronari aktual i emrit të domainit të regjistruar mund të rinovojë regjistrimin, duke parandaluar që ai të jetë i disponueshëm për pronësi të re për momentin, ose faqet e internetit me shërbime backorder domain si GoDaddy mund të jenë të pasuksesshëm në përpjekjet e tyre për t’i dhënë dikujt regjistrim për emri i domain që ata duan.

Variablat e tjerë përfshijnë që duhet të marrin pjesë në një ankand publik ose privat për emrin e domain, ku dikush tjetër ka aq shumë shanse për të marrë me sukses pronësinë për emrin e domain-it siç bëni.

Tani, cilat janë mënyrat më të mira për të mbështetur një domen? Si skadojnë fushat në radhë të parë? Si e mbroni një domain? Dhe si i rritni shanset tuaja për të marrë me sukses emrin e domain përmes backorder?

Në kundërshtim me besimin popullor, domenet skadojnë, dhe shpesh herë para se të thonë se do. Emri i domain bëhet “skaduar” nëse pronari i tij aktual nuk e rinovon atë deri në datën e skadimit. Emri i domain pas kësaj i nënshtrohet një periudhe mospagimi dyzet ditësh, kur të gjitha shërbimet e domenit janë mbyllur, por pronari aktual i domenit ka ende një shans për të rinovuar domenin për një tarifë standarde të rinovimit përmes ofruesit të shërbimit të domenit në internet.

Sapo domain hyn në këtë periudha e dyzet ditëve të hirit, ka shumë të ngjarë që pronari aktual ta rinovojë atë fare. Përndryshe, nëse pronari aktual po planifikonte rinovimin dhe mbajtjen e emrit të domain, ata do të ishin siguruar që të rinovojnë regjistrimin e tyre përpara datës së skadimit të tij. Sidoqoftë, ka të ngjarë gjithashtu që pronari thjesht po dembelizohej ose shtyhej, kështu që ata akoma mund të rinovojnë regjistrimin e tyre të emrit të domain pa penalizim dhe në fatkeqësinë e njerëzve që duan që ai emër i domain të jetë i lirë për marrjen e.

Pastaj, pasi të kenë kaluar dyzet ditë dhe periudha e hirit të mbarojë, emri i domain-it kalon në një “periudhë shëlbimi” ku bëhet më e vështirë për pronarin aktual të rinovojë regjistrimin e tij (të tilla si tarifat më të shtrenjta të rinovimit dhe gjobat e tjera), dhe shanset që emri i domain të bëhet i lirë për pronësi dhe regjistrim të ri janë edhe më të larta dhe më të pëlqyera. Pas kësaj “periudhe shëlbimi”, emri i domain bëhet “i bllokuar” para se të kalojë një fazë të fshirjes, e cila zgjat afërsisht pesë ditë. I gjithë procesi zgjat rreth 75 ditë pas datës fillestare të skadimit të emrit të domain-it dhe pasi procesi të mbarojë, emri i domain është zyrtarisht për regjistrim për ata që e dëshirojnë atë, duke u bërë kështu të pranueshëm për prapa.

Por procesi i rikthimit të një domaini pasi emri i domain të bëhet i disponueshëm për regjistrim nuk është aq i thjeshtë sa dikur. Më parë erdhi për herë të parë, shërbeu së pari në atë mënyrë që personi më i shpejtë të regjistrohej për një emër domain të skaduar dhe shumë të dëshiruar do të ishte ai që e mori atë.

Tani, regjistruesit e emrave të domain-it si GoDaddy.com kryejnë ankande për emrat e domain-it të skaduar. Në atë mënyrë, këta regjistrues të emrave të domain fitojnë fitime shtesë, dhe emri i domain-it shkon te ofertuesi më i lartë sesa gjuetari më i shpejtë dhe më i lumtur i emrit të domain.

Ky proces i vjetër i regjistrimit të emrave të domain-it të skaduar ndodh vetëm nëse një emër domain i skaduar ishte ngritur në ankand, por u rrëzua për shkak të mungesës së ofertuesve. Sidoqoftë, kjo zakonisht nuk ndodh, dhe nëse ndodh, ai kalon përmes një “shërbimi të automatizuar lëshimi”, shumë prej të cilave ofrohen në kompanitë dhe shërbimet e prapambetjes së domain, të listuara më herët në këtë udhëzues.

Në mënyrë që të vendosni një backorder, dhe të filloni ofertat për një emër domain pasi të bëhet i disponueshëm, ju duhet të vendosni një backorder në shtëpinë e duhur ankand regjistrimin e domain. Kjo duhet të bëhet përpara se emri i domain-it të arrijë në datën e skadimit të regjistrimeve të tij, ose para përfundimit të “periudhës së skaduar” të tij, i cili, në varësi të regjistruesit të tij, mund të zgjasë deri në 45 ditë. Ju do të duhet të regjistroheni për një llogari në faqen e shtëpisë së ankandit për regjistrimin e domain, ku emri i domain që ju dëshironi do të bëhet i disponueshëm.

Por ekzistojnë qindra regjistrues të emrave të domain dhe faqet e ankandeve që janë aktualisht të disponueshme në internet. Si mund ta dini se cili do të ketë emrin e domain që ju po kërkoni?

Së pari, përcaktoni regjistrin e emrit të domainit. Shumica e regjistruesve të emrave të domain kanë një partner në ankand që ata e përdorin ekskluzivisht, kështu që njohja e regjistruesit emrin e domain-it është nën të do të dish se në cilën sit të ankandit të shkosh, kur është koha për të vendosur oferta për emrin e domain-it. Thjesht bëni një kërkim WHOIS me emrin e dëshiruar të domain-it dhe shikoni përmes informacionit për të gjetur regjistrin e emrit.

Pastaj, përdorni grafikun e shënuar në Hapi 2, “Përcaktoni partnerin e ankandit” për të gjetur partnerin e shtëpisë së ankandit të përdorur nga regjistruesi aktual i regjistruar i emrit tuaj të domain. Ekzistojnë tre shtëpi të ankandeve kryesore që shumica e regjistruesve të emrave të domain përdorin ekskluzivisht: Ankandet GoDaddy, NameJet dhe SnapNames. Një nga shanset më të mira për të përvetësuar emrin e domainit të skaduar që ju dëshironi është që të mbani rregullisht statusin dhe përparimin e emrit të skaduar të domain-it në sitin e shtëpisë së ankandit të përdorur nga regjistruesi.

Tani Shkoni Merrni Domain tuaj!

Enoughshtë mjaft keq kur një emër domain që ju dëshironi për faqen tuaj të internetit është marrë tashmë nga dikush tjetër, por procesi i pritjes që ai emër të skadojë dhe të bëhet i disponueshëm mund të jetë po aq i keq.

Mund të jetë e vështirë dhe zhgënjyese dhe kërkon kohë, dhe nuk ju garantohet as emri i domenit. Por të qenit pronari i ri i një emri të skaduar të domain që ju gjithmonë e donit nuk është e pamundur.

Mbështetja e një domain është një nga mënyrat më të mira dhe më të lehta për të rritur shanset për të qenë me sukses pronari i ri i emrit të domain-it të ëndrrave pasi të skadojë. Ajo largon shumë konfuzion dhe komplikacion larg gjithë procesit.

Kufizimet e domenit e bëjnë më të lehtë për të mbajtur gjurmët e statusit të një emri domain që dëshironi, kështu që ju do të dini më shpejt se kur skadon dhe bëhet i disponueshëm, ose nëse rinovohet nga pronari i tij aktual, ose kur shkon në ankand në të faqja e partnerit në ankand aktual i regjistruesit. Nuk është për t’u habitur që kufijtë e domenit janë një shërbim kaq i popullarizuar dhe praktikë e zakonshme për njerëzit që kërkojnë për domenin e duhur të internetit për faqen e tyre të internetit.

Mori të gjitha informacionet? Tani shkoni merrni domainin tuaj!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map