Google Cloud-beoordelingen mei 2020: prijzen en abonnementen hosten

Hoe goed is Google Cloud Hosting?


Google Cloud-recensies 3.3 / 5 Recensent {{reviewsOverall}} / 5 Gebruikers (5 stemmen) Pros

 1. Uitstekende prestatie
 2. Rekeningen in stappen van minuten
 3. Uitstekende interne datacenternetwerken
 4. Gebruiksvriendelijke Big Data-analyse met BigQuery

Nadelen

 1. Slechts drie datacenters
 2. Minder software-opties dan AWS
 3. Niet voor de beginner

Support3Speed3Features3.5Value4Transparency3

Onze officiële Google Cloud Hosting Review

Google Cloud-hosting is meer een IAAS-service: Infrastructure As a Service. Google, het enorme conglomeraat van Silicon Valley dat we allemaal zijn gaan waarderen en kennen, biedt ook hostingservices.

Op een basisniveau noemt Google dit Google Sites. Het wordt al lange tijd gebruikt door het onderwijs en de overheid om eenvoudige websites en zelfs eenvoudigere intranetten te maken. Op dit moment proberen ze niet te concurreren met andere webhostingplatforms en providers. In plaats daarvan proberen ze hun hand in de IAAS-industrie.

Beste functies van Google Cloud Hosting

De twee belangrijkste concurrenten van Google zijn Amazon Web Services (AWS) en RackSpace-hosting. Ze worden sterk beïnvloed door Linux – met name de Google-variant van Linux. Ja – Google heeft zijn eigen Linux-variant.

Uitstekende prestatie

Het Google Cloud-platform heeft uitstekende prestaties. Om dit te testen, moesten we minimaal twee verschillende services vergelijken. We hebben RackSpace in onze test gebruikt, aangezien RackSpace zijn concurrenten qua prestaties vaak overtreft. In dit geval presteerde Google Cloud beter dan RackSpace. Toen we Google Cloud testten met RackSpace, waren we in staat om de benchmark-cijfers te behalen met één vCPU van het Google Cloud-platform, terwijl het RackSpace twee vCPU’s kostte om dezelfde cijfers te behalen.

Rekeningen in stappen van minuten

Google heeft een zeer geavanceerde prijscalculator en ze maken hun rekenalgoritmen zelfs openbaar – tot aan de kale JSON-code. Met al deze algoritmen gaande, factureert Google u in stappen van minuten. Ze definiëren een maand als 720 minuten en voor benchmarkdoeleinden, als u de hele maand aan benchmarking besteedt, zou u 720 minuten in rekening worden gebracht.

Wanneer u hun IAAS-pakket koopt, beginnen de prijzen bij $ 6092 per jaar en beginnen ze met hun webserverpakket met acht servers.

Uitstekende interne datacenternetwerken

Dit hoeft geen verrassing te zijn, maar de netwerkstandaard van Google is van topklasse. Wanneer u uw VM’s instelt, kunt u eenvoudig en snel virtuele privé-netwerken maken. Dit omvat openbare en privé-subnetten om uw VM’s te ordenen. Je krijgt ook toegang tot firewalls, gateways en routers. Je zult merken dat deze eenvoudig in te stellen zijn – als je de Linux-opdrachtregel kent. Voor het navigeren op het Google Cloud-platform is geen IT-achtergrond vereist. Als u echter het meeste uit de service wilt halen, is het waarschijnlijk de beste keuze om er een te hebben.

Gebruiksvriendelijke Big Data-analyse met BigQuery

De doelgroep voor het Google Cloud-platform is niet alleen krachtige gebruikers. Ze gebruiken de opdrachtregelinterface om gelijke tred te houden met andere concurrenten in de IAAS-industrie. Dit omvat Microsoft Azure, Amazon Web Services, RackSpace Managed Cloud en IBM / SoftLayer, die zich allemaal richten op mensen met ervaring in IT-beheer – niet alleen op ervaren gebruikers.

Als u in deze categorie valt, maakt het Google Cloud-platform het gemakkelijk om alledaagse taken uit te voeren, zoals het toewijzen van tijdelijke IP-adressen om IP-adressen te reserveren.

Nadelen van Google Cloud Hosting

Er zijn enkele dingen waarvan we hebben vastgesteld dat Google Cloud het beter kan doen. Dit is wat we hebben gevonden.

Slechts drie datacenters

Google Cloud heeft slechts drie datacenters – wereldwijd. Ze hebben er een in Iowa in de Verenigde Staten, een in België, Duitsland en een in Taiwan. Hoe goed Google Cloud het ook doet op hun benchmarktests, uw website en uw gegevens gaan alleen zo snel als de zwakste schakel. Dat is basisfysica. Als ik een Blu-ray-speler heb aangesloten op een HDTV via een RCA-kabel, krijg ik geen high-definition geleverd. Door de video door de RCA-kabel te dwingen, zal een kabel die geen high-definition aankan, ervoor zorgen dat mijn video niet in high-definition wordt afgespeeld. De zwakke schakel is de RCA-kabel. Om HDTV van een Blu-ray-speler te krijgen, moet ik een Blu-ray-speler, een HDMI-kabel en een HDTV hebben. Elke link moet de bandbreedte aankunnen.

Hetzelfde principe is van toepassing op internet. Wanneer Google Cloud slechts drie datacenters heeft, kan het netwerk waarop het internet is gebaseerd uw website vertragen. Degene die uw langzaamste schakel is tussen u en uw bronnen, bepaalt de gebruikerservaring.

Ik zal dit zeggen voor het Google Cloud-platform. Ze hebben onlangs een datacenter geopend in South Carolina in de Verenigde Staten.

Minder software-opties dan AWS

Als je een zij-aan-zij vergelijking zou maken met Amazon Web Services en het Google Cloud-platform, zou je merken dat het Google Cloud-platform ernstig ontbreekt. Amazon Web Services biedt veel meer opties en servicepakketten dan het Google Cloud-platform.

Niet voor de beginner

Het Google Cloud-platform is niet voor de beginner. Ik noem dit hier omdat het een potentieel negatief punt is en mensen zal afwijzen, ook al heeft Google dit opzettelijk gedaan. Om te concurreren met de grootste spelers in het IAAS-speelveld, zou je het beste uit de service halen als je een achtergrond hebt in IT-administratie.

Bottom Line

Wanneer u het Google Cloud-platform vergelijkt met al zijn concurrenten, scoort het ongeveer hetzelfde met Microsoft Azure. Als de virtuele machine van mijn keuze zou zijn gebaseerd op de Linux-kernel, zou ik zeker het Google Cloud-platform kiezen vanwege de compatibiliteit. Evenzo zou ik het Microsoft Azure-platform kiezen als Windows mijn favoriete VM was. Beide zijn uitstekende services en naast elkaar beoordeeld, overtreft het Google Cloud-platform Microsoft Azure.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map