Namecheap Hosting Reviews mei 2020 – Gedeeld, EasyWP en VPS

Contents

Wat is Namecheap Hosting?

Weet je nog toen GoDaddy in de problemen kwam omdat hun oprichter olifanten neerschoot?


Nou, Namecheap nam de morele hoge positie in en hielp geschokte klanten naar hun platform te verhuizen.

Ze zijn de plek waar u een domeinnaam wilt, maar hoe zit het met hun hosting?

Dit bedrijf is in 2000 opgericht door een man genaamd Richard Kirkendall en is onafhankelijk eigendom van en wordt beheerd.

Voor de eerste helft van zijn bestaan ​​leverde Namecheap uitsluitend domeinnaamregistrars, maar sinds 2007 zijn ze uitgebreid met het aanbieden van shared hosting-opties. De kantoren van Namecheap bevinden zich in Los Angeles en tot nu toe beschikken ze over een klantenlijst van meer dan twee miljoen.

Hoe goed is Namecheap Hosting?

Zoals de naam al doet vermoeden, staat deze site bekend om zijn goedkope domeinnamen.

Maar nu zijn ze honingdassen en claimen ze hun claim in webhosting.

Voor slechts $ 10 per jaar.

Het bedrijf bestaat al meer dan vijftien jaar en heeft een solide reputatie opgebouwd als domeinregistreerder en de webhostingservices zijn in orde, ook al zijn ze niet zo opmerkelijk als andere sites. Over het algemeen is het beste van Namecheap de prijs, maar ze hebben een redelijk goede klantenservice en ze bieden alles wat je nodig hebt om je website operationeel te krijgen. Als u op zoek bent naar iets eenvoudigs en eenvoudigs, dan kan Namecheap een goede optie zijn, ervan uitgaande dat u geld wilt besparen. Als u echter iets robuuster nodig heeft of als u meerdere sites wilt hosten of iets zeer complexs wilt doen, kan Namecheap zeer beperkend zijn.

Zie officiële site Namecheap Hosting Reviews 3.6 / 5 Recensent {{reviewsOverall}} / 5 Gebruikers (2 stemmen) Pros

 1. Kostenefficiënt
 2. Fatsoenlijke klantenondersteuning
 3. Ervaren domeinregistreerder
 4. Gebruiksvriendelijke interface
 5. Betrouwbare uptimes
 6. Fatsoenlijke zakelijke functies

Nadelen

 1. Beperkte functies aangeboden
 2. Waardeplannen zijn veel beperkter
 3. Niet ideaal voor grote ondernemingen of voor het hosten van veel sites
 4. Problemen kunnen op een enigszins regelmatige basis oplaaien

Samenvatting Wat betreft webhostingservices, Namecheap is zeker niet in de toplaag. Voor iedereen die op zoek is naar iets kosteneffectief zonder franjes, kan dit een goede optie zijn. De prijs is het beste, maar dat betekent niet per se dat het van grote waarde is. Support3.5Speed3Features3Value4.5Transparency4

Onze officiële Namecheap Hosting Review

Dit bedrijf is in 2000 opgericht door een man genaamd Richard Kirkendall en is onafhankelijk eigendom van en wordt beheerd. Voor de eerste helft van zijn bestaan ​​leverde Namecheap uitsluitend domeinnaamregistrars, maar sinds 2007 zijn ze uitgebreid met het aanbieden van shared hosting-opties. De kantoren van Namecheap bevinden zich in Los Angeles en tot nu toe beschikken ze over een klantenlijst van meer dan twee miljoen. Namecheap is ICANN-geaccrediteerd.

Beste functies van Namecheap Hosting

Voordat we ingaan op de vele problemen die met Namecheap Hosting komen (helaas zijn er nogal wat), laten we beginnen met te kijken naar de dingen die ze goed doen. Zolang zaken doen en zoveel klanten hebben (zoals ze zeggen) betekent dat ze een paar dingen goed moeten doen, dus we moeten de positieve aspecten benadrukken die gepaard gaan met het krijgen van een goedkoop domein en een goedkope website van Namecheap.

1. Rendabel

Er zijn vier plannen waaruit u kunt kiezen en ze zijn allemaal belachelijk goedkoop in vergelijking met andere sites. Waar Namecheap echt uitblinkt, is de inleidende prijs, die begint bij $ 9,88 voor het Value-pakket. De prijslijst is als volgt.

 • Waarde: $ 9,88 om te beginnen, verleng voor $ 38,88 per jaar
 • Professioneel: $ 19,88 om te beginnen, $ 78,88 per jaar verlenging
 • Ultieme: $ 29,88 om te beginnen, verleng voor $ 129,88 per jaar
 • Zakelijke Pro: $ 19,88 om te beginnen, $ 17,98 per maand om te verlengen

Zoals u kunt zien, kunt u aan de slag voor een zeer lage introductieprijs. Maar krijg je veel voor het geld? Niet precies. Maar daar komen we later op terug.

2. Snelle en gemakkelijke onboarding

Telkens wanneer u zich aanmeldt bij een nieuwe hostingsite, moet u al uw informatie ophalen en alles in de lucht krijgen. Sommige sites kunnen dit onnodig ingewikkeld maken, wat betekent dat als u de lay-out nog niet kent, dit verwarrend kan zijn en meer tijd kan kosten dan nodig. Namecheap maakt het onboarding-proces gelukkig buitengewoon eenvoudig. Je krijgt een welkomstmail zodra je je aanmeldt en je kunt direct daarna inloggen. Alles is op een efficiënte manier ingedeeld, wat betekent dat u helemaal niet wordt omgedraaid en de klantenondersteuning moet bellen.

3. Ondersteuning

Bij het bekijken van klantrecensies lijkt er enige discrepantie te zijn met het ondersteuningssysteem. Aan de ene kant zullen sommige gebruikers beweren dat ze de runaround hebben gekregen, terwijl aan de andere kant verschillende mensen zeggen dat de klantenondersteuning het beste van de site is. Met onze beperkte ervaring moeten we zeggen dat de geleverde service over het algemeen iets boven het gemiddelde ligt en de reactietijden relatief snel zijn.

Een ding dat we liever hebben, is als ze telefonische ondersteuning hebben, maar je kunt live chatten, wat betekent dat je je probleem binnen een uur of zo zou moeten kunnen oplossen. De andere optie is om een ​​ticket te openen, dat kan variëren van vijf uur tot een volledige dag, afhankelijk van het aantal klanten.

4. Beheer van websites

Zoals we hierboven vermeldden, is Namecheap alleen goed voor iedereen die niet veel functies of functionaliteit op zijn pagina nodig heeft. De meeste klachten die we hebben gezien, waren van gebruikers die veel toegevoegde applicaties en programma’s in hun website wilden integreren, wat niet ideaal is voor deze host.

Dat gezegd hebbende, ervan uitgaande dat eenvoud uw eindspel is, maakt Namecheap het u gemakkelijk. Zodra u aan de slag gaat op uw site, is de back-end zeer minimalistisch en gebruiksvriendelijk, wat betekent dat u geen diploma informatica nodig heeft om door de menu-opties te navigeren. Sommigen zeggen misschien zelfs dat het te simpel is.

5. Back-upopties

Wanneer u een website beheert, moet u ervoor zorgen dat u regelmatig een back-up van uw materiaal maakt. Namecheap neemt veel van deze last van je schouders en maakt twee keer per week een back-up van je site. Hoewel we u aanraden om het ook zelf te doen, is dit een leuke functie die ze aanbieden, dus als u het vergeet te doen, bent u op de lange termijn niet genaaid.

6. Website-functies

Hoewel de aanvullende functies die Namecheap biedt beperkt zijn in vergelijking met andere sites, zijn de functies die het heeft redelijk goed.

 • Softaculous: Wat betreft het installeren van scripts en applicaties van derden, maakt dit programma de dingen supergemakkelijk doordat je alles met één klik kunt plaatsen.
 • CloudFlare: dit programma van derden kan uw site helpen versnellen en u mobieler maken. Met Namecheap kunt u integreren met CloudFlare voor betere prestaties.
 • Google apps: voor iedereen die van Google houdt, kun je de apps van het bedrijf op je website installeren via Namecheap

7. Uptime

Wanneer u naar een hostingsite gaat, zullen ze allemaal beweren dat ze een uptime van meer dan 99% garanderen. Voor zover we konden zien, beschrijft Namecheap niet wat ze kunnen bieden als dat percentage daalt, wat betekent dat hun garantie misschien slechts een paar loze beloften is.

Dat gezegd hebbende, we hebben geen significante problemen met de uptime gezien, wat betekent dat ze alles onder controle lijken te hebben. De meeste klachten die we hebben gezien, waren met functies en scripts die niet goed werkten, maar niemand lijkt zoveel problemen te hebben met de uptime. Natuurlijk gebeuren er soms dingen, maar de site lijkt over het algemeen zijn belofte waar te maken.

8. Domeinregistreerder

Namecheap begon in de eerste plaats als registrar voor domeinen, en dat is wat de site opmerkelijk goed doet. Als u een domein wilt kopen en het ergens anders wilt laten hosten, maakt Namecheap het ongelooflijk eenvoudig om dit te doen. In feite gebruiken veel grote sites deze service en gaan ze vervolgens naar een andere hostingsite omdat deze zo kosteneffectief en gebruiksvriendelijk is. Over het algemeen kan het een geweldige optie zijn om domeinen te kopen, zelfs als u Namecheap niet gebruikt voor het hosten van websites (wat u waarschijnlijk niet zult doen).

Nadelen van Namecheap Hosting

Nu we de positieve kant van Namecheap hebben bekeken, moeten we de munt omdraaien en kijken wat niet werkt. Helaas wegen in dit geval het slechte op tegen het goede, maar als u een goedkope hostingsite nodig heeft en niet veel extra vereisten heeft, hoeft u zich misschien geen zorgen te maken over dit soort dingen.

1. Beperkte opties

Bij het bekijken van de hostingservices zet Namecheap het aantal domeinen en databases dat u kunt hebben, in caps-formaat. Het is duidelijk dat hoe goedkoper je pakket is, hoe minder je krijgt, maar in dit geval zijn de beperkingen meer dan je zou verwachten. Hier is de uitsplitsing.

 • Waarde Pakket: Drie domeinen, 20 GB schijfruimte, vijftig databases en vijftig e-mailaccounts.
 • Professioneel: Tien domeinen, 50 GB schijfruimte, 100 databases en e-mailaccounts
 • Ultieme: Vijftig domeinen, 50 GB schijfruimte, 100 databases en e-mailaccounts
 • Zakelijke Pro: 20 GB schijfruimte en 5000 GB aan bandbreedte

Zoals u kunt zien, krijgt u niet zoveel voor uw geld als u zou verwachten. Als u echter geen probleem ziet om onder die limieten te blijven, zult u merken dat Namecheap veel kosteneffectiever is dan de concurrentie. U krijgt echter ook niet hetzelfde niveau van functionaliteit en prestaties, dus houd daar ook rekening mee.

Het andere aan deze caps is dat ze niet zo eenvoudig zijn als andere sites. Omdat u in elk aspect beperkt bent, betekent dit dat u uw pakket mogelijk om verschillende redenen moet upgraden. U heeft bijvoorbeeld één site en domein, maar als u meer dan 20 GB schijfruimte nodig heeft, moet u upgraden. Evenzo, als u meer databases nodig heeft, moet u upgraden, enzovoort. Andere hostingservices bieden ruimte zodat u upgradet wanneer u groter wordt en meer functies toevoegt. Met Namecheap blijft u mogelijk een enkele website beheren en moet u updaten, ongeacht hoe groot u wordt.

2. Snelheid

Een andere belangrijke beperking van Namecheap is de snelheid waarmee het uw pagina laadt. Ervan uitgaande dat u wilt dat mensen naar uw website kijken, moet u ervoor zorgen dat het niet lang duurt om te laden; anders stuiteren uw klanten voordat ze iets hebben gezien. U moet dus een hostingservice vinden die ervoor kan zorgen dat uw site snel wordt weergegeven, ongeacht welk apparaat wordt gebruikt.

In dat opzicht is Namecheap niet zo geweldig. Nogmaals, als u een eenvoudige pagina heeft zonder veel afbeeldingen of complexe applicaties, hoeft u zich waarschijnlijk geen zorgen te maken. Maar als uw site extra functies of functionaliteit begint te krijgen, dan heeft u misschien wat problemen. Over het algemeen is Namecheap bij het laden van de pagina lang niet zo snel als de concurrentie.

3. Geld-terug-garantie

Hoewel dit niet altijd de beste indicator is voor de kracht van een bedrijf, is een manier om een ​​idee te krijgen van hoe betrouwbaar een bedrijf zal zijn, of ze al dan niet een geld-terug-garantie bieden. Dat betekent dat het bedrijf 100% achter zijn product staat, wat klanten een gevoel van veiligheid en comfort geeft.

Met dat in gedachten biedt Namecheap een dergelijke garantie, maar deze is uiterst beperkt van omvang. De meeste hostingsites die een dergelijke deal aanbieden, zullen dit dertig dagen doen. Hier heb je slechts twee weken om te beslissen of het geschikt voor je is, wat niet genoeg tijd is in ons boek. We moeten dit dus als negatief vermelden, omdat het lijkt alsof de site nieuwelingen hoopt aan te trekken die niet weten dat twee weken te kort is om een ​​hostingbedrijf te evalueren. Als Namecheap meer vertrouwen had in zijn diensten, zou het minstens dertig dagen bieden.

4. Alleen Linux

Hoewel deze beperking niet noodzakelijk genoeg is om de site te veroordelen, is het vermeldenswaard dat Namecheap alleen services voor Linux biedt, wat betekent dat Windows- of Mac-gebruikers pech hebben. Het opmerkelijke daarvan is dat deze site geschikt lijkt te zijn voor nieuwe websitegebruikers, die hoogstwaarschijnlijk geen Linux zullen gebruiken om hun pagina op te zetten. Desalniettemin is dit wat de site te bieden heeft.

Bottom Line

Over het algemeen moeten we, als we naar alle voor- en nadelen kijken, zeggen dat het enige waar Namecheap voor gaat, is dat ze lagere prijzen hebben dan de concurrentie. Als u op dit bedrijf wilt vertrouwen voor het houden van uw domein, raden we u ten zeerste aan dit te doen, want dat is wat het het beste doet. Als het echter om hostingdiensten gaat, heeft Namecheap te veel problemen om er een haalbare oplossing van te maken.

Dat gezegd hebbende, als u het type persoon bent dat veel meer bezig is met prijs dan met prestaties, kunt u Namecheap een kans geven. Lagere prijzen betekenen echter geen betere waarde, wat betekent dat u voor iets meer geld veel betere functies en functionaliteit kunt krijgen, en dat u verder geen hoofdpijn meer hoeft te krijgen.

Kortom, Namecheap begon als een uitstekende domeinregistreerder en besloot vervolgens om webhosting uit te proberen. Omdat dat echter niet het oorspronkelijke doel was, is de site niet gespecialiseerd in hostingservices, wat betekent dat deze slecht presteert.

Het komt erop neer dat u hier uw domein koopt, maar het elders host.

Bekijk meer functies

Namecheap Hosting Veelgestelde vragen

Als u nog steeds op het hek staat over Namecheap of erover denkt u aan te melden, dan zijn hier enkele veelgestelde vragen die mensen hebben over de service. Als u hier niet kunt vinden wat u zoekt, raden we u aan rechtstreeks contact op te nemen met de website. Ze moeten al uw vragen kunnen beantwoorden, hoewel u er rekening mee moet houden dat ze u een pakket proberen te verkopen, dus het klinkt misschien beter dan het in werkelijkheid is.

Kun je meerdere websites hosten via Namecheap?

Ja, dat kan, hoewel je beperkt bent in het aantal. Een ding om in gedachten te houden is echter dat u wordt beperkt tot schijfruimte en databases, wat betekent dat zelfs als u slechts twee sites host, u mogelijk moet upgraden naar een hoger niveau om meer gegevensopslag mogelijk te maken. Desalniettemin kunt u met Namecheap minimaal drie sites en maximaal vijftig hosten.

Welk type hosting beschikbaar is?

Namecheap biedt vier verschillende soorten hostingdiensten aan. Gedeelde, reseller, VPS en dedicated servers.

Biedt de site gratis domeinen aan als u zich aanmeldt voor het hostingplan?

Nee, Namecheap biedt geen gratis domeinen. Omdat het begon als registrar, moet je je domeinen apart kopen. Gelukkig zijn ze erg kostenbesparend.

Zijn er verborgen kosten?

Gelukkig is Namecheap erg eerlijk over de prijzen en kosten, wat betekent dat u geen kosten zou moeten vinden die niet werden vermeld en aan u werden getoond voordat u zich aanmeldde.

Kan ik mijn e-mail hosten via Namecheap als ik geen website heb?

Ja, de site biedt speciale e-mailhostingservices. U kunt schijfruimte en bestandsopslag voor uw e-mails krijgen, evenals antispambeveiliging.

Biedt Namecheap een geld-terug-garantie?

Ja, maar het is maar veertien dagen (twee weken) geldig. Als u echter voor een dedicated serverplan kiest, heeft u deze optie niet. Ook als u tijdens uw eerste twee weken extra kosten maakt, worden deze niet terugbetaald.

Biedt deze site verschillende betalingsplanstructuren aan??

Ja, Namecheap is erg divers wat betreft de manier waarop u voor zijn diensten kunt betalen. U kunt ervoor kiezen om maandelijks, jaarlijks, tweejaarlijks of zelfs driejaarlijks te betalen als u dat wilt. Het Business Pro-abonnement is echter alleen beschikbaar voor maandelijkse verlenging, dus u kunt niet een heel jaar vooruit betalen. Over het algemeen geldt dat hoe meer u vooraf uitgeeft, hoe meer u op de lange termijn zult besparen.

Wat betreft hoe u kunt betalen, de site accepteert alle belangrijke creditcards, evenals PayPal en zelfs BitCoin.

Welke soorten opties voor klantenondersteuning heeft Namecheap?

De belangrijkste manier om contact op te nemen met het ondersteuningsteam is via een ticketsysteem of door live chat te openen. Ze hebben op dit moment geen telefoondienst. U kunt ook door de kennisdatabase van de site bladeren om antwoorden op veelvoorkomende problemen te vinden.

Waar bevinden de datacenters van Namecheap zich?

Ze hebben tal van locaties in Noord-Amerika, zoals Dallas, Phoenix en Atlanta. Het hoofdkantoor van de site bevindt zich in Los Angeles. Namecheap heeft ook datacenters in het VK en Europa als u zich buiten de VS bevindt.

Heeft Namecheap ontslagen voor zijn datacenters?

Ja, zoals bij alle hostingsites, heeft Namecheap redundanties voor stroom, beveiligingsfuncties en netwerken.

Biedt de site een garantie op de uptime?

Als u een gedeeld of dedicated serverplan krijgt, biedt Namecheap een 100% uptime-garantie. Als je een reseller of VPS-abonnement krijgt, daalt dat percentage tot 99,9%. Mocht u minder ervaren dan kunt u in aanmerking komen voor een cyclusverlenging. U moet echter wel binnen tien dagen een ticket indienen om in aanmerking te komen.

Biedt Namecheap onbeperkte abonnementen?

Ja, een paar van de aangeboden abonnementen hebben onbeperkte bandbreedte en schijfruimte. Maar je moet er een premie voor betalen.

Heeft Namecheap een eigen bedieningspaneelsysteem?

Nee, de site maakt gebruik van cPanel, een standaardsysteem voor het beheren van uw website.

Maakt de site een back-up van mijn gegevens?

Ja, u zult twee keer per week een back-up maken, hoewel de site zegt dat dit alleen voor “restauratiedoeleinden” is. Dat betekent dat u zelf een back-up moet maken. U kunt gratis aanvullende back-ups aanvragen bij Namecheap.

Wat voor soort programmeertaal wordt op deze site geaccepteerd?

Namecheap maakt het mogelijk dat veel industriestandaardprogramma’s in uw website kunnen worden geïntegreerd. De topnamen zijn MySQL, Perl, Ruby on Rails en PHP.

Kan ik mijn domein of website overzetten naar Namecheap?

Ja, dat kan. De site heeft een overgangsteam dat u zal helpen om eventuele bestaande domeinnamen en websites naar hun servers te brengen. Het beste van alles is dat als uw oude host een andere configuratie op het bedieningspaneel had, Namecheap het compatibel zou maken met cPanel. U kunt al uw bestaande materiaal overdragen, ongeacht het plan dat u kiest.

Als ik nieuw ben in het bouwen van een website, biedt Namecheap hulpmiddelen om me te helpen?

Ja, u kunt veel branchebrede tools vinden waarmee u uw website gemakkelijk kunt maken. De meest voorkomende zijn WordPress, Joomla en Drupal. Met Softaculous kun je alles met één klik instellen. Deze tools werken of u nu een eenvoudige blog start of een online winkel opzet.

Wat voor soort beveiligingsopties biedt Namecheap?

Tot nu toe beschermt de site uw informatie alleen via een firewall. De site heeft ook een eigen beveiligingsteam in huis dat eventuele problemen zal controleren.

Kan ik videostreaming op mijn website aanbieden via Namecheap?

Ja, maar je moet het doen via een VPS of een dedicated serverplan. Als u een gedeeld hostingpakket gebruikt, kunt u geen video streamen, omdat dit van invloed is op de serversnelheid.

Meer op NameCheap.com

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map