Web.com Recensies mei 2020 – Prijzen en abonnementen hosten

Web.com Review – Zijn ze het waard?

Web.com is een openbaar webhostingbedrijf met het hoofdkantoor in Jacksonville, Florida. Web.com, opgericht in 1997, is een van de langstlopende en meest erkende webhostingproviders op de markt. Eind 2014 hadden ze meer dan 3,3 miljoen abonnees. Het bedrijf is ook eigenaar van Network Solutions en Register.com.


Hoe goed is Web.com?

Web.com was misschien een pionier in de dotcom-boom, maar hun diensten kunnen de huidige markt niet bijhouden die zo verzadigd is met innovatieve en scherp geprijsde hostingbedrijven. Web.com rekent exorbitant hoge prijzen voor zeer beperkte basisdiensten. Geen enkele webhost is perfect, en de pasvorm van een bedrijf hangt af van uw project. Maar Web.com geeft weinig redenen om ze aan te bevelen. Hoewel ze kunnen voortbouwen op hun naamsbekendheid en zakelijke macht, ontbreken de services van Web.com op bijna elke afdeling ernstig.

Web.com beoordelingen 2.2 / 5 Recensent {{reviewsOverall}} / 5 Gebruikers (0 stemmen) Pros

 1. Op Linux en Windows gebaseerde abonnementen
 2. Uitstekende uptime
 3. Site-Builder slepen en neerzetten

Nadelen

 1. Alleen gedeelde hosting
 2. Upsells bij elke beurt
 3. Zeer hoge kosten – Plannen zijn niet all-inclusive
 4. Meerdere klachten bij het Better Business Bureau
 5. Frustrerende klantenservice-ervaring
 6. Misleidende inleidende beloften en verlengingspercentages

Samenvatting Als Web.com je opviel vanwege de lage introductieprijzen, lees dan de kleine lettertjes. Web.com heeft misschien een aantal prima functies die aantrekkelijk zijn voor diegenen die nieuw zijn bij webhosting, maar er is heel weinig dat ze aanbieden waardoor ze een goede investering voor de lange termijn zijn. Support2Speed2.5Features2.5Value2Transparency2

Onze officiële Web.com Hosting Review

U herkent Web.com misschien van hun tv-commercials met zeer technisch-onbewuste eigenaren van kleine bedrijven, of misschien van hun sponsoring van de PGA Tour. Als een van de grootste en langstlopende webhosts die er zijn, heeft Web.com een ​​uitstekende naamsbekendheid en het geld om op grote schaal te adverteren. Maar aangezien de webhosting-industrie de laatste jaren met grote sprongen is gegroeid, is Web.com er niet in geslaagd het serviceniveau van hun nieuwe concurrenten bij te houden.

Beste functies Web.com-hosting

Web.com belooft wel een aantal aantrekkelijke diensten, maar door de groeiende hoogte van industriestandaarden zien ze er in vergelijking erg basic uit. Hier zijn een paar redenen waarom iemand zich zou willen aanmelden voor een gedeeld hostingplan met Web.com:

Zowel op Linux als op Windows gebaseerde abonnementen

Web.com heeft zowel op Linux als op Windows gebaseerde hostingplannen. Zij zijn niet het enige bedrijf dat deze keuze biedt; GoDaddy biedt bijvoorbeeld ook beide platforms aan. Maar deze keuze voor zowel Linux- als Windows-gebaseerde hosting wordt steeds zeldzamer, aangezien de meeste webhostingbedrijven ervoor kiezen er slechts één aan te bieden.

Zal een Facebook-bedrijfspagina voor u bouwen

Web.com belooft een Facebook-bedrijfspagina te bouwen voor nieuwe klanten. Deze marketingtruc is duidelijk gericht op oudere, minder technisch ingestelde ondernemers. Maar het maken van een Facebook-pagina is waarschijnlijk een van de gemakkelijkste dingen die iemand op internet kan doen. Zeker gezien dat De grootste groeiende doelgroep van Facebook is momenteel senioren, het is moeilijk voor te stellen dat iemand zo gestrest zou zijn door de gedachte om een ​​Facebook-pagina te maken dat deze dienst zo aantrekkelijk zou zijn. Misschien is dit een verkoopargument voor diegenen die het internet liever samen vermijden, maar voor diegenen met zelfs de meest elementaire internetcompetentie, raden we aan om 10 minuten de tijd te nemen om uw eigen Facebook-bedrijfspagina te maken.

Aankoop en registratie van domeinnamen

Aanmelden bij Web.com omvat een gratis domeinregistratie, die ze zelf doen in plaats van te werken via een externe registrar. Maar kijk uit voor het verlengingspercentage. Hoewel uw eerste jaar gratis is, brengt Web.com $ 37 / jaar in rekening voor het vernieuwen van uw domein, wat meer dan het dubbele is dan de typische industriestandaard. GoDaddy rekent bijvoorbeeld $ 14,99 aan om je domein na het eerste jaar te verlengen. Services zoals NameCheap kosten nog minder. Hoewel het gratis domein bij aanmelding verleidelijk kan zijn, raden we u aan uw domein ergens anders te kopen als u van plan bent Web.com als uw webhostingprovider te gebruiken. Dat wil zeggen, tenzij u van plan bent de URL slechts een jaar lang te bezitten.

Lage introductieprijzen

Web.com biedt een aantal zeer lage introductietarieven voor nieuwe klanten. Hun Website Builder-pakket kost slechts $ 1,95 voor de eerste maand. De kleine lettertjes moeten echter absoluut worden aangepakt. Dit is pas de eerste maand, waarna de tarieven met meer dan 1000% stijgen naar $ 22 / maand. Dit wordt ook steeds duurder als je extra’s toevoegt zoals SSL-certificaten, rapportage van belangrijke statistieken, enz.

Uitstekende uptime

Mogelijk hebben we tot nu toe elke professional die bij Web.com hoort, gekwalificeerd. Maar het feit is dat ze echt een uitstekende uptime hebben. Met 99,99% in het afgelopen decennium is hun record hier onaangetast.

Nadelen van Web.com Hosting

Web.com heeft een behoorlijk slechte reputatie bij zowel webprofessionals als gemiddelde klanten. Zo vreselijk zelfs dat je je afvraagt ​​hoe ze een van de grootste en langstlopende bedrijven in de branche kunnen zijn. Hier zijn enkele van de belangrijkste redenen waarom u elders naar webhostingservices moet zoeken:

Prijsstructuur is zowel duur als misleidend

Zoals eerder vermeld, heeft Web.com een ​​aantal verleidelijke inleidende prijsopties die waarschijnlijk de eerste keer dat webmasters aanspreken aantrekkelijk zullen zijn. Maar in tegenstelling tot de meeste andere webhostingproviders, structureert Web.com hun diensten niet als pakketten. Het is vreselijk moeilijk om in te schatten hoeveel hun diensten zullen kosten zonder daadwerkelijk artikelen in uw winkelwagen te plaatsen. Bovendien is het onduidelijk voor wat voor soort opslag- en verkeersbeperkingen u betaalt, omdat dit nergens op hun site duidelijk wordt uitgesplitst. (Bekijk A2 Hosting om een ​​bedrijf te zien dat dit geweldig doet)

Veel dingen die standaard als onderdeel van een vaste prijs bij andere bedrijven worden geleverd, kosten extra met Web.com. Tools voor het bouwen van sites, SSL-certificaten, monitoring van statistieken … dit alles kost extra, bovenop de reeds hoge $ 22 / maand die ze in rekening brengen voor hun meest aanbevolen abonnement. Afrekenen is de enige keer dat u regel voor regel een uitsplitsing ziet van de werkelijke kosten en de services die u ontvangt.

Je kunt bij elke beurt upsells verwachten met Web.com, die allemaal in verwarrende en misleidende taal zijn vervat. Ze raden u aan extra te betalen om uw site te optimaliseren voor mobiel; vergeet dat er talloze gratis WordPress-sjablonen zijn die dit bevatten. U kunt ook extra betalen om ervoor te zorgen dat ze voor uw “online marketingbehoefte” zorgen, waar ze in feite uw site naar directories als YellowPages.com sturen. Ze raden ook aan om extra te betalen voor de veiligheid; is dit iets dat om te beginnen volledig afwezig is in hun hostingplannen?

Graaf rond op hun website en u kunt ‘Hostingplannen’ tegenkomen in plaats van ‘Websites’. Deze hostingplannen zijn voordeliger geprijsd en worden met $ 12,95 / maand verlengd op hun meest eenvoudige abonnement. Maar bij nader onderzoek zult u zich realiseren dat dit in wezen dezelfde producten zijn (webhosting, een domein en tools voor het bouwen van websites) maar met verschillende namen en verschillende prijzen. De taal van hun site voelt heel anders aan dan bij de meeste hostingbedrijven. Het doet vermoeden dat ze misschien terughoudend zijn om woorden als ‘hosting’ te gebruiken in plaats van woorden als ‘website-ontwerp’ om mensen te lokken die helemaal groen zijn op internet.

Een zeer hoog aantal klachten bij het Better Business Bureau

Met ingang van november 2016 heeft Web.com 567 klachten van klanten tegen hen ingediend bij de Better Business Bureau. Dit zijn alleen klachten die de afgelopen drie jaar zijn ingediend. De meeste hebben betrekking op onrechtmatige kosten en inconsistenties in de facturering, en er zijn er ook veel die betrekking hebben op niet-vervulde serviceniveau-overeenkomsten. Zelfs voor zo’n groot bedrijf is dit aantal werkelijk verbluffend en zou het een rode vlag moeten zijn voor iedereen die overweegt zaken met hen te doen.

Alleen gedeelde hosting

Web.com biedt geen VPS of dedicated hostingplan. Ze bieden slechts drie verschillende abonnementen – allemaal op gedeelde servers. Dit is een indicatie dat Web.com niet is gebouwd voor klanten die willen schalen en dat het vrijwel uitsluitend is bedoeld voor beginnende webmasters. Iedereen die van plan is e-commerce in hun website op te nemen, moet ergens anders kijken.

Gebrek aan klantenserviceondersteuning met veel upsell

Web.com stuurt bijna al hun klantenservices naar hun callcenters. Ze missen de livechatfuncties die de meeste moderne bedrijven nu bieden. Dat is niet per se een indicatie dat ondersteuning ontbreekt, maar Web.com lost zichzelf helaas niet in. Om te beginnen zou het in ieders belang zijn om robuuste bronnen voor probleemoplossing direct online beschikbaar te hebben, zoals concurrent HostGator. Het zou ook veel tijd kunnen besparen als klanten zelf supporttickets konden indienen (momenteel kan dit alleen via de backend via telefonische support). In plaats daarvan is bellen met de enige manier om hulp van Web.com te krijgen. En als je belt, is hun ondersteunend personeel getraind om je te bombarderen met upsells nadat ze je probleem hebben opgelost.

Bottom Line

Als u enige tijd hebt doorgebracht met winkelen voor webhostingproviders, volstaat één blik op de hoofdpagina’s van Web.com om u een idee te geven dat hun bedrijfsmodel op de een of andere manier afwijkt van de norm. Opvallend ontbreken gedetailleerde beschrijvingen van hun verschillende serviceniveaus, discussies over schijfruimte en siteverkeer, of enige vermelding van beveiliging. Web.com lijkt zich te richten op klanten die bijna niets weten over het opstarten van een website en daarom niet beter weten dan een zeer hoge prijs te betalen voor ongelooflijk flauwe services.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map