Brezplačno gostovanje v WordPress-u: Mit ali resničnost? (Maj 2020)

Brezplačno gostovanje v WordPress-u: Mit ali resničnost? (Maj 2020)

Brezplačno gostovanje v WordPress-u: Mit ali resničnost? (Maj 2020)

Ali kdaj pomislite, kaj je bolje: brezplačno gostovanje v WordPressu ali poceni gostovanje v WordPressu?


Ali je sploh pomembno?

Ta članek je napisan samo za vas, da se boste lažje odločili med obema.

Beri naprej.

Zmeden je glede brezplačnega gostovanja v WordPressu.

Še posebej, ko šele začnete s spletnim mestom WordPress, je eno od pogostih vprašanj ljudi, ali obstajajo brezplačne možnosti gostovanja WordPress, ki jih je vredno raziskati. Na trgu zagotovo obstajajo brezplačne izbire in nekateri so morda v redu za nekoga, ki želi samo spletno objaviti svoj osebni blog. Če iščete najboljši paket gostovanja za podjetje ali organizacijo, je verjetno vredno pobrati vsaj nekaj denarja, da bodo imeli obiskovalci dostojno izkušnjo.

Ogledali si bomo nekaj brezplačnih storitev gostovanja WordPress, da bi vam predstavili, kaj je na voljo. Po tem bomo preverili nekatere načine, kako pridobiti plačan račun za gostovanje, ne da bi pri tem zlomili banko. Na koncu bo tudi primerjava, ki bo razlagala, zakaj je celo nizkocenovna možnost gostovanja morda vredna majhnega poslabšanja ločitve z nekaj težko zasluženega denarja.

Proste ponudbe gostovanja WordPress

1. WordPress.com

wordpress

Če lovite najboljše brezplačno gostovanje v WordPressu, ne da bi se morali spoprijeti s potencialnimi glavoboli, je morda bolje, da se odpravite naravnost na WordPress.com. Platforma deluje v bistvu tako, kot to počnejo druge platforme za bloganje, kot je Googlov Blogger. Glede na prilagoditev in videz je vsekakor korak od teh možnosti. Prav tako deluje WordPress, za razliko od mnogih drugih platform za bloganje, ki so na voljo brezplačno.

Ljudje, ki niso preveč zaskrbljeni zaradi dostopa do baze podatkov ali zmožnosti večjih prilagoditev svojih spletnih mest, bodo z WordPress.com v redu. Po drugi strani pa, če iščete nastavitev nečesa, kot je spletno mesto WooCommerce, bo pomanjkanje prilagodljivosti težava.

Velika težava za WordPress.com je, da se je gostitelj zelo potrudil, da bi zagotovil dovolj virov, da bi na njem ohranilo na tone spletnih strani. Kot smo že povedali, če želite le odpreti osebni blog, ki praznuje vašo ljubezen do vlakov, je to res dobra možnost. Za večino vsega drugega lahko primanjkuje.

Opomba o lastništvu WordPress.com

Takoj iz žleba je treba opozoriti, da WordPress.com ni brez malo polemike. Kljub temu, kar bi ime namigalo, ne upravlja ga neprofitna fundacija WordPress ki ohranja jedrno kodo WP motorja. Namesto tega upravlja podjetje, imenovano Automattic. Avtomatski je sodeloval pri ustvarjanju in vzdrževanju številnih komponent za WordPress, vendar je njihova možnost gostovanja ločena pravna oseba.

Upoštevajte, da je WordPress.org spletno mesto fundacije. Gosti je zadnja različica jedra kode PHP, ki je na voljo za prenos. To je možnost samostojnega gostovanja, ki zahteva, da imate pred namestitvijo lastni strežnik s PHP in MySQL. Z drugimi besedami, popolnoma ste pripravljeni na WordPress namestitev z odprtokodnim paketom.

2. 000webhost

000webhost

Z več kot 16 milijoni uporabnikov na svoji platformi je 000webhost zakonit igralec v prostem spletnem gostovanju za WP mesta. Brezplačna izdaja spletnega mesta je precej naložena za brezplačni račun gostovanja, s ponudbami, kot so:

 • 1.000 MB prostora na disku
 • 10 GB na mesec pasovne širine pasovne širine
 • Dostop do baz podatkov MySQL
 • cPanel

Obstaja tudi brezplačni ustvarjalec spletnih strani, ki omogoča dostop do številnih predlog. Sem spadajo odzivni modeli, ki se dobro igrajo z mobilnimi napravami.

Stranka lahko na račun položi dve spletni strani. 000webhost ponuja tudi plačljive storitve za ljudi, ki morajo nadgraditi svojo pasovno širino ali shranjevanje. Obstaja celo delitev dohodka za stranke, ki želijo postaviti oglase na svojih spletnih mestih.

Preberite celoten pregled 000webhost

3. Byethost

byethost

Byethost (ni tisk) je resnično nenavadno v sektorju brezplačnih gostiteljskih podjetij. Nudijo brezplačno podporo 24 ur na dan, vključno s pomočjo pri tehničnih težavah. Uporabljajo gručaste strežnike, da svojim kupcem zagotavljajo večjo moč in stabilnost. Prav tako nudijo impresivne lastnosti, kot so:

 • Ni oglasov
 • Neomejeno domen, vključno s parkiranimi domenami
 • FTP dostop
 • MySQL
 • Neomejen prostor na disku

Če morate nadgraditi, ponuja tudi Byethost številne možnosti. Lahko se premaknete na Premium ali Business načrte. Ljudje, ki potrebujejo večjo hitrost, lahko celo pokončajo načrte SSD.

Velika slabost pri Byethostu je, da je njihova različica PHP za brezplačno gostovanje precej zastarela. To je lahko težava, ko poskušate najnovejšo kodo delovati.

4. Prostor za nagrade

nagradni prostor

Ponudba veliko izdelkov, vendar z omejeno ponudbo je dosegljiva AwardSpace. Hostirate eno ime domene, en e-poštni račun in eno bazo podatkov MySQL. Velik posel pri nagradni igri SpaceS je, da nudijo izkušnjo brez oglasov.

Prav tako so drugo podjetje, ki ponuja brezplačno ponudbo, ki je nekoliko zaostajala za čase s PHP5 in Perl / CGI-BIN. Ne boste naložili absolutne novejše kode na svoj račun. Na strani bigh, vendar:

 • Namestitve z enim klikom za Joomla in WordPress
 • Pošiljanje e-pošte, resnična redkost
 • 1 GB prostora na disku
 • 5 GB prometa na mesec

5. WPNode

wpnode

Brez oglasov, brez omejitev glede pasovne širine in stroškov. Kaj je ulov? Z WPNode, velik ulov je, da si popolnoma sam. Če ste zelo priročni z WordPressom, morda to ni najslabša izkušnja. Dobil boš:

 • Popoln dostop do baze podatkov z uporabo PHPMyAdmin
 • Strežniki v oblaku
 • CDN
 • Predvajanje
 • Varnost v oblaku CloudFlare

Zgrajena je na vrhu nginxa, zato se lahko ljudje, ki poznajo le Linux, soočijo z majhno krivuljo učenja. Shranjevanje je 5G, SSD pa. Obstaja tudi 1GB e-poštni sistem. Prav tako ne boste imeli dostopa do nadzorne plošče in ne morete spremeniti namestitve.

6. AWS

amazon ec2

Če ste zelo udobni, če delate kot razvijalec v okolju, ki nima tehnične podpore, morda to želite enoletno brezplačno preskušanje AWS gredo. Na strežniku v oblaku boste imeli polno predstavljeno okolje, ki vam omogoča spreminjanje in namestitev elementov tako kot v samoplačniškem sistemu.

To je absolutno ne za ljudi, ki nimajo samozavesti, da se lahko spoprimejo s tehnično težko postavitvijo, vendar pa je to resnično privlačna možnost za sposobnega razvijalca, ki želi poslovno idejo preizkusiti za eno leto. Ne pozabite, da ste se prijavili za obračunavanje in preklicali račun za gostovanje, če se z njim nikamor ne spravite. V nasprotnem primeru začnete plačevati, ko se prvo leto začne.

Bolje kot brezplačno: poceni gostovanje v WordPressu

Načrti brezplačnih storitev ponavadi vsebujejo opozorila in dodatke. Naš položaj tukaj je dokaj očiten: če lahko plačate nekaj dolarjev na mesec za plačano namestitev WordPress gostovanja, to storite. Prav tako se zavedamo, da si vsi ne morejo izročiti načrta za podjetniško raven.

To ne pomeni, da vam ni treba brez podpore strankam in upravljanih funkcij WordPress, kot so pomoč pri migraciji, namestitvi in ​​konfiguraciji. Dobro je tudi vedeti, da bo nekdo na drugem koncu transakcije odgovoren, ker jih plačujete. Oglejmo si nekaj možnosti, ki so čim bližje brezplačnim.

1. NameCheap EasyWP

namecheap 2019-juni

Urada bo znašala le 23 USD na leto Načrt EasyWP prihaja z 10 GB prostora na disku SSD in podporo za 50.000 obiskovalcev na mesec. Dobiš dostop do FTP in baze podatkov, NameCheap pa je ponosen, ker ponuja enostavno varnostno kopijo in obnovitev sistema. Še bolje, imeli boste 24-urno podporo in 30-dnevno garancijo vračila denarja.

Strežniki NameCheap imajo zaslužen ugled tako za čas delovanja kot odzivnosti. Če želite pridobiti račun za gostovanje čim bližje brezplačnemu, je NameCheap najboljši uspeh pri tem, ne da bi žrtvovali podporo ali hitrost.

Preberite celoten pregled NameCheap

2. SiteGround

siteground

Če vložite več kot 3,95 USD na mesec, ni nič slabega, če lahko za svoj dolar dobite visoko raven tehnologije in podpore strankam. Podjetje začne izklopiti z 10 GB prostora za shranjevanje in 10.000 obiskovalcev na mesec. Če premaknete samo eno ali dve stopnji, boste dobili tudi neomejena spletna mesta na račun gostovanja.

Glavno prodajno mesto je, da nudijo brezplačno podporo pri prizadevanjih za migracijo na spletnem mestu. Prav tako so redki ponudnik v nizkocenovni ponudbi, ki nudi 24-urno podporo strankam po telefonu, e-pošti ali na spletu. Gostovanje PHP je vnaprej nameščeno in zagotavlja dobro odzivnost in izjemno dobro izvedbo. To je zagotovo najboljša izkušnja na trgu.

Preberite celoten pregled SiteGround

3. BlueHost

bluehost

Z an uvodna cena 2,75 dolarja na mesec, BlueHost si prizadeva konkurirati najnižjim cenovnim konkurentom v sektorju. Slaba stran pri tem pa je, da cena na koncu naraste do 7,99 USD na mesec. Pozitivno pa je, da vaš načrt vključuje različne okusne lastnosti, vključno z:

 • Brezplačna registracija domenskega imena za prvo leto
 • Samodejno namestitev in samodejne posodobitve za vaše spletno mesto WordPress
 • Brezplačno SSL potrdilo

Na isti račun lahko parkirate do 5 domen. Z 50 GB prostora za shranjevanje SSD lahko pričakujete tudi hitro obdelavo prošenj za obiskovalčeve strani. Stranke imajo tudi dostop do CDN-ja.

BlueHost je eden izmed redkih partnerjev z načrti gostovanja, ki jih priporoča fundacija WordPress. Za tiste, ki potrebujejo domeno po meri in SSL potrdilo, BlueHost predstavlja odlično ponudbo, tudi pri ceni 7,99 USD.

Preberite celoten pregled BlueHost

4. HostGator

hostgator

Približno tako izkušen s ponudniki gostovanja ponuja HostGator več obiskovalcev na mesec kot večina drugih načrtov gostovanja. Na enem mestu WordPress je na voljo brezplačna podpora za migracijo, ki omogočajo samodejno odkrivanje in odstranjevanje zlonamerne programske opreme. Prav tako se baze podatkov varnostno kopirajo vsak dan brez dodatnih stroškov.

Načrti so v srednjem območju nizkega nivoja pri 5,95 dolarja na mesec. Lahko pa dobite dobropis v programu Google AdWords v višini 100 USD. Prostor za shranjevanje tudi ni omejen, zato je HostGator privlačna izbira za ljudi, ki želijo gostiti spletna mesta WordPress s številnimi vsebinami, kot so slike in videoposnetki.

Uporabljajo sistem v oblaku, ki zagotavlja ravno tako odzivnost. Počasi je solidnih 100%. Dobite tudi dostop do popolnoma funkcionalne namestitve cPanel. Če iščete nekaj, kar je razvijalcem prijazno, vendar v nizkem obsegu, boste cenili to raven dostopa in nadzora.

Preberite celoten pregled HostGatorja

5. iPage

ipage

Ljudje ob iPage na vas naletijo s precej preprostim predlogom vrednosti. Za 3,75 USD na mesec dobite neomejeno prostora za shranjevanje in pasovno širino. Če pričakujete, da bo vaše spletno mesto prometna prašiča, je to veliko naročilo pri nizki ceni. Vključujejo tudi brezplačno registracijo domen prvo leto.

Slaba stran tega vidika prodaje je, da najnižja stopnja ne nudi strokovne podpore. Če se vam bo zgodil načrt podjetja 6,95 dolarja, boste imeli dostop do vnaprej nameščenih tem in vtičnikov WordPress, samodejnega odstranjevanja zlonamerne programske opreme, varnosti SiteLock in strokovnjakov za WordPress. Tudi če se premaknete na drugo stopnjo navzgor, boste še vedno dobili velik udarec za svoj dolar.

Preberite celoten pregled iPage

Primerjava brezplačnih in poceni ponudnikov gostovanja WordPress

Največji razliko med brezplačnim načrtom in poceni plačanim sta kupca in tehnična podpora. Zlasti za ljudi, ki nimajo močnih tehničnih izkušenj, je lahko veliko vedeti, da vas čaka vodstvena ekipa WordPress, ki bo poslala vaša vprašanja. Ni nujno, da se pomaknete na vrhunsko platformo za gostovanje WordPress, da bi priskočili na pomoč človeku, ki je usposobljen za zagotavljanje odgovorov.

Ko greste po prosti poti, ne boste imeli nobenih vložkov. Na primer, mnogi ponudniki gostovanja ponujajo vsaj brezplačno SSL potrdilo in vsaj eno leto registracije domenskega imena s plačano opcijo. V nekaterih popolnoma brezplačnih paketih WordPress strani ne boste imeli dostopa do upravitelja datotek, tem ali celo uporabniku prijaznega vmesnika. V nekaterih primerih boste morda obtičali z uporabo brezplačne poddomene na njihovem TLD, namesto da bi uporabili svojo domeno po meri.

Zaželena je tudi razpoložljivost možnosti oblakov in SSD na plačljivih nivojih. Tudi če vam brezplačni ponudnik nudi vse pomnilniške in pasovne širine na svetu, hitrost pomnilniškega medija pomeni veliko. To še posebej velja pri obravnavi WordPress-a.

WP motor je nagnjen k temam, vtičnikom in skriptom. Nabirajte paket za analitiko in časi nalaganja lahko postanejo zelo boleči pri brezplačnih ponudnikih gostovanja WordPress. Prav tako boste želeli imeti odziven sistem za sprejem:

 • Komentiranje na kraju samem
 • Pošiljanje sporočil iz namestitve WP na vaše e-poštne račune
 • Nalaganje elementov na strani, kot so slike

Ne gre za to, da tam ni brezplačnega gostovanja WordPressa. Za ljudi, ki bi radi objavili spletni dnevnik, ki ga bo bralo nekaj ljudi, ni nič narobe, če sodelujejo z brezplačnimi podjetji za gostovanje. Ko pa enkrat začnete graditi občinstvo ali podjetje, je čas, da pridobite vsaj minimalno količino moči.

Podobno boste želeli imeti možnosti, ko raste vaše spletno mesto. S strokovnjaki, ki so na voljo za tehnično podporo, boste lahko bolj samozavestno korakali v prihodnost. Nekateri ponudniki celo udobno ponujajo upravljano podporo za WordPress v spodnjih nivojih načrtov. Ko poskušate preseliti spletno mesto ali se spopadati z namestitvijo WordPress-a, boste cenili razliko, ki jo lahko naredijo.

Nekaj ​​je treba povedati tudi za nadzor vaše nastavitve. Deplatformiranje, praksa odganjanja ljudi s prostih mest, postaja vse pogostejša. WordPress.com je morda dobro mesto za žaljive vsebine, ni pa zanesljiva platforma za vse, ki objavljajo sporna mnenja. Uporabniki deplatformirajo.

Če pričakujete, da bo mesto postalo resen projekt, je vredno narediti majhno naložbo. Nizkocenovni gostiteljski načrt z dobro tehnično in podporo strankam je lahko enostavno za manj kot 10 dolarjev na mesec. Namesto da tvegate izgubo obiskovalcev zaradi počasnega gostovanja, boste dobro postavljeni, da vam omogočimo dobro izkušnjo.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector