Što je bolje: škola kodiranja naspram stupnja informatike [Infographic]


Želite započeti karijeru u području informatike i razvoja?

Ulaganje u obuku potrebnu za profesionalno pisanje koda moglo bi biti jedno od najvažnijih sigurne odluke o karijeri osoba može učiniti za svoju budućnost.


Područje informatike i IT gotovo se može pohvaliti predviđenim rastom radnih mjesta tri puta veći od nacionalnog prosjeka i veliku plaću da odgovaraju. Nadalje, čini se da američka sveučilišta ne mogu diplomirati dovoljno smjerova iz područja informatike kako bi zadovoljila potražnju za kvalificiranim zaposlenicima: u 2015. bilo ih je gotovo 10 puta otvorenije pozicije na ovom polju nego što su postojale diplomirane CS škole.

Dakle, ono što vodi, sposobne pojedince iz ove unosne i potražnje zanimanja?

škola kodiranja vs stupanj cs

Kodiranje Bootcampa i CS stupnja: Što je bolje? Skoči na Infografiku

Četverogodišnji stupnjevi nisu jedina opcija

Odjeli za informatiku na fakultetima i sveučilištima u SAD-u naglo su rasli tijekom posljednjeg desetljeća. Od 2006. do 2015, utrostručio se upis na preddiplomski studij za informatiku. Nadalje, potražnja za ovim željenim prijemnim mjestima uvijek puno više od ponude. Zbog veličine i fakultetskih ograničenja u visokom obrazovanju, neće ući svaki kvalificirani, željni CS-ov glavni koji se prijavljuje.

Diplomirao (najmanje) na području računalnih znanosti & Inženjering ili srodna polja nekad su se smatrali zlatnom ulaznicom za sigurnost posla na rastućem i dobro plaćenom području. No je li visoko obrazovanje zaista jedini put do karijere u karijeri? I s pretjeranim i sve većim troškovima školarine, je CS stupanj uistinu vrijedan duga? A za one koji žele probiti na teren kasnije u karijeri: da li učenje kodiranja doista zahtijeva povratak u školu da bi stekli drugu diplomu?

Ako je procvat tržišta za kodiranje Bootcamps bilo koji pokazatelj, ne. Tradicionalni je stupanj ne tvoja jedina opcija.

Što su kodiranje bootcampa?

Škole šifriranja obećavaju da će biti održiva alternativa akreditiranim diplomskim programima iz informatike & Inženjering. Model kodiranja bootcamp jednostavan je i inovativan: u djeliću vremena i za djelić cijene sveučilišne diplome, motivirani pojedinci uče se vještinama potrebnim za vođenje uspješne karijere u razvoju računala, softvera i weba. Nije potrebno prethodno znanje ili iskustvo. 

Nakon što je prvi put lansiran 2012. godine, model kodiranja bootcamp zaista je uhvaćen. U prvih pet godina nakon osnivanja prve škole kodiranja, kodiranje bootcamp upis je porastao više od 1000% svenarodni. Više od 23.000 bootcampera završilo je svoje tečajeve u 2017. godini i pridružilo se tržištu rada. Ovo je izuzetno impresivna statistika kad uzmete u obzir da 80.000 CS mažoretkinja diplomira svake godine. 

što su škole kodiranja

Kodiranje bootcamp vs stupanj informatike: koji je program bolji?

Lako je razumjeti zašto kodiranje bootcamp-a može biti privlačna opcija, ali može li se škola kodiranja srušiti do četiri godine? Koja je bolja opcija? Odgovor je složen i ovisi o puno osobnih čimbenika.

Ako važite svoje mogućnosti u odluci kodiranja bootcamp-a u odnosu na CS stupanj, sljedeća infografija je za vas. Srušili smo se najveće razlike između četverogodišnjeg studija i kodiranja školskog obrazovanja kako bi vam pomogao da odaberete odgovarajuće ciljeve. Od troškova školovanja do zapošljavanja perspektiva do statistike raznolikosti, evo što biste trebali uzeti u obzir prilikom odlučivanja između CS-a prvostupnika ili škole kodiranja:

Infografika: Kodiranje Bootcampa u odnosu na stupanj informatike

Podijelite ovu sliku na svojoj web lokaciji

Uključite atribuciju WhatsTheHost.com uz ovu grafiku.

kodiranje škola vs stupanj informatike

Izvori Infographic

(Srpanj 2018.)

Informacije sadržane u infografikama mogu se naći na slijedećim vezama:

Škola kodiranja u odnosu na prvostupnike: što je za mene točno?

Kodiranje bootcampa čine rad na računalu, softveru i web razvoju dostupnijim nego ikad prije. No iako su oni izvediva opcija za programere koji teže, kodiranje škole nikada nije zamijenilo tradicionalne četverogodišnje programe. Umjesto toga, strukturirane su tako da odgovore na potrebe studenata koji se ne uklapaju u oblik prvostupnika.

Ako spadate u jednu ili više sljedećih kategorija, kodiranje bootcamp-a može vam biti bolja opcija:

Već imate radno iskustvo i barem jedan stupanj

Za ljude zainteresirane za tranziciju u karijeri nakon godina rada i iskustva na studiju, pomisao na povratak u fakultetsko okruženje razumljivo je neprivlačna. Škole kodiranja nude programiranje koje jest pogodnije za odrasle nego za tinejdžere. Prema Izvještaj sa tečaja, prosječni boocamper gura 30 i već ima diplomu i nekoliko godina radnog iskustva.

Nerado uzimate kredite

Studentski dug je Industrija 1,5 trilijuna dolara. Prosječni razred 2017. godine napustio je fakultet s gotovo 40.000 dolara duga, a taj broj i dalje raste. Sve više i više mladih ljudi se ispituje vrijedi li visoka cijena formalnog obrazovanja i traže alternative.

Za perspektivne programere koji su ionako već vezani za studentske zajmove s prethodnog stupnja diplome, razumljivo bi moglo biti odvraćanje od dugovanja za drugi stupanj. Za srednjoškolce s težinom da li pohađati formalni studij ili ići u kodiranje škole, izgledi da diplomiraju prije i s manje duga od svojih vršnjaka mogu biti konkurentna prednost.

Stiže škola kodiranja djelić troškova sveučilišnog studija, što znatno olakšava financiranje školovanja u bootcampu bez kredita. Dok 70% studenata prvostupnika diplomira s dugom, samo oko 25% školovanja završava.

Četiri godine redovnih studija za vas nisu izvodljive

Staviti život na stanku na četiri godine i posvetiti se redovitom studiju jednostavno nije moguće svima. Za one koji su roditelji, treba raditi puno radno vrijeme da bi se izdržavali i / ili drugi ili jednostavno ne mogu provesti još četiri godine u školi, škole kodiranja možda će biti prikladnije.

S mršavim kurikulumom i brzim okruženjem za učenje, većina pokretača studija diplomira u otprilike 3,5 mjeseca. To je ekvivalent pojedinačnom semestru na fakultetu ili sveučilištu!

Jer škole kodiranja su fleksibilniji i pristupačniji za različite životne situacije, njihova studentska tijela imaju tendenciju da su raznovrsnija od vašeg tipičnog sveučilišnog CS odjela. Žene su činile samo 14% diplomiranih CS studija u 2015. godini, ali 36% diplomskog studija. Slično tome, crnci i latinosi činili su samo 10% CS mažoretkinja, ali 25% gradskih pokreta.

Zaključak: odaberite što najbolje za svoje ambicije

Mnogo je faktora na koje treba odmjeriti odluku šifriranja škole u odnosu na diplomu. Uzimajući u obzir cijenu, vremensko opredjeljenje i svoju životnu situaciju, kvaliteta programa trebala bi biti jedan od najvažnijih čimbenika u vašoj odluci. Koje jezike za kodiranje želite naučiti, u kojem ćete području industrije željeti završiti i kakvo će iskustvo vaši instruktori donijeti na stol trebali igrati presudnu ulogu u instituciji koju odaberete.

Odabir najboljeg za vaše ambicije može biti dug proces ispunjen neizvjesnostima. Informišite se koliko god možete i ne gubite iz vida vaše ciljeve u karijeri. Bez obzira jeste li odlučili krenuti tradicionalnom rutom i upisati se na fakultetski ili sveučilišni CS program ili pohađate intenzivne tečajeve u bootcampu za kodiranje, jedno je jasno: budućnost izgleda svijetlo za one koji mogu kodirati.

Kako se ovo povezuje s web hostingom?

Dakle, ovo je web mjesto za obrazovanje i recenziju web hostinga, kako se kodiranje bootcampa odnosi na hosting? Puno.

Web programeri se oslanjaju na solidan hosting kako bi dobili svoju web stranicu, a oni rade 24/7 za njih. Bez hostinga nema web stranice. Bez sjajnih kodiranja, nema web stranice.

Programeri vole brzinu i tehnologiju domaćina poput WP Engine-a, i naravno uvijek žele dobiti svoje ruke na najbržim mogućim poslužiteljima.

Za one koji su početnici, nema ništa loše u izgradnji programa web mjesto bez koda na WordPressu ili drugu platformu – samo radite ono što radi!

Sve je to dio lijepog, ali složenog ekosustava weba – i sretni smo što smo dio njega.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map