Namecheap vs Godaddy: Melyik a legjobb domain regisztrátor? (2020 május)

Ha a következő domain név megvásárlásához a GoDaddy vagy a Namecheap lehetőséget választja??


Össze van zavarodva? Nem tudom, mit válasszak?

Ne ess kétségbe.

Van választ neked.

Nehéz lehet objektív véleményt kapni arról, hogy ez a két népszerű választás közül melyik a legjobb domain-regisztrátor. Miután sok domaint megvásárolt mindkét társaságtól, választ kapunk az Ön számára.

Számos tényezőt kell figyelembe venni a Namecheap vs GoDaddy szembeszökésben. Költség szempontjából a GoDaddy és a Namecheap árazás egyaránt nagyon ésszerűek, különösen rendszeres promóciókkal, szezonális eladásokkal és jelentős kedvezményekkel a tömeges vásárlások esetén. Mindkét társaság széles körű szolgáltatást kínál, mint például értékesítés, például e-mail és webhelytárhely, de e cikkhez elsősorban arra összpontosítunk, hogy melyik cég a legjobb domain név regisztráló.

Az 1997-ben elsőként alapított GoDaddy valószínűleg a legismertebb domain regisztrátor az iparban. Kiterjedt marketing kampányaik révén a márka tudatosságát eljuttatta a fogyasztók és a szakemberek körébe, különös tekintettel az Egyesült Államokban a Superbowl ad blitz szezonális időszakában megjelenő hirdetésekre, ám ezek a legjobb helyek a domain nevek vásárlásához.?

A 2000-ben alapított Namecheap figyelemre méltó versenytársa a GoDaddy-nak. Sokan támogatták a magánélet elősegítését szolgáló lobbyban azáltal, hogy kijelentettek a Stop Online Piracy Act (SOPA) ellen. Mint az iparág egyik legnagyobb domain regisztrálója, különféle TLD-ket (legfelső szintű domaineket) kínálnak ügyfeleiknek.

Árazás

Az ügyfelek számára talán a legfontosabb tényező az, hogy mennyi pénzt kell fizetniük a domain név megvásárlásához. Mind a GoDaddy, mind a Namecheap versenyképes árakat kínál, egész évben rengeteg kedvezménnyel elérhető, de vessünk egy pillantást a jelenlegi árakra, hogy képet kapjunk arról, mennyibe kerülne egy hobbi webhely vagy vállalkozás domainjének megvásárlása..

GoDaddy árképzés

A GoDaddy árazása attól függ, hogy milyen típusú TLD-t vásárol (.com, .net. .Org, országdomainek stb.), És attól, hogy egy, két vagy több évet vásárol. Ezenkívül a szezonális eladások és a promóciós kuponok tovább engedik le az árat.

Ha olcsón szeretne vásárolni egy domain nevet, akkor kupont kell használnia, vagy meg kell várnia a webhely promócióját vagy eladását. Gyakran ha a társaságnál vásárolja meg az első új domainjét, akkor a legjobb ajánlatokat kapja. A GoDaddy viszont komolyan fel fog téged tenni a megújítások során, tehát légy óvatos.

 • .com Domainek: 2,99 USD (de 0,99 USD ezzel a hivatkozással) az első évre 2 éves vásárlással, a második évre pedig 17,99 USD számlázással
 • .nettó domain: 13,99 USD az első évre, a második évre pedig 19,99 USD
 • .org Domains: az első évre 11,99 dollárt, a második évre pedig 20,99 dollárt számolnak fel
 • .io Domainek: 49,99 USD az első évre, a második évre pedig 59,99 USD számlázásra kerül sor
 • .xyz domain: 0,99 USD az első évre, a második évre pedig 14,99 USD számlázik

Ezek csak a GoDaddy által kínált legnépszerűbb TLD-k mintája.

Szerezzen első új domént 0,99 dollárért a GoDaddy-n

Namecheap árképzés

A névükhöz igaz, a Namecheap kissé olcsóbban fut, mint a GoDaddy. A versenytársakhoz hasonlóan a Namecheap egész évben számos értékesítési és szezonális engedményt kínál, valamint kuponokkal, amelyek hozzájárulhatnak a vásárlás költségeinek csökkentéséhez..
Az olcsó domain név regisztráció érdekében minden bizonnyal az egyik legjobb választás.

 • .com Domainek: 8,88 USD évente
 • .nettó domain: 12,98 USD évente
 • .org Domains: 12,98 USD évente
 • .io domain: 32,88 USD évente
 • .xyz domain: 1,38 USD évente

A Namecheap számos TLD-t kínál ezen lehetőségeken túl, ezért érdemes megnézni.

Nézze meg a legújabb Namecheap kedvezményeket (akár 46% kedvezmény)

Saját domain név regisztrációs ára

Mindenkinek, aki domain névvel rendelkezik, aggódnia kell a magánéletük miatt. A magán domain név regisztrációja mindkét vállalat által nyújtott szolgáltatás. E védelem nélkül bárki beléphet egy nyilvános könyvtárba, és lekérdezheti a domainjét olyan információkkal kapcsolatban, amelyek tartalmazhatják telefonszámát, utónevét és vezetéknevét, valamint minden egyéb személyes azonosításra alkalmas információt, amelyet megad a regisztrátornak..

A rosszindulatú szereplők, mint például a hackerek, felhasználhatják ezeket az információkat arra, hogy megtámadják vállalkozását, online keressen személyes közösségi hálózati profiljait, vagy akár integrálhatják ezeket az információkat a webhely támadására használt stratégiákba. A személyazonossági tolvajok ugyanarra az információra is lekérdezhetik domainjét, hogy ellopják személyazonosságukat. Azok az emberek, akik szakszerűen értékes domain neveket vásárolnak és fordítanak, szintén nem lépnek kapcsolatba velük otthoni vagy üzleti vállalkozásodban, hogy megfélemlítsék, így kevesebbet vásárolhatnak az Ön domainjénél, amire érdemes!

A Namecheap ingyenes magántartó domain név regisztrációt biztosít, hogy elrejtse hitelesítő adatait Whois lekérdezéseitől, míg a GoDaddy prémiumot tulajdonít a domain árához ugyanazon szolgáltatásért. A Namecheap egyértelmű nyertes.

GoDaddy kedvezményes domain klub

Ha nagy mennyiségű domaint kíván vásárolni, érdemes megfontolni a GoDaddy olcsó domain név regisztrációját. Évente 120 dollárért kapsz .com megújítást, csak évi 8,29 dollárért.
Internetes marketingszakemberként, amely tömegesen vásárol domain-eket a PBN-ek számára, vagy akár globális márkanévként, amely megpróbálja megakadályozni a domain név minden permutációját, érdemes lehet ideje, hogy csatlakozzon a klubhoz.

Nincs közvetlen egyenértékű a Namecheap-rel, bár a pletyka az, hogy a Namecheap jelenleg ugyanazon ötlet verzióján dolgozik.

Felhasználói tapasztalat & Vevőszolgálat

Az ár nem az egyetlen, amelyet figyelembe kell venni, amikor a Namecheap vs GoDaddy témáról döntenek. A felhasználói élmény és az ügyfélszolgálat alapvető fontosságú tényező a választásában.
Ha bármelyik vállalatnak van olyan interfésze, amely nem tetszik, vagy nincs olyan API, amely kompatibilis az Ön webfejlesztőjének kiválasztott programozási nyelvével, az egyik társasággal a másikkal való teljes kapcsolat megszakíthatja a munkafolyamatot.

Íme néhány oka annak, hogy egyes felhasználók miért részesítik előnyben az egyik társaságot a másikkal szemben. Mint minden online véleménynél, a futásteljesítmény eltérő lehet.

GoDaddy felhasználói élmény

hajrá apu

Az internetet súrolva rengeteg véleményt találhat a GoDaddy ügyfél-élményéről.

GoDaddy hátrányok:

 • A GoDaddy jelenlegi üzleti stratégiája úgy tűnik, hogy az eladásokra összpontosít, és az ügyfél számára a tartomány különféle kiegészítő kiegészítő lehetőségeit kínálja, ami lelassítja a beszerzési folyamatot..
 • Egyes felhasználók szerint a GoDaddy kezelőfelülete zavaró vagy bosszantó az általánosságban. Általános panasz az, hogy az interfész zsúfoltságú, és arra koncentrál, hogy más szolgáltatásokat adjon el az ügyfélnek, ahelyett, hogy egyszerű hozzáférést biztosítana a kritikus információkhoz.
 • Az e-mail és a chat támogatás ésszerűen reagál, de néhány felhasználó panaszolja, hogy a technikusok és a támogatási ügynökök konzerv válaszokat használnak, és a kérdésekre csak általános megoldásokkal válaszolnak..
 • A GoDaddy-t azzal kritizálták, hogy magánélet-ellenes és szabadság-ellenes álláspontot képvisel azáltal, hogy kijelentette a Stop Online Piracy Act (SOPA) támogatását, és megtiltotta az ügyfél domaineket sértő tartalom tárolására..
 • Azok a vásárlók, akik a GoDaddy domain aukciós rendszerét használják, hangosan panaszkodtak az árnyékos üzleti gyakorlatokkal, az aukciókkal kapcsolatos zavarokkal és egyéb kérdésekkel kapcsolatban..
 • Egyes értékelők azt gyanítják, hogy a GoDaddy háttérrendszerének számos kritikus folyamata teljesen fel van automatizálva, bármiféle felügyelet vagy emberi beavatkozás nélkül, ami problémákat okozott az aukciókkal és a webhely más szolgáltatásaival kapcsolatban..

GoDaddy előnyei:

 • A GoDaddy kiterjedt és jól képzett hálózat- és információbiztonsági csapattal rendelkezik. Mivel 1997 óta tevékenykednek, viszonylag kevés jogsértéssel és biztonsági aggodalommal bírtak.
 • A weboldal széles körben dokumentálva van, és hatalmas súgócikkekkel és egyértelmű utasításokkal rendelkezik az ügyfelek számára.
 • A GoDaddy kiváló telefonos támogatást nyújt, gyors válaszidővel és figyelmes személyzettel. Úgy tűnik, hogy a legtöbb ügyfél inkább az alacsonyabb szintű e-maileket és az élő csevegést támogatja.
 • Ami a TLD-ket illeti, a GoDaddy felsőbb szintű domainek sokkal szélesebb választékát kínálja, mint bármely más cég. A legtöbb TLD előbb a GoDaddy-en kerül kiadásra, mielőtt más regisztrátorokhoz bevezetik őket.
 • A GoDaddy tárhelycsomagjai néha megfizethetőbbek, mint a Namecheapé, különös tekintettel arra, hogy a domain minden vásárlásakor korlátozott tárhelycsomag található..
 • Telefonon keresztül hozzáférhet a 24 órás ügyfélszolgálathoz, valamint a csevegési lehetőségekhez
 • Megfelelő tudásbázis a GYIK-hez, valamint élénk és pimasz fórumok

Namecheap felhasználói élmény

Namecheap

Az ügyfelek által általában nagyon jól értékelt Namecheap természetesen nem tartalmaz néhány hátrányt. A Reddit és a Stackoverflow oldalon gyakran az egyik legjobb helynek tekintik a domain név olcsó vásárlását.

Namecheap hátrányok:

 • Néhány felhasználó panaszkodott az automatikus megújítás rendszerének nehézségeiről, bár ezeket a kérdéseket ez év óta orvosolják.
 • A weboldal minimalista kialakítása azt jelenti, hogy egyes felhasználók, akik inkább egy erősebb irányítópultot választanak, a Namecheap meztelen csontozatával szeretnék.
 • A Namecheap valamivel alacsonyabb üzemidőt (99,8% ~) jelent, mint néhány versenyük.

Namecheap előnyei:

 • A Namecheap a magánélet védelmét és a szabadságot támogató álláspontot vett fel ellentétben a GoDaddy-vel, aki kijelentette a Stop Online Piracy Act (SOPA) törvényt..
 • A Namecheap műszerfalának minimalista kialakítása könnyen használható, egyszerűen olvasható és nagyon érzékeny.
 • Robusztus javaslati motor, amely kiváló ötleteket nyújt az alternatív domainnevekhez.
 • Egyszerű fizetési folyamat felfúvott funkciók és invazív eladások nélkül.
 • Lenyűgöző, hogy a Namecheap DNS-jét soha nem veszélyeztették egyetlen hackerek sem, amennyire tudjuk.
 • Nagyon jó ügyfélszolgálat
 • Megfelelő tudásbázis a GYIK-hez

Kiegészítő szolgáltatások és eladási cikkek

Mindkét vállalat extra haszonnal jár, ha más szolgáltatásokat értékesít, mint például a webtárhely-csomagok és az e-mail tárhely ügyfelek számára. Van némi különbség a kettő között.

GoDaddy kiegészítők

 • Szakértői szolgáltatások CMS menedzsmenthez, biztonsági auditokhoz, migrációhoz, VPS menedzsmenthez, Apache optimalizáláshoz és számos egyéb felhasználási esethez, 72 órás fordítási idővel.
 • Az Office 365 havi 8,49 USD áron kezdődik.
 • SSL tanúsítványok, évi 63,99 dollárra kezdve.
 • Webtárhely havi 2,99 USD-tól.
 • WordPress tárhely havi 4,99 USD-tól.
 • A WHOIS Guard magántartó domain név regisztrációs szolgáltatása pótdíj ellenében, a választott TLD alapján.
 • Sokkal több, a szolgáltatások folyamatosan változnak és egyre elérhetőbbé válnak.

Namecheap kiegészítők

 • Ingyenes élettartam, amely megegyezik a GoDaddy WHOIS őrével <- ez hatalmas! Ez azt jelenti, hogy megkapja a WHOIS adatvédelmét, így senki sem tudja a nevét és címét
 • Ingyenes e-mail továbbítás.
 • Ingyenes egyedi névszerverek.
 • Megosztott, viszonteladó, VPS és dedikált tárhelycsomagok.
 • A WordPress tárhelyének ára 1 dollár az első hónapban, ezután havi 3,88 dollárra kezdve.
 • SSL tanúsítványok, évi 7,88 USD-tól.
 • Prémium DNS évente 4,88 dollárért.
 • Sokkal több szolgáltatás.

Webtárhely

Egy másik dolog, amelyet figyelembe kell venni, miután megvásárolta a domain-t a két társaságtól, a webtárhely-kínálat. Az igazság az, hogy ezeknek a domaineknek az egyikét bármilyen internetes gazdagéppel összekapcsolhatja, nem számít, hol vásárolja meg. Ennek ellenére a kényelmet és az ügyfélszolgálatot illetően van némi előnye, ha a domain nevet és az internetes tárolást ugyanabban a társaságban tartják.

GoDaddy tárhely

 • Széles tárhely-kínálat, a nagyon olcsó gazdaságtól kezdve a dedikált szerverekig
 • E-mail tárolás tartalmazza
 • A kezelt WordPress tárhely csak 1 dollárból indul, de nem hasonlítható össze valami hasonlóval a WP Engine-hez
 • Az SSL-t fizetik, ami hátrány. Feltöltheti saját ingyenes SSL-jét, de ezek megnehezítik
 • A tárhelyszolgáltatások általában felhasználóbarátak az egész környéken, de nem használnak cPanel szolgáltatást egyes tárhely-kínálatban
 • Tekintse meg az összes GoDaddy-tárhely-véleményt itt, valamint a GoDaddy által kezelt WordPress-véleményeket

Namecheap tárhely

 • A Namecheap nevetségesen olcsó webhelyárakkal rendelkezik (most 50% kedvezmény)
 • E-mail tárolás tartalmazza
 • Újabbak a játékban, tehát nem olyanok, mint a hostolásban
 • Van egy dedikált WordPress-tárhely-ajánlat, az EasyWP – amely vegyes véleményeket tartalmaz
 • Felhasználóbarát adminisztrációs panelek általában
 • Ha van egy egyszerű webhely, akkor jó menni
 • 50% kedvezmény itt

Következtetés

A projekt méretétől és költségvetésétől függően változik a legjobb név a domain nevek vásárlásához. A Namecheap egyértelmű nyertes a legtöbb vásárló számára, bár a GoDaddy vonzó választás lehet azoknak az ügyfeleknek, akik ömlesztett domaineket szeretnének vásárolni. Mindkét vállalat sokkal jobb, mint a verseny, és vezet az iparágban az innováció, a stabilitás, a biztonság és az árazás területén.

Itt szerezhet Namecheap-ajánlatokat ->

Itt szerezhet GoDaddy-ajánlatokat, 0,99 USD az első domainért ->

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map