Hosting WordPress Percuma: Mitos atau Realiti? (Mei 2020)

Adakah anda pernah memikirkan mana yang lebih baik: hosting WordPress percuma atau hosting WordPress murah?


Adakah ia penting?

Artikel ini ditulis hanya untuk anda untuk membantu anda memutuskan antara keduanya.

Teruskan membaca.

Dia keliru dengan hosting WordPress percuma.

Terutama ketika baru memulakan laman WordPress, salah satu soalan umum yang ada ialah adakah terdapat pilihan hosting WordPress percuma yang patut dijelajahi. Tentunya ada pilihan percuma di pasaran, dan mungkin ada yang sesuai untuk seseorang yang hanya ingin membuat blog peribadi di web. Sekiranya anda mencari pakej hosting terbaik untuk perniagaan atau organisasi, ia mungkin bernilai mengumpulkan sedikit wang tunai untuk memastikan pengunjung anda mendapat pengalaman yang baik.

Kami akan melihat beberapa perkhidmatan hosting WordPress percuma untuk memberi anda idea tentang apa yang ada. Selepas itu, kami akan melihat beberapa cara untuk mendapatkan akaun hosting berbayar tanpa melanggar bank. Pada akhirnya, akan ada perbandingan yang menjelaskan mengapa pilihan hosting berbayar rendah mungkin juga bernilai sedikit kerana berpisah dengan sebahagian wang tunai anda.

Pilihan Hosting WordPress Percuma

1. WordPress.com

wordpress

Sekiranya anda mencari hosting WordPress percuma terbaik tanpa perlu menghadapi masalah sakit kepala, mungkin lebih baik pergi ke WordPress.com. Platform ini beroperasi pada dasarnya seperti yang dilakukan oleh platform blog lain, seperti Blogger Google. Dari segi penyesuaian dan penampilan, ini tentunya merupakan langkah dari alternatif tersebut. Juga, ia menjalankan WordPress, tidak seperti banyak platform blog lain yang tersedia tanpa sebarang kos.

Orang-orang yang tidak terlalu khawatir mempunyai akses pangkalan data atau keupayaan untuk membuat penyesuaian besar ke laman web mereka akan baik-baik saja dengan WordPress.com. Sebaliknya, jika anda ingin menyiapkan sesuatu seperti laman web WooCommerce, kekurangan penyesuaian akan menjadi masalah.

Keuntungan besar bagi WordPress.com adalah bahawa tuan rumah telah bekerja keras untuk menyediakan sumber yang mencukupi untuk memastikan banyak laman web berjalan di atasnya. Seperti yang kami katakan sebelumnya, jika anda hanya ingin membuat blog peribadi untuk meraikan cinta kereta anda, itu adalah pilihan yang sangat baik. Bagi kebanyakan perkara lain, kekurangan.

Catatan Tentang Pemilikan WordPress.com

Segera keluar dari saluran ini, perlu diperhatikan bahawa WordPress.com bukan tanpa sedikit kontroversi. Walaupun namanya dicadangkan, ia tidak dijalankan oleh Yayasan WordPress bukan keuntungan yang mengekalkan kod teras enjin WP. Sebaliknya, ia dikendalikan oleh syarikat bernama Automattic. Automatik telah membantu dalam membuat dan memelihara banyak komponen untuk WordPress, tetapi pilihan hosting mereka adalah entiti undang-undang yang terpisah.

Perhatikan bahawa WordPress.org adalah laman Yayasan. Ia menjadi hos versi terbaru dari teras kod PHP yang boleh dimuat turun. Ini adalah pilihan hosting sendiri yang memerlukan anda mempunyai pelayan anda sendiri dengan PHP dan MySQL yang aktif dan berjalan sebelum pemasangan. Dengan kata lain, anda sendiri melakukan pemasangan WordPress dengan pakej sumber terbuka.

2. 000webhost

000webhost

Dengan lebih daripada 16 juta pengguna di platformnya, 000webhost adalah pemain sah di ruang web hosting percuma untuk laman web WP. Edisi laman web percuma hadir dengan cukup banyak untuk akaun hosting tanpa kos, dengan persembahan seperti:

 • 1,000 MB ruang cakera
 • Linimit lebar jalur 10 GB sebulan
 • Akses ke pangkalan data MySQL
 • cPanel

Terdapat juga pembina laman web percuma yang menyediakan akses ke banyak templat. Ini termasuk reka bentuk responsif yang bermain dengan baik dengan peranti mudah alih.

Pelanggan boleh meletakkan dua laman web di akaun. 000webhost juga menawarkan perkhidmatan berbayar untuk orang yang perlu meningkatkan lebar jalur atau storan mereka. Bahkan ada pembahagian hasil untuk pelanggan yang ingin memasang iklan di laman web mereka.

Baca ulasan 000webhost penuh

3. Byethost

menjelang

Byethost (bukan typo) adalah keanehan yang tulen di sektor syarikat hosting percuma. Mereka menawarkan sokongan 24/7 tanpa kos, termasuk bantuan dalam masalah teknologi. Mereka menggunakan pelayan berkelompok untuk memberikan lebih banyak kekuatan dan kestabilan untuk pelanggan mereka. Mereka juga menyediakan ciri-ciri yang mengagumkan seperti:

 • Tiada iklan
 • Domain tanpa had, termasuk domain terparkir
 • Akses FTP
 • MySQL
 • Ruang cakera tidak terhad

Sekiranya anda perlu menaik taraf, Byethost juga menawarkan sejumlah pilihan. Anda boleh beralih ke rancangan Premium atau Perniagaan. Orang yang memerlukan lebih banyak kelajuan malah boleh menggunakan rancangan SSD.

Satu kelemahan besar dengan Byethost adalah versi PHP mereka untuk hosting percuma cukup bertarikh. Itu boleh menjadi masalah semasa anda berusaha mendapatkan kod terbaru untuk berfungsi.

4. AnugerahSpace

ruang penghargaan

Menawarkan banyak barang tetapi dalam penawaran terhad adalah tahap penjualan di Ruang Anugerah. Anda dapat menghoskan satu nama domain, satu akaun e-mel dan satu pangkalan data MySQL. Yang penting apabila berurusan dengan AwardSpace adalah mereka menawarkan pengalaman tanpa iklan.

Mereka juga syarikat lain yang memberikan tawaran percuma yang agak ketinggalan zaman dengan PHP5 dan Perl / CGI-BIN. Anda tidak akan memuatkan kod terbaru mutlak ke akaun anda. Walaupun begitu, anda mendapat:

 • Pemasang satu klik untuk Joomla dan WordPress
 • Penghantaran e-mel, jarang berlaku
 • Ruang cakera 1 GB
 • 5 GB sebulan lalu lintas

5. WPNode

wpnode

Tanpa iklan, tiada had lebar jalur dan kos. Apa tangkapannya? Dengan WPNode, tangkapan besar adalah bahawa anda benar-benar sendiri. Sekiranya anda sangat berguna dengan WordPress, ini mungkin bukan pengalaman terburuk. Anda akan mendapat:

 • Akses penuh ke pangkalan data menggunakan PHPMyAdmin
 • Pelayan berasaskan awan
 • CDN
 • Caching
 • Keselamatan CloudFlare

Ia dibina di atas nginx sehingga orang yang hanya mengetahui Linux mungkin menghadapi sedikit pembelajaran. Storan adalah 5G, dan ia adalah SSD. Terdapat juga sistem e-mel 1GB. Anda juga tidak akan mempunyai akses ke panel kawalan, dan tidak ada cara untuk mengubah pemasangan.

6. AWS

amazon ec2

Sekiranya anda sangat selesa bekerja sebagai pemaju di persekitaran tanpa sokongan teknikal, anda mungkin ingin memberikannya percubaan percuma satu tahun AWS pergi. Anda akan mempunyai persekitaran dengan ciri penuh pada pelayan awan yang membolehkan anda mengubah dan memasang elemen seperti yang anda lakukan pada sistem yang dihoskan sendiri.

Tidak semestinya bagi orang-orang yang tidak mempunyai keyakinan bahawa mereka dapat menangani penyediaan yang berteknologi tinggi, tetapi mungkin merupakan pilihan yang sangat menarik bagi pembangun yang berkebolehan yang ingin menguji idea perniagaan selama setahun. Ingatlah bahawa anda mendaftar untuk membuat penagihan, dan membatalkan akaun hosting jika anda tidak mendapatkannya. Jika tidak, anda akan mula melihat caj apabila tahun pertama itu habis.

Lebih Baik Daripada Percuma: Hosting WordPress Murah

Pelan perkhidmatan percuma cenderung disertakan dengan peringatan dan tambahan. Kedudukan kami di sini cukup jelas: jika anda dapat menjana beberapa dolar sebulan untuk persediaan hosting WordPress berbayar, anda harus melakukannya. Kami juga sedar bahawa tidak semua orang berada dalam kedudukan yang baik untuk mendapatkan rancangan bertaraf perusahaan.

Itu tidak bermakna anda perlu melakukan tanpa sokongan pelanggan dan ciri WordPress yang diuruskan seperti bantuan migrasi, pemasangan dan konfigurasi. Juga bagus untuk mengetahui bahawa seseorang di hujung transaksi akan dipertanggungjawabkan kerana anda membayarnya. Mari kita lihat beberapa pilihan yang sedekat mungkin dengan percuma.

1. NameCheap EasyWP

namecheap 2019-jun

Jam dengan hanya $ 23 setahun, yang Pelan EasyWP dilengkapi dengan ruang cakera SSD 10 GB dan sokongan untuk 50,000 pelawat setiap bulan. Anda mendapat akses ke FTP dan pangkalan data, dan NameCheap dengan bangga menawarkan sandaran yang mudah dan memulihkan sistem. Lebih baik lagi, anda akan mendapat sokongan 24/7 dan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari.

Pelayan NameCheap mempunyai reputasi yang pantas untuk masa operasi dan responsif. Sekiranya anda ingin merebut akaun hosting sedekat mungkin, NameCheap adalah usaha terbaik anda untuk melakukannya tanpa mengorbankan sokongan atau kepantasan.

Baca ulasan NameCheap penuh

2. SiteGround

tapak tapak

Memaksakan lebih dari $ 3,95 sebulan bukanlah masalah buruk jika anda mendapat sokongan teknologi dan pelanggan yang tinggi untuk dolar anda. Syarikat memulakan orang dengan simpanan 10 GB dan 10,000 pelawat setiap bulan. Dengan menaikkan hanya satu atau dua tahap, anda akan mendapat laman web tanpa had bagi setiap akaun hosting.

Titik penjualan utama adalah mereka memberikan sokongan percuma dengan usaha migrasi laman web. Mereka juga merupakan penyedia langka dalam rangkaian kos rendah yang menawarkan sokongan pelanggan 24/7 melalui telefon, e-mel atau tiket masalah dalam talian. Pengehosan PHP adalah pra-pemasangan, dan mereka memberikan respons yang baik dan waktu operasi yang kuat. Ini boleh dibilang pengalaman terbaik di pasaran.

Baca ulasan SiteGround penuh

3. BlueHost

bluehost

Dengan sebuah harga pengenalan $ 2.75 sebulan, BlueHost berusaha untuk bersaing dengan pesaing kos terendah di sektor ini. Satu kelemahannya adalah, harganya naik hingga $ 7,99 sebulan akhirnya. Yang positif, bagaimanapun, rancangan anda merangkumi pelbagai ciri lazat, termasuk:

 • Pendaftaran nama domain percuma untuk tahun pertama
 • Pemasang automatik dan kemas kini automatik untuk laman web WordPress anda
 • Sijil SSL percuma

Anda juga boleh meletakkan sehingga 5 domain pada akaun yang sama. Dengan penyimpanan SSD 50 GB, anda juga boleh memproses permintaan halaman pengunjung dengan pantas. Pelanggan juga mempunyai akses ke CDN.

BlueHost adalah salah satu daripada segelintir rakan kongsi dengan rancangan hosting yang disyorkan oleh yayasan WordPress. Bagi mereka yang memerlukan domain khusus dan sijil SSL, BlueHost mewakili cadangan nilai yang sangat baik, walaupun pada tanda harga $ 7,99.

Baca ulasan BlueHost penuh

4. HostGator

tuan rumah

Lebih berpengalaman seperti penyedia hosting, HostGator menyediakan lebih banyak pengunjung setiap bulan daripada kebanyakan rancangan hosting lain. Sokongan migrasi percuma ditawarkan untuk satu laman WordPress, dan mereka menyediakan pengesanan dan penghapusan perisian hasad secara automatik. Begitu juga, pangkalan data disandarkan setiap hari tanpa bayaran tambahan.

Rancangan berada pada tahap pertengahan tahap rendah pada $ 5,95 sebulan. Anda boleh mendapatkan kredit Google AdWords $ 100. Ruang penyimpanan juga tidak dapat diukur, menjadikan HostGator sebagai pilihan menarik bagi orang yang ingin menjadi tuan rumah laman WordPress dengan banyak kandungan, seperti gambar dan video.

Mereka menggunakan sistem berasaskan awan yang memberikan respons yang begitu tepat. Walaupun masa penggunaan adalah 100% kukuh. Anda juga mendapat akses ke pemasangan cPanel yang berfungsi sepenuhnya. Sekiranya anda mencari sesuatu yang sesuai untuk pemaju tetapi dalam jarak yang rendah, anda akan menghargai tahap akses dan kawalan ini.

Baca ulasan HostGator penuh

5. iPage

laman web

Orang-orang di iPage datang kepada anda dengan cadangan nilai yang cukup sederhana. Dengan harga $ 3.75 sebulan, anda mendapat storan dan lebar jalur tanpa had. Sekiranya anda menjangkakan laman web anda akan menjadi kesesakan lalu lintas, itu adalah masalah besar dengan harga yang rendah. Mereka juga menyertakan pendaftaran domain percuma untuk tahun pertama.

Kelemahan pada tahap penjualan adalah bahawa tahap terendah tidak menawarkan sokongan pakar. Namun, jika anda menginginkan rancangan $ 6,95 syarikat, anda akan mendapat akses ke tema dan pemalam WordPress yang telah dipasang sebelumnya, penyingkiran perisian hasad automatik, keselamatan SiteLock dan pakar WordPress. Walaupun anda menaikkan tahap kedua, anda masih akan mendapat banyak keuntungan.

Baca ulasan penuh iPage

Membandingkan Penyedia Hosting WordPress Percuma dan Murah

Pembezaan terbesar antara pelan percuma dan yang dibayar rendah adalah sokongan pelanggan dan teknikal. Terutama bagi orang yang tidak mempunyai latar belakang teknikal yang kuat, mengetahui bahawa pasukan WordPress yang diuruskan menunggu untuk mengemukakan soalan anda boleh menjadi masalah besar. Anda tidak semestinya perlu pergi ke platform hosting WordPress premium untuk mendapatkan bantuan manusia yang berkelayakan untuk memberikan jawapan.

Anda tidak akan mendapat sebarang pelemparan semasa menempuh laluan percuma. Sebagai contoh, banyak penyedia hosting sekurang-kurangnya menawarkan sijil SSL percuma dan sekurang-kurangnya setahun pendaftaran nama domain dengan pilihan berbayar. Pada sebilangan pakej laman WordPress percuma, anda tidak akan mempunyai akses ke pengurus fail, tema atau bahkan antara muka yang mesra pengguna. Dalam beberapa keadaan, anda mungkin tersekat menggunakan subdomain percuma di TLD mereka daripada menggunakan domain tersuai anda sendiri.

Ketersediaan pilihan cloud dan SSD pada tingkatan berbayar juga diinginkan. Walaupun penyedia percuma memberi anda semua storan dan lebar jalur di dunia, kelajuan media penyimpanan sangat bermakna. Itu terutama berlaku ketika berurusan dengan WordPress.

Enjin WP cenderung terjebak dengan tema, plugin dan skrip. Tumpukan pada pakej analitik, dan masa muat benar-benar menyakitkan dengan penyedia hosting WordPress percuma. Anda juga ingin mempunyai sistem responsif untuk menampung:

 • Memberi komen di laman web
 • Menghantar mesej dari pemasangan WP ke akaun e-mel anda
 • Memuat elemen di halaman, seperti gambar

Bukannya tidak ada hosting WordPress percuma di luar sana. Bagi orang yang hanya mahu menyiarkan blog yang akan dibaca oleh beberapa orang, tidak ada salahnya pergi dengan syarikat hosting percuma. Namun, setelah anda mulai membangun khalayak atau perniagaan, sudah tiba masanya untuk memiliki kekuatan minimum.

Begitu juga, anda mahu mempunyai pilihan semasa laman web anda berkembang. Dengan pakar yang tersedia untuk memberikan sokongan teknologi, anda akan dapat melangkah dengan lebih yakin ke masa depan. Beberapa penyedia malah menawarkan sokongan WordPress yang diuruskan dengan tahap yang lebih rendah. Apabila anda cuba memindahkan laman web atau bergelut dengan usaha pemasangan WordPress, anda akan menghargai perbezaan yang dapat mereka buat.

Ada sesuatu yang boleh dikatakan untuk mengawal persediaan anda juga. Menerbangkan maklumat, amalan mengusir orang dari laman web percuma, menjadi lebih biasa. WordPress.com mungkin merupakan tempat yang baik untuk kandungan yang tidak menyinggung perasaan, tetapi ia bukan platform yang boleh dipercayai untuk sesiapa sahaja yang memberikan pendapat yang kontroversial. Mereka tahu untuk melemahkan pengguna.

Sekiranya anda menjangkakan laman web akan menjadi projek yang serius, ada baiknya membuat pelaburan kecil di hadapan. Pelan hosting kos rendah dengan sokongan teknikal dan pelanggan yang baik dapat dengan mudah dengan harga kurang dari $ 10 sebulan. Daripada mengambil risiko kehilangan pelawat untuk hosting lambat, anda akan berada dalam kedudukan yang baik untuk memberikan pengalaman yang baik.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map