A legjobb ingyenes blogoldalak 2020 májusában

Ha még soha nem csináltad ezt, a blog indítása félelmetesnek tűnik.


Bizonytalanság, kudarcotól való félelem, nem tudás, honnan kezdje. Ezek mind általános reakciók.

De ha megnézed a híres bloggereket, hogy komoly pénzt keresjenek online, akkor az elegendő ahhoz, hogy továbblépjen.

Hol kezdsz még? Hogyan válasszuk ki a legjobb helyet a kezdéshez? Az alábbiakban néhány ezekkel foglalkozunk.

Mielőtt a műszaki döntésekről beszélnénk, le kell gondolnunk a gondolkodásmódról, és ellenőriznünk kell, hogy látásod igazodik-e a gyakorlati ötletekhez.

3 tennivaló, mielőtt elkezdené

Mielőtt elkezdené, stratégiai szempontból meg kell terveznie néhány dolgot, amelyek hosszú távon segítenek.

1. Válassza ki a rést vagy a fókuszterületet

Newsflash – nem leszel a következő személyes pénzügyekkel foglalkozó blog milliomos egy éjjel.

Ez szemcsézettel és kitartással jár. Az egyik kedvencem – Mr. Money Bajusz – Órák egy vödörnyi pénzbe, de 2011 óta több mint 100 szenvedélyes blogbejegyzésbe tette a kemény munkát (az első posta).

Gyűlölet-technológia? Ne indítson laptop-blogot csak azért, mert gondolhatja, hogy ez jövedelmező.

Ha sellőkről írsz? Úgy gondoltam, hogy ez egy szörnyű ötlet, amely nem fog pénzt keresni, de látszólag azért működik Minden hableány blog.

Tehát válasszon olyasmit, amiről 10 évig írhat. Még akkor is, ha csak 5-re tervez blogolást.

Néhány példa a résekre, amelyeket megfontolhat:

 • Utazás
 • Mami / Nevelés
 • Étel
 • Egészség
 • alkalmasság
 • Technológia / Internet
 • Szórakozás
 • Pénzügy
 • … Folytatódik a lista

Ez nem egy meggyőző lista, és ezek mindegyike még tovább bontható!

Valójában jobb, ha kisebb méretűre indul, és onnan egy kibővített rést emel fel.

2. Írja ki témáit az idő előtt

Ne feledje, hogy az iskolában, amikor papír volt, ült ott és órákig bámult?

Ez nagyon sok történik a blogolással.

Kivéve, ha Ön az egyetlen, aki határidőt állít be, akkor hajlamos lesz a halasztásra, visszatekint rá, és rájön, hogy 6 hónapon belül nem adott meg blogot.

Az egyik taktika a folyamatok kötegezése és mindent előre megtervezni. Tehát ahelyett, hogy azon gondolkodna, hogy mit írjon minden alkalommal, amikor leül, ideális esetben a körvonalat már meg is írta.

Mielőtt elkezdené a blogját, gondoljon öt olyan általános témára, amelyeket át szeretne fedni a rést. Ez lesz az Ön magas szintű elképzelése, amelyről a bejegyzésed szól.

Ezután töltsön három óránként három órát olyan címírási ötletek írásával, amelyek beleférnek ezekbe a témákba. Mindegyik témáról öt jó blogbejegyzést kell írnia, mielőtt új témát készít.

Ezután havonta egyszer, egy munkamenetben, írja le a vázlatot az adott hónapban következő hozzászólásokra. Ha abban a hónapban négy hozzászólást ír, akkor mindegyik bejegyzéshez vázlatot készít.

Akkor, amikor készen állsz írni – boom -, ez rendkívül egyszerű. A vázlat már fel van állítva, csak ki kell töltenie a bejegyzés hiányosságait.

3. Megkülönböztesse magát

Szeretnie kell a rést, meg kell szereznie a témáit, és készen kell állnia arra, hogy fizetés és dicséret nélkül egy ideig elcsiszolja.

De mielőtt ezt megtenné, meg kell ismernie az ipart. Valószínűleg már elolvasta egy csomó blogot a rést, de itt taktikai megközelítést kell alkalmaznia.

Ki kell választania, hogyan fog kiemelkedni. Milyen stratégiákat vesznek? Hogyan lehet tanulni a legjobb stratégiáikból, de hozzáadhatja a saját csavarjához is?

Ha a legfontosabb versenytársa rövid üzenetek és közösségi média írásával foglalkozik, akkor kiemelkedhet-e olyan hiteles útmutatók készítésével, amelyek a tűt mozgatják?

Ezeket kell figyelembe venni először.

Rendben, merüljünk be.

 

Először: a legjobb ingyenes blogoldalak

 

WordPress.com

Tudta, hogy a WordPress most az internet majdnem 30% -át táplálja?

Azta.

Mint el tudod képzelni, ez azt jelenti, hogy ennek a platformnak nagyon sok mindent kínál a blogger és a vállalkozás számára egyaránt. Összességében sokkal több funkcionalitást és teljesítményt érhet el a WordPress-sel, mint bármely más blogoldali webhelynél, ezért soroljuk az első helyre.

De miért olyan különleges a WordPress? Nos, ez mind a testreszabásnak felel meg. Ez a platform nyílt forráskódú, ami azt jelenti, hogy bárki beléphet és fejlesztheti a kódolást, hogy jobb legyen. Létrehozása óta számtalan frissítés történt a rendszerben, amely a felhasználók számára sokkal több lehetőséget kínál a blog létrehozásakor.

Ennek ellenére valószínűleg önnek saját webhelyét kell a WordPressen keresztül hostolnia, ahelyett, hogy maga a webhely tárolja. Később megismerjük az öntárhely előnyeit, de ez azt jelenti, hogy az induláshoz meg kell fizetnie a tárhelyszolgáltatást.

Ha azonban nem biztos benne, hogy mit szeretne elérni a blogjával, ingyenesen elindíthatja, majd onnan indulhat. Javasoljuk, hogy tesztelje a vizeket, és kitalálja, milyen irányba kíván bemenni, hogy megtalálja az Ön igényeinek és céljainak megfelelő hostolási szolgáltatást..

WordPress.com összefoglaló

Előnyök

 • Könnyen kezelhető – kicsi tanulási görbe
 • Hihetetlen testreszabás
 • Több ezer sablon és beépülő modul
 • Ideális hirdetésre és marketingre
 • Könnyebb pénzt keresni, mint más platformon

Hátrányok

 • Az összes legjobb szolgáltatás eléréséhez önálló gazdagépet kell üzemeltetnie
 • Van valamilyen kódolás

Blogger

Ezt a szolgáltatást korábban BlogSpot néven ismerték egy ideje. Ezt a Google is támogatja, tehát ez már egy nagyon lenyűgöző törzskönyv. A Blogger tökéletes platform, ha nem szeretne sok időt vagy energiát fordítani a háttérrendszerre (azaz a kódolásra). Mivel a webhely rendkívül könnyen használható, ideális alkalmi bloggereknek vagy azoknak, akik többet írnak a móka kedvéért, mint a pénzért.

Ennek ellenére a Google AdSense segítségével megpróbálhatja pénzt keresni a blogjával, ha szeretné. Noha nem olyan átfogó, mint a WordPress, lehetőséget kínál arra, hogy némi bevételt szerezzen az írásával.

Összességében, ha kezdő vagy, és bármilyen komplikáció nélkül szeretne blogot tartani, a Blogger kiváló választás. Ha azonban a jövőben tervezi a kibővítést vagy a nagyobb léptéket, akkor dönthet úgy, hogy áthelyezi a WordPress-re.

Blogger összefoglaló

Előnyök

 • Egyszerű beállítás és fedélzeti felépítés
 • Lehetőség pénzt keresni az AdSense segítségével
 • A Google támogatja
 • Stabil és felhasználóbarát rendszer

Hátrányok

 • Nem annyira funkcionalitást
 • Korlátozott testreszabás
 • Kevesebb támogatás, mint más lehetőségeknél

Tumblr 

Technikai szempontból a Tumblr inkább a közösségi média platformja, mint a hagyományos blogrendszer. Ahelyett, hogy olyan hozzászólásokat hozna létre, amelyeket összekapcsolhat és megoszthat a különböző profilok között, a Tumblr-hozzászólások inkább hasonlítanak valamire, amelyet a Facebookon vagy a Instagram-on talál.

Ennek ellenére egy kicsit jobban ellenőrizhető a tartalma, és a megosztás a rendszerben. Összességében a Tumblr a képekre és a rövid szöveges üzenetekre van kialakítva, nem pedig a hosszú formájú blogcikkekhez.

Az egyik előnye, hogy a Tumblr más blogoldalakkal összehasonlítva rendelkezik, az, hogy hozzáférhet ehhez és kezelheti fiókját egy mobil eszközön. Sokkal felhasználóbarátabb egy kisebb képernyőn, amely lehetővé teszi a blog frissítését, bárhol is van.

Összességében azt javasoljuk, hogy kezdje el a Tumblr-rel, ha nem biztos benne, hogy mit szeretne tenni a blogötleteivel, vagy a jelenlegi webhely kibővítésének egyik módjaként. A Tumblr egy egyszerű eszköz, amellyel megoszthatja nézeteit az interneten keresztül, így a legtöbb kezdő számára ideális.

Ha pénzt szeretne keresni a Tumblr-en, ez egy kicsit bonyolultabb, mint a többi blogplatform. Ez nem azt jelenti, hogy nem hajtható végre, de kihívást jelent. Végül azt javasoljuk, hogy a Tumblr-t használja más anyagok reklámozásához, ahelyett, hogy közvetlenül pénzeszközöket keresne.

Tumblr összefoglaló

Előnyök

 • Könnyen kezelhető – perc alatt elkezdheti a közzétételt
 • Kezeljen több blogot egyszerűen
 • Mobilbarát élmény

Hátrányok

 • Nehezebb pénzt keresni
 • Nem nagy a hosszú formájú íráshoz
 • Nehezebb kitűnni más blogoktól

Wix

Ha a legtöbbet szeretné kihozni a blogjából, akkor ezt saját webhelyként kell működtetnie. Ezzel lehetővé teszi egyéni domain (pl. Www.myblog.com) használatát, és több ellenőrzést gyakorolhat minden, ami a webhelyén történik..

A Wix weboldal készítő, de ingyenes lehetőséget kínál azon bloggerek számára, akik befektetés nélkül szeretnének indulni. Ennek ellenére frissíteni szeretne, ha azt tervezi, hogy kibővíti blogját (növeli a forgalmat), vagy pénzt keres belőle. Ennek ellenére ez egy nagyszerű lehetőség a blogpályafutásának megkezdésére, mivel egyszerű beállítást és működést tesz lehetővé.

A Wix különféle témákat és bővítményeket kínál, bár mindenkinek eléréséhez prémium díjat kell fizetnie. Ezenkívül lehetővé teszi a blog hirdetését különböző marketing stratégiákkal, például a SEO-val.

A Wix másik előnye, hogy alkalmazásokat adhat hozzá a webhelyéhez (prémiummal), így online áruházként felhasználhatja, vagy interaktívabbá teheti a közönség számára. Végül is, még mindig nem nyújt annyira funkcionalitást, mint a WordPress, ezért ne feledje ezt.

Wix-összefoglaló

Előnyök

 • Könnyű az induláshoz
 • Független domain
 • Hozzáadott funkcionalitás és testreszabás

Hátrányok

 • Frissíteni kell a prémiumra, hogy a teljes szolgáltatási csomagot megkapja
 • Korlátozott számú téma és bővítmény

 

Weebly

Más weboldal-készítőkkel mindig lehetősége van bemenni a kódba, és megváltoztatni a dolgát, ahogy tetszik. Noha a legtöbb blogbeosztáshoz prémium hozzáféréssel kell rendelkeznie, hogy ezt elvégezhesse, ez továbbra is valami, ami rendelkezésre áll, ha szükséges.

A Weebly esetében azonban szigorúan húzza és dobja. Ha csak most kezdődik, és egyszerű módszert szeretne létrehozni a blogjához, ez sokkal könnyebb, mint megpróbálni programozni vagy kódot használni. Mindazonáltal más platformok lehetővé teszik, hogy húzza és dobja, miközben továbbra is lehetősége van arra, hogy a hátsó részén beállítsa a dolgokat, ezért ne feledje.

Összességében a Weebly nagyon hasonló Wixhez. Lehetőséget kínál arra, hogy egyedi domain nevet birtokoljon, és a kívánt helynek megfelelően elkészítheti webhelyét. Mint a Wix-hez is, a teljes szolgáltatás eléréséhez frissítenie kell a prémium opciót, ám befektetés nélkül is elindíthatja.

A Weebly mobilkészséggel is rendelkezik, így útközben frissítheti blogját. Néhány plugin vagy elrendezés azonban mobilbarátabb, mint mások, ezért vegye figyelembe ezt.

Weebly összefoglaló

Előnyök

 • Könnyen kezelhető
 • Nincs szükség kódolásra
 • E-kereskedelem opció

Hátrányok

 • Korlátozott testreszabás
 • Kevesebb irányítás, mint más lehetőségeknél

Egyéb ingyenes blogoldalak

Noha a fenti webhelyek a legjobb megoldásokat fogják nyújtani a blogodhoz, ez nem azt jelenti, hogy ezek csak a lehetőségek. Itt van még néhány hely, ahol elindulhat.

 • Közepes: ez a webhely lehetővé teszi a különböző tudományágak blogjainak, hogy megosszák munkájukat. Ez egyszerű és könnyen használható, de nagyon sok korlátozással rendelkezik. Nevezetesen, hogy mennyi ellenőrzést és testreszabást kínál.
 • Penzu: inkább online folyóiratként működik, akár magántulajdonban, akár nyilvánosan is írhat. Kiváló módszer a megszokott íráshoz, de ha nem akar pénzt keresni.
 • Svtble: Ha küzd azzal, hogyan ösztönözheti ötleteit az oldalra, ez a webhely segít jobb tartalmak kidolgozásában. Mint ilyen, ez egy jó eszköz a munkájának fejlesztéséhez, amelyet akkor át lehet helyezni egy marketingbarát platformra..
 • Web: ez egy másik weboldal készítő. Nagyon könnyű az induláshoz, de korlátozott számú témát és bővítményt tartalmaz. Azonban kínál e-kereskedelem lehetőséget, ha termékeket szeretne eladni a blogjában.
 • Négyzetterület: általánosságban ez a webhely kreatív szakemberek számára készült. Fizetnie kell a weboldal használatáért (bár ingyenes próbaverziót is kínál), de nagyon sok ellenőrzést és testreszabást biztosít.

A legjobb hely egy blog elindításához: Saját tárhely vs. blog

Amikor kitalálja, hogyan indítsa el a blogját, az egyik első dolog, amelyet meg kell határoznia, az, ha magadnak fogja tárolni, vagy a webhely biztosítja az Ön számára a webhelyet. Ha önmaga házigazda, ez azt jelenti, hogy olyan szolgáltatót választ, amely online tartja a blogját.

Sokféle házigazda létezik odakinn, és sokuk valóban megfizethető a blogkészítéshez. Mindaddig, amíg nincs szüksége egy csomó háttér-funkcióra (például egy dedikált szerverre), bizonyos esetekben havonta 3 dollárral is elindíthatja..

Alternatív megoldásként dönthet úgy is, hogy elindít egy blogot olyan platformon, amely saját tárhelyet nyújt. Minden webhelyen, amelyet megmutattunk neked, megvan a lehetősége, amely sokkal könnyebbé teszi a felállást és a működést.

Itt található a két lehetőség rövid összehasonlítása.

Ellenőrzés

Ha teljes ellenőrzést szeretne fenntartani a blogja felett, akkor saját magát kell fogadnia. Bár a webhely használata, amely ezt az Ön számára megkönnyíti, a felületen könnyebb, ez azt jelenti, hogy be kell tartania a szabályokat és korlátozásokat.

Egyszerű használat

Az öntárolás általában a számítógépes ismereteket igényli, hogy működőképessé váljanak. Ha teljesen írástudatlan a számítógépen, akkor valószínűleg nem akarja elkezdeni fizetni valamiért, amelyet valószínűleg nem képes használni. Összességében a hosztolt blogoldalak sokkal jobbak a kezdők számára, és lehetővé teszik, hogy megnézze, hogy megy a folyamat, mielőtt pénzt kötne rá.

A bevételszerzés

Blogot indít keresni? Ha igen, akkor a saját fogadás lesz a legjobb. Habár vannak olyan platformok, amelyek lehetővé teszik önmaga hirdetését és jövedelemszerzését, soha nem fognak olyan szintű bevételszerzést biztosítani, mint amit magad szervezhetne. Ezenkívül sok esetben csökkenthetik a bevételeit.

Hogyan indítsunk el egy blogot ingyen

Először a blog kezdete kissé lenyűgöző lehet. Olyan sokféle lehetőség van a telepítéshez, valamint a promóció és a bevételszerzés lehetőségeihez, hogy nehéz megismerni az indulást..

Tehát ezt szem előtt tartva szeretnénk egy egyszerű lépésről lépésre bemutatni Önnek a blogját, amely a földre kerül. Onnan láthatja, hová tart.

Összességében évekbe telhet, amíg blogod elnyeri a kívánt forgalmat, így türelmesnek kell lennie. Ennek ellenére ne add fel csak azért, mert hosszabb időt vesz igénybe, mint szeretné.

Bloglozó webhelyek, amelyek fizetnek

Eddig már arról beszéltünk, hogyan lehet a saját blogot a nulláról létrehozni. Mi lenne, ha tartalmat szeretne létrehozni anélkül, hogy minden kemény munkát elvégezne egy webhely felépítésében és az anyagának népszerűsítésében?

Ha ez vonzónak tűnik, itt van néhány hely, ahol anyagokat küldhet be és fizethet érte. Noha ez azt jelenti, hogy nincs kreatív ellenőrzése a munkája felett, ez nagyszerű lehetőség lehet oldalsó jövedelem és expozíció elérésére, amelyet felhasználhat saját blog létrehozására..

 • HubPages: ez a platform lehetővé teszi, hogy bármiről írjon, amiben szenvedélyes, és pénzt keressen ezzel. Cikkeit közzéteszik, majd a kapcsolódó hirdetések mellé kerülnek. Ön megtartja az ezen hirdetések által megszerzett pénz egy százalékát.
 • ListVerse: ha szereti a listaalapú cikkeket írni, itt lehet helyet közzétenni. Fizetnek átalánydíjként 100 USD / darabonként, de legalább 10 szakasznak kell lennie, hogy figyelembe lehessen venni.
 • ProBlogger: itt egy munkafórum található, amely tartalmat biztosít az ügyfelek széles skálájához.
 • Szabadúszó írási munkák: ez egy másik webhely, amely összekapcsolhatja Önt olyan munkákkal, amelyek magas színvonalú tartalmat igényelnek.

Keressen különféle webhelyeket, amelyek fizetnek közreműködő írókat, és nyújtsa be az anyagát jóváhagyásra. Sok esetben akár 100 dollár vagy annál is többet kereshet cikkre, és a legjobb ajánlatok százalékát kínálják annak alapján, hogy mennyire népszerű a cikk..

Következtetés

Most, hogy tudod, mi szükséges a blog elindításához, mi akadályozza meg? Gyere oda, és tedd elérhetővé ezeket az ingyenes blogoldalokat. Ez a szenvedélyed, miért ne változtatná valami valódivá?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map