10 най-добри регистратори на домейни (май 2020 г.) за хостинг на домейни

10 най-добри регистратори на домейни (май 2020 г.) за хостинг на домейни

10 най-добри регистратори на домейни (май 2020 г.) за хостинг на домейни

Така че искате да регистрирате име на домейн и да нямате идея с кого да отидете.


Виждали сте реклами на Godaddy.

Вашият приятел ви разказа за Namecheap.

Но кое е най-доброто?

най-добри домейн регистратори

Условия, които трябва да знаете, преди да пазарувате за регистратори на домейни

Хостинг на домейн или хостинг на имена на домейни: Най-често мястото, където регистрирате вашето име на домейн, е мястото, където се хоства вашият домейн. Но не винаги. Можете да прехвърлите хостинг на име на домейн на вашия доставчик на уеб хост, като същевременно поддържате регистратора същият. Например, можете да регистрирате вашия домейн в Namecheap и след това да хоствате името на домейна в SiteGround. И за да е ясно, вашият уеб хостинг е различен от хостинг на вашия домейн. Помислете, че хостингът на домейн е вашият пощенски адрес – понякога той е същият като вашия дом (вашият регистратор), а понякога използвате P.O. кутия (компания за хостинг на домейни). Метафората работи, някак си.

Мога: което е съкращение за Internet Corporation за присвоени имена и числа. Icann е нестопанска организация, отговорна за координирането на поддръжката и процедурите на няколко бази данни, свързани с пространствата на имена и цифровите пространства в Интернет, осигурявайки стабилна и сигурна работа на мрежата.

Кой е: предоставя основна информация по отношение на име на домейн, включително кой го притежава, информация за контакт и т.н. (известен също като поверителност на домейна)

най-лошите регистратори

Какво са регистратори на домейни

Преди да се случи някоя от магиите на уебсайт, трябва да се регистрира име на домейн. Варианти на домейни от най-високо ниво (TLDs), които смятаме за класическо разширение .com на уебсайт като Google.com, се продават от компании, наречени регистратори. Има хиляди опции за регистриране на името на домейна на вашия уебсайт. Нека разгледаме отблизо 10 от най-големите, с които може да се занимавате, докато купувате име.

Най-добрите регистратори на домейни за закупуване от 2019 г.

Най-популярният регистратор не винаги е най-добрият. GoDaddy е така преди десет години – или е така?

1) NameCheap

NameCheap все по-често се възприема като регистратор на имена на доминиращи имена. Най-голямата сила на компанията е, че тя продава имена на домейни .com за $ 10,99 годишно, което го прави по-добра дългосрочна опция за тези, които са с висока цена.

Най-добрата част от Namecheap? БЕЗПЛАТНО Whois поверителност

Искате ли някой Джо Джо да знае кой е собственик на вашия домейн и къде живеете? Не мислех така. Вземете тази безплатна поверителност.

Също така, те имат чист и привлекателен потребителски интерфейс, който имаше много мисли за това. В допълнение към тези услуги те предоставят и WhoisGuard, което е „услуга, която предлага защита на поверителността на вашия домейн, запазвайки вашите чувствителни данни безопасни“ безплатно. От друга страна, достъпността на клиентите е малко по-ограничена. Фирмата предпочита чат на живо и имейл билети чрез директна телефонна поддръжка. Той обаче стана по-агресивен в маркетинга към купувачите за първи път, предлагайки сделки за едва 0,48 долара.

NameCheap също навлезе на пазара за уникални разширения от най-високо ниво, като .mobile и .studio, които често се харесват на хора, които намират текущия пазар за преценени и препродадени. Като се има предвид относителната ефективност на разходите, NameCheap стана популярен сред хора, които искат да прехвърлят имена на домейни от други регистратори.

2) Google

Трудно е да се мисли за продукт или услуга, че големият гигант за търсене няма пръст, така че не е изненада да видим Google сега да навлиза на пазара на имена на домейни. Компанията не избягва да се промотира като най-добрият доставчик на имена на домейни, но предлага .com домейни, започващи от $ 12 на година. Google предлага и ценова структура, която силно стимулира покупката за по-дълги срокове, като обещава до 10 години за 120 долара. Google е особено популярен сред хора, които искат WHOIS защита на поверителността (поверителност на домейна), включена в техните покупки без допълнителни разходи.

Той е лесен за използване, бърз и приоритизира простотата и скоростта. Google Domains съвпада с други услуги на Google като Google Документи и YouTube и предлага безплатни частни регистрации от стотици различни разширения на домейни. След като се регистрирате за име на домейн, те правят просто получаването на G-пакет за имейли.

3) мътя

Притежаван от едно от най-старите имена в бизнеса, Tucows, Hover е опит на компанията-майка да се ребрандира и да възстанови релевантността на пазара. Можете да вземете име на домейн .com за привидно стандартната отраслова ставка от 12,99 долара годишно и ще бъде включена защитата за поверителност на WHOIS. Hover е най-добрият регистратор на имена на домейни за тези, които мразят продажбата на допълнителни продукти, като хостинг услуги. Те ви казват всичко, което трябва да знаете, без да се притеснявате да бъдете ударени с реклама след реклама. Поради това, регистрирането на име на домейн никога не е било по-лесно.

Недостатъкът е, че поддръжката по телефона е налична само за част от всеки ден, а livechat също е забележима по отношение на наличността. Освен това те не предлагат уеб хостинг.

4) Dynadot

Ако търсите купчина безплатни екстри, Dynadot определено ще даде на всеки регистратор на домейни имена за парите си. Имената .com за първа година се продават за 8,40 долара, а подновяванията само за 11,20 долара. Пакетът на уебсайта на компанията включва безплатен отзивчив дизайн на една страница. Този сайт предлага и хостинг по имейл, което е чудесно, ако искате да имате по-професионално изглеждащи имейли, прикачени към вашето име на домейн. Голяма точка за продажба за всеки, който иска да вземе проба на пазара, е тяхната опция за изтриване на грация, която ви позволява да върнете име на домейн в рамките на 5 дни след регистрацията му.

5) NameSilo

NameSilo е регистратор на домейни, на които можете да се доверите, и те са прозрачни с ценообразуването. Ако се регистрирате с NameSilo, няма да бъдете изненадани с никакви тактики на кацане на цени като скрити такси или такси за трансфер. Те също така няма да се опитат да ви накарат да платите за услуги, които не са ви необходими. NameSilo предлага девет доларово име на домейн за първата година.

NameSilo има множество различни функции, които можете да използвате безплатно. Тези функции включват пренасочване на имена на домейни, заключване на регистъра, управление на DNS, управление на портфолио и препращане по имейл. Други регистратори на имена на домейни обикновено ще ви таксуват за такива услуги, но те са безплатни с NameSilo. Може да се окаже сложно да се ориентирате в NameSilo, има само толкова много текст на една страница, че може да се натовари много. Да не говорим, че сайтът е малко датиран.

Добре регистратори на домейни:

Тези регистратори на домейни не са особено добри – нито са направо лоши. Някои ги обичат, някои ги мразят, задълбочаваме се защо по-долу.

6) GoDaddy

Най-голямото име в блока е GoDaddy. GoDaddy навремето имаше силно следване сред хардкор домейнерите, поради желанието си да предлага редовни сделки за нови регистрации на имена, но значително намаля при повторна употреба на кодове на купони. Съпътстващите увеличения на цените повишиха годишната такса за стандартна регистрация .com от $ 7.99 на $ 14.99, въпреки че новите купувачи все още могат да получат отстъпки за първата година в диапазона от 99 цента. Godaddy предлага също достъп до широк спектър от различни TLDs, включително много опции в чужбина.

И вземете това – онзи ден ме таксуваха $ 17.99 за подновяване – знаеха, че съм затворен, защото бях близо до датата на подновяване.

Знаете ли какво, аз не им вярвам толкова много – те се опитват да се възползват от мен.

GoDaddy управлява имена на домейни от името на повече от 17 милиона физически и юридически лица. Фирмата е явно най-добрият регистратор на домейни за тези, които изискват поддръжка на клиенти, благодарение на 24/7 телефонна наличност.

Защо трябва да отидете с GoDaddy – ако всичките ви домейни вече са там, какви са няколко долара повече годишно, за да ги поддържате заедно.

СЪЩО – те имат доста солидна поддръжка на клиенти 24/7.

Друг бонус – ако купувате много домейни, те имат клуб за купувачи на домейни за големи отстъпки – нещо като Amazon Prime.

7) Ганди

Ганди предприема малко по-различен начин от останалите регистратори на домейни по отношение на своите предложения. Вместо да предоставя достъп до всеки TLD под слънцето, Gandi се фокусира върху конкретни предложения, които са най-популярни. Фирмата използва ценова структура, която възнаграждава обема, така че собствениците, които правят покупки за над 12 000 долара за една година с тях, получават отстъпки като стръмни като 8,80 долара годишно. Началната им цена е 15 долара годишно за .com, така че компанията не представлява убийствен избор за хора, които искат да правят само малка част от бизнеса или просто да регистрират шепа имена на домейни. Това е чудесен избор за продавачите и купувачите на домейни с голям обем.

Включени в регистрацията на вашия домейн са две безплатни хоствани уеб страници за вашия уебсайт, „Блог Gandi“ (уеб шаблон на блоговете на Gandi), сертификат за SSL за една година, имейл и много други. Ганди е със седалище във Франция, така че тяхната поддръжка на клиенти няма да ви служи изключително, освен ако не владеете добре френски език. Няма поддръжка за чат на живо или телефонен номер, на който можете да се обадите, така че само чрез имейл можете да ги овладеете.

8) Домакин

Около 2002 г. HostGator е бизнес, който се разглежда като повече от доставчик на уеб хостинг услуги, отколкото продавач на домейн. Компанията не е особено тежка за прокарване на имена на домейни като бизнес, но това е $ 12,95 на година цената за .com е доста конкурентна. Една голяма характеристика, която помага да се поддържа конкурентен този доставчик е, че той предлага хостинг на wordpress. От друга страна, собствениците на домейни трябва да са готови да бъдат продадени. Това обаче може да бъде от полза за относителните новаци, които искат хостинг компания, която да им помогне да създадат цял ​​уебсайт.

9) Bluehost

Bluehost е друг участник в играта, предлагащ безплатно име на домейн, заедно с платен уеб хостинг план. Bluehost също така повишава антето, като предлага безплатен SSL сертификат на всеки с хостинг акаунт в WordPress. Те също така предоставят PHP опции за хора, които искат да хостват динамично уеб съдържание. Цената за регистрация на Bluehost за първи път от 11,99 долара може лесно да бъде победена, както и таксата за подновяване на 15,99 долара годишно.

Downright Bad – Най-лошите регистратори:

Не – не ги харесваме.

Те са старо училище, скъпи са и не са добри за клиентите си. Купете чрез тях за своя сметка – предупредихме ви!

10) name.com

Name.com вероятно не е първата компания, с която повечето домейнери ще работят, но предлагането на безплатно име на домейн заедно с всеки хостинг план на WordPress е длъжен да го направи привлекателен за конкретна аудитория. Списъкът на фирмите с TLDs е направо умопомрачителен за превъртане и това е категоричен плюс за купувача, който просто трябва да има име на домейн .COFFEE или .EQUIPMENT. Домейните .com за първа година се продават за 8,99 щ.д., а таксите за подновяване се задържат на разумните 12,99 долара.

Фирмата не е най-добрият доставчик на домейни по отношение на обслужването на клиентите. Name.com предлага поддръжка по телефона от понеделник до петък, а чатът на живо е достъпен всеки ден за част от деня.

11) 1и1

1and1 се опитва да привлече вниманието ви с агресивна оферта за регистрация за първа година на 99 цента. За съжаление, цената за подновяване бързо се покачва до 15 долара. Това е добър избор за хора, които възнамеряват да закупят име на домейн и да извършат прехвърляне на домейн на друг регистратор на домейни през следващата година. Ако търсите да се установите с един регистратор на домейн, 1and1 няма много друго освен стандартната литания на придружаващите уеб хостинг продажби.

Важно е също така да сте сигурни, че прочетете финия печат на техния договор, за да разберете по-добре прозореца за анулиране. Ако някога се почувствате, че трябва да отмените, няма да е лесно и те или ще откажат, или няма да възстановят възстановяване. Освен това 1&1 Интернет не предлага първокласен DNS или каквото и да е друго средство за защита на домейните. Това, което предлагат, е основно и всъщност няма нищо уникално или привлекателно, което би ви накарало да ги изберете пред други регистратори на домейни.

12) Мрежови решения

Ugghh – мрежови решения е най-лошото.

Най- единствена причина те все още съществуват е защото някога те са били мястото за регистрация. И оттогава са яздили умиращите си клиенти.

Те такса на север от 30 $ + за подновяване – повече от двойно какво таксуват другите регистратори. Дяволите!

Придобит актив на Web.com, този регистратор на имена на домейни предлага много различни планове, които включват всички основни функции за поддръжка на клиенти. Въпреки че имат уебсайт, който изглежда страхотно и е нещо, което можете да разглеждате всеки ден, тази компания беше много успешна като ИТ консултант, но оттогава взе доста хит от спорове от 90-те години.

Поддръжката също е много оскъдна, без чат на живо или система за билети; само телефонен номер, на който можете да се обадите. Можете да платите за премийна поддръжка. Това е вярно. Трябва да ги платите, за да ви помогнат при трансфери, миграции, настройка на SSL, наред с други важни неща.

Освен това те не предлагат гаранция за връщане на парите. Ако не сте доволни от това, което сте платили, те могат също така да ви кажат да ритате скали. Без опция за възстановяване, няма начин това да ви се възползва по някакъв начин.

13) Web.com

Web.com твърди, че предлага надежден и достъпен уеб хостинг. Те се грижат предимно за юридически лица и предприятия над лични и частни лица. Те предлагат услуги, които помагат на бизнеса да генерира потенциални клиенти и маркетингови решения. Можете дори да получите помощ при оптимизации за търсачки. Все пак тук наистина позитивите започват и завършват с Web.com.

Цените им за подновяване също са скандални. Ще трябва да плащате 35 долара годишно за подновяване. Като се има предвид това, е по-добра идея просто да потърсите другаде за прилични дългосрочни планове.

Web.com има някои много трудни статии за помощ на своя сайт. Страниците за помощ често са твърде неясни, за да бъдат от полза за хора със специфични проблеми или проблеми. Например, ако търсите помощ за мигрирането на уебсайта си, няма нищо за миграцията.

14) eNom

eNom не се отличава с регистрация на домейни и по-скоро получава името си чрез препродажба на други използвани имена на домейни. Поради това може да бъде проблематично при работа с тях. Едната ръка не знае какво прави другата.

Ако вашият дистрибутор позволява на името на вашия домейн да изтече, eNom може да ви накара да платите много пари за нова, дългосрочна сделка.

Задължения на домейна

Значи любимото ви име на домейн беше взето от някой друг – какви шутове!

Значи всичко е загубено? Не е задължително. Ако името, което искате, е клякано като хобо от някой, който не използва името, но все пак плаща таксата за регистрация, вашето решение е: backordering.

Пренасочването на домейн не е надеждно, но има много приличен шанс да го вземете навреме. Ако обратната поръчка не работи? Генериране на ново име …

Генератори на домейни

Има много дебати за това дали трябва да отидете с кратко име на домейн като „делфин“ с нов TLD (.co, .us, .guru) или да проявите креативност, като „trydolphin“, комбиниран с традицията .com.

Той е готов за дебати, плюсове и минуси и за двете, но за да започнете защо да не генерирате десетки идеи за домейни за секунди? Съставихме списък от 22 генератора на имена на домейни, които правят трика, за да получите повече идеи, отколкото можете да се справите. Вземете го за въртене!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector