Домове за поръчка: Най-доброто ръководство за най-добрите услуги за поръчка

Домове за поръчка: Най-доброто ръководство за най-добрите услуги за поръчка

Домове за поръчка: Най-доброто ръководство за най-добрите услуги за поръчка

Току-що си помислихте за перфектното име на домейн.


Това е закачливо, гениално и точно от това, от което се нуждае вашият бизнес.

Но е взето. Сърцето ти потъва. Ставаш малко тъжен и не знаеш какво да правиш. Отидете да проверите сайта и видите, че той се използва, което го прави още по-лошо. Трябва да използвате полезно домейна!

Трябва да се страхувате, има решение. Въпреки че не е бързо или евтино, услугата за поръчка на домейн може да бъде отговорът на вашия проблем.

Какво е поръчка на домейн?

Задаване на домейн е услуга, която помага на някой да се опита да придобие име на домейн, след като то стане достъпно за регистрация. Чрез сайтове за регистрация на уеб домейни като GoDaddy.com, използването на услуга за подреждане на домейн би могло да включва членство за наблюдение на домейн, членство с търгове на домейни през самия уебсайт (т.е. GoDaddy.com), известна сума кредит за оферти за първи търг за домейн. и поне една година регистрация на име на домейн.

Пренасочването на домейн се препоръчва за тези, които наистина искат определено име на домейн и са абсолютно сигурни, че това е името на домейна за тях. Пренареждането на домейн позволява на някой да следи състоянието на име на домейн (повече информация за различните видове статуси за име на домейн и как те се променят ще бъде предоставена по-късно в това ръководство). Пренареждането на домейн означава също, че лицето, което е поставило поръчката на домейна, ще бъде уведомено, когато търгът за това име на домейн е на път да започне..

Какво означава пренареждане на домейн?

Пренареждането на домейн означава да направите оферта за име на домейн, което искате за вашия уебсайт, но вече е собственост на някой друг. Вие отправяте оферта за това име на домейн, като се надявате, че настоящият собственик няма да поднови регистрацията и собствеността си върху него и че скоро ще бъде взето предложение и ще го получите.

Пренареждането на домейн означава, че наистина искате това име на домейн. Въпреки че е собственост на някой друг, знаете, че е идеалното име на домейн за вас и вашия уебсайт. Поставянето на заден ред означава, че ще знаете кога името на домейна преминава през процеса на изтичане и възможно подновяване и кога официално ще стане достъпно за регистрация при нов собственик. Поставянето на обратна поръчка на домейн означава да бъдете един от първите, които знаят кога името на домейна, което искате, става безплатно за вземане. Пренареждането на домейн също означава, че можете да започнете да пускате оферти за него, след като той стане достъпен и е предложен за търг на много сайтове на регистратори на домейни, като по този начин повишава шансовете за успешно получаване на това име на домейн.

Жизненият цикъл на домейна

Преди да преминем към сочните части на тази публикация, важно е да разберем как работи жизненият цикъл на името на домейна.

жизнен цикъл на домейн име

жизнен цикъл на домейн име Източник на изображението: DomainSherpa

Услуги за подреждане на домейн

Много сайтове за регистрация на домейни имат услуги за поръчка на домейни, които улесняват потребителите да следят състоянието на имена на домейни и да правят оферти, след като те изтекат и станат достъпни за търг. Много сайтове за регистрация на имена на домейни, като GoDaddy.com например, предлагат предимства за услугите си за поръчка на домейни, като например една година членство в GoDaddy Auctions и 10 $ кредит за първата оферта на потребителя на търг. Много услуги включват също политика „без лечение, без заплащане“, персонализирани сигнали за определени имена на домейни или подходящи ключови думи и други функции за мониторинг на домейни. Всички тези услуги се надяват да улеснят поставянето на домейни и да осигурят подредени домейни по-лесно и по-малко време. Тези услуги спестяват на клиентите много време, а също така повишават шансовете им за успешно осигуряване на домейн с изтекъл срок на годност, който са пренаредили. Също така повечето услуги за поръчка на домейни работят, използвайки най-новата технология за капкане.

Прочетете допълнително за списък на онлайн компании с най-добрите услуги за поръчка на домейни.

Най-добрите компании за поръчка на домейни

Има няколко фирми за поръчка на домейни с регистрационни сайтове, достъпни онлайн, но кои са сметаната на реколтата? Кои са най-добрите услуги и отзиви и как да разберете коя е най-добрата за вас?

Една ключова концепция за разбиране е голямата тройка: SnapNames, NameJet и Go Daddy Auctions. 

По-долу е даден списък на настоящите най-добри компании и уебсайтове за поръчки на домейни.

1. SnapNames

SnapNames е от трите най-популярни и известни регистратори на уеб домейни. SnapNames се предлага със списъци с изключителни имена на домейни, намиращи се само на техния уебсайт, ежедневни сделки за имена на домейни и списъци с най-популярните изтрити имена на домейни на пазара. Той също така предлага функции за търсене, което позволява на потребителите да виждат кои имена на домейни са взети или налични и дори има категории за различни имена на домейни, което прави намирането на подходящия домейн за вашия бизнес по-лесно и по-ефективно. Категориите включват развлечения, технологии, дом и градина, храна и напитки, финанси и здраве. SnapNames се препоръчва особено за хора, които търсят перфектното име на домейн за своя бизнес и марка.

SnapNames има множество функции за търсене и сигнали, което прави наблюдението на домейни лесно. Потребителите ще бъдат уведомявани и ако име на домейн, от който се интересуват, се очаква да изтече и стане достъпно до 30 дни. Отново клиентите трябва да плащат само ако името на домейна, което са поръчали, е било успешно защитено за тях. Клиентите също ще имат достъп до търгове с имена на домейни за пренаредени домейни. Чрез услугата за пренасочване на домейни в SnapNames клиентите ще имат достъп до глобални пазари на имена на домейни, с цялата лекота и удобство на онлайн пазаруването. Благодарение на многобройните си бизнес партньори и висококачествената технология за дропшип, SnapNames предлага прекрасна селекция от около 30 милиона имена на домейни на ниски цени, което го прави идеален за бизнеса, особено за стартиращи фирми със строги бюджети, които се опитват да изграждат своя уеб домейн.

2. NameJet

NameJet е и един от трите най-популярни и известни уеб регистратори на домейни.NameJet позволява на потребителите да добавят предпочитаните от тях имена в списъка за подреждане на лични имена на домейни, а NameJet ще свърши цялата работа за тях, като ежедневен мониторинг и персонализиран сигнали, когато име на домейн скоро ще стане достъпно NameJet също има набор от изключителни предварително издадени имена на домейни, които вече се намират на сайтовете на партньорите им за регистратор на домейни, което означава, че те няма да бъдат достъпни за търг никъде другаде. Също така няма скрити такси и до една година безплатна регистрация за най-високата оферта на име на домейн. NameJet е една от най-успешните компании за поръчка на домейни, когато става дума за печелене на домейни с чакащи изтекъл срок на годност за своите клиенти.

3. Търгове GoDaddy

GoDaddy.com е вероятно най-популярният и известен регистратор на уеб домейни наоколо. Пренареждането на домейни в GoDaddy е бързо и лесно. След като потребителите купят кредит за заден поръчка, всичко, което трябва да направят, за да поставят използвания заден ред, са да влязат в своите акаунти, щракнете върху раздела „Нарушения на домейни“ в секцията „Моите продукти“ и го приложите към името на домейна, което потребителят иска. Поръчките на домейни в GoDaddy са 24,98 долара всяка, включително разходите за регистрация, а също така се предлага и безплатен ежедневен мониторинг на домейни и до една година безплатно членство. GoDaddy също работи с всеки различен тип домейн, от .com до .biz.

Тъй като всички поръчани домейни преминават през процеса на търг, GoDaddy идва с автоматично наддаване. Първото лице, което постави поръчка за определен домейн, ще получи първоначалната оферта чрез закупуването им на поръчка без допълнителни разходи. Потребителите ще бъдат незабавно известени, когато множество хора проявяват интерес и наддават за едно и също име на домейн, и когато името на домейна изтече и стане достъпно за търг.

GoDaddy също така дава на потребителите множество шансове да защитят име на домейн или да опитат отново. Регистрираните домейни автоматично ще бъдат дадени на някого, ако те са единственото лице, което е направило оферта за него, но ако са надминати, те ще бъдат известени в случай, че искат да направят по-висока оферта или да преместят кредита си за пореден ред в друг домейн. Кредитите за заден план никога не изтичат на GoDaddy.com.

GoDaddy е популярен и със своите звездни функции за защита на поверителността. Потребителите могат да скрият самоличността си от предишни собственици на домейни и заплахи за киберсигурност като хакери. Потребителите имат възможност да добавят частна регистрация към своите поръчки, което им позволява да пазят личната си информация от включване в публичната база данни WHOIS. Регистрацията на домейни чрез GoDaddy прави пренасочването на домейни по-сигурно и по-сигурно.

4. DropCatch

Откакто е основана през 2008 г., DropCatch използва своята технология за извличане на данни, за да осигури над милион имена на поредни домейни за своите потребители. Поставянето на поръчки чрез DropCatch е безплатно. Клиентите се таксуват само ако поръчаният домейн е успешно защитен за тях. DropCatch също така предлага ежедневни списъци с изтичащи в момента имена на домейни и доклади за изтегляне и функции за търсене, за да улесни клиентите да търсят ценни домейни и да проверят състоянието им.

Има два потенциални резултата за това, когато потребителят пренареди даден домейн в DropCatch. Ако този потребител е единственият, който пренареди даден домейн, той плаща 59 долара, а името на домейна е тяхно, но ако множество хора поставят обратно поръчки в един и същ домейн, тогава домейнът отива на публичен търг. Търгът ще продължи 3 дни и най-високата оферта ще спечели.

5. BackorderZone

Сега изброени под NamePal, BackorderZone позволява на потребителите да поставят прокси оферти за недостъпни имена на домейни чрез търгове на домейни. Техните услуги за поръчка идват с функции за мониторинг на ключови думи, чакащи статистики за домейни и възможност за добавяне на домейни. NamePalBackorderZone също така позволява на потребителите да управляват по-добре своя домейн. Тяхната услуга за управление на домейни, част от пакета за услуги за подреждане на домейни, има автоматични актуализации за регистрации на домейни NS и WHOIS и таксуване след доставка.

Използвайки най-новата технология за капкане, NamePalBackorderZone следи хилядите наскоро изтекли домейни, които се появяват всеки ден, както и колко търгове са активни в момента на техния сайт. По този начин потребителите ще спестят повече време и ще увеличат шансовете си за осигуряване на изтекло име на домейн, след като то стане достъпно.

Потребителите могат да пренаредят толкова много домейни, колкото искат, без разходи. Те трябва да плащат само след като NamePalBackorderZone успешно осигури изтеглено име на домейн за потребителя. Притежателите на акаунти не трябва да плащат месечни такси, тъй като поръчките за поръчки идват на най-добрите индивидуални цени за пазара на доменни поръчки.

6. CatchTiger

Следва CatchTiger. Търговете са отворени за обществеността и всеки ден има нов. Сметките са безплатни и идват с една година безплатна регистрация на имена на домейни. Началната оферта за всички търгове на домейни е 35 паунда (43,70 долара) и няма политика за лечение, без заплащане. Без лечение, без заплащане означава, че потребителите няма да трябва да плащат, ако CatchTiger не успее да извади успешно изтритото име на домейн.

Освен че участва в аукциони с изтекъл срок на домейни, CatchTiger също така позволява на потребителите да продават своите имена на домейни чрез своята платформа Market Place на съответна аудитория от потенциални купувачи на домейни. Въпреки че е доставчик на услуга и компания, базирана в Обединеното кралство, той работи с много различни международни домейни, включително държави в ЕС и дори Нова Зеландия.

И накрая, CatchTiger предлага лични сигнали, които ще уведомят потребителите, когато тяхното любимо име на домейн е достъпно и нагоре за търг. Всички потребители ще трябва да направят, да уведомят CatchTiger кое име на домейн и съответните ключови думи трябва да внимават. Потребителите първо ще получат имейл, когато предпочитаното от тях име на домейн стане достъпно, спестявайки им време и повишавайки шансовете си за успешно осигуряване на перфектното си мечтано име. Потребителите могат да имат неограничен брой лични сигнали, добавени към акаунта им на CatchTiger.com.

7. DomainMonster

Услугата Backorder на DomainMonster следи най-търсените имена на домейни на потребителите и ги регистрира от тяхно име веднага, когато станат достъпни. DomainMonster също следи стотиците хиляди имена на домейни, които изтичат всеки ден, позволявайки на потребителите да ги търсят и наблюдават на страниците им с изтекъл срок на годност.

Освен незначителни такси за регистрация, поставянето на поръчки през DomainMonster е безплатно. Те също използват политика без лечение, без заплащане. Освен това те вземат само по една поръчка на домейн и не търгуват домейни за поръчка, вместо да работят изключително за потребителя, за да го осигурят за тях. Трябва само да потърсите избрания от тях домейн в полето за търсене на уебсайта и, ако не е наличен, щракнете върху връзката „Обратна поръчка“, за да започнете да го наблюдавате. Второто, че името на домейна, което е поръчано от потребителя, изтича и става достъпно, DomainMonnster го хваща и работи усърдно, за да го защити и регистрира под името на потребителя.

Най-добрият начин за подреждане на домейн

Преди да разгледаме най-добрите начини за пренареждане на домейн, важно е да се отбележи, че поставянето на пореден ред на домейна не гарантира, че човек ще придобие името на домейна, след като стане достъпен.

Много променливи влияят върху процеса на пренареждане на домейн. Например, настоящият собственик на регистрираното име на домейн може да поднови регистрацията, като по този начин предотвратява възможността тя да бъде достъпна за нова собственост за момента или уебсайтове с услуги за поръчка на домейни като GoDaddy може да не са успешни в опитите си да дадат на някого регистрация за име на домейн, което те искат.

Други променливи включват участието в публичен или частен търг за името на домейна, където някой друг има толкова голям шанс за успешно придобиване на собствеността върху името на домейна, както и вие..

Сега, кои са най-добрите начини за подреждане на домейн? Как изтичат домейните на първо място? Как пренареждате домейн? И как да повишите шансовете си за успешно получаване на името на домейна чрез заден ред?

Противно на общоприетото мнение, домейните изтичат и често преди да кажат, че ще го направят. Името на домейна става „с изтекъл срок на годност“, ако настоящият му собственик не го поднови до датата на изтичане. След това името на домейн преминава през четиридесет дни гратисен период, при който всички услуги на домейна са изключени, но настоящият собственик на домейна все още има шанс да поднови домейна за стандартна такса за подновяване чрез доставчика на услугата за уеб домейн.

След като домейнът влезе в това четиридесет дневен гратисен период, голяма е вероятността настоящият собственик изобщо да го поднови. В противен случай, ако настоящият собственик е планирал подновяване и запазване на името на домейна, той би се уверил да поднови регистрацията си преди датата на изтичане. Вероятно е също така, че собственикът просто е бил мързелив или отлагал, така че те все още могат да подновят регистрацията си на име на домейн без наказание и за нещастието на хората, които искат това име на домейн да бъде безплатно за вземане.

След това, след като изминат четиридесет дни и гратисният период приключи, името на домейна преминава през „период на обратно изкупуване“, където за сегашния собственик става по-трудно да поднови регистрацията си (като по-скъпи такси за подновяване и други неустойки), и шансовете името на домейна да стане безплатно за нова собственост и регистрация са още по-високи и по-вероятни. След този „период на обратно изкупуване“ името на домейна става „заключено“, преди да премине през фаза на изтриване, която отнема приблизително пет дни. Целият процес отнема около 75 дни след първоначалната дата на изтичане на името на домейна и след като процесът приключи, името на домейна официално е подготвено за регистрация за тези, които го искат, като по този начин придобива право на поръчки.

Но процесът на пренареждане на домейн, след като името на домейна стане достъпно за регистрация, не е толкова прост, колкото преди. Преди това е било първо, служи за това, че най-бързият човек, който да се регистрира за наскоро изтекъл и силно желано име на домейн, ще бъде този, който го е получил.

Сега регистраторите на имена на уеб домейни като GoDaddy.com провеждат търгове за изтекли имена на домейни. По този начин тези регистратори на домейни печелят допълнителни печалби, а името на домейн отива на най-високия участник в търга, а не на най-бързия и най-късметлия ловец на имена на домейни.

Този стар процес на регистриране на изтеклите имена на домейни се случва само ако изтеклото име на домейн е било на търг, но е било отказано поради липса на наддаващи. Това обаче обикновено не се случва и ако това стане, то преминава през автоматизирана „услуга за извличане на данни“, много от които се предлагат в компаниите за поръчка на домейни и услуги, изброени по-рано в това ръководство.

За да поставите обратна поръчка и започнете да оферирате за име на домейн, след като то стане достъпно, трябва да поставите обратно поръчка в съответната аукционна къща за регистрация на домейн. Това трябва да се направи, преди името на домейна да достигне датата на изтичане на регистрацията си или преди края на неговия „изтекъл период“, който, в зависимост от регистратора на домейна, може да продължи до 45 дни. Ще трябва да се регистрирате за акаунт на сайта на аукционната къща за регистрация на домейни, където името на домейна, което искате, ще стане достъпно.

Но в момента онлайн са регистрирани стотици регистратори на имена на домейни и сайтове за търг. Как можете да знаете кой ще има името на домейн, което търсите?

Първо определете регистратора на домейн име. Повечето регистратори на имена на домейни имат партньор за аукцион, който те използват изключително, така че познаването на регистратора под името на вашия домейн означава, че ще знаете на кой търг да отидете, когато е време да поставите оферти за вашето име на домейн. Просто извършете WHOIS търсене с желаното от вас име на домейн и прегледайте информацията, за да намерите регистратора на името.

След това използвайте таблицата, изброена в стъпка 2, „Определете търговия партньор“, за да намерите партньора на аукционната къща, използван от текущия регистриран регистратор на вашето име. Има три големи аукционни къщи, които повечето регистриращи имена на домейни използват изключително: GoDaddy Auctions, NameJet и SnapNames. Един от най-добрите шансове за придобиване на изтеклото име на домейн, което искате, е редовно да следите състоянието и напредъка на изтеклото име на домейн в сайта на аукционната къща, използван от регистратора.

Сега отидете Вземете вашия домейн!

Достатъчно лошо е, когато име на домейн, което искате за вашия уебсайт, вече е взето от някой друг, но процесът на изчакване на това име да изтече и стане достъпно може да бъде също толкова лош.

Това може да бъде трудно и разочароващо и отнема време, а дори не ви е гарантирано името на домейна. Но това, че сте новият собственик на изтекъл име на домейн с изтекъл срок, което винаги сте искали, не е невъзможно.

Пренасочването на домейн е един от най-добрите и най-лесните начини да повишите шансовете си успешно да бъдете нов собственик на мечтаното име на домейн, след като изтече. Отнема много объркване и усложнения далеч от целия процес.

Задочните поръчки на домейни улесняват проследяването на състоянието на име на домейн, което искате, така че ще разберете по-рано, когато то изтече и стане достъпно, или ако бъде подновено от сегашния му собственик, или кога тръгва на търг на своя сайт за партньор на търга на текущия регистратор. Не е чудно, че поръчките на домейни са толкова популярна услуга и често срещана практика за хората, които търсят правилния уеб домейн за своя уебсайт.

Получих цялата информация? А сега вземете вашия домейн!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector