Как да изберем хостинг на творческо име на домейн – Сравнете ценообразуване и планове – май 2020 г.

Значи мислите, че имате страхотна бизнес идея? Страхотен! Преди да започнете, може да искате да отделите известно време, опитвайки се да измислите творческо и запомнящо се име на домейн. Прекарайте малко време за това, само не много. Твърде много хора прекарват много време в опит да измислят това перфектно име на домейн и никога да не са доволни от идеите си. Не се забивайте в тази кола. Всъщност може да е по-добре да вземете тези шест съвета и шест инструмента, които да ви помогнат да създадете перфектното си име на домейн.


Шест съвета при създаване на вашето име на домейн.

Първо започнете, като раздавате бял лист хартия и молив. Помислете за всички имена, които може да искате да използвате за името на вашия домейн. Напишете всичко. След като приключите, преминете през този кратък списък и започнете да прекрачвате тези, които не преминават този списък с шест точки.

1. Направете го лесно

Направи го лесно. Вашето име трябва да е лесно за изписване, лесно да се каже и да се изтъркаля от езика. Една от целите на създаването на уебсайт е там да има съдържание, което хората са готови да споделят. Ако хората не могат да изписват името на вашия домейн или дори да казват вашето име на домейн, вероятно няма да бъде споделено вашето съдържание толкова лесно.

2. Направете го уникален

Често не е достатъчно просто да кажем, че го прави уникален. Когато казваме уникално, искаме да кажем, че не звучи като нещо друго. Вече е дадено, че не можете да регистрирате същото име на вашия домейн като някой друг. Въпреки това не би било разумно да регистрирате име на домейн за вашия уебсайт, което звучи твърде много като „Microsoft“ или друго подобно име. Ще се обърка твърде лесно.

3. Имената на домейн Com не са единствените

Не се примирявайте с имена „.COM“ през цялото време. В действителност, ако пребивавате извън САЩ, може да е по-добре да имате домейн, ориентиран към страната, като например „CO.UK.“ Също така не забравяйте какво означава COM. COM е кратък за търговски, ORG е кратък за организация, MIL е кратък за военни, GOV е кратък за правителство, а TV е къс за телевизионни уеб сайтове. Има още – използвайте разширение, което е подходящо за вида на сайта, който се опитвате да създадете. Ако сте в технически кръгове, обикновено се използва завършекът на домейна .io. Това е странно TLD (домейн от най-високо ниво), което завършва, защото принадлежи към британската отвъдморска територия в Индийския океан. Всъщност има само военни жители на острова, така че това е малко аномалия. Друго често използвано разширение „.com“ е „.co“. Той е толкова близо до .com и повечето хора няма да бъдат изключени от него. Това става все по-често. Има също “.xyz”, “.ninja”, “.guru” и множество други, които да проучите.

4. Помислете за вашата аудитория.

Това е една от най-пренебрегваните тайни, когато става въпрос за регистрация на вашето име на домейн. Когато обмисляте аудиторията си, обмисляте какво очакват. Ще използвате ли собственото си име, за да станете собствена марка, като например NathanBarry.com? Или ще бъдете собствена марка, но също така ще започнете движение, като Пат Флин SmartPassiveIncome.com? Опитвате ли се да създадете компания и ще започнете само с уебсайт? Важно е да запомните, че името на уебсайта и името на компанията не винаги трябва да са едно и също, но определено помага. Ако имате стремежи да се разширите отвъд обикновен WordPress сайт, когато го изпълнявате, не се гмурвайте с твърде специфично име. Ако в крайна сметка искате да станете голяма национална агенция за общ маркетинг, обаждането на вашия сайт HundredDollarBacklinks вероятно не е добра идея. Отидете за нещо, което отговаря на вашите стремежи като Connect2020 или SimpleSurge (и двете са съставени).

5. Бъдете креативни

Ако вашето име е взето, помислете за съкращаването му, добавянето на маркер в края или промяна на името. Можете да опитате да сложите думи като [YouTube], като използвате фраза като [24seven], ощипвате дума като [Flickr] или дори комбинирате префикс с наставка като [Shopify].

6. Дръжте го кратко и просто

Преди всичко, дръжте го кратко и просто. Не правете името на вашия домейн прекалено сложно за изписване, твърде сложно да се каже или трудно да се запомни. Тя трябва да бъде кратка и закачлива.

Шест инструмента, които ще ви помогнат да откриете вашето име на домейн

Тези правила са страхотни. Те могат да ви помогнат да излезете с креативно и уникално име на домейн. Ние обаче осъзнаваме, че все пак може да сте заседнали. Събрахме шест инструмента, за да ви помогнем да откриете името на вашия домейн.

Lean Търсене на домейни

Това е генератор на имена на домейни, който ще ви помогне да излезете с уникално име. Тя е специализирана в използването на префикси и суфикси и поставянето им заедно. На всичкото отгоре той ще провери наличността на имената, които предлага.

Leandomainsearch.com

GoSpaces

Това е друг безплатен генератор на имена на домейни въз основа на ключова дума. Просто въведете ключова дума и оставете да излезе с уникални идеи за вашия бизнес и име на домейн.

Gospaces.com

NameStation

Точно като GoSpaces, NameStation ще излезе с няколко безплатни и уникални идеи, базирани на представена ключова дума. Просто въведете желаната от вас ключова дума като темата ниша и оставете NameStationgo да работи.

Namestation.com

Domaintyper

След като имате своя уникална идея за име от NameStation, GoSpaces илиLean Търсене на домейни, проверете за наличност в Domaintyper. Това е отличен начин да стесните идеите си какво имате две или три селекции в творбите.

Domaintyper.com

Домейн гълъб

Това е отличен инструмент, който търси резултати от търсачките. Просто вземете своята ниша и разберете какво търсят хората. По този начин можете да вмъкнете ключови думи директно в името на вашия домейн.

Leandomainsearch.com

Domainr

Това е чист и уникален инструмент, който ще ви помогне да „хакнете“ името си. Когато за първи път посещавате уеб страницата, тя ви насърчава да изпробвате услугата, като търсите нещо от рода на „акме флорист“. Веднага ще излезе с 15 уникални имена и ще ви даде информация като кои имена на домейни са налични и кои са паркирани. Domainr.com

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map