FatCow-recensioner: Är FatCow Hosting verkligen så bra för nybörjare?

Vad är FatCow Hosting?

FatCow är en webbhotellleverantör som grundades 1998 i Burlington, Massachusetts. Företaget erbjuder en enda delad värdplan som marknadsförs på startnivå webbansvariga, till exempel småföretagare. FatCow förvärvades av Endurance International Group 2007.


Hur bra är FatCow Hosting?

FatCow marknadsför till början av webbplatsägare och gör ett väldigt tilltalande fall för sin verksamhet. De erbjuder bara en inkluderande plan och tar bort mycket av stressen med att välja de funktioner som passar dig. Och med en mycket prisvärd introduktionsfrekvens verkar FatCow vara ett av de bästa priserna för nybörjare på webbhotell. Men medan FatCow erbjuder uppfriskande enkelhet och öppenhet på vissa sätt, är deras planer förknippade med vilseledande och redundanta uppsäljningar, dålig hastighet och drifttid och höga förnyelsesatser.

Se officiell webbplats FatCow Recensioner 2.8 / 5 Recensent {{reviewsOverall}} / 5 Användare (2 röster) Fördelar

 1. Miljövänlig webbhotellösning
 2. Obegränsade domäner
 3. Super tillgängligt för webbmasters på inträde
 4. Gratis annonseringsresurser

Nackdelar

 1. Inga VPS- eller dedikerade servrar
 2. vDeck istället för cPanel
 3. Begränsade SSL-certifikat
 4. Vilseledande uppsäljningar
 5. Under genomsnittlig driftstid och dålig hastighet

Sammanfattning Med sitt humoristiska namn, låga introduktionspriser och nybörjarvänligt format kan FatCow verka som det naturliga valet för en första gången webbansvarig. En närmare undersökning av deras service och prestanda tyder dock på annat. Support3Speed2.5Features3Value3Transparency2.5

Vår officiella FatCow-värdegranskning

Det finns flera saker som vi gärna berömmer FatCow-värd. De erbjuder nämligen en ren och enkel kortsiktig webbhotellösning som inte är minst skrämmande för de oinvigde. Det är emellertid vår uppfattning att FatCow är ett dåligt val för alla som vill vara värd för en webbplats utöver den period då deras inledande prissättning erbjuds. Nedan genomsnittlig hastighet och drifttid, förvirrande försäljning och medioker kundtjänst kan förlåtas för $ 4 / månad. Men när dessa priser ökar till nästan $ 13 / månad efter förnyelse, är dessa frågor mycket mer fördömande.

De bästa funktionerna i FatCow Hosting

Där FatCow utmärker sig är lättillgängligt. Från deras nyckfulla namn och maskot till den enda delade värdplanen de erbjuder, lyckas de lugna mycket av det tekniska angst som en början webbansvarig känner när de väljer en webbhotell och en värdplan. Dessutom förnekar det inget att deras inledande prissättning är en fantastisk affär. Här är vad de gör rätt, och varför de kan vara värda din övervägande:

En singel (mest) all-inclusive-delad värdplan

En plan i en storlek som passar alla nybörjare är uppenbarligen inte bra för någon som bygger eller underhåller webbplatser för sitt levande. Men FatCows målgrupp är den oinitierade, och de gör ett bra jobb med att förenkla sin produkt för att vara smältbar för nybörjare. De erbjuder bara en delad värdplan som inkluderar obegränsade domäner, obegränsade e-postadresser, obegränsad disksyta, riklig bandbredd, verktyg för att bygga webbplatser, digitala reklamkrediter och ett gratis domännamn för det första året. Processen att minska exakt vad man behöver från en webbhotellleverantör kan vara fruktansvärt skrämmande och stressande för en webbansvarig på startnivå. Vi uppskattar att FatCow har massor av transparens och enkelhet från start.

Lås in en bra introduktionspris för upp till tre år

För dem som registrerar sig med FatCow för första gången är deras introduktionshastighet bara $ 49 / år, eller cirka $ 4 / månad. Med tanke på att deras paket är ganska konkurrenskraftigt med ett gratis domännamn (för det första året) och massor av lagring för e-post och webbfiler, är detta ett ganska enormt värde. Dessutom kan du låsa in detta mycket låga pris i upp till tre år om du är villig att betala på förhand.

Gratis annonseringsresurser

Liksom med huvuddelen av EIG-ägda webbhotell kommer det att få ombord med FatCow med en massa digitala reklamkrediter. Detta inkluderar $ 100 i både Bing- och AdWords-krediter samt en gratis notering på YellowPage.com. Visst är YellowPage.com ganska föråldrad och online-katalogernas effektivitet är tveksamt, men gratis är gratis.

Drivs av vindkraft

Om du alls är känslig för företagskänsligheter kan det faktum att FatCow ägs av EIG vara lite av en avstängning för dig. Det är förståeligt, men FatCow har vissa återlösande och väldigt icke-företagsegenskaper. De har nämligen en grön tätning som verifierar dem som 100% drivs av vindkraft. De åstadkommer detta genom att kompensera för energiförbrukningen i alla deras datacentra, servrar och kontor med en investering på 200% i certifikat för förnybar energi.

Ulemper vid FatCow Hosting

Trots deras nybörjarvänliga struktur och marknadsföring finns det en handfull röda flaggor förknippade med FatCow som du bör tänka på innan du registrerar dig hos dem. Även om vi hävdar att deras tjänster är ett bra värde för den inledande prissättningen, finns det flera skäl till att FatCow inte passar bra för en långsiktig webbhotellösning.

Förnyelsepris Spike 310%

FatCows inledande prissättning är mycket, och du kan låsa in den i upp till tre år om du betalar i förskott. Var dock beredd på någon allvarlig klistermärkeschock när den perioden är över. FatCows årliga prissättning växer från $ 49 / år till $ 155 / år, hoppar från budgethotellföretaget till ett av de dyrare alternativen på marknaden i en enda vändning på en kalendersida. Nu betalar vi gärna premiumpriser för premiumtjänster. Men som resten av vår recension kommer att visa dig, faller FatCow betydligt under att kvalificera sig som premium.

Mycket långsamma sidbelastningstider

Som namnet antyder är FatCow-värd inte snabbt. Faktum är att sidbelastningstider konsekvent har fått långt under branschgenomsnittet varje månad under de senaste åren. Där branschgenomsnittet för sidbelastning ligger runt 700 ms, är FatCow i genomsnitt över 1200 mil. Det är allvarligt långsamt och kan vara ett stort nackdel för din webbplats. Det kan inte bara skada din sökmotorranking, utan kan också dramatiskt öka din besökars avvisningsfrekvens. Med sådana efterliggande servrar är det osannolikt att du någonsin kommer att kunna dra fördel av den rikliga bandbredden de lovar dig vid registreringen.

Under genomsnittlig driftstid

På det hela taget har EIG-ägda webbhotell inte den bästa track recorden med drifttidsmedelvärden. iPage är ett perfekt exempel på detta, medan Web.com kan vara undantaget. Medan FatCow inte har det värsta uppetidsgenomsnittet vi någonsin har stött på, är det under genomsnittet, och det är något som borde beröra alla potentiella kunder hos dem. FatCow skrikar bara vid 99,9% drifttid, hälften av tiden faller under detta märke. För att sätta saker och ting i perspektiv erbjuder de flesta webbhotellföretag en garantitid på 99,9%, vilket innebär att de kommer att utfärda delvis återbetalning för eventuell driftstopp utöver det som tilldelas 15 timmar per år av driftstopp. FatCow erbjuder ingen sådan garanti, och deras meriter är heller inte väldigt lugnande.

Inga VPS- eller dedikerade servrar

FatCow erbjuder bara en typ av värd: delad värd. Visst, detta tar mycket av analysförlamningen ur det första beslutet, men det kan också vara till nackdel för befintliga kunder som upplever mycket tillväxt. Genom att inte erbjuda dedikerade servrar eller VPS-linjer gör de främling av hela publiken som krävs eller kan växa till att kräva dessa tjänster. Detta innebär att om du är i regering, hälsovård eller på annat sätt lagrar känslig information, är FatCow inte ett bra alternativ för dig.

Ingen cPanel

FatCow använder en anpassad kontrollpanel istället för cPanel. Även om detta inte nödvändigtvis är en nackdel, är det en avvikelse från industristandarden. Detta är något att tänka på om du är van vid cPanel, om du planerar att dra nytta av det faktum att hjälpmedel som är relaterade till cPanel finns i överflöd på webben. Detta kan också vara något att tänka på om du planerar att lämna FatCow i framtiden; vissa webbhotell överförs bara över din webbplats från ett webbhotell som också använder cPanel. En liten orange är ett exempel.

Dålig kundsupport-rykte

Kundsupport kan vara svårt att bedöma, men det finns några viktiga indikatorer på hur seriöst ett företag prioriterar sin kundtjänstavdelning. För det första är det vanligtvis ett gott tecken om ett företag har investerat i att bygga ut ett robust bibliotek med självhjälpsresurser och felsökningsguider. Medan FatCow har gjort detta till en viss utsträckning, ligger de ingenstans nära GoDaddy eller HostGator. FatCows användarguider fokuserar främst på att ställa in din webbplats, inte mer avancerade ämnen eller problem med fotografering.

För de problem som inte kan lösas genom DIY-resurser (av vilka det finns otaliga möjligheter) erbjuder FatCow också telefon, e-postbiljett och livechatsupport. Även om detta utbud av alternativ är lovvärt är väntetiden för alla tre kanaler mindre än snabb. Förvänta dig att vänta cirka 15 minuter i vänteläge eller i köen för chattstöd, och över en dag för svar via e-post. För att göra saken värre verkar det som om kundsupportrepresentanter utbildas främst som säljare snarare än som supportpersonal. Här är några av de uppsäljningar du kan se fram emot att minska om du väljer att registrera dig med FatCow:

Vildledande och redundanta uppsäljningar

Medan vi gratulerar FatCow för att göra det första första ögonkastet av deras tjänster mycket öppet, är det en annan historia komma utcheckningstid. Var beredd att bombarderas med små tillägg som är formulerade i fruktansvärt förvirrande språk. Var försiktig så att du inte betalar för deras “WordPress-värd”, vilket är ett oerhört kryptiskt sätt att säga att du kan betala dem för att förinstallera några mediokra plugins som du annars kan hitta gratis. Se också innan du köper Google Apps (tips: Google erbjuder dessa gratis) eller Automatiska dagliga säkerhetskopior (tips: detta ingår redan i ditt paket). För de som vet är detta en enorm avstängning. Att erbjuda dessa tillägg som “tjänster” är egentligen bara att byta nybörjare som inte vet något bättre.

Slutsats:

FatCow kan vara ett bra kortsiktigt alternativ för någon som vill testa en massa saker på olika domäner, men faktum är att deras tjänster inte är väldigt tillförlitliga. Långsamma sidbelastningstider och medioker upptid kan vara acceptabla för det låga introduktionspriset, men dessa problem blir allvarligt fördömande med deras förnyelsetakt. Vi rekommenderar dem om du har mycket specifika kortvariga behov med en budget att matcha, men inte som en långsiktig värdlösning.

Visa fler funktioner

FatCow Hosting Frågor och svar

FatCow Hosting: Vad du behöver veta

FatCow Hosting har ett namn som är humoristiskt, en webbplats fylld med snodiga – och en lång meritlista av nöjda kunder. Bland dessa tusentals webbhotellföretag gör dock några saker att företaget sticker ut från de andra. Vi tittade på företagets värderingar och produkter och fann att bortsett från dess namn och logotyp har FatCow Hosting solida planer som har gjort dessa kunder lyckliga.

Hur började FatCow Hosting?

Företaget är ett av de äldsta värdföretagen där, med grundaren Jackie Fewell som startades 1997 och startades 1998. Efter bara några korta år upplevde företaget en enorm tillväxt och ökade intäkterna med cirka 25 procent varje år och utökade vinsten marginal från 4 till 11 procent.

Denna tillväxt, i kombination med kundbasens lojalitet och de konsekvent solida produktbjudandena, fångade uppmärksamheten hos Endurance International Group, ett växande moderföretag med mer än 75 olika värdföretag. Fewell, som stod i spetsen för FatCow i mer än sju år, stannade kvar som vice verkställande direktör för marknadsföring när EIG köpte FatCow 2004. Efter att hon avgått tjänstgjorde hon som rådgivare innan hon flyttade till en annan bransch.

Liksom många andra företag som köptes av EIG hade FatCow utmärkta kundrecensioner som förlorade en del av sin spänning efter förvärvet. De fortsätter att säga att de är hängivna att ge verkligt affärsvärde till sina kunder genom att ge dem utmärkt kundservice och tillgodose deras behov genom att använda en en-plan, en-pris filosofi som även de som är nya i hosting kan börja använda direkt.

Vad skiljer FatCow?

FatCow Hosting styrs av dess HeiferCratic Oath, som de säger ägnas åt att “stödja och skapa kreativitet.” Eeden anger att de vill känna igen och vårda sina kunders passion genom sina valda medier genom att erbjuda support dygnet runt som hjälper kunder att lösa alla situationer med en positiv inställning. De vill ge sina kunder en trevlig och enkel onlineupplevelse.

För detta ändamål har FatCow placerat sig i en ren, lättförståelig och navigerande registreringsprocess, omfattande support och vård och integration med ett antal olika tjänsteleverantörer. Tyvärr har många kunder som uppskattade detta i början upptäckt att FatCow sedan förvärvet faller under normen att inte uppfylla sina publicerade och främjade förväntningar.

Vilken typ av delade värdplaner erbjuder FatCow?

FatCows ursprungliga plan, unikt benämnd The Original FatCow Plan, kostar användare endast 49 $ för deras första år. Kunderna får obegränsade domäner, diskutrymme och bandbredd – begränsade till “oodles”, vilket innebär att så länge du följer deras användarvillkor och inte överskrider den normala användningen för att använda en webbplats av din storlek, bör du vara ok och inte står inför några allvarliga påföljder.

Dessutom tillhandahåller FatCow andra obegränsade resurser, till exempel FTP-användare och underanvändare och POP-e-postlådor. Du får också ett gratis domännamn, såväl som verktygen för att få det igång, som webbplatsbyggare med gratis abonnemang på Script Barn, SSL-säkerhet, kundvagnsintegrationer och 1 GB lagringsutrymme på JustCloud.

Efter det första året har planen olika förnyelsealternativ, från $ 14,95 per månad för en en-, tre- eller 12-månadersperiod, $ 13,95 per månad för en 24-månadersperiod, eller $ 12,95 per månad för en 36-månadersperiod.

Erbjuder FatCow några dedikerade servertjänster?

FatCow Hosting har en glidande skala som kan tillgodose dedikerade serverbehov på tre olika nivåer. Alla planer har cPanel, som är industristandarden och är en fantastisk funktion, ett gratis domännamn och CentOS 6.4 för deras operativsystem.

Dedikerad webbhotell kommer också med 24/7 support från deras experter, vilket innebär att när din webbplats växer får du hög säkerhet och prestanda, med en snabb responstid för dina besökare. Kunder som väljer dedikerade servrar har full kontroll över sina privata servrar. De kan skapa obegränsade domäner och underdomäner, POP3-konton, MySQL-databaser och FTP-konton, levereras med 13 olika förinstallerade skript och innehåller fel- och refererloggar, rå log-åtkomst och AWstats.

 • Startup-planen innehåller 2 kärnor på en Intel XEON E3-1220LV2 3,5 GHZ-server, med 4 GB RAM, 500 GB lagring, 5 TB bandbredd och tre IP-adresser, för en startkampanj på $ 119,99 / månad, som kommer att förnyas till $ 149,99 / månad.
 • Professional-planen innehåller fyra kärnor på Intel Xeon E3-1265LV2 3,2 GHz-server med 8 GB RAM, 1000 GB lagring, 10 TB bandbredd och fyra IP-adresser. Planen har en introduktionsrabatt på $ 151,99 / månad och förnyas till $ 189,99 / månad.
 • Enterprise planen innehåller fyra kärnor med 16 GB RAM på en Intel XEON E3-1230V2 3,7 GHZ-server med 1000 GB lagring, 15 TB bandbredd och fem IP-adresser för $ 191,99 / månad (förnyas till $ 239,99 / månad).
Vad händer om jag vill ha något mellan delad och dedicerad värd hos FatCow Hosting?

VPS-värd, eller virtuella privata servrar, är semi-privata servrar som har färre kunder än en delad server, och ger dig en kontrollnivå som är närmare dedikerad hosting med ett pris som är lägre än en riktig dedikerad plan. Du får expertsupport dygnet runt, och det är ett utmärkt sätt att rymma växande platser med flexibla resurser.

FatCow Hosting VPS-planer inkluderar cPanel, tillsammans med valfri root-åtkomst eller en helt hanterad plan. Planer får också en gratis domänregistrering, tillsammans med skript- och loggplaner som ingår i dedikerade värdplaner. Dessa planer inkluderar också obegränsade domäner och underdomäner, POP3-konton, MySQL-databaser och FTP-konton.

Det finns tre olika planalternativ, som alla inkluderar CentOS 6.4.

 • Grundplanen börjar på $ 19,99 / månad för den första terminen och förnyas till $ 24,99 / månad. Planen innehåller 1 kärn-CP och 1 GB RAM, med 40 GB lagring, 1 TB bandbredd och en IP-adress.
 • Affärsplanen, som börjar på $ 47,99 / månad för den första terminen och förnyas till $ 59,99 / månad, innehåller två kärnor CPU, 4 GB RAM, 90 GB lagring, 3 TB bandbredd och två IP-adresser.
 • Den optimala planen innehåller 4-kärnans CPU, 8 GB RAM, 120 GB lagring, 4 TB bandbredd och två IP-adresser för $ 79,99 / månad under den första terminen och $ 99,99 / månad efter förnyelse.
Har FatCow Hosting några speciella planer för WordPress?

De erbjuder två delade WordPress-fokuserade planer, som båda har en anpassad kontrollpanel, förinstallerade teman och plugins som W3 Total Cache och Jetpack. Ett partnerskap med SiteLock ökar din säkerhet och skydd genom att eliminera skadlig programvara medan du sover, och de optimerar din server genom att begränsa antalet kunder, vilket ger dig topphastigheter och konsekvent drifttid.

 • WP Starter, basplanen, inkluderar en gratis domänregistrering, tillsammans med obegränsat diskutrymme och bandbredd, för $ 3,75 per månad för den första tjänstperioden..
 • WP Essential, som kostar $ 6,95 per månad för den första terminen, inkluderar ett större alternativ med teman och plugins, det lyxiga säkerhetspaketet, 24/7 expertstöd och SSD-baserade servrar som ökar din hastighet. Denna plan innehåller också en gratis domänregistrering.
Vad är FatCow Hosting’s drifttid och är det garanterat?

Medan FatCow Hosting inte erbjuder några garantier för sin drifttid nu, erbjuder de tidigare en uppsättningsgaranti på 99,9 procent, vilket innebar att din webbplats skulle vara nere i mindre än 45 minuter varje månad. Kunderna i dag har sett en genomsnittlig driftstid på 12,8 månader på 99,89 procent, vilket är i genomsnitt cirka 47 och en halv minuters driftstopp varje månad. Men det har varit några månader när kunderna hade en 99,99 procent drifttid – vilket ger dem en enastående drifttid som innebär att det fanns mindre än fem minuters driftstopp varje månad.

Genomsnittet är inte dåligt och ligger nära vad andra också erbjuder, och om du slår en månad med en bra upptid har du en större fördel. Tyvärr garanterar dock många av dessa andra företag deras drifttid, vilket ofta innebär att du kommer att få krediter för all stillestånd, och det är inte ett alternativ med FatCow Hosting.

Finns det några garantier med FatCow Hosting?

På den ljusa sidan erbjuder FatCow Hosting en 30-dagars återbetalningsgaranti för kunder som inte är nöjda med sin värdplan. Deras garanti liknar de flesta andra och noterar att du får återbetalning för de tjänster som tillhandahålls av FatCow Hosting; tredjepartsavgifter, inklusive registrering av domännamn på $ 15. Detta betyder dock att om du väljer att byta företag kan du ta ditt domännamn med dig.

Tänk på att FatCow Hosting, till skillnad från andra företag, endast gör denna garanti tillgänglig för kunder som betalade med kreditkort när de registrerade sig.

Hur kan jag komma igång?

FatCow har en relativt enkel registreringsprocess utan mycket extra tryck för att lägga till din försäljning. Vad vi gillar med FatCow Hosting är att eftersom de har inkluderat cPanel på de flesta av sina planer kan de erbjuda gratis överföring för nästan alla webbplatser. Detta innebär att när du väl har beslutat att byta till FatCow kommer deras tekniker att flytta din webbplats till sina servrar och säkerställa att allt var precis som du har designat det skulle vara innan du går live.

Erbjuder FatCow Hosting gröna lösningar?

Företaget vill hålla sina – och alla andras – betesmarker gröna genom att använda miljövänliga alternativ. Deras kontor och datacentra drivs helt av vindkraft och kompenserar energianvändningen med 200 procent; för varje KWH el som FatCow använder köper företaget dubbelt så många certifikat för förnybar energi för att generera vindkraft. Som ett resultat har de kunnat hålla 999 ton koldioxid från atmosfären varje år.

Var är deras server värd?

FatCows datacentra finns i Boston, där de har flera petabytes lagring spridda över tusentals lagring. Tillsammans utgör dessa centra mer än 2400 kvadratmeter lagring. Genom sina poolade servrar kommer den första maskinen som är tillgänglig för delade planer att vara den som tjänar kunderna som vill ha åtkomst till en kunds webbplats, vilket de säger gör det möjligt för en snabbare laddningstid och mindre drifttid.

Erbjuder FatCow någon form av säkerhetskopior?

Företaget har nätverksmonterad lagring som låter alla maskiner få åtkomst till data. Genom det klusterade nätverket matchas varje maskin till en identisk maskin som tar laddning om det skulle inträffa en krasch eller problem med den primära enheten. Säkerhetskopior görs till en annan serveruppsättning med en spegelkopia av data.

Företagets servicevillkor anger dock tydligt att kunder är ansvariga för att säkerhetskopiera sina webbplatser, innehåll och e-post till en lokal dator, tillsammans med en extra kopia. FatCow har vissa tillfälliga säkerhetskopior för VPS-kunder, men underhåller dem bara under en kort tid i händelse av ett fel i hårdvaran; företaget garanterar inte dessa säkerhetskopior.

Hur är FatCows kundservice?

Företaget fick tidigare bra recensioner för sin tjänst, men under de senaste åren har kunden klagat över långa rader för kundsupport, inkonsekvens för dem med planer som inkluderar expertsupport, olösta problem och lite empati för kunder som upplever dessa situationer.

De erbjuder mer än ett sätt att nå dem, från e-post eller formulär, till telefon och livechatt, och noterar att deras supportteam är tillgängligt dygnet runt för att hjälpa till. Dessutom har de en omfattande kunskapsbas och användarguider för vanliga frågor.

Rekommenderar vi FatCow?

Jämfört med andra värdar har FatCow en grundlig plan som är mycket kostnadseffektiv för det första året. Deras dedikerade och VPS-planer skulle förmodligen vara bäst för dem som har lite erfarenhet, men de delade och WordPress-planerna erbjuder en omfattande lista med funktioner och fördelar för att förbättra din webbplats och ge dig den webbplats som ditt företag behöver för att växa.

Mer om FatCow.com

De bästa funktionerna

 • Snabbt stöd
 • Rimliga priser
 • Massor av funktioner

Besök den officiella webbplatsen

Topp 5 värdar

 • SiteGround recensioner
 • WP Engine Reviews
 • A2 Hosting recensioner (gamla)
 • Bluehost Review
 • GoDaddy Managed WordPress Reviews
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map