Google Cloud recensioner maj 2020 – Prissättning och planer för värd

Google Cloud recensioner maj 2020 – Prissättning och planer för värd

Google Cloud recensioner maj 2020 – Prissättning och planer för värd

Hur bra är Google Cloud Hosting?


Google Cloud Reviews 3.3 / 5 Recensent {{reviewsOverall}} / 5 Användare (5 röster) Fördelar

 1. Utmärkt prestanda
 2. Räkningar i steg på minutnivå
 3. Utmärkt internt datacenter nätverk
 4. Enkel att använda Big Data-analys med BigQuery

Nackdelar

 1. Endast tre datacenter
 2. Färre programalternativ än AWS
 3. Inte för nybörjaren

Support3Speed3Features3.5Value4Transparency3

Vår officiella Google Cloud Hosting-granskning

Google Cloud-värd är mer en IAAS-tjänst – Infrastructure As a Service. Google, det enorma konglomeratet i Silicon Valley som vi alla har älskat och känner tillhandahåller också värdtjänster.

På en grundläggande nivå kallar Google detta Google Sites. Det har använts av utbildnings- och regeringssektorerna länge för att skapa enkla webbplatser och ännu enklare intranät. För närvarande försöker de inte att konkurrera med andra webbhotellplattformar och leverantörer. Istället försöker de sig i IAAS-branschen.

De bästa funktionerna i Google Cloud Hosting

Googles två främsta konkurrenter inkluderar Amazon Web Services (AWS) och RackSpace-värd. De påverkas starkt av Linux – särskilt Google-varianten av Linux. Ja – Google har sin egen Linux-variant.

Utmärkt prestanda

Google Cloud-plattformen har utmärkt prestanda. För att testa detta var vi tvungna att jämföra minst två olika tjänster. Vi använde RackSpace i vårt test eftersom RackSpace tenderar att överträffa sina konkurrenter när det gäller prestanda. I det här fallet överträffade Google Cloud bättre än RackSpace. När vi testade Google Cloud mot RackSpace kunde vi uppnå riktmärkena med en vCPU från Google Cloud-plattformen, medan det tog RackSpace två vCPUs för att uppnå samma nummer.

Räkningar i steg på minutnivå

Google har en mycket sofistikerad priskalkylator, och de offentliggör till och med sina beräkningsalgoritmer offentliga – ända ner till bara JSON-koden. Med all denna algoritm pågår fakturerar Google dig i steg om minutnivå. De definierar en månad som 720 minuter, och för benchmarkingändamål, om du tillbringade hela månadens benchmarking, skulle du faktureras i 720 minuter.

När du köper deras IAAS-paket börjar priserna på $ 6092 per år och börjar med deras åtta-serverns webbapp-paket.

Utmärkt internt datacenter nätverk

Detta borde inte komma som en överraskning, men Googles nätverksstandard är förstklassig. När du ställer in dina VM: er kan du enkelt och snabbt skapa virtuella privata nätverk. Detta inkluderar offentliga och privata subnät för att arrangera dina VM: er. Du får också tillgång till brandväggar, gateways och routrar. Du kommer att upptäcka att dessa är enkla att installera – om du känner till Linux-kommandoraden. Att navigera dig runt Google Cloud-plattformen kräver ingen bakgrund inom IT. Men om du vill få ut det mesta av tjänsten är det troligtvis ditt bästa alternativ att ha en.

Enkel att använda Big Data-analys med BigQuery

Målgruppen för Google Cloud-plattformen är inte bara kraftanvändare. De använder kommandoradgränssnittet för att hålla jämna steg med andra konkurrenter i IAAS-branschen. Detta inkluderar Microsoft Azure, Amazon Web Services, RackSpace Managed Cloud och IBM / SoftLayer, som alla är inriktade på personer med erfarenhet av IT-administration – inte bara elanvändare..

Om du tillhör denna kategori, gör Google Cloud-plattformen det enkelt att utföra vardagliga uppgifter, till exempel tilldela tillfälliga IP-adresser för att reservera IP-adresser.

Nackdelar med Google Cloud Hosting

Det finns några saker som vi tyckte att Google Cloud kan göra bättre. Det här är vad vi hittade.

Endast tre datacenter

Google Cloud har bara tre datacenter – globalt. De har en i Iowa i USA, en i Belgien, Tyskland och en i Taiwan. Oavsett hur bra Google Cloud kan klara sig i sina jämförelsetester, kommer din webbplats och dina data bara att gå lika snabbt som den svagaste länken. Det är grundläggande fysik. Om jag har en Blu-ray-spelare ansluten till en HDTV via en RCA-kabel, kommer jag inte att få HD-leverans. Tvinga videon genom RCA-kabeln, en kabel som inte kan hantera högupplöst kommer att göra det så att min video inte spelas upp i högupplöst. Den svaga länken skulle vara RCA-kabeln. För att få HDTV från en Blu-ray-spelare måste jag ha en Blu-ray-spelare, en HDMI-kabel och en HDTV. Varje länk måste kunna hantera bandbredden.

Samma princip gäller för Internet. När Google Cloud bara har tre datacenter kan själva nätverket som Internet baseras på din webbplats minska. Vem som din långsammaste länk är mellan dig och dina resurser avgör användarupplevelsen.

Jag säger detta för Google Cloud-plattformen. De har nyligen öppnat ett datacenter i South Carolina i USA.

Färre programalternativ än AWS

Om du skulle göra en sida vid sida jämförelse med Amazon Web Services och Google Cloud-plattformen skulle du upptäcka att Google Cloud-plattformen saknar allvarligt. Amazon Web Services erbjuder mycket fler alternativ och servicepaket än Google Cloud-plattformen.

Inte för nybörjaren

Google Cloud-plattformen är inte för nybörjare. Jag nämner detta här eftersom det är ett potentiellt negativt och kommer att avvisa människor – även om Google har gjort det med avsikt. För att tävla med de största spelarna i IAAS-spelplanen, skulle du få din bästa användning av tjänsten om du har en bakgrund inom IT-administration.

Slutsats

När du jämför Google Cloud-plattformen med alla konkurrenter, rankas den ungefär samma sak med Microsoft Azure. Om den virtuella datorn efter mitt val var baserad på Linux-kärnan skulle jag säkert välja Google Cloud-plattformen för dess kompatibilitet. På samma sätt skulle jag välja Microsoft Azure-plattformen om Windows var min valbara VM. Båda är utmärkta tjänster och Google Cloud-plattformen utvärderas sida vid sida och överskrider Microsoft Azure.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector