IBM Softlayer Recensioner Maj 2020 – Prissättning och planer för värd

Hur bra är IBM Softlayer Hosting?

IBM Softlayer designades som en större webbhotell för webbhotell och är utrustad för att hantera flera webbplatser samtidigt. Vi älskar de tre olika nivåerna av tillgängliga paket, och hur de bryter paketen ned baserat på förväntad prestanda.


Se officiell webbplats IBM Softlayer Reviews 3 / 5 Recensent {{reviewsOverall}} / 5 Användare (1 omröstning) Fördelar

 1. Supportcenter på heltid
 2. Erbjuder 3 servertyp
 3. 100% Uptime Service

Nackdelar

 1. Prissättningen på webbplatsen är vag
 2. Inget grundpaket för småföretag
 3. Recensioner för dåliga supportcenter
 4. Priserna är mycket högre Jämför med andra värdprogram

Support2.5Speed3.5Features3.5Value2.5Transparency3 IBM Softlayer-värdplattformen grundades 2005. Detta företagsskaliga, molnbaserade värdsystem som är funktionsrikt och flexibelt och erbjuder många olika varianter av deras produkt för att skräddarsy den till en företagets specifika behov.

Vem ska använda IBM Softlayer

IBM Softlayer designades som en större webbhotell för webbhotell och är utrustad för att hantera flera webbplatser samtidigt. Även om denna webbhotell inte är idealisk för den enskilda webbplatsen eller en bloggare, skulle ett företag med fem eller sex olika webbplatser dra nytta av denna webbhotell.

Funktioner

Listan över funktioner för IBM Softlayer är praktiskt taget oändlig. Men de flesta av recensionerna kommer till samma slutsats: den bästa funktionen för IBM Softlayer är att det ger utvecklarna full kontroll över nätverket. Användare har automatiskt kontroll över Ethernet-kablar, eluttagskontroller och ändringar på kontrollpanelerna med minimal interaktion med teknikgruppen.

Ytterligare funktioner som IBM Softlayer kan skryta med inkluderar är ett 100% servicenivåavtal (SLA) och full kontroll över tjänsterna genom applikationsprogrammeringsgränssnittet (API). Dessutom, med 17 geografiska platser och ett supportcenter på heltid, kommer du alltid ha någon på beredskap och redo att hjälpa, om allt skulle hända.

Vilken servertyp som passar dig?

IBM Softlayer finns i tre olika serveralternativ: dedikerade servrar, CloudLayers och Managed Servers. Vilken typ av server du letar efter beror på vilket syfte du har för servern.

Dedikerade servrar är för dig som vill hantera sina egna servrar, särskilt för medelstora företagare ända upp till företagsnivå. Det dedikerade serveralternativet finns i ett brett utbud, från enskilda processorer hela vägen upp till massiv hexkärna, har anslutning till server till server och upp till 32 GB DDR3 Random Access Memory (RAM), och till och med ditt val av operativsystem.

CloudLayer-servern är perfekt för någon som vill ha mycket flexibilitet på en server. CloudLayer arbetar med prissättning per timme eller månad utan kontrakt, distribuerar på så lite som fem minuter och är känd för att vara den mest anpassningsbara planen av de tre. Planerna varierar, men alternativ på upp till 16 kärnor, 64 GB RAM med 250 GB hårddisk finns tillgängliga, förutsatt att Bare Metal-servern valdes.

De hanterade servrarna är utformade för de som inte vill hantera sin server, därav namnet. Hanterade servrar är perfekta för företag som behöver vara värd för mer än en webbplats, men inte vill hålla koll på serverns uppdateringar och övervakning. Distributionstiderna för dessa servrar är mindre än en dag och månatliga kontrakt är tillgängliga. Dessutom erbjuder detta alternativ helt anpassade serverlösningar för ditt företag, såväl som dagliga säkerhetskopior och avancerade säkerhetsåtgärder implementerade.

Fördelar

 • De flesta av granskarna älskar hur anpassningsbar varje plan kan vara
 • Alla servrar är flexibla och har olika modifieringar, så att du kan skräddarsy din plan till ditt företag
 • 17 geografiska platser över hela världen (Point of Presence)
 • Supportcenter på heltid
 • Tre olika planer täcker tre olika typer av servrar som alla tjänar olika syften
 • Högt rankad drifttid, med stöd av ett 100% servicenivåavtal (SLA)

Nackdelar

 • Priserna på webbplatsen är vaga; det är svårt att förstå vad du betalar för
 • Vissa populära funktioner som förväntas vara en del av paketet kostar extra
 • Även om IBM Softlayer var känt för sin föredömliga kundtjänst tidigare, tyder nyare recensioner på att supportcentret i bästa fall saknar
 • Det finns inga riktiga “grundläggande” paket, detta värdsystem är inte utformat för småföretagare eller individer
 • Priset för denna värdprogramvara är högt jämfört med annan värdprogramvara
 • Vissa användare upplever långsammare väntetider för skapade biljetter (timmar snarare än de annonserade tjugo minuter)

Slutsats

IBM Softlayer är funktionsrika och kommer mycket anpassningsbara från minne, RAM, till bearbetning och distribution hastigheter, IBM Softlayer har något för alla. Vi älskar de tre olika lagren av paket som finns tillgängliga, och hur de bryter paketen ned baserat på förväntad prestanda. Dessutom skryter IBM med ett världsomspännande supportcenter och säger att alla biljetter kommer att adresseras inom tjugo minuter.

På senare tid har dock granskarna upplevt en försening i kundservice. support tar ofta mer än en dag att ta itu med ett problem. En annan vanlig smärtpunkt är kostnaderna för tjänsterna – affärsplanen var definitivt utformad för medelstora till stora etablerade företag.

Sammantaget är IBM Softlayer ett toppval för medelstora till stora företag. Denna värdprogramvara skräddarsyr sina tjänster för att passa företagets behov baserat på hastighet, tidsbegränsningar, minne som behövs och anslutning. Det kommer att vara dyrt, men det kommer att anpassas och kontrolleras.

Se officiell webbplats

IBM Softlayer Frågor och svar

I dagens anslutna värld är ingenting viktigare än att ha ett starkt nätverk för att upprätthålla din verksamhet. Medan tillbaka i gamla dagar som innebar att skapa och bygga infrastruktur för att ha olika kontor att prata med varandra, nu kan du ta hand om allt i molnet. Att vara snabbare, billigare och kräva mindre underhåll är molnbaserat nätverk framtidens våg och visar inga tecken på att bromsa ner.

Eftersom molnhotell snabbt blir normen erbjuder fler och fler företag lösningar för företag som vill ha hastighet, anslutning och säkerhet till hands. En sådan metod är IBMs SoftLayer-program, som kan förse företag både stora och små med alla sina nätverksbehov.

I över ett helt decennium har SoftLayer hållit på att underlätta för företag, men på senare tid blir det mer mainstream eftersom IBM ökar mängden lösningar som SoftLayer kan erbjuda. Som sådant ser fler företag till detta program för att passa deras behov.

Om du är intresserad av SoftLayer undrar du alltid om det är en bra investering. Av den anledningen har vi sammanställt en omfattande lista med frågor och svar relaterade till programvaran så att du kan bestämma själv.

De vanligaste frågorna om IBM SoftLayer

Hur lätt är det att konfigurera?

SoftLayer är ett av de enklaste programmen att installera. Om du behöver ett snabbt och enkelt molnätverk kan du vara igång inom några minuter. Om du vill ha något mer integrerat, till exempel en hanterad server, kan du ha allt inställt inom en enda arbetsdag.

Med det i åtanke måste du dock investera mer tid för andra program och tillägg om du vill ha dem. Processen är inte komplicerad men det kan vara mer tidskrävande beroende på vilka system du vill lägga till och hur många. Grundpaketet är oerhört enkelt att installera, men andra program tar lite längre tid.

Vilken typ av supportsystem finns med SoftLayer?

En av de bästa sakerna för SoftLayer är dess överlägsna nivåer av kundsupport. En del av det som gör detta program så effektivt är att du har servicemedlemmar och tekniker dygnet runt som kan lösa alla problem du kan ha så snart som möjligt.

SoftLayer kommer också med ett eget stödprogram som kallas KnowledgeLayer. Detta system har ett komplett utbud av verktyg som du kan använda på egen hand för att fixa alla tekniska problem med programvaran, vilket innebär att du borde kunna ta hand om de flesta interna problem. KnowledgeLayer har också ett forum där du kan felsöka många problem som kan uppstå.

När det gäller kundservice kan du kontakta SoftLayers supportteam när som helst, 24 timmar om dagen. Biljetter besvaras inom en dag och callcenter svarar omedelbart för akut hjälp. Du har aldrig långt ifrån att få hjälp med SoftLayer.

Är softlayer helt redundant?

En del av anledningen till att molnbaserat nätverk blir så populärt är att du inte behöver oroa dig för att nätverket ska gå ner. Med gamla koppartrådssystem, om ett modem eller en server slutade fungera, kan det förstöra hela nätverket.

Med SoftLayer behöver du aldrig oroa dig för några problem med nätverksanslutningen, eftersom den har full inbyggd redundans. I själva verket kan programvaran garantera ett servicenivåavtal på 100% så att du kan driva din verksamhet i fred. Med ett stort antal närvaropunkter kan du hålla ditt företag igång hela dagen utan avbrott.

Vilka funktioner kan göras utan teknisk support?

Även om SoftLayers supportteam är exceptionellt vill du inte behöva ringa dem för varje problem som kommer upp. Tack och lov levereras programvaran med många automatiska verktyg som gör att du kan ta hand om problem i huset utan att behöva bry teknisk support alls.

Med hjälp av SoftLayers verktyg kan du starta om servrar, ladda om operativsystem och ta hand om många andra servicaspekter som medföljer KnowledgeLayer.

Vilket operativsystem fungerar det med?

En annan stor anledning att använda molnbaserade lösningar är att de kan vara tillämpliga på många olika plattformar. På så sätt behöver du inte vara fysiskt ansluten till dina nätverkslinjer för att prata med olika kontor, och om du har olika operativsystem kan du fortfarande kommunicera utan problem.

SoftLayer är inte annorlunda, och det kan installeras på Windows-, Mac- eller Linux-enheter. Du kan välja vilket operativsystem som fungerar bäst för dig, vilket gör SoftLayer lika mångsidig som det är värdefullt.

Vad är Uplink-hastigheterna? Vad sägs om utgående trafik?

När det gäller att underhålla din affärsverksamhet vill du se till att du har en anslutning som är både pålitlig och snabb. Du vill inte behöva vänta för evigt för att bearbeta någon form av handling via nätverket, varför du behöver höga upplänkshastigheter och utgående trafik.

Med SoftLayer kan du få upp till 100 Mbps upplänkshastigheter, vilket är mer än tillräckligt för att bedriva affärer snabbt och effektivt. När det gäller utgående trafik tillåter programvaran upp till fem terabyte trafik, vilket är gott för de flesta företag.

Vad gäller RAM har SoftLayer upp till 32 GB DDR3 RAM, beroende på vilket paket du väljer.

Kan du uppgradera tjänster när du har installerat?

För vissa företag kanske du bara behöver ett grundpaket för att hålla dina olika arbetare och kontor synkroniserade med varandra. Men om du bestämmer dig för att utöka ditt företag, kommer du alltid att uppgradera dina tjänster och lösningar, vilket innebär att du vill lägga till ditt befintliga nätverk.

Med SoftLayer gör de det enkelt att lägga till tjänster oavsett vilken nivå du befinner dig på, vilket innebär att när ditt affärsbehov utvidgas, så kommer ditt molnbaserade nätverk att göra. Det är extremt enkelt att uppgradera, allt du behöver göra är att kontakta kundsupport för att få det att hända.

Är SoftLayer skalbar?

Mycket på samma sätt som du vill uppgradera antalet tjänster du har, det andra viktiga är förmågan att skala upp allt om det behövs. Idag kanske du bara har två kontor som behöver ansluta, och i morgon kan du ha ett dussin. Om ditt nätverk inte är skalbart kan du inte utöka ditt företag effektivt.

Tack och lov har SoftLayer aldrig gjort det lättare att skala upp dina nätverkslösningar, vilket betyder att oavsett hur många poäng du behöver, kan de få det att hända. Oavsett om du har ett dussin kontor eller hundra spridda över hela världen, är SoftLayer fullt skalbar när du behöver det.

Kan du ha ett hybridnätverk med SoftLayer?

Att ha alternativ för ditt nätverk är av avgörande betydelse för att ha ett sömlöst företag. Även om molnsystem verkligen är de mer populära i dag, måste du ibland ändå ansluta till ett standard koppartrådnätverk för vissa nätverkspunkter.

SoftLayer ger dig möjligheten att ha ett hybridnätverk genom att smidigt integrera med fysiska servrar och moduler, vilket ger dig total kontroll oavsett var du måste ansluta.

Vilken typ av molnservrar finns tillgängliga?

Med SoftLayer har du tre huvudalternativ för molnservrar. I själva verket tillhandahålls grundläggande molnlösningar genom en division av SoftLayer, kallad CloudLayer. Detta program är enkelt att implementera och erbjuder omedelbara lösningar inom några minuter. De tillgängliga serveralternativen är offentliga, privata och bara metall. Här är fördelningen på var och en när det gäller lagrings- och uppladdningsalternativ.

 • Offentliga servrar: högst åtta kärnor, 8 GB RAM och 100 GB lagring
 • Privata servrar: max åtta kärnor, 32 GB RAM och 100 GB lagring
 • Ren metall: max 16 kärnor, 64 GB RAM och 250 GB lagring
Har SoftLayer hanterade servrar tillgängliga?

Om du föredrar att ditt nätverk ska hanteras av en tredje part, har du det alternativet med SoftLayer. I det här fallet behöver du inte oroa dig för att hantera ditt system eller några problem som uppstår. Istället kommer SoftLayers tekniska team att ta hand om alla detaljer och dagliga hanteringsproblem som kan uppstå.

Eftersom det är mer integrerat än ett vanligt molnätverk kan hanterade servrar ta upp till en dag att installera, och de kräver ett månadskontrakt för att upprätthålla.

Vilka funktioner kommer med hanterade servrar?

En del av anledningen till att använda en hanterad server är att det tar en stor börda av dina axlar så att du kan fokusera mer på att driva ditt företag. För små företag kan en hanterad server vara en bättre lösning, även om den kan kosta lite mer. Några av de markerade funktionerna som levereras med en hanterad server inkluderar:

 • Helt anpassningsbara lösningar
 • Dagliga säkerhetskopior
 • Fullständig och omfattande övervakning
 • Avancerade säkerhetsåtgärder
 • Separata gränssnitt för offentliga eller privata nätverk
 • Virtuellt dedikerat rack
 • EVault backup

Sammantaget är de extra funktioner du får mer än värt den extra kostnaden, och om du för närvarande inte har ett eget IT-team, så kan detta erbjuda många fler alternativ som annars skulle vara otillgängliga för dig.

Måste du skriva ett kontrakt för att använda SoftLayer?

En annan fantastisk fördel med att använda molnbaserade nätverk är att du inte behöver lita på en tjänsteleverantör för att hantera allt åt dig. På det sättet, om du inte är nöjd med din tjänst kan du byta till en annan leverantör som hanterar saker på ett sätt som passar dina behov.

Med SoftLayer är du inte skyldig att registrera dig för långa kontrakt. Även om de tjänster och funktioner som tillhandahålls är mer än värda en flerårsavtal, kan du helt enkelt registrera dig för planer från månad till månad, så att du kan avbryta din tjänst om du inte är nöjd när som helst.

Vilka lagringsalternativ finns tillgängliga?

För att fullständigt molnbaserat nätverk ska fungera måste du kunna lagra filer och data i molnet så att det kan nås av olika punkter samtidigt vid behov. Istället för att skicka information varje gång du behövde någon att titta på den, kan du bara ladda upp den till molnet och låta dem öppna den på distans. Med SoftLayer har du fem olika lagringsalternativ: blocklagring, fillagring, objektlagring, säkerhetskopiering och masslagringsserver.

 • Block Storage: om du måste lagra stora datainsamlingar, vill du kunna ladda upp allt på en gång, snarare än i bitar. Detta lagringsalternativ låter dig anpassa dina behov och ladda upp upp till tolv TB åt gången.
 • Fillagring: för mindre mängder data, som filer och mappar, kan du använda SoftLayers integrerade fillagringssystem. Du kan anpassa mängden utrymme du behöver mellan 20 GB och 12 TB.
 • Förvaring av objekt: om du har många slumpmässiga uppgifter som måste organiseras och samlas in, har SoftLayer ett program som hjälper dig att hålla allt tillsammans och väl bevarat. Systemet är också skalbart så att du kan ta hand om enorma mängder lös data.
 • Säkerhetskopiering: för att ett företag ska fungera måste allt säkerhetskopieras så mycket som möjligt. Med SoftLayer kan du ha ett integrerat backup-system som automatiskt lagrar data eller gör att du kan göra det manuellt. Anpassa din reservlagring så att den passar dina behov. Det bästa är att informationen är krypterad så att du kan lagra känslig information vid behov.
 • Masslagringsservrar: för dig som vill integrera sina egna masslagringsenheter kan SoftLayer skapa en egen SAN- eller NAS-lösning med servrar du väljer. Detta nätverk kan också krypteras för bättre säkerhet.
Vilka säkerhetsalternativ är tillgängliga?

När du arbetar med molnbaserade nätverk är säkerhet alltid ett kritiskt problem. Eftersom du eventuellt skulle kunna skicka känslig information över flera öppna punkter, vill du se till att det inte finns någon potential för att den informationen ska beslagtas eller skadas under transporten. Av den anledningen har SoftLayer flera säkerhetsalternativ för ditt företag.

 • Säkerhetsprogramvara: SoftLayer har ett eget säkerhetssystem som hjälper till att skydda dina fysiska servrar såväl som själva programmet från intrång utanför.
 • brandväggar: för bättre säkerhetsskydd, gör SoftLayer dig möjlighet att sätta upp brandväggar för att skydda dina data som du finner lämpligt.
 • SSL-certifiering: för det mesta krävs säkerhet när data överförs, inte på när de redan är lagrade. För att skydda dina data kommer SoftLayer med Secure Socket Layer Certification, vilket säkerställer att all data rör sig säkert över nätverket.
 • efterlevnad: nya hot kommer ut varje dag, och du måste hålla dig uppdaterad. SoftLayer har ett team av säkerhetsexperter som tar reda på vad dessa hot är och distribuerar lösningar för att skydda mot dem.

Mer på Softlayer.com

De bästa funktionerna

 • Snabbt stöd
 • Rimliga priser
 • Massor av funktioner

Besök den officiella webbplatsen

Topp 5 värdar

 • SiteGround recensioner
 • WP Engine Reviews
 • A2 Hosting recensioner (gamla)
 • Bluehost Review
 • GoDaddy Managed WordPress Reviews
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map