Namecheap Hosting Recensioner Maj 2020 – Delad, EasyWP och VPS

Namecheap Hosting Recensioner Maj 2020 – Delad, EasyWP och VPS

Namecheap Hosting Recensioner Maj 2020 – Delad, EasyWP och VPS

Contents

Vad är Namecheap Hosting?

Kom ihåg när GoDaddy fick problem för att deras grundare skjuter elefanter?


Namecheap tog den moraliska höga marken och hjälpte chockade kunder att flytta över till sin plattform.

De är vägen till när du vill ha ett domännamn, men vad sägs om deras värd?

Detta företag grundades 2000 av en man vid namn Richard Kirkendall, och det ägs och drivs självständigt.

Under första hälften av sin existens tillhandahöll Namecheap enbart domännamnsregistratorer, men sedan 2007 utvidgades de också för att erbjuda delade värdalternativ. Kontorerna i Namecheap är centrerade i Los Angeles och hittills har de en kundlista på över två miljoner.

Hur bra är Namecheap Hosting?

Som namnet antyder är den här webbplatsen känd för sina billiga domännamn.

Men nu håller de på att få honungspetsar och sätter sitt krav på webbhotell.

För bara 10 dollar per år.

Efter att ha funnits i över femton år har företaget fått ett gott rykte som domänregistrator, och webbhotelltjänsterna är okej, även om de inte är lika anmärkningsvärda som andra webbplatser. Sammantaget är det bästa med Namecheap priset, men de har ganska bra kundservice, och de tillhandahåller allt du behöver för att få din webbplats igång. Om du letar efter något enkelt och enkelt kan Namecheap vara ett anständigt alternativ, förutsatt att du vill spara pengar. Om du emellertid behöver något mer robust eller vill vara värd för flera webbplatser eller göra något mycket komplicerat, kan Namecheap vara extremt begränsande.

Se officiella webbplatser Namecheap Hosting Reviews 3.6 / 5 Recensent {{reviewsOverall}} / 5 Användare (2 röster) Fördelar

 1. Kostnadseffektiv
 2. Anständig kundsupport
 3. Erfaren domänregistrator
 4. Användarvänligt gränssnitt
 5. Pålitliga drifttider
 6. Anständiga affärsfunktioner

Nackdelar

 1. Begränsade funktioner som erbjuds
 2. Värdeplaner är mycket mer begränsade
 3. Inte perfekt för stora företag eller för många webbplatser
 4. Problem kan blossa upp regelbundet

Sammanfattning När det gäller webbhotelltjänster är Namecheap verkligen inte i toppnivån. Men för alla som letar efter något kostnadseffektivt utan krusiduller kan detta vara ett bra alternativ. Prissättningen är det bästa med det, men det betyder inte nödvändigtvis att det har stort värde. Support3.5Speed3Features3Value4.5Transparency4

Vår officiella Namecheap Hosting Review

Detta företag grundades 2000 av en man vid namn Richard Kirkendall, och det ägs och drivs självständigt. Under första hälften av sin existens tillhandahöll Namecheap enbart domännamnsregistratorer, men sedan 2007 utvidgades de också för att erbjuda delade värdalternativ. Kontorerna i Namecheap är centrerade i Los Angeles och hittills har de en kundlista på över två miljoner. Namecheap är ICANN-ackrediterad.

De bästa funktionerna i Namecheap Hosting

Innan vi dyker in i de många frågor som kommer med Namecheap Hosting (tyvärr finns det en hel del), låt oss börja med att titta på de saker som de gör bra. Att vara i affärer så länge och ha så många kunder (så säger de) betyder att de måste göra några saker rätt, så vi borde lyfta fram de positiva aspekterna med att få en billig domän och webbplats från Namecheap.

1. Kostnadseffektiv

Det finns fyra planer som du kan välja mellan, och de är alla löjligt billiga jämfört med andra webbplatser. Där Namecheap verkligen lyser ligger i sin inledande prissättning, som börjar på $ 9,88 för Value-paketet. Prislistan är som följer.

 • Värde: $ 9,88 för att starta, förnya med $ 38,88 per år
 • Professionell: $ 19,88 för att starta, $ 78,88 per år förnyelse
 • Slutlig: 29,88 $ för att starta, förnya med $ 129,88 per år
 • Business Pro: $ 19,88 för att starta, $ 17,98 per månad för att förnya

Som ni ser kan du komma igång för ett mycket lågt introduktionspris. Men får du mycket för pengarna? Inte exakt. Men vi kommer in på det senare.

2. Snabb och enkel onboarding

När du registrerar dig med en ny webbhotell måste du få all din information och få allt igång. Vissa webbplatser kan göra detta onödigt komplicerat, vilket innebär att om du inte redan är bekant med layouten kan det vara förvirrande och ta mer tid än nödvändigt. Namecheap gör lyckligtvis onboardingprocessen mycket enkel. Du får ett välkomstmeddelande så fort du registrerar dig och du kan logga in direkt efteråt. Allt läggs ut på ett effektivt sätt, vilket innebär att du inte kommer att vända dig alls och måste ringa kundtjänst.

3. Support

När man tittar på kundrecensioner verkar det finnas vissa avvikelser med supportsystemet. Å ena sidan kommer vissa användare att hävda att de har fått körningen, medan å andra sidan olika människor säger att kundsupporten är det bästa med webbplatsen. Med vår begränsade erfarenhet måste vi säga att den tillhandahållna tjänsten totalt sett är något över genomsnittet, och responstiderna är relativt snabba.

En sak som vi föredrar är om de har telefonstöd, men du kan göra livechatt, vilket innebär att du borde kunna lösa problemet inom en timme eller så. Det andra alternativet är att öppna en biljett, som kan ta allt från fem timmar till en hel dag, beroende på kundvolymen.

4. Webbplatshantering

Som vi nämnde ovan är Namecheap bara bra för alla som inte behöver många funktioner eller funktioner på sin sida. De flesta av de klagomål som vi har sett var från användare som ville integrera en hel del tillagda applikationer och program på deras webbplats, vilket inte är idealiskt för denna värd.

Med det sagt, förutsatt att enkelhet är ditt slutspel, så gör Namecheap saker lätt för dig. När du har kommit igång med din webbplats är baksidan mycket minimalistisk och användarvänlig, vilket innebär att du inte behöver en examen i datavetenskap för att navigera genom menyalternativen. Vissa kan till och med säga att det är för enkelt.

5. Alternativ för säkerhetskopiering

När du hanterar en webbplats måste du se till att du säkerhetskopierar ditt material regelbundet. Namecheap tar dock mycket av denna börda av dina axlar, och säkerhetskopierar din webbplats två gånger i veckan. Även om vi rekommenderar att du också gör det på egen hand, är detta en trevlig funktion som de erbjuder, så om du glömmer att göra det så är du inte skruvad på lång sikt.

6. Webbplatsfunktioner

Även om de extra funktioner som Namecheap erbjuder är begränsade jämfört med andra webbplatser, är de som den har ganska bra.

 • Softaculous: när det gäller att installera skript och applikationer från tredje part, gör detta program saker superlätt genom att du kan placera allt med ett klick.
 • CloudFlare: detta tredjepartsprogram kan hjälpa till att påskynda din webbplats och göra dig mer mobil. Namecheap låter dig integrera med CloudFlare för bättre prestanda.
 • Google appar: för alla som älskar Google kan du installera företagets appar på din webbplats via Namecheap

7. Drifttid

När du går till någon webbhotell kommer alla att hävda att de garanterar över 99% driftsäkerhet. Så långt vi kan säga, stryker Namecheap inte vad de kan erbjuda om den procentuella nedgången, vilket innebär att deras garanti bara kan vara några tomma löften.

Med det sagt har vi inte sett några betydande problem med uppetid, vilket innebär att de verkar ha allt under kontroll. De flesta av de klagomål som vi har sett har varit med funktioner och skript som inte fungerar korrekt, men ingen verkar ha så många problem med drifttid. Naturligtvis händer saker ibland, men webbplatsen verkar överlag leverera sitt löfte.

8. Domänregistrator

Först och främst började Namecheap som en registrar för domäner, och som sådan är det vad webbplatsen gör anmärkningsvärt bra. Om du vill köpa en domän och ha den värd någon annanstans, gör Namecheap det otroligt enkelt att göra det. Faktum är att många stora webbplatser använder den här tjänsten och går sedan igenom en annan värdplats eftersom den är så kostnadseffektiv och enkel att använda. Sammantaget, även om du inte använder Namecheap för webbhotell (du kommer antagligen inte), kan det vara ett fantastiskt alternativ för att köpa domäner.

Nackdelarna med Namecheap Hosting

Nu när vi har tittat på den positiva sidan av Namecheap, borde vi vända myntet och se vad som inte fungerar. Tyvärr, i det här fallet, uppväger det dåliga det goda, men om du behöver en billig webbhotell och inte har många extra krav, kanske du inte behöver oroa dig för något av det här.

1. Begränsade alternativ

När du tittar genom värdtjänsterna sätter Namecheap kepsar på antalet domäner och databaser som du kan ha. Uppenbarligen, ju billigare ditt paket, desto mindre får du, men i detta fall är begränsningarna mer än vad du kan förvänta dig. Här är fördelningen.

 • Värde paket: Tre domäner, 20 GB hårddiskutrymme, femtio databaser och femtio e-postkonton.
 • Professionell: Tio domäner, 50 GB diskutrymme, 100 databaser och e-postkonton
 • Slutlig: Femtio domäner, 50 GB diskutrymme, 100 databaser och e-postkonton
 • Business Pro: 20 GB hårddiskutrymme och 5000 GB bandbredd

Som du ser får du inte så mycket för dina pengar som du kan förvänta dig. Men om du inte ser något problem med att hålla dig under dessa mössor kommer du att upptäcka att Namecheap är mycket mer kostnadseffektivt än konkurrensen. Men du får inte samma nivå av funktionalitet och prestanda heller, så du bör också tänka på det.

Det andra med dessa mössor är att de inte är lika enkla som andra webbplatser. Eftersom du är begränsad i alla aspekter, betyder det att du kan behöva uppgradera ditt paket av ett av flera skäl. Till exempel kan du ha en webbplats och en domän, men om du behöver mer än 20 GB hårddiskutrymme måste du uppgradera. På samma sätt, om du behöver fler databaser måste du uppgradera, och så vidare. Andra värdtjänster gör det möjligt att uppgradera när du blir större och lägga till fler funktioner. Med Namecheap kan du fortsätta driva en enda webbplats och behöva uppdatera oavsett hur stor du blir.

2. Hastighet

En annan viktig begränsning av Namecheap är hastigheten i vilken den laddar din sida. Antagande att du vill att folk ska titta på din webbplats måste du se till att det inte tar lång tid att ladda; annars kommer dina kunder att studsa innan de har sett någonting. Därför måste du hitta en webbhotell som kan säkerställa att din webbplats kommer att visas snabbt, oavsett vilken enhet som används.

I detta avseende är Namecheap inte så stor. Återigen, om du har en enkel sida utan mycket grafik eller komplexa applikationer, behöver du förmodligen inte oroa dig. Men om din webbplats börjar ha extra funktioner eller funktionalitet, kan du vara i några problem. Sammantaget är Namecheap inte så snabbt på sidbelastning som tävlingen.

3. Pengar-tillbaka-garanti

Även om det inte alltid är den bästa indikatorn på ett företags styrka, är ett sätt att få en känsla av hur tillförlitligt ett företag kommer att vara om de erbjuder en återbetalningsgaranti eller inte. Det betyder att företaget står bakom sin produkt 100%, vilket ger kunderna en känsla av säkerhet och komfort.

Med det i åtanke erbjuder Namecheap en sådan garanti, men den är extremt begränsad i omfattning. De flesta webbsajter som erbjuder en sådan affär kommer att göra det i trettio dagar. Här har du bara två veckor att bestämma om det är rätt för dig, vilket inte är tillräckligt med tid i vår bok. Därför måste vi lista detta som ett negativt, eftersom det verkar som om webbplatsen hoppas kunna locka nybörjare som inte vet att två veckor är för kort för att utvärdera ett värdföretag. Om Namecheap var mer säker på sina tjänster skulle den erbjuda minst trettio dagar.

4. Endast Linux

Även om denna begränsning inte nödvändigtvis är tillräckligt för att fördöma webbplatsen, är det värt att notera att Namecheap endast erbjuder tjänster för Linux, vilket innebär att Windows- eller Mac-användare har tur. Det som är anmärkningsvärt med det är att den här webbplatsen verkar vara inriktad för första gången webbplatsanvändare, som troligen inte kommer att använda Linux för att konfigurera sin sida. Detta är dock vad webbplatsen har att erbjuda.

Slutsats

Sammantaget, när vi tittar på alla fördelar och nackdelar, måste vi säga att det enda som Namecheap har att göra för det är att de har lägre priser än konkurrensen. Om du vill lita på detta företag för att hålla din domän, rekommenderar vi starkt att göra det, eftersom det är vad det gör bäst. Men när det gäller värdtjänster har Namecheap för många problem för att göra det till en livskraftig lösning.

Med detta sagt kan du dock ge Namecheap en chans om du är den person som är mycket mer upptagen med pris än prestanda. Lägre priser betyder dock inte bättre värde, vilket innebär att du kan få mycket bättre funktioner och funktionalitet för bara lite mer pengar, och du behöver inte ta itu med någon huvudvärk längre ner i raden.

Kort sagt, Namecheap började som en utmärkt domänregistrator och bestämde sig sedan för att prova på webbhotell. Eftersom det inte var det ursprungliga syftet, specialiserar sig webbplatsen dock inte i värdtjänster, vilket innebär att den har en svag prestanda.

I slutändan köper du din domän här men är värd den någon annanstans.

Visa fler funktioner

Vanliga frågor om Namecheap Hosting

Om du fortfarande är på staketet om Namecheap eller funderar på att registrera dig med dem, här är några vanliga frågor som människor har om tjänsten. Om du inte hittar det du söker här föreslår vi att du kontaktar webbplatsen direkt. De borde kunna svara på alla frågor du har, även om du bör komma ihåg att de kommer att försöka sälja dig ett paket, så det kan låta bättre än det faktiskt är.

Kan du vara värd för flera webbplatser genom Namecheap?

Ja, du kan, även om du är begränsad i antalet. En sak att tänka på är emellertid att du är begränsad till hårddiskutrymme och databaser, vilket innebär att även om du bara är värd för två webbplatser kan du behöva uppgradera till en högre nivå för att möjliggöra mer datalagring. Men Namecheap låter dig vara värd för minst tre platser och högst femtio.

Vilken typ av värd är tillgänglig?

Namecheap erbjuder fyra olika typer av värdtjänster. Delade, återförsäljare, VPS och dedikerade servrar.

Erbjuder webbplatsen gratis domäner om du registrerar dig för dess värdplan?

Nej, Namecheap tillhandahåller inga gratis domäner. Eftersom det började som en registrator måste du köpa dina domäner separat. Lyckligtvis är de mycket kostnadseffektiva.

Finns det dolda avgifter?

Tack och lov är Namecheap mycket övertygad om sina priser och kostnader, vilket innebär att du inte bör hitta några avgifter som inte listades och visades för dig innan du registrerade dig.

Kan jag vara värd för min e-post via Namecheap om jag inte har en webbplats?

Ja, webbplatsen erbjuder dedikerade webbhotelltjänster. Du kan få diskutrymme och fillagring för dina e-postmeddelanden såväl som skydd mot skräppost.

Erbjuder Namecheap en pengar-tillbaka-garanti?

Ja, men det gäller bara i fjorton dagar (två veckor). Men om du väljer en dedikerad serverplan, har du inte det här alternativet. Om du betalar extra avgifter under de första två veckorna återbetalas inte dessa.

Erbjuder denna webbplats olika betalningsplanstrukturer?

Ja, Namecheap är väldigt mångfaldig när det gäller hur du kan betala för sina tjänster. Du kan välja att betala varje månad, varje år, tvåårigt eller till och med treårigt om du vill. Business Pro-planen är emellertid endast tillgänglig för månadsförnyelse, så du kan inte betala förskott på ett helt år. Sammantaget, ju mer du spenderar framåt, desto mer sparar du på lång sikt.

När det gäller hur du kan betala tar webbplatsen alla stora kreditkort samt PayPal och till och med BitCoin.

Vilka typer av kundsupportalternativ har Namecheap?

Den primära metoden för att kontakta supportteamet är genom ett biljettsystem eller genom att öppna livechatt. De har ingen telefonitjänst för tillfället. Du kan också gå igenom webbplatsens kunskapsdatabas för att hitta svar på vanliga problem.

Var ligger Namecheaps datacenter?

De har många platser i Nordamerika, till exempel Dallas, Phoenix och Atlanta. Webbplatsens huvudkontor ligger i Los Angeles. Namecheap har också datacentra i Storbritannien och Europa om du är utanför USA.

Har Namecheap uppsägningar för sina datacenter?

Ja, liksom alla värdplatser har Namecheap uppsägningar för kraft, säkerhetsfunktioner och nätverk.

Erbjuder webbplatsen en garanti vid driftstiden?

Om du får en delad eller dedikerad serverplan, erbjuder Namecheap en garanti på 100% drifttid. Om du får en återförsäljare eller VPS-plan, sjunker den procenten till 99,9%. Om du upplever något mindre än så kan du vara berättigad till en cykelförlängning. Du måste dock skicka in en biljett inom tio dagar för att kvalificera dig.

Erbjuder Namecheap obegränsade planer?

Ja, ett par av de erbjudna planerna har obegränsad bandbredd och diskutrymme. Men du måste betala en premie för det.

Har Namecheap sitt eget kontrollpanelsystem?

Nej, webbplatsen använder cPanel, som är ett branschstandardssystem för att hantera din webbplats.

Säkerhetskopierar webbplatsen mina data?

Ja, du kommer att säkerhetskopieras två gånger i veckan, även om webbplatsen säger att detta endast är för “restaureringsändamål”. Det innebär att du bör göra säkerhetskopiering på egen hand. Du kan begära ytterligare säkerhetskopior från Namecheap gratis.

Vilket slags programmeringsspråk accepteras på denna webbplats?

Namecheap tillåter många industristandardprogram att integreras på din webbplats. De översta namnen är MySQL, Perl, Ruby on Rails och PHP.

Kan jag överföra min domän eller webbplats till Namecheap?

Jo det kan du. Webbplatsen har ett övergångsteam som hjälper dig att föra alla befintliga domännamn och webbplatser du har till deras servrar. Bäst av allt, om din gamla värd hade en annan inställning på kontrollpanelen, kommer Namecheap att göra den kompatibel med cPanel. Du kan överföra allt ditt befintliga material oavsett vilken plan du väljer.

Om jag är ny på att bygga en webbplats erbjuder Namecheap verktyg för att hjälpa mig?

Ja, du kan hitta många branschverktyg som hjälper dig att skapa din webbplats enkelt. De vanligaste är WordPress, Joomla och Drupal. Du kan ställa in allt med ett klick med Softaculous. Dessa verktyg fungerar oavsett om du startar en enkel blogg eller skapar en onlinebutik.

Vilken typ av säkerhetsalternativ erbjuder Namecheap?

Hittills skyddar webbplatsen bara din information genom en brandvägg. Webbplatsen har också en egen säkerhetsteam i huset som kommer att övervaka för eventuella problem.

Kan jag tillhandahålla videoströmning på min webbplats via Namecheap?

Ja, men du måste göra det genom en VPS eller en dedikerad serverplan. Om du använder ett delat värdpaket kan du inte strömma video eftersom det kommer att påverka serverhastigheten.

Mer om NameCheap.com

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector