Recensioner av Rackspace maj 2020: Är Rackspace din perfekta värdmatch?

Contents

Vad är Rackspace?

Rackspace är ett San Antonio-baserat, offentligt ägt webbhotellföretag som är specialiserat på hanterad hosting för företag och företag. Rackspace grundades 1998 av Pat Condon och Dirk Elmehof och har datacentra i Dallas, San Antonio, Vancouver och Hong Kong. Rackspace såldes nyligen till Apollo Global Management, och därför kan vissa detaljer ha ändrats sedan transaktionen.


Hur bra är Rackspace Hosting?

Rackspace är ett premiumhotell med extra support och tjänster inriktade på företag. De är inte för din genomsnittsanvändare, med värd som börjar med tredubbla siffror per månad. Det är ett rejäl pris för säker, men fördelarna är många. Företaget lovar ingen driftstopp och har mer erfarenhet av OpenStack än något annat företag på marknaden. Visst är Rackspace inte det bästa beslutet om du bara vill vara värd för en enda webbplats. Men de som söker hanterade värd-, molntjänster och infrastrukturtjänster allt i ett kommer att hitta det med Rackspace. Konkurrenterna Amazon Web Services och Google Cloud erbjuder dock större serviceportföljer för betydligt mindre pengar.

Se fler funktioner Rackspace Reviews 4.2 / 5 Recensent {{reviewsOverall}} / 5 Användare (3 röster) Fördelar

 • Fanatiskt stöd
 • Massor av funktioner
 • Affärsinriktad

Nackdelar

 • Rackspace-prissättning är dyr för den genomsnittliga användaren
 • Förvirrande kontosstruktur
 • Olika lager av stöd är oklara

SummaryRackspace går inte för den lilla värdanvändaren, de är fokuserade på företag och är en teknisk lösning, snarare än bara en annan leverantör. Samtidigt som det är en användare på företagets skala, saknas det fortfarande vissa funktioner. Support4Speed4.5Features5Value3.5Transparency4

Vår officiella recension av Rackspace Hosting

Rackspace har ett exklusivt rykte baserat på deras fanatiska kundsupport och sina händer på hanterad service. Företaget har mer än en gång kallats ”molnets nordström.”Deras målmarknad är medelstora till stora företag som har råd med högre prissättning och är särskilt väl lämpade för företag med en smal IT-avdelning. De som uteslutande letar efter värdtjänster men samma butikskänsla bör undersöka WP Engine, en hanterad WordPress-lösning utan molntjänster.

De bästa funktionerna i Rackspace Hosting

Rackspace har förändrat sina namn- och tjänsteerbjudanden under de senaste åren när de försöker återfå sitt stöd och bestämma vilken typ av företag de vill vara i kölvattnet på Amazon Web Services, Pair Networks och andra mycket billiga leverantörer. Deras avancerade varumärke är nyckeln till denna omframning eftersom så många konkurrenter har träffat marknaden.

Rackspace kundtjänst är snabbt och elegant

På de mest grundläggande planerna har du tillgång till e-post, livechatt och telefonsupport – e-postmeddelanden besvaras vanligtvis på under 20 minuter med otroligt grundliga svar, och livechatsvar får du vanligtvis på under en minut. The Rackers kan nås via telefon 24/7 och är till stor hjälp i telefonen.

Mycket av supportpersonalen kommer att gå utöver för att ge dig extra bra stöd. På ett infrastrukturkonto kommer supporten inte att logga in och göra ändringar för dig, men i farliga situationer kan de gå vidare och göra det ändå. De högre planerna möjliggör detta, vilket kan spara mycket tid och sorg. Rackspace är stolta över att tillhandahålla support i världsklass och överlag de levererar.

Gott om funktioner & Webb-appar

Rackspace har massor av funktioner och kan anpassa de flesta konfigurationer för din webbplats. När de pratar med en kontohanterare kommer de att gräva in för att hitta de funktioner du verkligen behöver och sätt att förbättra din struktur. Rich media, mobilappar, e-handel, SharePoint, SaaS-system och många är alla tillgängliga inom Rackspace och körs sömlöst. Deras hårdvara är heltäckande och ger dig så många relevanta servrar som behövs.

100% drifttid

Rackspace tar slut på dedikerade servrar och säkerhetskopierar din information dagligen, så att de snabbt kan justera och flytta saker när de står inför hot om stilleståndstid. Där många har anklagat Amazon Web Services för att ha överbelastat sina servrar verkar Rackspace verkligen få denna aspekt rätt. De har verkligen siffrorna för att bevisa det också. Sedan 2005 har Rackspace kört nästan perfekt 99,99% drifttid.

Rackspace-prissättning är användningsbaserad

Börjar på $ 499 per månad, per server och täcker till 1 249 $, Rackspaces dedikerade servrar prissätts enligt det serverutrymme du använder. Deras kontohanterare kommer att utvärdera de tjänster du behöver baserat på dina affärsbehov och rekommenderar en rimlig timpris för din plan. Den här typen av smart serverhantering är oerhört användbar för företag som planerar att skala och vill ta med sina hosting- och molntjänster.

Nackdelarna med Rackspace Hosting

Rackspace är inte perfekt, och de har experimenterat med olika prisplaner och tjänster som svar på förändringar i branschen. Och eftersom de är några av de dyraste leverantörerna runt, är det väl värt din tid att titta noga på var de kommer till kort, så att du håller ögonen ute för alla dealbreakers.

Administratörspanel och strukturbehov fungerar

Deras baksida är ganska ren och snabb med många standarder. Men det har fortfarande en del städning att göra. Om du är van vid cPanel använder de den inte, så var beredd att vänja dig till ett annat system. En annan nackdel med detta är att om du har flera kontonivåer måste du logga in och ut av flera av dem. Organisationen är inte helt intuitiv och kan skapa en brant inlärningskurva för de som används till mer basleverantörsleverantörer.

Ytterligare lager

Om du vill ändra ditt kontostatus eller diskutera prissättning måste du diskutera med en dedikerad kontohanterare, kan du inte bara gå in och ändra den själv. Om du är någon som gillar att gå igenom allt kan det vara en fördel, men om du gillar en viss grad av kontroll och har en DIY-attityd, kan detta visa sig vara ett ytterligare hinder.

Biljettstöd tar tid

Ibland vill du inte ta telefonen och prata med någon. för de gånger du bara vill avfyra en biljett och få din fråga löst kan du behöva vänta i cirka 30 minuter. Detta är snabbare än många värdar, men är inte lika snabbt som Siteground. Ibland kommer de att erbjuda att sammanfatta dina telefonsamtal i biljetten, vilket dock är till hjälp. De lovar också omedelbara svar på ”nödsituationer”, men din definition av nödsituation kan skilja sig från deras.

Första intrycket är överväldigande

Rackspace-webbplatsen kan vara oerhört förvirrande för lekmän som inte är väl insatta i molnet och VPS. Rackspace erbjuder en enorm mängd tjänster och deras planer kan kombineras på ett oändligt antal sätt, vilket innebär att ditt första besök på deras webbplats kan känns som att vandra mållöst i en labyrint. Dessutom måste du registrera dig först för att göra ett köp och bombardera dig själv med reklammeddelanden. Gör dig själv en tjänst och lägg inte din primära inkorg som kontaktmeddelande om du bara vill få mer information. Rackspace gör emellertid ett underbart jobb att göra ombord enkelt som paj, så om du klarar det förbi detta första steg kan du förvänta dig smidig segling.

Slutsats:

Sammanfattningen är att Rackspace är för företag, särskilt företag med stora och / eller tekniskt komplexa webbplatser. Om du driver en Magento-butik och behöver komplex värd, överväg Rackspace. Om du letar efter en teknikpartner, kast dem i blandningen. Rackspace överträffar många av sina molnkonkurrenter i sin kundsupport och drifttid. Men räcker det för att kompensera sina premiumpriser? För vissa är svaret ett entusiastiskt ja. Men om du letar efter ett billigare alternativ med mindre praktisk hantering, mer bekanta funktioner och inte är rädd för lite stillestånd, skulle du vara lyckligare med en annan tjänst.

Visa fler funktioner

Vanliga frågor om Rackspace Hosting

Vad är unikt med Rackspace?

Rackspace hosting är en webbhotellleverantör som är den största hanterade molnhotellleverantören. Det tjänar mer än hälften av Fortune 100-företagen och betraktas som branschledande inom Gartner Magic Quadrant för Cloud-aktiverad hanterad webbhotell. Rackspace-värdtjänst tjänar både stora företag och småföretag, med ett team av skickliga experter som är redo att tillhandahålla alla de bästa och uppdaterade webbhotellösningarna från säkerhetshantering till webbhotell, e-handelslösningar till databashantering och e-posthosting.

Vilken typ av webbhotell erbjuder Rackspace?

Rackspace-värd erbjuder dedikerad webbhotell, Amazon-webbtjänster, Microsoft Cloud eller Azure-värd och Openstack Cloud. För dedikerad hosting erbjuder Rackspace mer än 3 000 webbingenjörer över Linux, Windows och Vmware. För Amazon-webbtjänster har Rackspace över 370+ AWS-certifierade proffs som stöder alla 11 offentliga AWS-regioner. För Microsoft Cloud / Azure är Rackspace årets fem värdspartner för Microsoft och vinner utmärkelsen mer gånger än någon annan webbhotellleverantör som för närvarande är tillgänglig. Slutligen, för Openstack Cloud, är Rackspace medgrundare av webbhotelltjänsten tillsammans med NASA, vilket innebär att Rackspace har den mest erfarenheten i världen hundra gånger.

Vad är Rackspace: s högst rankade funktioner?

Rackspace-värd har granskats av användare för fyra toppkvaliteter. Dessa fyra toppkvaliteter är support, funktioner, värde och support. Över hela linjen har Rackspace-värd varit högst rankade av användare på uppetid, det näst mest i funktioner och minst i support och värde.

Hur många domäner kan en klient vara värd på Rackspace?

Liksom de flesta webbhotellplattformar som erbjuder delade hostingtjänster, finns det ingen gräns för hur många domäner man kan ha värd via Rackspace-värdplattformar. En klient kommer att kontrollera allt på sin Cloud-server om de är värd för domäner genom Rackspace.

Kommer Rackspace att vara svårt för dem som är nya eller inte känner till webbhotell?

Rackspace-värd kan vara svårt för dem som är nya eller obekanta med webbhotell, men det beror. En svårighetsgrad med att hantera Rackspace-värdstjänster beror mest på deras kännedom och erfarenhetsnivå med att vara systemadministratör för Linux- eller Windows webbhotell-servrar. Men deras Cloud-hosting-specifika tjänster är speciellt inriktade på klienter och kunder som är nya i webbhotell och vill starta sin webbhotell från grunden, snarare än att ha förinstallerade funktioner som med Linux- eller Windows Server-webbhotelltjänster.

Vad kan man göra med en molnserver genom Rackspace-värd?

Så länge det är lagligt och följer Rackspaces acceptabla användningsprincip, kan man göra vad som helst med en molnserver genom Rackspace-värd. Rackspace Cloud Server-värdstjänsten är en obegränsad, root- / administratörsnivååtkomst, Linux- eller Windows-miljö typ av webbhotelltjänst som kan köras på alla typer av applikationer eller tjänster från en traditionell, fysisk eller dedicerad obehörig operationsserver via molnet.

Kan Rackspace hjälpa mig med installationen av ett programvarupaket?

Huruvida Rackspace-värdhjälp hjälper en klient eller kund med installationen av ett programvarupaket beror på servicenivån som klienten eller kunden har registrerat sig och betalar för. För Managed Infrastructure Cloud-konton ansvarar klienten eller kunden för installation och underhåll av all programvara på deras server, men för Cloud Servers med Managed Operations ger Rackspace teknisk support när det gäller installation och underhåll av specifika programvarupaket och till och med serverkonfigurationer.

Kan jag installera en annan distribution på Rackspace’s Cloud-server? Eller måste jag börja om?

Med Rackspace-värd kan man installera en annan distribution på sin Cloud-server på nytt. Det finns inget behov av att börja om igen. Allt man behöver göra är att helt enkelt trycka på ombyggnadsknappen i kontrollpanelen och sedan kommer de att kunna välja en ny distribution. Men innan du gör detta, se till att det finns en säkerhetskopia av all data eftersom det finns en chans att denna process för att installera en ny, olika distribution förstör alla tidigare data från den gamla distributionen som finns på servern. Processen med att bygga om en ny och annorlunda distribution gör det också möjligt att spara sin IP-adress från den gamla, tidigare distributionen.

Vad händer om jag gör ett misstag på min Cloud-server?

Om någon skulle krossa sin Cloud-server, har de många alternativ för att åtgärda problemet. Med Rackspace, om en kund röra sig, kan de starta om servern, återställa all data från servern i en säkerhetskopia eller bara ta bort servern och börja om från början. De har också möjlighet att starta om till ett räddningsläge och försöka fixa själva problemen, eller ring teknisk support om tillämpligt och om ingen av ovanstående lösningar gör susen. Det bästa och enklaste sättet att undvika att göra några misstag på Cloud-servern är att hålla regelbundna säkerhetskopior och göra en ny säkerhetskopia innan du försöker göra några större serverkonfigurationsändringar eller innan du installerar ny programvara..

Erbjuder Rackspace rabatter för Cloud-servrar?

Ja, Rackspace-värd erbjuder rabatter för Cloud-servrar men det finns olika typer av rabatter som är baserade på användning.

Kan jag köpa extra lagringsutrymme för min server?

Kunder kan när som helst lägga till extra mängder tillgängligt lagringsutrymme för sina servrar med Rackspace-värdens Cloud Block Storage-tjänst, men den ursprungliga lagringsallokeringen för en Cloud-server är baserad på den Cloud Server-typ som man väljer.

Vad beträffar serviceprestanda, är skillnaderna, om några, mellan standard- och allmänna molnservrar?

Det finns några anmärkningsvärda och betydande skillnader i tjänsteprestanda mellan standard- och allmänna molnservrar på Rackspace-värd. Först använder allmänna molnservrar snabbare solid state-enheter, eller SSD: er, jämfört med standardallokering av spindiskar som används av molnservrar med standardändamål. För det andra har molnservrar för allmänna ändamål upp till 120 GB tillgängligt RAM jämfört med standardmolnservrar som endast har upp till 30 GB tillgängligt RAM. Slutligen är den maximala nätverksbandbredden för molnetservrar för standardändamål 300 mbps offentliga nätverk och 600 mbps privata nätverk, medan för allmänna molnservrar är den maximala nätverksbandbredden 10 000 mbps som kan delas mellan de offentliga och privata nätverken i vilket belopp som helst kunden önskar.

Kommer jag att faktureras om min server är avstängd?

Ja, Rackspace-värd fakturerar fortfarande sina kunder även om servrarna som de använder för att vara värd för sina webbplatser stängs av när som helst och under vilken tid som helst. När servern skapas får kunderna en viss dedikerad RAM-minne och tillgängligt hårddiskutrymme. Så länge servern finns, kommer ingen annan att kunna använda de resurser som har tilldelats. Detta är det främsta skälet till att kunder faktureras per timme även om och medan servrar är avstängda. Om en kund vill stoppa avgifter för en server som är avstängd, måste de ta bort den servern i Kontrollpanelen.

Om kunder vill sluta betala för en server, men fortfarande behöver eller vill behålla konfigurationerna från den servern, är deras bästa alternativ att skapa en bild av Cloud Server. Systemkonfigurationerna på systemets disk kommer att bevaras i bilden och bilden sparas i molnfilerna och är tillgängliga via fliken Sparade bilder i Kontrollpanelen. Det finns dock en avgift förknippad med Cloud Files-lagring men det är betydligt mindre än kostnaden för att köra en aktiv server. Kunder kommer också att behöva spara data från sin datadisk ut till Cloud Block Storage eller Rackspace Cloud Backup för att ha dem tillgängliga på nästa server. Då kan kunder fritt ta bort den ursprungliga servern, försäkrade med vetskapen om att de alltid kan tillhandahålla en ny server med hjälp av den sparade bilden på sin gamla server och deras gamla sparade data. Efter återställning av sin server från den sparade bilden är den primära skillnaden mellan deras servrar att deras nya server har en annan IP-adress än den föregående. Att använda den nya servern kan kräva att kunder uppdaterar alla tillhörande DNS-poster för att återspegla den nya IP-adressen.

Hur många användare kan gå till varje maskin?

Antalet kunder eller användare på en värdmaskin för Cloud-server beror på storleken på kundernas molnservrar och typen av operativsystem som de köper.

Stöds säkerhetsgrupper i molnätverk?

Ja, säkerhetsgrupper i molnät stöds på Rackspace. Rackspace använder den bästa och mest uppdaterade programvaran för att se till att deras molnservrar och andra webbhotelltjänster är säkra och säkra att använda och lagra data på. Mer på Rackspace.com

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map