Hoe een website-hosting te hosten – Vergelijk prijzen en plannen – mei 2020

Hoe een website-hosting te hosten – Vergelijk prijzen en plannen – mei 2020

Hoe een website-hosting te hosten – Vergelijk prijzen en plannen – mei 2020

Tegenwoordig lijkt het alsof iedereen en hun moeder een eigen website hebben. Met zoveel verschillende blogs en nichesites die er zijn, moet het gemakkelijk zijn om je eigen pagina te maken en te beheren, toch? Nou, dat is waar, maar feit is dat er veel verschillende dingen in webhosting gaan. Om u te helpen dit proces te begrijpen, gaan we alle basisprincipes van hosting bespreken, evenals wat u kunt doen om uw eigen website te hosten. Of je nu wilt bloggen of een online bedrijf wilt starten, het is absoluut noodzakelijk dat je alles begrijpt wat er te weten valt over dit proces en hoe het werkt.


Wat is webhosting?

In de kern is dit systeem de plaats waar een bepaalde site of service uw website opslaat op een server zodat deze overal ter wereld toegankelijk is. Wat dit in feite betekent, is dat al uw websitegegevens op een harde schijf zijn opgeslagen en met internet zijn verbonden, zodat u of iemand anders er toegang toe heeft wanneer u het juiste domein typt.

Dus hoe verschilt dit van het opslaan van alles op uw computer en het overslaan van de tussenpersoon? De reden om een ​​webhostingservice te gebruiken, is dat u zich geen zorgen hoeft te maken over het gebruik van uw server om uw site altijd online te houden. Als u erover nadenkt, wilt u dat uw publiek op elk moment van de dag toegang heeft tot uw pagina, wat betekent dat u een stabiele verbinding moet onderhouden en deze 24/7 open moet houden. De kosten om dat te doen kunnen hoog zijn als u zaken als elektrische rekeningen en draadloze mogelijkheden overweegt, dus het is meestal beter om iemand anders dat allemaal te laten doen, zodat u professionele resultaten behaalt.

Als u niet over de tools of software beschikt om een ​​site helemaal opnieuw op uw computer te bouwen, kan het moeilijk zijn om iets te doen zonder een webhost te gebruiken. Meestal hebben ze programma’s die u kunt gebruiken om alle elementen van uw pagina te maken, zoals achtergronden, knoppen en functionaliteit (e-mail, abonnementen, e-commerce, enz.)

Hoe zit het met domeinnamen?

Wanneer u naar de meeste webhosts kijkt, zult u zien dat veel van hen ook een gratis domein of een soort domeinnaamhosting aanbieden. Als je nieuw bent in de wereld van hosting, raak je misschien in de war over wat elk van hen is, dus laat ons het uitleggen.

Een domeinnaam is het adres van uw website. Dit is wat mensen in hun zoekbalk typen om uw pagina te vinden. Elk domein is uniek en moet worden geregistreerd om actief te zijn. U zult merken dat domeinen verschillende eindes hebben, zoals .com, .net, .org, enzovoort. Voor het grootste deel is dat achtervoegsel belangrijk omdat het u vertelt welk type website het is en waar het vandaan komt. Als u bijvoorbeeld .org gebruikt, bent u waarschijnlijk een organisatie, terwijl een .gov betekent dat het een overheidswebsite is. Het achtervoegsel kan ook veranderen, afhankelijk van het land, waarbij velen van hen hun eigen achtervoegsel gebruiken om de oorsprong van de site aan te geven. Het Verenigd Koninkrijk gebruikt bijvoorbeeld co.uk en Japan gebruikt co.jp.

Uiteindelijk is een domein gewoon het adres van uw site en moet het uniek zijn. U kunt desgewenst meerdere domeinen aan dezelfde locatie koppelen (zoals mywebsite.com, mycoolwebsite.com, mywebsite.net, enzovoort). De reden daarvoor is dat je er zeker van wilt zijn dat je publiek je nog makkelijker kan vinden. Als uw sitenaam bijvoorbeeld millerwebsite is, wilt u voor de zekerheid wellicht miller.com, millersite.com en millerwebsite.com registreren. Op die manier zal uw publiek u vinden, zelfs als ze niet precies het juiste adres hebben. Dit is vooral handig voor grote bedrijven die ervoor willen zorgen dat concurrenten of tegenstanders geen domeinen kopen die hun reputatie kunnen schaden (zoals millerwebsitesucks.com).

Domeinregistreerder versus website-hosting

Veel webhosts bieden domeinnaamregistratie aan als een service, wat betekent dat u via hen een nieuw domein kunt maken of een domein dat u al bezit naar die site kunt overzetten. Zolang het domein is geregistreerd bij de Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN), is het legaal om te hebben en bent u de enige eigenaar ervan.

Het registreren van uw domein is noodzakelijk om een ​​website te hebben, maar webhosting is meer dan dat. Hosts slaan ook al uw websitegegevens en afbeeldingen op, zodat u de pagina kunt bouwen die overeenkomt met uw domein. Beide zijn nodig om online te gaan, maar het zijn twee verschillende services, dus zorg ervoor dat u ze niet door elkaar haalt.

Soorten hosting

Er zijn vier manieren waarop u een website kunt hosten: gedeelde hosting, VPS-hosting, cloudhosting of dedicated servers. Laten we elke methode bespreken en hoe ze werken.

Gedeelde hosting

Dit is verreweg de meest gebruikelijke methode om uw website online te zetten, omdat het de meest kosteneffectieve en gemakkelijkst te gebruiken is. De manier waarop het werkt, is dat al uw gegevens samen met een heleboel andere websites op een server worden opgeslagen. Het ‘gedeelde’ deel van de naam komt doordat er tientallen, honderden of duizenden pagina’s op één server staan. Gedeelde hosting betekent meestal dat u beperkte schijfruimte en bandbreedte heeft, maar sommige hostingservices staan ​​onbeperkte opties toe met het idee dat u er niet teveel van zult profiteren.

Het voordeel van het gebruik van shared hosting is de prijs en de gemakkelijke toegang, maar het nadeel is dat je beperkt bent in hoeveel verkeer je tegelijkertijd kunt krijgen. Als uw site groter wordt en groter wordt, heeft u waarschijnlijk uw eigen server nodig om de overflow af te handelen.

Virtual Private Server (VPS) -hosting

Zoals de naam al doet vermoeden, krijgt u in dit geval uw eigen digitale server voor uw site, wat betekent dat u meer toegang en controle heeft over hoe deze werkt. Omdat het echter allemaal digitaal is, worden uw gegevens nog steeds opgeslagen op een fysieke harde schijf met andere sites, wat betekent dat u nog steeds enigszins beperkt bent in hoeveel u kunt doen. Over het algemeen is VPS-hosting bedoeld voor mensen die de controle van een dedicated server willen zonder de kosten of de onbeperkte middelen die ermee gepaard kunnen gaan.

Toegewijde servers

In dit geval staat uw site op een eigen server, wat betekent dat u zoveel gegevens kunt verwerken als u zich kunt veroorloven. Dit is handig voor grote sites die veel verkeer ontvangen, omdat u schijfruimte, RAM of bandbreedte niet met iemand anders hoeft te delen. Zoals je je kunt voorstellen, kost dit allemaal een hoge prijs. In het ideale geval verdient u geld aan uw hoge bezoekersaantallen om dergelijke kosten te dekken.

Cloud Hosting

Tegenwoordig worden steeds meer dingen opgeslagen en afgehandeld in de ‘cloud’. Die term verwijst naar een netwerk van servers die samenwerken om zaken als verkeerspieken en bandbreedteproblemen aan te pakken. Waar dit voorheen allemaal via fysieke infrastructuren zoals modems en kabels gebeurde, kan het nu allemaal op afstand via internet. Deze service kost iets meer dan shared hosting en geeft u geen root-toegang om serverinstellingen te wijzigen, maar hij kan websites met een hoog volume verwerken en geeft u betere controle dan shared of VPS-hosting.

Hosting voorwaarden

Hoewel het absoluut noodzakelijk is dat u de verschillende methoden voor webhosting kent en begrijpt, is het even cruciaal dat u zich vertrouwd maakt met alle voorwaarden en jargon die op dit soort sites wordt rondgegooid. Als je niet weet wat iets betekent, kun je er geen gebruik van maken en weet je ook niet of het je kan helpen of pijn kan doen. Hier is een overzicht van de meest voorkomende hostingtermen die u moet onthouden.

Bandbreedte

Deze term verwijst naar de snelheid waarmee u gegevens online kunt overzetten. Vroeger kostte het enorm veel bandbreedte om grote bestanden zoals video’s via internet te verzenden, wat betekende dat je extra moest betalen om het voor elkaar te krijgen. Gelukkig wordt het tegenwoordig goedkoper om gegevens online over te zetten (mede dankzij de cloud), dus bandbreedte is niet zo’n groot probleem. Meestal bieden de meeste webhosts onbeperkte bandbreedte in de veronderstelling dat u geen videostreamingservice uitvoert of iets dergelijks.

Schijfruimte

Dit verwijst naar de hoeveelheid ruimte op de harde schijf die u op de server zult hebben. Bij shared hosting is het mogelijk dat u beperkt bent in de hoeveelheid schijfruimte die u ontvangt omdat u bij andere sites wordt opgeslagen. Sommige hosts hebben echter onbeperkte opslagcapaciteit (nogmaals, ervan uitgaande dat u hier geen gebruik van zult maken). Deze ruimte wordt gemeten in gigabytes (GB). Als uw host uw opslagruimte beperkt, moet u upgraden als u meer bestanden op uw pagina moet opslaan.

Databases

Wanneer u een systeem van derden gebruikt om uw website te bouwen (zoals WordPress), moet u een database hebben om alles wat u doet te beheren. Omdat je niet alles zelf programmeert (zoals knoppen en paginafuncties), fungeert de database als het brein van de site. Doorgaans krijgt u zoveel databases als u websites heeft, waarbij sommige hosts een beperkt aanbod van beide of onbeperkt aanbieden, afhankelijk van de route die u neemt.

WhoIs Data

Wanneer een domein is geregistreerd, is er een lijst met contactgegevens om te laten zien wie het heeft geregistreerd, zodat iedereen om welke reden dan ook contact kan opnemen met die persoon of entiteit. Deze gegevens worden openbaar gemaakt zodat mensen kunnen verifiëren wie de eigenaar is van een bepaald domein. Het doel van deze informatie is om betere online tracking mogelijk te maken, in het geval van fraude, hacking of iets anders waarvoor iemand verantwoordelijk moet worden gehouden voor het domein.

Over het algemeen is webhosting een relatief eenvoudige onderneming, zolang u maar weet wat u doet. Aangezien we de basis hebben besproken, zou u een veel beter begrip moeten hebben van hoe het allemaal werkt en samenkomt, wat betekent dat u geen problemen zou moeten ondervinden bij het hosten van uw eigen website. Goede hosting!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector