Op zoek naar een nieuwe webhost? Gebruik deze checklist

Als je een nieuwe webhost probeert te kiezen en je bent helemaal verdwaald, begrijp ik je.


Ik ben daar eerder geweest.

Je schreeuwt tegen je hostingprovider via hun ondersteuningsdraden. Ze reageren slecht, ze zijn niet behulpzaam, ze zijn niet bereid compromissen te sluiten.

Of misschien heb je nog nooit een website gemaakt en kun je nergens beginnen.

Misschien heb je de honderden lijsten met ‘beste webhosts’ gezien en weet je niet wie je kunt vertrouwen.

Vandaag breng ik je een beetje dichterbij. Gebruik deze checklist om u te helpen bepalen wie uw volgende webhost moet zijn.

Web Host Checklist voor beginners

Deze sectie behandelt de basis. Als je nog nooit een host hebt gebruikt, begin dan hier. Verderop in het artikel hebben we het over geavanceerde functies die mogelijk te verwarrend worden. Dus als je net begint, bekijk dan deze lijst. Het helpt om een ​​Excel-document samen te stellen waarin de hostingbedrijven worden vergeleken die u overweegt en hoe goed ze voldoen aan de onderstaande criteria.

 • Welk type ondersteuning biedt het hostingbedrijf? Zoek 24/7 ondersteuning via telefoon, e-mail en chat. Veel noodsituaties bij hosting gebeuren niet tijdens kantooruren.
 • Hoe snel is de ondersteuning? Bij sommige bedrijven kan het uren of dagen duren voordat ze op tickets reageren (Rackspace). Anderen zijn supersnel en reageren meteen (SiteGround).
 • Hoeveel websites kan het hostingplan bevatten? Sommige beginnende pakketten bij hosts zoals WP Engine staan ​​slechts één website toe. Terwijl anderen zoals SiteGround en HostGator onbeperkte websites toestaan. Dit is een belangrijke functie, maar baseer uw beslissing hier niet alleen op.
 • Wat is de uptime-garantie? Biedt het hostingbedrijf een uptime-garantie van 99,99%? Dit betekent dat ze garanderen dat uw website bijna nooit zal verdwijnen. Lees hostingrecensies op internet om echte gebruikerservaringen te zien.
 • Biedt de host gratis migratie aan? Het migreren van uw website naar een nieuwe host is een hele klus. Zelfs ervaren ontwikkelaars en site-eigenaren maken fouten bij het overzetten van hosts. Als uw hostingbedrijf het voor u aanbiedt, is dat een enorm voordeel.
 • Maken ze automatisch een back-up van uw site? Er gebeuren fouten. De beste hosts maken automatisch een back-up van uw site. Sommige sluwe hosts bevatten het niet en kunnen u tot $ 150 of meer in rekening brengen als u uw site per ongeluk verwijdert.
 • Bevat de host eenvoudige installaties voor populaire websiteplatforms? Het is heel gebruikelijk dat webhosts installaties met één klik opnemen voor populaire applicaties zoals WordPress, Magento, Drupal, enz. Zorg ervoor dat uw host dit aanbiedt, zo niet, dan is dat een rode vlag.

Geavanceerde webhostchecklist

We gaan verder met wat meer geavanceerde functies, dit zijn dingen die je niet wilt missen als je wat meer ervaring hebt. Dit zijn dingen die u in het verleden misschien bent tegengekomen en die uiterst frustrerend zijn om te missen. Zelfs als je een beginner bent, als je een vrij grote of complexe site hebt, wil je hier kennis van nemen.

 • Biedt de host staging met één klik? Het maken van een staging-kopie voor site-ontwikkeling is uiterst belangrijk. Het kan lastig zijn om staging-domeinen te maken en over te dragen. Kies een host die dit gemakkelijk maakt.
 • Heeft u een limiet aan de grootte van een database om een ​​testkopie te maken? Zelfs hostingbedrijven die staging met één klik aanbieden, hebben mogelijk een limiet voor de databasegrootte. Dit kan erg frustrerend zijn. Wat bijdraagt ​​aan uw databasegrootte is de grootte en kwaliteit van afbeeldingen, het aantal pagina’s, of u zich nu op een e-commerceplatform bevindt en andere gegevenspunten.
 • Biedt de site een Git-integratie? FTP is de oude manier om uw site bij te werken. Echte site-ontwikkelaars gebruiken een vorm van verandermanagement, zoals Git. Goede hosts bieden een gemakkelijke integratie voor uw site.
 • Beperkt aantal inodes om Git te laten werken? Inodes zijn kleine bestanden die door uw site zijn gemaakt en die vaak kunnen oplopen als u een e-commercesite of een andere site met veel gegevenspunten gebruikt. Het kan erg frustrerend zijn om “onbeperkte” hosting te hebben en dan realiseer je je dat dit niet van toepassing is op inodes.
 • Wat gebeurt er als uw site wordt gehackt? Een klantwebsite waar ik aan werkte, werd gehackt en de webhost SiteGround heeft onze hele site verwijderd om te voorkomen dat andere sites op de shared hosting worden geïnfecteerd. Dat is misschien nodig vanuit hun perspectief, maar het leek ons ​​niet eerlijk. Ze waarschuwden ons niet goed en het veroorzaakte enorme hoofdpijn.
 • Biedt de host malwarebewaking aan? Nog een leuk item om te hebben, hoewel je ook een speciale service zoals Sucuri.net moet krijgen om er zeker van te zijn dat je gedekt bent.

Er zijn veel andere items waar u op moet letten bij het kiezen van een nieuwe host. Kijken naar de prijs is slechts één aspect. Als u een kleine hobbywebsite maakt, komt u in orde met de goedkoopste die u kunt vinden met fatsoenlijke beoordelingen. Maar als uw bedrijf afhankelijk is van uw website van hoge kwaliteit, heeft u een host nodig waarop u kunt vertrouwen. Een host met de functies en kwaliteit die u nodig heeft.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map