11 krajev za spletno učenje (maj 2020)

11 krajev za spletno učenje (maj 2020)

11 krajev za spletno učenje (maj 2020)

Želite se naučiti kodirati, vendar nimate ideje, kje začeti.


Strašljivo je, bil sem tam.

Vaša genialna ideja za novo spletno aplikacijo samo čaka, da vas možgani dohitijo in programirajo.

Resnica je, da se nikdar ni bilo lažje naučiti spletnega kodiranja iz enega od mnogih virov – brezplačnih in plačljivih.

Toda kje začnete?

Razčlenimo naše najljubše vire in povemo vam, kaj je morda za vas najboljše.

Učenje kodiranja po jeziku

HTML

 

CSS

 

Javascript

 

Python

 

SQL

 

iOS

 

Data Science

 

Razvoj mobilnih aplikacij

Android

 

iOS

Najboljši način za učenje – drugačen za vse

Bolj kot kateri koli drug predmet se lahko na spletu naučite veliko kodiranja. Kljub temu je smiselno, saj je celoten internet zasnovan na kodi. Za začetnike, ki še niso pripravljeni vložiti denarja v plačan spletni tečaj, priporočamo brezplačne vire. Ko dobite napako za kodiranje, je smiselno slediti strukturiranemu programu, ki so ga izdelali izkušeni razvijalci.

1. W3Schools.com

Tole spletnega mesta trdi, da je “največje spletno mesto za spletne razvijalce”. Če želite resnično spoznati dodatke kodiranja in strukturiranja spletnega mesta od začetka, je to velik vir. Preprosto je postavljen in vključuje odseke za učenje HTML (jezik označevanja hiperteksta) in CSS (kaskadne tabele sloga). To spletno mesto za učenje vas bo seznanilo z vajami HTML Graphics, JavaScript, programiranje s strani strežnika, Spletna gradnja in XML (Extensible Markup Language).

Šola ponuja celoten sklop učnih vaj, primerov in poukov. Potrdila lahko prejmete tudi v programskih jezikih HTML, HTML5, CSS, JavaScript, JQuery, PHP, XML in Bootstrap. Zakaj se truditi, da bi dobili certifikat? “Dokumentacija vaših spretnosti vam omogoča, da se v svoji organizaciji premikate navzgor. ” In kot bonus, če ste kdaj presegli svoj trenutni projekt, so ta potrdila in spretnosti zelo prenosljivi. Vse ponujene vaje, vaje in reference so popolnoma brezplačne. Ta vir bi bil odličen način, da se naučite brezplačno kodirati nekoga, ki se najbolje nauči s početjem.

2. Udemy

Udemy je nedvomno eden najboljših načinov, kako se naučiti kodirati predvsem za začetnike. To spletno mesto obljublja, da se boste s tem tečajem zrušenja spletnega gostovanja v nobenem trenutku naučili, kako svoje spletno mesto objaviti v živo. Skozi niz kratkih videoposnetkov vas uči, kako oblikovati in objavljati spletno mesto v nobenem trenutku. Sama spletna stran je precej obsežna in vključuje povezave do več znanja in več načinov za učenje programiranja in kodiranja. Najboljši del tega je, da je Crash Web Hosting Course popolnoma brezplačen. Za malo plačilo je na voljo več tečajev. Toda na tej strani je zelo enostavno začeti.

3. Mozilla Developer Network

To spletno mesto vsebuje številne priročnike, članke, vadnice itd. Ne ponuja toliko izkušenj kot mnogi drugi programi na tem seznamu. Glede na to je še vedno odličen način, da se brezplačno naučite kodirati, poleg tega pa ima tudi druge velike vire, ko se končate z učenjem kodiranja, kar vam lahko pomaga pri učenju nekaterih drugih pomembnih veščin, povezanih z gostovanjem. To zlasti Članek opisuje preprosto, a veliko podrobnosti o tem, kako uresničiti nekaj preprostih možnosti za objavo spletnega mesta.

Za popoln nadzor nad svojim spletnim mestom boste želeli najeti strežnik prostora od ponudnika gostovanja (SiteGround ali BlueHost) in kupite domena ime, da se prepričaš, da nihče več ne more odnesti tvojega imena od tebe. Uporabite spletno založniško storitev, kot so GitHub, Google App Engine ali Dropbox. Uporabite lahko tudi spletni IDE (integrirano razvojno okolje), na primer Thimble.

4. Šifra.Org

To spletno mesto ne ponuja samostojnih tečajev, vendar vas povezujejo s tečaji iz različnih virov, ki segajo na katero koli stopnjo izkušenj. Spletno mesto je razdeljeno na tri oddelke, K-5, 6-12 in naprej K-12. Tečaji K-5 obljubljajo, da vam bodo pomagali “Naučite se narediti svojo igro, aplikacijo ali računalniško risanje.” 6–12 držav vas bo naučil »Graditi prave delujoče aplikacije, igre in spletna mesta s pomočjo blokov, JavaScript, CSS, HTML in več«. In nazadnje, K-12 vam omogoča, da “presežete Code.org in obiskujete univerzitetne tečaje v spletu ali se naučite novega programskega jezika.”

Kot morda pričakujete, ker ima tečaje, ki se začnejo tako mladi, ima dokaj otročji videz. Naj vas to ne zavede, na tej strani je nekaj fantastične vsebine. Menim, da je to najboljši način, kako se naučiti kodirati otroka, vendar ima res nekaj neverjetnih brezplačnih tečajev za vse starosti.

5. Codecademy

Codecademy se ponaša, da se lahko “brezplačno naučite kodirati.” Glavna stran je dokaj gola; za spletno mesto se morate prijaviti, da boste dejansko lahko uporabljali vadnice in učna gradiva. Eno to storite, čeprav obstaja nekaj odličnih interakcij z učnimi materiali. Glavna stran sicer ponuja kar nekaj pripomb tistih, ki so to spletno stran uporabljali, in tistih, ki so v uresničevanju svojih sanj premagali ovire. Naučil vas bo, kako sestaviti in zagnati spletno stran. Zajema tudi CSS in Java ter različne druge uporabne programske jezike.

6. Akademija Khan

To je interaktiven skupnost razvijalcev, ki se skupaj učijo. Spletno mesto spodbuja interakcijo z drugimi uporabniki in sodelovanje pri projektih ter ima prostor za izmenjavo trenutnih ali preteklih projektov z drugimi za povratne informacije in pomoč. Zajema risbo & animacija, HTML / CSS spletne strani, uvod v SQL, napredni JavaScript, python in še veliko več. Ta spletna stran zajema skoraj vsako temo, ki si jo lahko zamislite glede računalništva in spletnega razvoja. To stori s polnimi vajami, videoposnetki in celotno skupnostjo interaktivnih učiteljev in učencev. To je kot nalašč za začetnike.

7. Coursera

Coursera.org je lepo mesto, podobno Khan Academy. Vse gre za učenje, učenje, učenje. To je še ena polna skupnost tisoč učencev, ki sodelujejo in sodelujejo pri projektih in učenju. Ponuja številne tečaje v katerem koli programskem jeziku, ki bi se ga morda želeli naučiti. Vključuje tečaje, ki jih na spletu poučujejo univerzitetni profesorji. Najboljši je verjetno tisti HTML, CSS in Javascript za spletne razvijalce seveda. Zajema vse te programske jezike in kako jih učinkovito uporabiti za izdelavo točno tistega, kar potrebujete. 

8. EdX.org

To je še eno mesto odprtega učenja, kot sta Khan Academy in Coursera. Ponuja več kot 165 tečajev računalništva. Glede na to, kako poglobljeno želite dobiti, je to spletno mesto idealno. Lahko najdete toliko virov o učenju programskih jezikov in delu s spletnim gostovanjem in razvojem. Tukaj je kratek seznam ponujenih tečajev o spletnem razvoju in programiranju, če se odločite za nadaljevanje te poti. Nekateri od teh tečajev se tudi dokaj poglobimo. Toda spet, bolj ko se učite, bolj tržne in prenosljive spretnosti imate.

9. Izobraževanje za razvijalce Google

Ta vir ima zelo osnovno usposabljanje za razvoj spletnih strani za najpogostejše jezike, kot so HTML, CSS in Javascript. Vendar to, kar ta program resnično ločuje od drugih na tem seznamu, je osredotočenost na mobilno programiranje za android in ognjeno bazo mobilne platforme Google. Ponujajo vam “tečaje usposabljanja, ki opisujejo, kako doseči določeno nalogo z vzorci kod, ki jih lahko ponovno uporabite v svoji aplikaciji”. Deluje tako, da vam pomaga pri ustvarjanju manjših projektov, ki jih je mogoče uporabiti pri gradnji aplikacij v resničnem svetu. Tako kot nekatera druga spletna mesta tudi Google Training Training ponuja še nekaj odličnih virov, ki jih lahko uporabite, kadar se kodirate in želite izvedeti več.

10. Predvajalnik kode

To spletno mesto je še en dogodek sodelovanja v celotni skupnosti, saj vam bo pomagal pri “Naučite se HTML5, CSS3, Javascript in več …” Vsebuje video navodila za ustvarjanje katerega koli projekta, ki si ga zamislite. Vodi vas skozi projekte iz resničnega sveta, ki so se že izkazali za uspešne, s čimer boste zagotovili, da veste, o čem učijo..

11. Brezplačni Code Camp

To spletno mesto, kot lahko pričakujete od imena, je najbolje povzeti kot brezplačni spletni kodirni bootcamp. Omogoča vam, da lahko delate s svojim tempom, kar je super za vse, ki ste zaposleni. Podrobno pokrivajo HTML, CSS in Javascript. Odlična stvar tega spletnega mesta je tudi, ko končate učni načrt, boste prejeli potrdilo, ki dokazuje, da ste predmet zaključili. Učni načrt dokončate tako, da opravite 5 končnih projektov, kar vam omogoča, da pridobite nekaj resničnih izkušenj s pomočjo veščin, ki se jih želite naučiti.

Med vsemi temi programi smo prepričani, da boste našli najboljši način za učenje kodiranja za vas, ne glede na to, ali iščete brezplačne tečaje, brezplačni spletni kodirni program za zagon, plačane tečaje, ti viri imajo vse. Neprecenljive bodo pri poskusu učenja HTML, CSS, Javascript, Python, SQL, iOS in / ali Data Science.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector