Najboljša brezplačna spletna mesta za bloganje, maj 2020

Najboljša brezplačna spletna mesta za bloganje, maj 2020

Najboljša brezplačna spletna mesta za bloganje, maj 2020

Če tega še nikoli niste storili, se lahko začne blog zapisati strašljivo.


Negotovost, strah pred neuspehom, ne vem, kje začeti. Vse to so pogoste reakcije.

Toda gledanje znanih blogerjev, ki zaslužijo resen denar na spletu, je dovolj, da nadaljujete.

Kje sploh začneš? Kako izberete najboljše mesto za začetek? Nekaj ​​od teh bomo obravnavali v nadaljevanju.

Preden se pogovarjamo o tehničnih odločitvah, moramo opustiti miselnost in se prepričati, da je vaša vizija usklajena s praktičnimi idejami.

3 stvari, ki jih morate storiti, preden začnete

Preden začnete, morate načrtovati nekaj strategij, ki vam bodo pomagale dolgoročno.

1. Izberite področje niše ali ostrenja

Newsflash – čez noč ne boste postali naslednji milijonski bloger osebnih financ.

Potrebna je zrnavost in vztrajnost. Eden mojih najljubših – G. Denar brki – ure v velikem številu denarja, vendar se je od leta 2011 trudil z več kot 100 objavljenimi spletnimi dnevniki (njegovo prvo delovno mesto).

Sovražna tehnologija? Ne začnite blog za prenosnik samo zato, ker se vam zdi, da je donosno.

Bi morali pisati o morska deklica? Mislil sem, da je to strašna ideja, ki ne bi prinesla denarja, vendar očitno deluje za Vse, kar je morska deklica blog.

Torej izberite nekaj, o čemer lahko pišete 10 let. Četudi načrtujete bloganje le za 5.

Nekaj ​​primerov niš, ki jih lahko upoštevate:

 • Potovanja
 • Mamica / starševstvo
 • Hrana
 • Zdravje
 • Fitnes
 • Tehnologija / Internet
 • Zabava
 • Finance
 • … Seznam se nadaljuje

To ni prepričljiv seznam in vsak od njih se lahko še bolj razčleni!

V resnici je bolje začeti z manjšimi in nato od tam dvigniti do razširjene niše.

2. Pred časom zapišite svoje teme

Spomnite se, kako ste v šoli, ko je bil papir, sedeli tam in strmeli v njega več ur?

Z bloganjem se to veliko zgodi.

Razen če samo vi določite rok, boste tako nagnjeni k odlaganju, se boste ozrli nazaj in ugotovili, da niste blogirali 6 mesecev.

Ena taktika je povezovanje procesov in načrtovanje vsega pred časom. Torej, namesto da razmišljate, kaj bi napisali vsakič, ko sedite, bi bil v idealnem primeru oris že napisan.

Preden začnete svoj blog, pomislite na pet splošnih tem, ki jih želite zajeti v svoji niši. To bodo vaši koncepti na visoki ravni, o katerih bodo objavljale vaše objave.

Nato vsake tri mesece porabite tri ure za pisanje idej o naslovih, ki ustrezajo eni od teh tem. Pred ustvarjanjem nove teme bi morali napisati približno pet dobrih objav v blogih.

Nato enkrat mesečno v enem sestanku napišite oris za prihajajoče objave v tem mesecu. Če v tem mesecu pišete štiri objave, boste za vsako objavo naredili oris.

Potem, ko ste pripravljeni na pisanje – bum – je zelo enostavno. Oris je že nastavljen, le izpolniti morate vrzeli za svojo objavo.

3. Diferencirajte se

Všeč bi morali imeti svojo nišo, imeti svoje teme in biti pripravljeni, da jo za nekaj časa izbrišete brez plačila in brez pohvale.

Toda preden storite vse to, morate poznati industrijo. Verjetno ste že prebrali kup blogov v svoji niši, vendar bi morali tukaj taktično pristopiti.

Izbrati morate, kako boste izstopali. Kakšne strategije sprejemajo? Kako se lahko naučite iz njihovih najboljših strategij, pa tudi dodate na svoj zasuk?

Če je vaš najboljši tekmec namenjen pisanju kratkih objav in družbenih medijev, ali lahko izstopate, če ustvarite avtoritativne vodnike, ki premikajo iglo?

Te stvari je treba najprej razmisliti.

V redu, potopimo se.

 

Prvič: Najboljša spletna mesta za brezplačno bloganje

 

WordPress.com

Ali ste vedeli, da WordPress napaja skoraj 30% spleta?

Vau.

Kot si lahko predstavljate, to pomeni, da ima ta platforma veliko za blogerje in podjetja. Na splošno dobite WordPress veliko več funkcionalnosti in zmogljivosti kot pri katerem koli drugem spletnem mestu za bloganje, zato ga uvrščamo med prvo mesto.

Toda zakaj je WordPress tako poseben? No, vse se splača prilagajati. Ta platforma je odprtokodna, kar pomeni, da lahko kdorkoli vstopi in izboljša kodiranje, da bo boljši. Od njegovega nastanka je bilo nešteto nadgradenj sistema, kar uporabnikom omogoča toliko več možnosti pri ustvarjanju svojega bloga.

Glede na to bi svoj blog najbrž samostojno gostili prek WordPress-a, namesto da bi ga gostili na samem spletnem mestu. Pozneje bomo izkoristili prednosti samo gostovanja, vendar to pomeni, da morate za začetek plačati za storitev gostovanja.

Če pa niste prepričani, kaj želite doseči s svojim blogom, lahko začnete brezplačno in nato od tam. Priporočamo, da preizkusite vode in ugotovite, v katero smer želite iti, da boste našli storitev gostovanja, ki ustreza vašim potrebam in ciljem.

Povzetek WordPress.com

Prednosti

 • Enostaven za uporabo – majhna krivulja učenja
 • Neverjetna prilagoditev
 • Na tisoče predlog in vtičnikov
 • Idealno za oglaševanje in trženje
 • Lažje zaslužiti kot druge platforme

Slabosti

 • Če želite dobiti vse najboljše funkcije, se morate samoopraviti
 • Vključeno je nekaj kodiranja

Blogger

Že prej imenovana BlogSpot, ta storitev obstaja že nekaj časa. Podprl ga je tudi Google, tako da je že zelo impresiven rodovnik. Blogger je odlična platforma, če ne želite vložiti veliko časa ali energije v zaledje (tj. Kodiranje). Ker je spletno mesto zelo enostavno za uporabo, je idealno za priložnostne blogerje ali tiste, ki pišejo bolj za zabavo kot denar.

Če rečem, lahko Google AdSense poskusite in zaslužite svoj blog, če želite. Čeprav ni tako obsežen kot WordPress, vam ponuja možnost, da s pisanjem ustvarite nekaj stranskih dohodkov.

Če ste začetnik in želite blog brez kakršnih koli zapletov, je Blogger odlična izbira. Če pa v prihodnosti načrtujete širitev ali povečanje, se lahko namesto tega odločite za prehod na WordPress.

Povzetek Bloggerja

Prednosti

 • Enostavna namestitev in vkrcanje
 • Možnost zaslužka z AdSense
 • Podprto s strani Googla
 • Stabilen in uporabniku prijazen sistem

Slabosti

 • Ne toliko funkcionalnosti
 • Omejena prilagoditev
 • Manj podpore kot druge možnosti

Tumblr 

Tehnično gledano je Tumblr bolj platforma družbenih medijev kot tradicionalni sistem bloganja. Namesto da ustvarjate objave, s katerimi lahko povežete in delite v različnih profilih, so Tumblr objave bolj podobne nečemu, kar bi našli na Facebooku ali Instagramu.

Ob tem velja, da je malo več nadzora nad vašo vsebino in načinom njene skupne rabe v sistemu. Na splošno je Tumblr prilagojen slikam in kratkim besedilnim objavam, ne pa dolgoročnim člankom na spletnem dnevniku.

Ena prednost, ki jo ima Tumblr pred drugimi spletnimi mesti za bloganje, je ta, da do njega lahko dostopate in upravljate svoj račun z mobilno napravo. Na manjšem zaslonu je veliko bolj prijazen uporabnikom, kar omogoča posodobitev spletnega dnevnika, kjer koli že ste.

Na splošno priporočamo, da začnete s programom Tumblr, če niste prepričani, kaj želite narediti s svojimi idejami o spletnem dnevniku ali kot način za razširitev svojega trenutnega spletnega mesta. Tumblr je lahko preprosto orodje za izmenjavo mnenj po internetu, zato je idealen za večino začetnikov.

Če želite zaslužiti na Tumblrju, je to nekoliko bolj zapleteno kot druge platforme za bloganje. To ne pomeni, da tega ni mogoče izvesti, ampak je bolj zahtevno. Na koncu priporočamo, da uporabite Tumblr za promocijo drugih materialov, namesto da jih poskušate neposredno zaslužiti.

Tumblr Povzetek

Prednosti

 • Enostaven za uporabo – začnite objavljati v nekaj minutah
 • Upravljajte več blogov enostavno
 • Mobilno prijazno doživetje

Slabosti

 • Težje je zaslužiti
 • Ni super za pisanje z dolgimi oblikami
 • Težje je izstopati od drugih blogov

Wix

Če želite kar najbolje izkoristiti svoj blog, ga morate upravljati kot svoje spletno mesto. S tem omogočite domeno po meri (tj. Www.myblog.com) in imate več nadzora nad vsem, kar se zgodi na vašem spletnem mestu.

Wix je graditelj spletnega mesta, vendar ponuja brezplačno možnost za blogerje, ki želijo začeti brez kakršnih koli naložb. Če rečem, boste želeli nadgraditi, če nameravate razširiti svoj blog (pridobiti več prometa) ali zaslužiti z njim denar. Kljub temu je to odličen način za začetek kariere na spletnem dnevniku, saj omogoča preprosto nastavitev in upravljanje.

Wix ponuja različne teme in vtičnike, čeprav boste morali do njih dostopati do vseh. Prav tako vam omogoča, da svoj blog promovirate z različnimi marketinškimi strategijami, kot je SEO.

Druga prednost Wixa je, da lahko na svoje spletno mesto dodate aplikacije (s premijo), tako da ga lahko uporabite kot spletno trgovino ali naredite bolj interaktivnega za svoje občinstvo. Kljub temu pa še vedno ne ponuja toliko funkcionalnosti kot WordPress, zato to upoštevajte.

Povzetek Wix-a

Prednosti

 • Enostaven začetek
 • Neodvisna domena
 • Dodana funkcionalnost in prilagoditev

Slabosti

 • Za popoln nabor storitev je treba nadgraditi premijo
 • Omejen izbor tem in vtičnikov

 

Weebly

Pri drugih ustvarjalcih spletnih mest imate vedno možnost vnesti kodo in spremeniti stvari, kot se vam zdi primerno. Medtem ko bo večina spletnih mest za bloganje za to potrebovala premium dostop, je to še vedno nekaj, kar vam je na voljo, če je potrebno.

Z Weeblyjem pa se strogo vleče in spušča. Če šele začenjate in želite na preprost način sestaviti svoj blog, je to veliko lažje kot poskusiti ga programirati ali uporabiti kodo. Kljub temu pa druge platforme omogočajo vlečenje in spuščanje, medtem ko imate še vedno možnost, da stvari prilagodite na zadnji strani, zato upoštevajte to.

Na splošno je Weebly veliko podoben Wixu. Ponuja vam možnost, da imate edinstveno ime domene in lahko spletno mesto zgradite tako, kot se vam zdi primerno. Tako kot Wix morate tudi vi nadgraditi na premijsko možnost, da dobite celoten obseg storitev, vendar lahko začnete brez naložb.

Weebly ponuja tudi mobilno pripravljenost, tako da lahko posodabljate svoj blog na poti. Vendar so nekateri vtičniki ali postavitve prijaznejši mobilnim napravam kot drugi, zato to upoštevajte.

Weebly Povzetek

Prednosti

 • Enostaven za uporabo
 • Kodiranje ni potrebno
 • Možnost e-trgovine

Slabosti

 • Omejena prilagoditev
 • Manj nadzora kot druge možnosti

Druga brezplačna spletna mesta za bloganje

Čeprav bodo spletna mesta ponujala najboljše rešitve za vaš blog, to še ne pomeni, da so edine možnosti. Tu je še nekaj krajev, kjer lahko začnete.

 • Srednja: to spletno mesto omogoča blogerjem različnih strok, da delijo svoje delo. Je preprost in enostaven za uporabo, vendar ima veliko omejitev. Namreč, koliko nadzora in prilagajanja ponuja.
 • Penzu: če delujete bolj kot spletni časopis, lahko pišete zasebno ali javno. To je odličen način, da se navadite pisati redno, vendar ne, če želite zaslužiti.
 • Svtble: če se spopadate s tem, kako svoje ideje objaviti na strani, vam bo to spletno mesto pomagalo oblikovati boljšo vsebino. Kot tak je dobro orodje, ki ga lahko uporabite za razvoj svojega dela in ga nato lahko premaknete na tržno bolj prijazno platformo.
 • Splet: to je še en ustvarjalec spletnih strani. Začeti je preprosto, vendar ima omejeno število tem in vtičnikov. Vendar ponuja možnost e-trgovine, če želite izdelke prodati na svojem blogu.
 • Squarespace: Na splošno je to spletno mesto namenjeno ustvarjalnim strokovnjakom. Za uporabo spletnega mesta morate plačati (čeprav ponuja brezplačno preskusno različico), vendar vam omogoča veliko nadzora in prilagajanja.

Najboljše mesto za začetek spletnega dnevnika: Spletno gostovanje v primerjavi z spletnim dnevnikom

Pri ugotavljanju, kako začeti svoj blog, je ena prvih stvari, ki jih boste želeli ugotoviti, ali ga boste gostili sami ali bo spletno mesto zagotovilo gostovanje za vas. Ko se gostujete, to pomeni, da izberete storitev gostovanja, ki bo vaš spletni dnevnik ohranjala v spletu.

Tam je veliko različnih gostiteljev in veliko jih je resnično dostopnih za bloganje. Dokler ne potrebujete tone dodatnih funkcij (na primer namenskega strežnika), lahko v nekaterih primerih začnete že za 3 USD na mesec.

Lahko pa se odločite za začetek bloga s platformo, ki zagotavlja lastno gostovanje. Vsako spletno mesto, ki smo vam ga prikazali, ima to možnost, zaradi česar je lažje vstati in zagnati.

Tu je kratka primerjava obeh možnosti.

Nadzor

Če želite ohraniti popoln nadzor nad svojim blogom, se morate samoopraviti. Čeprav je uporaba spletnega mesta, ki to stori za vas, na sprednji strani lažja, to še vedno pomeni, da morate upoštevati njihova pravila in omejitve.

Enostavnost uporabe

Večinoma je za samostojno gostovanje potrebno malo računalniškega znanja, da lahko deluje. Če ste v računalniku popolnoma nepismeni, verjetno ne želite začeti plačevati nečesa, kar morda ali ne boste mogli uporabljati. Na splošno so spletna mesta s spletnimi dnevniki veliko boljši za začetnike, kar vam bo omogočilo, da vidite, kako poteka postopek, preden zanj vložite kakršen koli denar..

Monetizacija

Začnete blog zaslužiti? V tem primeru je najboljša stava samo gostovanje. Čeprav tam obstajajo platforme, ki vam omogočajo, da se promovirate in zaslužite, ti nikoli ne bodo zagotovili enake stopnje zaslužka, kot jo lahko dobite, če jo sami gostite. V mnogih primerih lahko celo zmanjšajo vaš zaslužek.

Kako začeti blog brezplačno

Sprva je lahko začetek bloga nekoliko premočan. Ob toliko različnih možnostih za nastavitev in možnostih za napredovanje in monetizacijo je težko vedeti, kako začeti na prvem mestu.

Torej, s tem v mislih želimo, da vam ponudimo preprost vodnik po korakih, s katerim lahko svoj blog umaknete. Od tam se vidi, kam vas pelje.

Na splošno bi lahko trajalo leta, da bi vaš blog dobil želeni promet, zato morate biti potrpežljivi. Kot rečeno, ne obupajte samo zato, ker traja dlje, kot bi želeli.

Blogging spletna mesta, ki plačujejo

Do sedaj smo govorili o tem, kako nastaviti svoj blog iz nič. Kaj pa, če želite ustvariti vsebino, ne da bi si prizadevali za izdelavo spletnega mesta in promocijo svojega gradiva?

Če se to sliši privlačno, potem je tu nekaj mest, kjer lahko pošljete gradivo in ga plačate. Čeprav to še pomeni, da nimate kreativnega nadzora nad svojim delom, je to odličen način, da pridobite nekaj stranskih dohodkov in izpostavljenosti, ki jih nato lahko uporabite za ustvarjanje svojega bloga.

 • HubPages: ta platforma vam omogoča, da pišete o vsem, kar vas zanima in pri tem zaslužite. Vaši članki so objavljeni, nato pa so poleg njih postavljeni povezani oglasi. Ohraniš odstotek denarja, ki ga zaslužijo ti oglasi.
 • ListVerse: če vam je všeč pisanje člankov, ki temeljijo na seznamu, je tukaj prostor za objavo. Plačajo pavšalni znesek v višini 100 dolarjev za kos, vendar morajo imeti vsaj 10 oddelkov, ki jih je treba upoštevati.
 • ProBlogger: tukaj lahko najdete delovno desko, ki ponuja vsebino najrazličnejšim strankam.
 • Zaposlitve v pisanju samostojnih pisem: to je drugo spletno mesto, ki vas lahko poveže z delovnimi mesti, ki potrebujejo kakovostno vsebino.

Poiščite različna spletna mesta, ki plačujejo pisce prispevkov, in pošljite svoje gradivo v odobritev. V mnogih primerih lahko zaslužite do 100 ali več dolarjev na članek, najboljši pa bodo ponudili odstotek glede na to, kako priljubljen je vaš članek.

Zaključek

Zdaj, ko veste, kaj je potrebno za začetek bloganja, kaj vas ustavlja? Pojdite tja in naredite, da ta brezplačna spletna spletna mesta delujejo za vas. To je tvoja strast, zakaj je ne bi spremenili v nekaj resničnega?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector