11 mjesta za naučiti kodiranje na mreži (svibanj 2020.)

Želite naučiti kodirati, ali nemate ideju odakle započeti.


To je zastrašujuće, bio sam tamo.

Vaša genijalna ideja za novu web aplikaciju samo čeka da vaš mozak shvati i programira.

Istina je da nikada nije bilo lakše naučiti kodirati putem interneta iz jednog od mnogih izvora – i besplatnog i plaćenog.

Ali odakle ti početi?

Raščlanjujemo naše omiljene izvore i kažemo vam što bi moglo biti najbolje za vas.

Učenje kodiranja po jeziku

HTML

 

CSS

 

Javascript

 

Piton

 

SQL

 

iOS

 

Znanost podataka

 

Razvoj mobilnih aplikacija

Android

 

iOS

Najbolji način za učenje – različit za sve

Više od bilo kojeg drugog predmeta možete besplatno naučiti puno kodiranja na mreži. To ima smisla, jer je čitav internet izgrađen na kodu. Preporučujemo besplatne izvore za početnike koji nisu spremni uložiti novac u plaćeni online tečaj. Nakon što dobijete pogrešku kodiranja, ima smisla slijediti strukturirani program, koji su izgradili iskusni programeri.

1. W3Schools.com

Ovaj mjesto tvrdi da je “Najveće web mjesto za razvojne programere na svijetu”. Ako doista želite iz temelja upoznati dodatke za kodiranje i strukturiranje web stranica, ovo je sjajan resurs. Jednostavno je postavljen i uključuje odjeljke za učenje HTML-a (Hypertext Markup Language) i CSS (Cascading Style Sheets). Ovo će web mjesto za učenje upoznati s HTML Grafika, JavaScript, programiranje sa strane poslužitelja, Izrada web stranica i XML (proširivi jezik za označavanje).

Škola pruža cijeli niz podučavanja, primjera i predavanja za učenje. Možete primati i certifikate na programskim jezicima HTML, HTML5, CSS, JavaScript, JQuery, PHP, XML i Bootstrap. Zašto se gnjaviti dobivanjem certifikata? „Dokumentacija vaše vještine omogućuju vam kretanje prema gore u vašoj organizaciji. ” A kao bonus, ako ikad prijeđete svoj trenutni projekt, ove su potvrde i vještine vrlo prenosive. Sve pružene vježbe, tutorijali i reference u potpunosti su besplatne. Ovaj bi izvor bio sjajan način da besplatno naučite kodirati nekoga tko najbolje uči radeći.

2. Udemy

Udemy je nesumnjivo jedan od najboljih načina za naučiti kodiranje posebno za početnike. Ova stranica obećava da ćete s ovim tečajem rušenja web mjesta naučiti ni u kojem trenutku objaviti svoju vlastitu web stranicu uživo. Kroz niz kratkih videozapisa nauči vas kako uopće dizajnirati i objaviti svoju web stranicu. Sama stranica je prilično ekspanzivna i uključuje poveznice do više znanja i više načina za učenje programiranja i kodiranja. Najbolji dio je to što je Web Hosting Crash Course potpuno besplatan. Više tečajeva dostupno je uz malu naknadu. Ali ova stranica olakšava jednostavno započinjanje.

3. Mozilla Developer Network

Ova web lokacija sadrži brojne vodiče, članke, vodiče itd. Ne nudi toliko iskustva kao i mnogi drugi programi na ovom popisu. Uz to rečeno, to je još uvijek sjajan način da besplatno naučite kodirati, a ima i drugih sjajnih resursa za započinjanje učenja s kodom koji vam može pomoći da naučite neke druge važne vještine povezane s hostingom. Ovo posebno članak opisuje jednostavan, ali izvrstan detalj o tome kako potražiti nekoliko jednostavnih opcija za objavljivanje svoje web stranice.

Za potpunu kontrolu nad web-lokacijom, vi želite unajmiti server prostor od hosting tvrtke (SiteGround ili BlueHost) i kupite a domena ime, da se uvjerim da više nitko ne može uzeti tvoje ime od tebe. Koristite internetsku uslugu izdavanja kao što je GitHub, Google App Engine ili Dropbox. Možete koristiti i internetski IDE (integrirano razvojno okruženje), poput Thimblea.

4. Code.Org

Ova web lokacija ne nudi vlastite časove, ali vas povezuju s tečajevima iz različitih izvora koji obuhvaćaju bilo koju razinu iskustva. Položaj je podijeljen na tri odjeljka, K-5, 6-12, i dalje od K-12. K-5 tečajevi obećavaju vam pomoći „Naučite napraviti vlastiti crtež za igru, aplikaciju ili računalo.“ 6-12 država navodi vas da ćete „praviti prave radne aplikacije, igre i web stranice pomoću blokova, JavaScripta, CSS-a, HTML-a i više“. Konačno, K-12 vam omogućava da “pređete Code.org i pohađate sveučilišne tečajeve putem interneta ili naučite novi programski jezik.”

Kao što možete očekivati ​​zbog činjenice da postoje tečajevi koji počinju toliko mladi, ima poprilično djetinjast izgled. Ne dozvolite da vas to zavarava, na ovom mjestu ima fantastičan sadržaj. Smatrao bih da je to najbolji način da nauči kodirati dijete, međutim stvarno ima nevjerojatne besplatne tečajeve za sve uzraste.

5. Codecademy

Codecademy se hvali da možete “naučiti besplatno kodirati”. Glavna stranica je prilično gola; morate se prijaviti na web mjesto kako biste zapravo mogli koristiti udžbenike i materijale za učenje. Jedan je to učinio iako postoji sjajna interakcija s materijalima za učenje. Glavna stranica ipak nudi pregršt svjedočanstava onih koji su koristili stranicu, kao i onih koji su svladali prepreke u ostvarenju svojih snova. Naučit će vas kako izraditi i pokrenuti web stranicu. Također obuhvaća CSS i Java, kao i razne druge korisne programske jezike.

6. Khan Akademija

Ovo je interaktivni zajednica programera koji uče zajedno. Web mjesto potiče interakciju s drugim korisnicima i suradnju na projektima te ima prostor za dijeljenje vaših trenutnih ili prošlih projekata s drugima kako bi dobili povratne informacije i pomoć. Obuhvaća crtanje & animacija, HTML / CSS web stranice, uvod u SQL, napredni JavaScript, python i još mnogo toga. Ova stranica pokriva gotovo svaku temu o kojoj možete razmišljati u vezi s računarskom znanošću i web razvojem. To čine s punim udžbenicima, videozapisima i potpunom zajednicom interaktivnih učitelja i učenika. Ovo je savršeno za početnike.

7. Coursera

Coursera.org prekrasno je mjesto, slično Khan Academy. Sve je to učenje, učenje, učenje. Ovo je još jedna puna zajednica tisuća učenika koji komuniciraju i surađuju na projektima i učenju. Nudi brojne tečajeve na bilo kojem programskom jeziku koji biste eventualno željeli naučiti. Uključuje tečajeve koje predaju univerzitetski profesori putem interneta. Najbolji je vjerojatno onaj HTML, CSS i Javascript za web programere tečaj. Obuhvaća sve ove programske jezike i kako ih učinkovito koristiti za izgradnju upravo onoga što vam je potrebno. 

8. EdX.org

Ovo je još jedno mjesto za tečajeve otvorenog učenja poput Khan Akademije i Coursera. Nudi više od 165 tečajeva informatike. Dakle, ovisno o tome koliko dubine želite dobiti, ovo je mjesto idealno. Možete pronaći toliko resursa o učenju programskih jezika i radu s web hostingom i razvojem. Ovdje kratak je popis tečajeva o web razvoju i programiranju koji se nude ukoliko odlučite slijediti ovu rutu. Neki od ovih tečajeva također se poprilično dubinski šire. Ali opet, što više učite to ćete više prodavati i prenositi vještine.

9. Google Training Developers

Ovaj resurs ima vrlo osnovnu obuku za web razvoj za najobičnije jezike kao što su HTML, CSS i Javascript. Međutim, ono što ovaj program zaista razlikuje od ostalih na ovom popisu je fokusiranje na mobilno programiranje za android i Googleov vlastiti vatrogasni sistem za mobilne platforme. Pružaju vam „časove treninga koji opisuju kako izvršiti određeni zadatak pomoću uzoraka koda koje možete ponovo koristiti u svojoj aplikaciji“. Djeluje tako što vam pomaže u izgradnji manjih projekata koji se mogu primijeniti na izgradnju stvarnog svijeta. Kao i neke od ovih drugih web lokacija, Google Training Developers ima neke druge sjajne resurse koje možete koristiti kada se osjećate ugodno kodiranjem i želite naučiti više.

10. Player koda

Ovo je web mjesto još jedan događaj zajedničke suradnje koji će vam pomoći da naučite HTML5, CSS3, Javascript i još mnogo toga…. Pruža video upute kako stvoriti bilo koji projekt koji možete zamisliti. Vodi vas kroz projekte iz stvarnog svijeta koji su se već pokazali uspješnima, osiguravajući da znate o čemu podučavaju..

11. Besplatni Code Camp

Ova web lokacija, kao što možete očekivati ​​od imena, najbolje se sažima kao besplatni internetski bootcamp. Pruža vam mogućnost rada vlastitim tempom što je izvrsno za sve koji su zaposleni. Detaljno pokrivaju HTML, CSS i Javascript. Također je sjajna stvar ovog mjesta kada završite nastavni plan i program, dobit ćete potvrdu da ste završili tečaj. Nastavni plan dovršite dovršavanjem 5 završnih projekata koji vam omogućavaju da steknete stvarno iskustvo u svijetu s vještinama koje želite naučiti.

Između svih ovih programa osjećam se pouzdano da ćete naći najbolji način da naučite kodiranje za vas, bilo da tražite besplatne tečajeve, besplatni internetski bootcamp kod, plaćene tečajeve, ti izvori imaju sve. Oni će biti neprocjenjivi kada pokušavaju naučiti HTML, CSS, Javascript, Python, SQL, iOS i / ili Data Science.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map